Януарска рожба гушка мама, няма радост по-голяма

• 43 914
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Ползвате ли слънцезащитна козметика, и каква марка? Мисля да извеждам бебока с дрешки с къс ръкав и без крачоли и педиатъра каза да вземем да го мажем, защото дори и на сянка можел да изгори  Thinking Според мъжа ми не сме на плажа, че пясъка да отрязява лъчите, но все пак...
Вие мажете ли ги с нещо? Не мисля да го излагам на пряка слънчева светлина, но ми се иска да го предпазя!

# 646
Ох аз пък знам че се започвало с оризови пюрета  Confused и съм накупила на Хипп ... ама съм купила ио картоф с тиквичка Simple Smile лелеееее . Моето момче Виктор вече е на 4 месеца и 2 дни ... на 27 сме на ваксина мисля след като премине ваксината да започна да захранвам и ще започна с оризово или картоф и тиквичка ... и после плодовите. Да ви кажа ние се пробвахме с  плодовите , давах ги като десерт на Хипп от кайсия и от слива , обаче нашия господинчо толкова много ги хареса че започна да реве и да се тръшка като давам мляко ... искаше пюре а не мляко (АМ) затова се принудих да ги спра вече минаха 20 дни от както не съм му давала и ще започна на чисто с зеленчуковите . С пълна сила е истината че започне ли се с плодови после зеленчуковите са много зорни ... поне при нас така се получи  ooooh! С интерес ще чета вие на колко месеца с какво и по колко сте започнали момичета . Хубав ден на всички   bouquet  Hug

# 647
Здравейте мами, как сте, как са бебоците?

И аз благодаря за примерната схема за захранване, могат да се почерпят идеи от нея. Зеленчуците мисля и на нас да са ни първата храна, като възнамерявам сама да ги варя и пасирам. Мислех да започнем след 5 месец, но ще ходим на почивка, а не знам защо не ми се купуват още готови (все си намирам да ми е по-трудно  Simple Smile). Някои от вас споделиха какви слънцезащитни средства са купила, но май никой не е споделил дали е запознат с тези с минерален филтър. Ако имате опит, идеи, споделяйте   bouquet

И още нещо, т.к. утре трябваше да ни е втората 6-валентна ваксина, но я отложих понеже не сме си в къщи и се чудя дали не е проблем, т.к. док. беше казала след 4 седмици. Принципно ако детенцето е болно самите лекари не поставят, но все пак ...

Хубав ден на всички и разбира се добре дошли на новите мами!

# 648
  • София
Мажа крачета и ръчички с Мустела 50 за тяло. Нищо друго не е на слънце.

# 649
  • София
Аз използвам слънцезащитен крем на Sebamed с SPF 50 от 75 мл. и съм много доволна! Мажа лицето и ръцете на Макс, понеже е много бял. Баткото Денис е като препечен хляб вече, но той хваща тен за броени часове...  Laughing
А при последната ми поръчка (взимам си ги онлайн от вносителя) имам подарък малка разфасовка от 15 мл. на лосион SPF 50, който ми е перфектен за количката.  Hug
За захранването мисля да не бързам и да го изчакам да стане на 5 месеца поне...

# 650
Здравейте дами-мами!
Ема вече е на 4 месеца и половина почти, и е наддала едва със 100гр. и 0,5см. за 4-тия месец. Изцяло изключително кърмено бебе е. Искаше ми се да е на кърма до 6-ти мес. и после да захранвам, но явно или не й достига или не знам вече! Thinking Тя е едва 4800гр. и е 61см. Миналите месеци качваше съответно 800, 450 и 400гр., но този месец изобщо не е пораснала...
От тези дни ще почна захранване първо със зеленчукови пюрета, а следобед след 2 седмици ще вкарам и каша.

За слънцезащитно ползвам на Дейлон фактор 30.

# 651
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
GGM При мен е обратното, кърмя го, струва ми се, че суче малко и набързо, а даддава много, всеки месец по 1 кг., роди се 53 см., сега е 68 см. някъде, водих го на лекар, защото ме е страх, че няма да може да седи и да проходи, като е толкова голям, според педиатъра ръста спрямо килограми е добре!
За захранването, не се ли прави - зеленчук, плод, каша?

# 652
Момичета днес купих , пащърнак на Хипп . Много го хареса Виктор . Казват че с него е най-добре да се започне тъй като няма вкус на нищо , напълно неутрален . След това може да се смесва и с полодови и зеленчукови пюрета , например : пащърнак с морков , пащърнак със синя слива , пащърнак с картоф и броколи .... и т.н. Simple Smile Аз започвам с него и добре се приема за сега , надявам се да съм поставила правилния старт и за напред да е лесно . Успех и на вас  Peace Ще пиша как продължаваме , споделяйте и вие  Hug   bouquet

# 653
  • София
Здравейте мамчета,
Когато се зхранва със зеленчукови пюрета, след колко време се замества изцяло обедното хранене със зеленчукови пюрета ? т.е.да не се дава мляко на обяд, а само пюре.

# 654
Здравейте мами. Много съм доволна от бебо - след три дни зор сега яде по половин бурканче пюре( 125  мл). Започнах с морков и след няколко дена ще въведа друг зеленчук. Голяма борба сие това захранване, а и таткото само се меси.." Не го тормози сега с пюрета, еее сега ли ще му режеш ноктите и т.н."    Понякога се чудя кой е бебето.   Joy

# 655
  • София
Здравейте мами. Много съм доволна от бебо - след три дни зор сега яде по половин бурканче пюре( 125  мл). Започнах с морков и след няколко дена ще въведа друг зеленчук. Голяма борба сие това захранване, а и таткото само се меси.." Не го тормози сега с пюрета, еее сега ли ще му режеш ноктите и т.н."    Понякога се чудя кой е бебето.   Joy

mama, Teo i tati ,
След като изяжда половин бурканче пюре( 125  мл) даваш ли ми след това мляко и колко ?

# 656
Здравейте,
Ние сме на смесено хранене, като повече е АМ и от около две седмици имаме проблем с акането, ака на три дена, понякога се налага и клизмичка, дуфалак давах, не помогна, много го боли коремчето, милото, препоръчаха ни да започнем с плодови сокчета, та от вчера давам сокче от круша, ще видим сега резултата..като цяло съм доста объркана от захранването и аз..

# 657
Здравейте мами. Много съм доволна от бебо - след три дни зор сега яде по половин бурканче пюре( 125  мл). Започнах с морков и след няколко дена ще въведа друг зеленчук. Голяма борба сие това захранване, а и таткото само се меси.." Не го тормози сега с пюрета, еее сега ли ще му режеш ноктите и т.н."    Понякога се чудя кой е бебето.   Joy

mama, Teo i tati ,
След като изяжда половин бурканче пюре( 125  мл) даваш ли ми след това мляко и колко ?
Преди да започнем с пюретата Тео пиеше по 150 мл. на около три часа и половина. Когато започнах с по две - три лъжички си изпиваше млякото. Вчера изяде девет и изпи 120мл., днес при половин бурканче изпи 100мл. Бебо сам си спира, когато е нахранен и изкарва повече от четри часа и половина без да яде.Правя му цялото мляко, защото незнам колко пюре ще яде. Приятелка с две деца ме посъветва за захранването. Педито ми каза да започна с една, после две, трилъжички и то разредени с мляко. Аз послушах дружката и не съжалявам - започнах с три, после пет и вече половин бурканче,не съм разреждала. Но наистина е трудно и трябва търпение. Желая успех на всички.

# 658
И аз днес захраних с пащърнак на Хип, малката май го хареса. За морковите знам, че запичат.
Иначе педи ми каза и я послушах - 4-5 лъжички първоначално, на другия ден повече и за 1 седмица трябва да яде 1 бурканче без дохранване.

# 659
GGM , след пащърнак какво ще даваш , аз незнам дали пащърнака ще засишта след като е като подобни на морков ...  newsm78 аз мисля после да дам половин бурканче пащърнак и от утре по цяло , но незнам дали няма да си остане гладен само с този пащърнак. Одеве го пробвах да хапне  био тиквичка с картоф пак на Хипп хареса му изяде 3-4 лъжички , може би от него по едно бурканче ще го наяжда . Лелеееее много сбъркано и страшно ми се вижда това захранване ...

Общи условия

Активация на акаунт