Как да преборим грипа?

• 4 733
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Моят син преди седмица започна със задна хрема, леко покашляше. След консулт с лекар го започнах с Цинабсин и Шуслерови соли №3 и №4. След 2 дни хремата стана и предна, вдигна Т 37,8C за един ден само - включих му и Инфлуцид.
Отделно по една ампулка детски вит.Ц, вит. Д, калциев глюконат сироп, Проспан и Марсианци Имунофорте. Отделно му изписаха и Ериус сироп за отбъбване на носа. В момента вече е ОК, само чисти още малко секрети от гърлото, но продължавам с хомеопатията, Ц-то, Д-то, калция и имуностимулиращия сироп.
Не беше грип, просто някой от многото вируси.

Същия вирус го изкарахме и ние вкъщи- двете деца и аз, после и баща им. Не съм им давала нищо, мина за няколко дни.

Все по-често опитвам да не давам никакви лекарства максимално дълго и все повече се убеждавам, че е по-добре без. Например хремата с и без капки все си трае около една седмица.

Maybelline, това не е адресирано конкретно към теб, да не го приемеш като забележка или нещо подобно, цитирам те тъй като болестта ви звучи точно като нашата.

# 16
Всяка хрема, която продължи над 7 дни трябва да се лекува , и аз така процедирах  , ще мине , ще мине и сина ми временно загуби слуха си в едното ухо , в резултат на нелекувана хрема и възпаление на средното ухо .Слава Богу , че временно беше , но си изкархме акъла!

# 17
  • Варна
terpsyhora, разбрах, че не е лично към мен, няма проблеми Simple Smile
Иска ми се да имах твоя кураж, но мен ме е страх да оставям нещата на самотек...Може би имам параноя, съдейки по себе си, че мен от една хрема, за няма и два дни ме обръща на остър бронхит (с какъвто съм в момента, след същия този вирус. ММ го изкара с 3 дни ниска Т и малко сополи). Моята смелост стига до там, да не давам температуропонижаващи под 38.5C и евентуално, ако някога ми се наложи, да си поискам кръвни преди да давам АБ...Може и да е погрешно, но аз витамините и хомеопатията не ги имам за някакви товарещи организма препарати, за това сякаш съм по-спокойна, когато ги минаваме така нещата. Дано всички да са здрави.

# 18
Дъщеря ми започна със силна кашлица, какви ли не сиропи давахме и после се появи хрема, която слезе към гърлото.  Доста коварен грип, тази зима направо ни разказа играта. Личната ни препоръча един сироп с бъз и ехинацея , обаче още не съм го взела. Сякаш ми се иска малко почивка да й дам на малката вече.

Последна редакция: пт, 30 яну 2015, 12:17 от Kalina_Mallina

# 19
И моето дете вчера се върна от градина с кашлица. Половината група са болни, а някои карат на крак.

Общи условия

Активация на акаунт