Януарска рожба гушка мама, няма радост по-голяма

• 43 930
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • Ямбол
eleonita , и ти си имаш Денисчо Simple Smile)да ти е жив и здрав ,голям да расте ) , аз също харесвам марката и имам доста дрехи,но все от чужбина или от др. сайтове,предлагащи ги,не директно от ХМ.

# 571
Здравейте,
По колко минутки сучат вашите мъничета? Моята Михаела суче по 4-5 мин и почва един рев и се удпокоява като я махна от гърдата. Много е изнервящо и за двете ни,още повече като не намирам причината,за да не иска да суче,при положение,че има кърма. Така сме вече един месец и половина. Възможно ли е едно бебе на три месеца и половина да му стигат 4-5 мин сукане,за да се засити? Вече незнам какво да правя?  Моля,помагайте

Моето бебче също суче така кратко и още не мога да й свикна. Другите ми две деца сучеха по-продължително, затова ми е странно. В началото имахме един период, когато почваше да суче лакомо и изведнъж спираше и надаваше рев и се гърчеше. Реших, че е от колики. Известно време давах чайче по малко. А в моментите когато ревеше й сменях позицията докато се успокои и после пак й предлагах гърда. Повечето пъти се получаваше - продължаваше да суче още малко.
Вече не реве по този начин, но все така си суче за кратко, затова гледам да й предлагам честичко гърдата - за мое спокойствие. Като е гладна яде, като не е гладна - не яде.

Коментирахме и слагането по коремче, нали са мънички, не може да им се предложи кой знае колко голямо разнообразие от позиции, та ето ви идея, чак сега ми хрумва да я споделя. Сядате удобно и подгъвате единия си крак, слагате бебчето по корем, подпряно с ръчички на бедрото ви и ето една чудесна позиция за него да наблюдава света наоколо и да не се изморява лесно да държи главичката си вдигната. Моите деца издържаха доста в тази поза.

# 572
А как се справяте с гимнастиката ?
Моето бебе упорито отказва да си отпуска ръцете напоследък.
Стиска ги и не ми позволява да му ги разгъна и да ги кръстосваме пред гърдите.
Преди това се опитвам да му ги масажирам, също така упорито ги стиска и не дава да го масажирам.

# 573
eleonita, не си само ти по промоциите! Laughing
В момента съм се докарала до там, че бебо има дрехи за до 2 годишна възраст. hahaha
Ето още едно предложение - в магазина на Кангоро има промо - вземи 2, плати единия артикул и безплатна доставка над 40 лв.Аз от там си взех ватирани екипчета от 3 части за 1-годишно, като сега ползвам само горнището като якенце. Simple Smile
http://kangaroo.bg/
Мили дами, споделяйте и други изгодни предложения и занапред!  bouquet

# 574
Здравейте,
По колко минутки сучат вашите мъничета? Моята Михаела суче по 4-5 мин и почва един рев и се удпокоява като я махна от гърдата. Много е изнервящо и за двете ни,още повече като не намирам причината,за да не иска да суче,при положение,че има кърма. Така сме вече един месец и половина. Възможно ли е едно бебе на три месеца и половина да му стигат 4-5 мин сукане,за да се засити? Вече незнам какво да правя?  Моля,помагайте

В момента аз рева и се успокоявам с една чаша бира точно по тази причина... Cry
И ние сме така на периоди...ей сега се отказах да я кърмя, защото трябваше да яде към 12 а до сега не можах да я накарам...само реве, дърпа се, пускам й сешоар, люшкам я, разхождам я , пея й ..и т.н.
Кърмаческа стачка ли е не знам, но много депресивно ми действа...
Понякога си суче и всичко е наред, а друг път й се моля, като на Господ...
Понякога реве, защото иска да се оригне или изака точно в този момент и като го направи се успокоява и засуква. Друг път просто си реве и това е! нищо не помага...
Направо се изнервям до краен предел и не мога и да я успокоя!
Не знам какво да ти кажа...
Аз вече се замислям дали да не мина на АМ, и без това не качва много...
Но сърце не ми дава, като имам кърма и ми е толкова приятно да я кърмя, а тя като почне с тея изпълнения и ... Cry имам чувството, че ме мрази...

Последна редакция: вт, 21 апр 2015, 13:33 от GGM

# 575
А как се справя:-)те с гимнастиката ?
Преди това се опитвам да му ги масажирам, също така упорито ги стиска и не дава да го масажирам.

Здравей! Нашето бебче още от раждането сам си прави гимнастиката. Рита с крачета, махас ръчички.. Щом започна да го тренирам си умира от смях, но в редките случаи, когато неиска го заболамосвам. Пускам музика, телевизора или му правя маймундулъци и това за сега помага. Успех!

# 576
Привет и от нас! С гимнастиката и масажа и ние имахме същия проблем. Стягаше ръце и крака и не даваше да правим нищо. И педиатърката и неонатоложката казаха, че още му е повишен мускулния тонус. Пратиха ни на рехабилитация за една седмица и нещата веднага се подобриха. Вече всеки ден си правим упражнения у дома.

# 577
А как се справяте с гимнастиката ?
При нас положението с ръцете и краката беше същото. В началото не искаше да ги разпъва. С голям зор му ги масажирах при свито положение. Вече си разпъва крачетата и ръчичките при масаж, но упражненията са му още чужди Simple Smile
Не знам при вас как е, но моят бебо не иска да лежи по корем. Педиатърката ми каза, че до другата консултация трябва да съм го научила, че иска да си държи главата доста  време изправена.

# 578
  • Ямбол
GGM а,ако се изцедиш и му дадеш от шише кърма,как се държи? Вода даваш ли?
 Моя сладур ,доста се обръща вече.

# 579
  • гр.Пловдив
Пият ли вода вашите бебоци?Моят пие по 5 глътки на ден най-много.Баткото пиеше и чай и вода,сега с дребсъна не знам кво да правя.

# 580
Аз не давам вода. Само кърма на поискване. Като почна захранването, ще предлагам вода. На каката тази зима вместо вода само чайове с мед давах, едва сега като се стопли и сме навън й предлагам вода. Но не ми се е разболявала сериозно, само упорита хрема на няколко пъти. И нея баткото носи от детската градина.

# 581
Здравейте!

Аз също не давам вода, само на кърма сме. Днес малката я теглиха 6.600 кг. Grinning Напоследък се буди нощем по на често и си иска да яде, иначе не суче дълго, по няколко минутки, но това не пречи да връща не малка част от млякото.

Никид, твоят бебок как се обръща? Дъщеря ми още от 11-та седм. се обръща от корем по гръб, ежедневно и многократно и т.к. напоследък не е, педиатърката каза, че било случайно и че първо започвали от гръб по корем.

GGM, кураж, няма да се предаваш   bouquet Hug

# 582
  • гр.Пловдив
GGM а,ако се изцедиш и му дадеш от шише кърма,как се държи? Вода даваш ли?
 Моя сладур ,доста се обръща вече.
Кога намери време да се обръща като все спи?  Joy в кръга на шегата разбира се.Аз тихичко ти завиждам за кротките деца,не случих на такова,но нека са живи и здрави само Simple Smile
Здравейте!

Аз също не давам вода, само на кърма сме. Днес малката я теглиха 6.600 кг. Grinning Напоследък се буди нощем по на често и си иска да яде, иначе не суче дълго, по няколко минутки, но това не пречи да връща не малка част от млякото.

Никид, твоят бебок как се обръща? Дъщеря ми още от 11-та седм. се обръща от корем по гръб, ежедневно и многократно и т.к. напоследък не е, педиатърката каза, че било случайно и че първо започвали от гръб по корем

GGM, кураж, няма да се предаваш   bouquet Hug
Той и моя се обръща по гръб,хич не му е удобно  покорем едвам успявам да го масажирам

Последна редакция: ср, 22 апр 2015, 14:50 от desita6063

# 583
Toва обръщане по гръб не е по тяхна воля. И на моята щерка й се случва. Просто като ги сложите по корем, те все още се учат да си държат главите вдигнати и в някой момент като им се килнат настрани главичките се сменя центърът на тежестта на телцата им и се търкулват целите настрани.

# 584
  • Ямбол
Водата не пие като жаден,ами само цоква няколко пъти.
За обръщането още от началото,като лягам странично съм намирала обърнат на гръб,но от скоро от гръб се завърта на корем,така ми се събуди вчера,върна глава и почна да се радва.

Общи условия

Активация на акаунт