Искам да кажа ... (21)_26.01-01.02

• 56 781
  • 1 288
  •   1
Отговори
# 570
О, те там са на номерация 36-38-40 - европейска. Аз взеха 38 панталон, защото беше най-малкия и 40 яке - по същата причина  Mr. Green Ще меря довечера, но то може и малко по-свободни да са, все пак са екип. Ще мога да ги пробвам обаче чак утре вечер.

# 571
Скрит текст:
Девойки, имам към вас една молба-въпрос. Моя приятелка се занимава с кетъринг, към момента непрофесионално и отвреме-навреме, но се замисля за по-сериозна работа. Започнала е да мисли за визитки, име, сайт и т.н. и ми сподели няколко имена, от които аз на момента се влюбих в едното - Умами.
Умами, оказва се, е японска дума, която обозначава 'петия вкус' (след стандартните четири- сладък, солен, кисел и горчив).
За мен не е толкова важно на какво има вкус, а че може да са направи хубава заигравка с 'петия вкус' - онова неуловимо и необяснимо нещо, което прави храната вкусна.
Скрит текст:
Освен това самото звучене ми допада, лесно се изговаря, лесно се помни, чисто визуално мисля, че стои добре.

Аргументът против е, че е претенциозно и неразбираемо.

На вас как ви звучи?

Правя асоциация с една тъжна песен - "Mamy Blue" ("Mammy Blue") http://vbox7.com/play:215262d45f. Вярно е, че се пее "о, мами", но звученето е близко.

# 572
Жаки, да се оправя малката Жаки, че се измъчи. Отидохте на почивка, а се измъчихте.

# 573
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Почвам отзад напред:

"Умами" го възприемам горе-долу като Янечек, това за "петия" вкус ме учуди, още повече, че освен споменатите четири има и "лют" (който си е "законно" пети).
Аргументите, че е претенциозно и неразбираемо са абсолютно верни.
Освен това не звучи "вкусно".
И мен няма да ме спечели като клиент.

Жаки, много неприятно преживяване - с болно дете на море, че и в чужда страна. Съчувствам ти и стискам  палци да излезете възможно най-бързо и леко от ситуацията.

Янечек, и аз моля тук да споделиш как "избягахте" от АБ и лечението по БДС, не на лични, защото би било полезно за много хора.

За имуностимулаторите - много внимавайте с тях, не са съвсем безобидни, действат като натягане на пружина, когато се прекали, а това е много лошо за организма. По-добре е да се избере имуномодулатор.

Мър, само си мислела, че пишеш Joy. Знам, защото забелязах, че те няма и си помислих, че сигурно пак учиш за някой изпит.

Санче-сладуранче, знаеш колко си те обичам теб - от една друга тема Heart Eyes
Много ти е духовит отговорът на Куркума . В третата степен бих добавила - ..."или снахата" Joy
И аз, като Утро, ще отбележа - и моят не е никакъв мъж с поред тази схема. А как мечтая да е рибар...

Белинда, радвам се, че се оправяш.
И че Нино ще "живей" Joy Joy Hug

Искам да кажа,, че никой не ми отговори купувате ли си и как се справяте с кокосовите орехи...Само Жаки, ама нейната е лесна, поне за кокосите няма да я мисля Joy Joy

# 574
Умами изобщо не ми звучи като нищо свързано с мама.

# 575
svetal4o27, какво имаш предвид справяне с кокосовите орехи? Ние си купуваме и си го чупим без проблем. Теб какво точно те притеснява? Аз не съм видяла предния ти пост, ако там си споделила.

# 576
  • София
Много много ви благодаря!  Hug Хубаво е човек да си свери часовника, защото аз, честно казано, толкова много го харесах, че и за секунда не се замислих за мами, глутамати, дебели момченца и мами блу  hahaha hahaha (макар че доста се посмях на постовете ви, трябва да отбележа  hahaha).

Ей сега веднага ще й пиша да й кажа, че другите са били прави, аз не  Crazy

# 577

Девойки, имам към вас една молба-въпрос. Моя приятелка се занимава с кетъринг, към момента непрофесионално и отвреме-навреме, но се замисля за по-сериозна работа. Започнала е да мисли за визитки, име, сайт и т.н. и ми сподели няколко имена, от които аз на момента се влюбих в едното - Умами.
Умами, оказва се, е японска дума, която обозначава 'петия вкус' (след стандартните четири- сладък, солен, кисел и горчив).
За мен не е толкова важно на какво има вкус, а че може да са направи хубава заигравка с 'петия вкус' - онова неуловимо и необяснимо нещо, което прави храната вкусна.
Освен това самото звучене ми допада, лесно се изговаря, лесно се помни, чисто визуално мисля, че стои добре.

Аргументът против е, че е претенциозно и неразбираемо.

На вас как ви звучи?
Доста добре си се ориентирала в трите аспекта на търговската марка – визуален, фонетичен и семантичен. Визуално, зависи как ще се изработи дизайнът, цветовете, шрифтовете, допълнителните образни елементи и пр. Фонетично – на мен лично ми звучи добре, сравнително кратка е, звучна е, няма натрупване на трудно произносими звуци. Концептуално – много е хубава идеята с „петия вкус“, но не може да се разчита, че средният бг потребител ще разпознае подобно значение. Ако ще се залага на тази концепция, се иска допълнителна работа – ще трябва напр. някакъв слоган, който да поясни връзката с петия вкус и да избяга от асоциацията с „у мами“ (аз лично никога нямаше да направя подобна асоциация, ако девойките тук не бяха споменали). Някакво пояснение в тази насока може да се вкара и в графичното оформление. И накрая, като се спрете окончателно на име, ще е хубаво марката да се „изчисти“, т.е. да се провери дали няма по-ранна идентична или сходна регистрирана марка и приятелката ти е в нарушение.   

# 578
  • Варна
Умами ми докарва изцъклен поглед, що за смешка някой е избрал за "титла" на каквото и да е.

# 579
  • София
Стига бе, хора, направо ме хвърлихте в оркестъра днес  Joy
Аз наистина го харесах толкова много  Heart Eyes

# 580
пристрастна си заради японския  Grinning
пп на мен също не ми хареса

# 581
Аз наистина го харесах толкова много  Heart Eyes

Споко, и на мен ми хареса.

# 582

И мен.
Скрит текст:
Кажи ѝ да си кръсти кетъринга Гюрлата 2.  Flutter

# 583
Здравейте,момичета! Цялото домочадие е в болнични,съответно достъпа до компютъра е на график,но вви чета. И аз като Куковва отсъствам по философски причини  Mr. Green

Жаки и Белинда,скорошно оздравяване   bouquet

За " Умами" -допада ми,ама откакто започнахте темата ми се прияде суши. Как седи всъпроса със сушито.при бременност,някой знае ли?

# 584
  • Варна
Чек, сигурно знаеш, че има местност "Гюрлата" и явно е взаимствано Simple Smile
Обаче, не открих какво означава самата дума.

Общи условия

Активация на акаунт