Искам да кажа ... (21)_26.01-01.02

• 56 776
  • 1 288
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Стига бе, хора, направо ме хвърлихте в оркестъра днес  Joy
Аз наистина го харесах толкова много  Heart Eyes

Споко, и на мен ми хареса.

Hug

Не е заради японския, Буб, цялата заигравка около 5-тия вкус, 5-я елемент, невидимото, неуловимото ... направо ме омая Simple Smile

Check - тя си има добър списък с имена, просто на мен това много ми хареса. Иначе Гюрла не знам какво е, ако ми обясниш, току-виж и то ми харесало Wink

Явно съм претенциозна и неразбрана  Laughing bowuu

# 586
За " Умами" -допада ми,ама откакто започнахте темата ми се прияде суши. Как седи всъпроса със сушито.при бременност,някой знае ли?

Ще го направиш без риба (сурова), за нея знам, че не трябва, с пушени и мариновани не знам как седи въпросът. Иначе направи си с рулца от раци, с краставица, авокадо и филаделфия - все е нещо  Wink Може и със скариди - след термична обработка.

пп - усетих се в един момент, че пиша само в моето си въображение в темата, ама карай.

# 587
Жаки, кофти това с малката. Дано бързо да се нормализират нещата и да изкарате хубаво остатъка от почивката.

"Умами" хич не ми харесва, не ме грабва....и написано не ми харесва как изглежда. Абе кофти е....
На всеки трябва да се обясняваш от какво произлиза и т.н., дълга и широка.

# 588
Иначе Гюрла не знам какво е, ако ми обясниш, току-виж и то ми харесало Wink

Майтап си правя, не ти и трябва да знаеш.  Mr. Green

# 589
Като благозвучност "умами" е приятно за ухото, като обясни какво значи, ми се струва и тематично, ама ако никога не си чувал тази дума и нямаш представа, че е японска, асоциациите с българския са неизбежни. Човек трябва да мисли най-вече на какви клиенти ще предлага услугата си. Например в ресторат с име "Табиетъ" никога няма да отида. Или във "Веселото село", ама други хора ходят.

# 590
Мър, ще ползвам рулцата   bouquet

# 591
На мен Умами ми харесва, но аз съм пристрастна:) Харесвам всичко свързано с Азия и вкуса на хараната и културата им и всичко:) А и прав асоциация с У мама, а у мама всичко е вкусно, та има и заигравка с българския:)
Този лекар днес имаше страшно много дипломи на стената си в Америка е завършил, пита ме много неща, които в България никой не е, например с какво тегло е родено детето, алергии и в моя род и в на баща и, с какво е лекувана през последните шест месеца. Никак не му хареса, че е пила толкова антибиотици, напарвиха и антибиограма, преди да изпише лекарството. Доста начетен ми се видя.
Пита за мухъл и прах в къщи с какво се отопляваме, подово отопление било противопоказано за такива пристъпи. Не е като при нашата лична, влизал за две минути и си тръгваш или с Калцид или с Панцеф, тя само това си знае. Каза, че при децас ниско рожденно тегло, по- често имало белодробни проблеми и нещо, което не знаех, при пристъп не се давало Нурофен, засилвало задуха.
Въпросът е, че Жаки иска да скача и тича, въпреки че диша с акумулатор, не мога да я удържа.

# 592
Белла, пушена и маринована риба също не можем да ядем. Наблегни на рулцата и скаридите. Това ми е много трудно на мен - да не ям рибни мезелъци. Та аз само с това предимно се изхранвах. Ама сега съм преустановила почти всичко. А как ми се хапва аншуа, върху филийка с масълце.

Умами в първия момент ми хареса, но после като прочетох коментарите и го свързах с всичко написано, реших, че не ми допада.

Жаки, значи от една страна си струва парите. Е, 100 долара са доста, но все пак не сте платили за 2 мин. преглед, а за обстоен такъв. Мисля, че застраховката би трябвало да покрие разходите, но все пак аз не съм запозната с тази материя.

Много обичам крем Брюле. Поръчах си в едно заведение в неделя и беше невероятно вкусен. Вкуса му беше по - плътен, по - сметанов, разкошен, самият крем беше много гъст, а не както по принцип седи. Не бях яла такъв до сега. Мисля да си направя, но моя не става такъв. Чудя се дали не е направен с готов прах или по някаква друга технология. Ако някоя от Вас знае трик за приготвяне на крем Брюле, моля да сподели.

# 593
  • София
Ти да видиш, това за Нурофена не го знаех, а съм гледала две години дете с пристъпи Rolling Eyes И си давах Нурофен като стой, та гледай...В България това никой никога не ми го е казвал.

Ванини, не мога да помогна, не съм майсторка на брюлето...Нямам горелка за коричката, а то според мен само заради нея си заслужава, иначе си е най-обикновен крем, затова и не го правя. По заведенията масово се прави от готови прахчета, да.

# 594
Едва ли ще покрият застрахователите, досега не съм и опитвала. Ще питам агентката, ние пак ще ходим, след три дни ни вика на контрола, да видим как се повлиява от лечението. Миналата година мъжът ми си напарви пакет пълни изследвания, около 700 лева от-до. Цял ден го гледаха - очи, уши, сърце, дроб, бъбреци всичко. Тук ми казаха за омазняването на черния дроб, за холестрерола. Колело въртя закачен за жици, абе на ниво са. Не знам за местните как са нещата, вероятно има и друга държавна болица в тази- Банког Хоспитал видях основно бели или тайландки с европейски мъже. Една масажистка ми каза, че държавата не помага за студентите, всичко е платено и било много скъпо, това по повод мое питане ше учи ли дъщеря й. Каза аз не мога да си позлоля, тя щяла да е масажистка съшо, като завърши училище, майката вече я обучава. Близо до нас има училище, децата са много спретнати с униформи, чистички. И много възпитани, поздравяват, правят път, покланят се леко. Абе хубави са хората Simple Smile
И аз снощи давах Нурофен, заради зъба, като не съм знаела... Не знам дали има връзка със сутрешната криза.

# 595
  • В Космоса
Жаки, съчуствам ви! Аз така се изнервих тази есен-зима с тези болестти. Добре, че е от 2 седмици здрава, че да си поема дъх.
И не знам дали не правим грешка, но се побъркахме вкъщи, не можем дълго да стоим само тук и ще ходим на Осогово планина. Нямахме грейка за малката. Преди време видяхме лидълските, чудихме се, чудихме се и не купихме. После ги бяха махнали и за да не рискуваме вчера купихме от Джъмбо за 30 лв. Днес мъжа ми минал през Лидл и естествено имало. Но нищо, де. Този е поне не само с тиранти -почващи от панталона, ами и нагоре малко шушляче. Поне кръста и гърдичките и те да са покрити. И дано има сняг, де! Че ако няма, ще умра от яд. Ние за това отиваме...

"Умами" не го свързвам с "мами" по никакъв начин, но не го и свързвам с храна. Като звучене бива. Peace

# 596
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Съни, буквално питам как го чупите (кокоса)? Как, с какво - ей такива работи. Ние с ММ нещо не се справяме.

Жаки, за мухъл и прах би трябвало и тук да те питат, учудена съм, че не са.
Това с директното назначение на АБ, без антибиограма, винаги ме вбесява. ММ след една катастрофа с мотор с открито счупване получи възпаление, изпи всички възможни АБ без ефект и чак след това направиха антибиограма и се оказа, че някакъв прост, евтин и НЕмодерен АБ му действа и след седмица всичко беше наред, само дето изпи напразно една аптека, та после не можа да си оправи стомаха сума ти време.

За Нурофена - само като му прочета листовката и нещо ме спира да го давам или приемам. Има там едно изречение, че са възможни сърдечни инциденти, което ме смразява. Знам, че листовките служат и за застраховка на производителя, но въпреки това ме стряскат.

Последна редакция: чт, 29 яну 2015, 15:17 от svetal4o27

# 597
точно вчера личната лекарка предписа на дребната ми по един нурофен на ден в продължение на пет дни са спадане на лимфните възли - дори не го купих

# 598
  • София
Ех, като каза зъб...Водихме баткото на зъболекар, все пак да видим какво е положението с клатещия се зъб. И се оказа, че има още 12 млечни за смяна!!! 12?! Направо съм шашната. То, докато са малки, се сменяли само тия фасадните, назад всичко пада чак след 9-10 години. Честно, почувствах се много тъпо като родител, чак пък такава неинформираност, не е в мой стил въобще Confused

# 599
  • София
Жаки, мисля, че го покрива застраховката. Аз също имах позитивен опит с болница в Тайланд заради жестоко слънчево изгаряне. От няколко години развивам слънчева алергия, никакви жеги не ми понасят. Щом стъпя на горещ пясък и започвам да се надувам. Там изгорях безобразно, както никога през живота си и така се подух, че даже и джапанките не можех да си обуя. Надута и втвърдена. Бях много резервирана към лекарите там, но ми предписаха някакъв крем като кисело мляко /май на място го забърка/ и кортикостероиди за бързо спадане Mr. Green 100 долара преглед, мъжът ми още дудне за тях, но тук застраховката не ми ги покри. Тъкмо щях да ходя да се разправям, но си прочетох условията и си го пишеше, че слънчево изгаряне не се покрива. Бронхит обаче трябва да го изплатят.

Общи условия

Активация на акаунт