Януарска рожба гушка мама, няма радост по-голяма

• 43 922
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Здравейте мами,

Имам въпрос към мамите с опит, когато се захранва бебчо, кога трябва да започне да изяжда по 1 малко бурканче от 125 мл.на едно ядене ?

Почна ли да захранваш? Разкажи  Praynig Нашите бебета нямаха ли два дни разлика  newsm78
Аз още се мъча да я кърмя, но не й стига към късния следобяд вече - тогава  й давам АМ /одеве изпи 90мл + преди това кърма и заспа/, после ще видим, а за вечеря към 21,30ч си изпива 150мл АМ "като поп"  Grinning и заспива. На последната консултация беше 7,250 кг и 63 см и е много лакома - не се ли наяде не се успокоява. За това се ядосвам като ми казват да не я тъпча  #Cussing out Ти гладен можеш ли да стоиш?! Тя си има изграден режим: през деня яде пет-шест пъти, а през нощта имам чувството, че колкото да си чеше  Laughing венците ме търси  ooooh!

П.П. На 3 месеца и 17 дни е Габриелка / ако не виждате подписа ми /

# 616
  • Ямбол
Захранването при всяко дете протича различно. Някои бебчета лесно приемат нови вкусове, други не, за което не бива да се насилват, а просто да се преустанови дадената храна и след няколко дни/седмица ,да се направи нов опит. Та започва се с по няколко лъжички,постепенно се увеличава вс.ден,може и за седмица вече да успее да хапне по-голямо количество храна. Но зависи и дали е кърмаче или не,колко е било гладно на момента. На захранващите желая успех и да им е сладко на малчовците,ние ще започнем след 6 мес.

# 617
  • София
Здравейте мами,

Имам въпрос към мамите с опит, когато се захранва бебчо, кога трябва да започне да изяжда по 1 малко бурканче от 125 мл.на едно ядене ?

Почна ли да захранваш? Разкажи  Praynig Нашите бебета нямаха ли два дни разлика  newsm78
Аз още се мъча да я кърмя, но не й стига към късния следобяд вече - тогава  й давам АМ /одеве изпи 90мл + преди това кърма и заспа/, после ще видим, а за вечеря към 21,30ч си изпива 150мл АМ "като поп"  Grinning и заспива. На последната консултация беше 7,250 кг и 63 см и е много лакома - не се ли наяде не се успокоява. За това се ядосвам като ми казват да не я тъпча  #Cussing out Ти гладен можеш ли да стоиш?! Тя си има изграден режим: през деня яде пет-шест пъти, а през нощта имам чувството, че колкото да си чеше  Laughing венците ме търси  ooooh!

П.П. На 3 месеца и 17 дни е Габриелка / ако не виждате подписа ми /

Здравей barba,
Да разликата им е два дни, но Мишел е доста злояда, изибщо не може да изяде количествата които ти описваш. например вчера яде само 4 пъти като я кърмя, но имам малко кърма и яде допълнително по около 60-90 мл.АМ.
Тя на последната консултация (27-ми април) беше 5700 гр.и доки каза, че е идеално в златната среда.
Габи малко множко ми се вижда, но ти си знаеш Wink
Да захранвам между хранения с плодови пюрета - ябълка, ябълка с тиква, ябълка с морков и круша. Не замества ядене, нещо като десерт и междника, но успявам само по един път на ден да давам, защото или сме навън или спи Wink

Вместо чадърче за количката си поръчах този сенник, много симпатични изглеждат, вижте ги:
https://www.facebook.com/SennikZaKolicka/photos_stream

Пожелавам хубав и слънчев ден на всички  Sunglasses

# 618
  • Пловдив
 apolonia, много са й добри мерките на Мишел, първата ми дъщеря беше такава манекенка. А сега Габи е като дете - не бебе, т.е. не е дебело и подпухнало като мишелинче, а си е голяма Laughing Като ги сравнявам - и двете ми деца са толкова различни. Това като ме захапе и е като озверяло тигърче от глад  Crazy все едно не го храня  Grinning и си качва грамажи. Дохранвам я както писах два пъти на ден, като за вечеря само АМ 150мл без да я кърмя.
  А за захранването ще видим какво ще каже педиатърката на консултацията, а аз дали ще го изпълня е друг въпрос. Мисля си, че ако може да кара още само на мляко - така да е.
   Hug  Hug  Hug

# 619
Моята малка щерка също расте бавно. Предния петък навърши 3 месеца и я мерихме при лекарката - 5460гр и 55,5см. Тя е най-дребното ми бебе. Изцяло на кърма е, но суче много набързо и после пуска и не иска повече. Все още се случва да чувствам леко напрежение в гърдите, а понякога като суче от едната, другата също се разтича. Кърма има, но не яде колкото ми се иска на мен да хапва. Пия и един чай за кърмачки, че да съм сигурна, че няма да намалее кърмата покрай мухнатото дребосъче.

# 620
Здравейте мами!  Тео е вече на  четри месеца, на консултацията педиатърката ни каза да започнем със захранването. Сега тежи 6.370 и е 61.5 см. Малко ми се скара, че съм увеличила с 10 мл - 150 му давам. Но като не му стига?  След спирането с кърменето яде за 5 - 10 минути... Вече са му почнали 4  зъбчета и е страшно!  Това е за сега от нас. Желаем ви хубав и слънчев ден!

# 621
Ох, много ми е объркано с това захранване- всеки казва различно и не знам кой да слушам. Sad

Другата седмица живи и здрави ставаме на 4 месеца и мисля да почвам да й давам сок от ябълки и морков (по една , по две лъжички и така да увеличавам всеки ден).

А пюретата от кога? С какво пюре първо да започна? По 1 л. на ден ли се дава? Дайте ми съвет! 

# 622
  • Ямбол
ivaila_871 действай така,както ти го преценяваш за най-правилно,като се ръководиш и от желание и възприятие на детето.

# 623
  • София
Добро утро мамчета Wink
Имам подплънки за кърма и неотварян пакет с пликове за съхранение на кърма, ако някой ги иска му ги подарявам  Wink
Относно захранването и на мен ми е пълна каша, но съм решила да слушам доки  Sunglasses
Както съм писала по-горе започнах с плодови пюрета, като десерт, не заместват хранене.
От новото пюре в началото давам по 1-2 лъжички и после постепенно увеличавам.
Засега я яла - ябълка, ябълка с морков, ябълка с тиква и круша. Минали сме ги всичките и сега давам 1 малко пюре Хип - 125 мл.за два дни, т.е. по 1/2 бурканче на ден основно след следобедното хранене в 16 ч.или след предиобедното харенен в 10 ч.
Мишел основно яде по 5 пъти на ден (7, 10, 13, 16 и 19), но понякога яде и по 4 пъти на ден (около 7-8, 11-12, 15-16, 19-20), много зависи в колко се събужда сутрин и дали след това ляга да спи пак.
Кърмя я, но имам много малко кърма и дохранвам с АМ, като изяжда различно между 60-90 мл., но вчера за първи път на два пъти изяде по 120 мл., явно кърмата съвсем е намаляла и не й стига.
Вече мисля да й разтварям по 120 мл.и колкото иска да яде от тях.

Пожелавам на всички хубав ден  Grinning

# 624
Аз мисля да процедирам със захранването както с първото дете - сокче от ябълка, морков, плодово пюре, след това зеленчуково и така.
Към момента сме само на кърма, на 3 месеца и половина тежи 7.4 кг и е висок 65 см.
Мисля на 1 юли, като навърши 5 месеца да започна да го захранвам.
Препоръчвам всяка майка да следва инструкциите на личните лекарки на децата относно захранването,за да има кой да пита, ако има колебания.
Консултациите във форумите не са препоръчителни, макар, че и аз го правя Simple Smile

# 625
Здравейте, тазгодишни мамчета. Малко късно виждам че има такава тема, но много се надявам да не е късно да се включа:) Дария се роди на 19 януари естествено раждане. Сега е на 4 месеца и е едно спокойно бебе. Четох по-назад в темата, че някои мами се оплакват, че бебетата им засукват и после пускат и реват - моето правеше така, докато не разбрах какво става - сменя си режима. Всъщност, тя го сменя доста често. Храня я на поискване и до преди няколко седмици цокаше на два часа с голяма пауза през нощта. Сега почна да се дърпа, върти, реве, сякаш не ме иска, а то милото, просто иска да яде малко по-късно. Коремчетата порастват сега и се напълват повече и ги държи по-дълго ситички.  Спрях да я мъча и си хапва детето на 3-4 часа сега, спинка повече и е  супер спокойна и няма и помен от дърпане и рев при кърмене. Само ако я зоря, когато не иска. Супер съм доволна, е го открих, защото не съм от най-интуитивните мами..не и разбирам понякога...и в началото ми беше много трудно да го разбера това малко чудо какво иска:) Не се отказвайте да кърмите и не се изнервяйте - те бебетата относно храненето напълно знаят какво правят, явно!

На ортопед водихте ли ги вашите бебоци? Дадоха ми направление и на 20 май ни е часа. Аз се бях бъгнала, че нещо не и е наред с гръбнака, понеже както и да я сложех, не заставаше симетрично изправена...педи каза, че била добре...но нямам търпение да си задам въпросите на ортопеди-то хихи
Също на главичката и има една издутина от дясната половина на черепа, на лявата я няма...и за нея искам да чуя какво ще ми кажат.

Как и по колко излагате на слънце бебетата? Аз умишлено не купувам крем против слънце, защото знам, че нас едно време не са ни мажели с тея химии и пак сме оживели...вие как процедирате сега с идването на лятото. Шапка задължително, но ръчички краченца ще се голят сега?

А защо толкова рано захранвате? Сега нали препоръчват след шестия месец? Едно време са ги захранвали на три месеца...ама сега там световните организации препоръчват на 6. То всеки си преценява де...явно сте решили че са готови бебчетата? Аз си мисля, че поне тр да може да сяда, за да яде ...

# 626
  • Разпиляна във въображението
Добре дошла, Plamenkaaaa Hug

Това захранване ми е мъка. Две отгледани деца имам и пак ще се лутам Crossing Arms

Теди го пускам по голи ръце, блузка с къс ръкав, и къси панталони. Не го излагам все още много на слънце, но се снабдих с кремове от МЕТРО, защото бяха на промоция - крем за слънце 50, отделно спрейче за бързо нанасяне, крем след слънце, един джобен крем за слънце и отделно малко кремче за след ухапване от насекоми.

# 627
Момичета изчетох една камара писаници по въпроса със захранването и все още се чуда какво да правя .... Днес Виктор става на 4 месеца и се чудя сега ли да започвам и ако започвам сега с какво да започна , пюре , каша ... зеленчуково , плодово .... оризово ... пфффф  newsm78 направо хващам гората вече  newsm12 newsm12 Вие как ще процедирате ?

# 628
Нашето бебе е на 4.5 месеца. На снаха ми и намалява кърмата и тя мисли да започва да я захранва. По съвет на педиатърката ще започне с карофче,и като свикне с него и замени едно хранене,ще започне да добавя и други зеленчуци постепенно.
А от следващия месец ,ще включи и плодови сокчета.  Peace

# 629
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Здравейте! Приемате ли нови попълнения? Моя бебок се роди на 10 януари!

Общи условия

Активация на акаунт