Благодаря никид

На мен ми казаха след 20 работни дни, което ми се струва много време

ама аз не му разрешавах,защото знаех,че събудя ли мъжа ми и срещата с болницата ще е скорошна.Съпруга ми много се притесняваше да не родя у нас
Беше ми отказал да присъства на раждането.Не настоявах,защото знаех,че няма да издържи милия
.......Та,излизайки от банята водите ми продължиха да изтичат в коридора...в спалнята......и реших,че е време да събудим мъжа ми.Така скочи милия от леглото като му казах,че раждам та чак се развеселих в оня напрегнат момент.....хахххххах още ми е смешно
....Стана,облече се за секунди и вика:

"Що?"
и въпреки всичко не казах на моя мъж,че искам да родя третото ни дете в Майчин дом.
Спряхме пред портала,вътре в стаичката на охраната светеше.Човека ни видя,че спряхме,излезе,но аз стоя в колата и се опъвам като магаре на баир.Викам си:"Сега ще си изпия млякото с кафе,ще изпуша една цигара като пич и тогава ще раждам"
Сложиха абокат,кардиограма,взеха ми кръв,видеозон,тонове,клизма и ме вкараха в предродилна да си чакам контракции,които след клизмата доста се усилиха и зачестиха.Попитаха ме искам ли епидурална анестезия.Категорично отказах
Не исках и избор на екип,въпреки че доктора който ми следеше бременността работеше там,но не исках да го будя.Казах,че имам доверие на всички.
Усетих подкрепа в нейните очи.Не говореше,докато не ми мина контракцията.След това започна да ми обяснява какво и как ще усещам.В 8,30ч.дойде и доктора от новата смяна (д-р Друмев).Провери ме-разкритие 8 см.Каза до 2 часа ще стане.Аз:"Два часа ли"
"Я ми слагайте системата и да си гушкам бебето."

,насърчаваше ме..с две думи беше ми упора и много ми помагаше.
(бях свикнала Радостина да ми държи ръката,после дръжката ми беше упора,но сега Радостина беше между краката ми и ,и помагаше с раждането).
(която държа да отбележа беше по-малка от мен.Малка,но с опит
)
Не знаех къде искам да родя,но мъжа ми взе решението да родя третото ни дете в Майчин Дом-Варна.Аз държах единствено на отношение и професионализъм.И го получих!
Благодаря на Господ,че ме е дарил точно с този мъж и тези деца