Искам да кажа ... (21)_26.01-01.02

• 56 842
  • 1 288
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря, момичета Hug
Янечек, как отърва малкия от порочния кръг? Много ме е страх от астма, много! Моля да споделиш, да не досаждаме тук може и на лични, когато имаш време.

# 556
Жаки и от мен бързо оздравяване на малката.  Hug

# 557
  • София
Мър, в кой Лидл има още ски екипировка?! На мене много ми трябва, тия дни ще ходя да купувам, а съм чувала за лидълската, че е хубава и евтина, но мислех, че е свършила навсякъде.

Ще се живее, момичета Hug Мисля, че вече ме пуска. Наспах се стабилно, не отидох на работа днес и в момента не ми се гади, не ме тресе и тялото ме боли значително по-малко. Мисля, че минава. Само да видим с тоалетната как ще се разберем.

Саня, това за пътя на жената е страхотно Joy И толкова вярно Joy

Жаклин, вярно е това за диагностиката на астмата. Преди три годиники не ги диспансеризират официално. Приема се, че се израства, което сие така, ето моят син израстна спазмите, дано и при вас се получи. Но това с АБ през седмица не си е работа, търси друг начин, алтернативен. С билки или с хомеопатия. При някои деца просто трябва да се мисли за други варианти.

# 558
Мър, в кой Лидл има още ски екипировка?! На мене много ми трябва, тия дни ще ходя да купувам, а съм чувала за лидълската, че е хубава и евтина, но мислех, че е свършила навсякъде.

хубава е, с достатъчно добро качество за цената си - ние направихме едни ски с нея по високите планини за няколко дни
пускат тук-там каквото им е останало на склад, може би трябва да звъннеш на телефона им за клиенти; в близкия Лидл се появяват ту грейки и якета, ту термо бельо

# 559
  • София
На мене точно такава ми трябва - не кой знае каква. Аз не съм скиор, трябва ми шушляк, който да не пропуска, за няколкото пъти в годината, които го слагам, за да се попързалям с децата. И да ми е топло, защото съм зиморничава. Може наистина да пробвам с телефона им за клиенти.

# 560
  • София
Девойки, имам към вас една молба-въпрос. Моя приятелка се занимава с кетъринг, към момента непрофесионално и отвреме-навреме, но се замисля за по-сериозна работа. Започнала е да мисли за визитки, име, сайт и т.н. и ми сподели няколко имена, от които аз на момента се влюбих в едното - Умами.
Умами, оказва се, е японска дума, която обозначава 'петия вкус' (след стандартните четири- сладък, солен, кисел и горчив).
За мен не е толкова важно на какво има вкус, а че може да са направи хубава заигравка с 'петия вкус' - онова неуловимо и необяснимо нещо, което прави храната вкусна.
Освен това самото звучене ми допада, лесно се изговаря, лесно се помни, чисто визуално мисля, че стои добре.

Аргументът против е, че е претенциозно и неразбираемо.

На вас как ви звучи?

# 561
На мен ми звучи като "У мами", което е нещо като "При чичо", т.е. не ми звучи никак екзотично, а като име на кръчма, отворена от безработна домакиня. Японски не знам и за петия вкус така и не съм чувала. И ако ще разчита на хора като мен да й бъдат клиенти, с "Умами" няма да предизвика, това което би искала. Това е честният ми отговор.

# 562
Повечето хора не знаят значението на думата на японски. Аз също.
След като те прочетох, много ми хареса. Но това, само заради значението.
Преди да го разбера - не ми допадна.

Не бих го използвала, защото първоначално го свързах с нещо японско (или азиатско), но предполагам няма предлага такава кухня.
После го изрекох гласно - асоциация ми беше за нещо свързано с майките (мамите).
Та лично моето мнение - не ми допада.
Но пък, ако услугата е добра, хич не ми пука как ще се казва  Laughing

С две думи - успех пожелавам на твоята приятелка  Hug

# 563
Сутринта имаше на овчакупелския Лидл - взех яке, панталон (като се задоволих с най-малкото като номерация от останалото, мъжките бяха повече), термобелио беше доста, имаше. Но якетата бяха по 45 лв., панталоните по 35. Клин - 15 лв.

От днес има разпродажба обявена за ски екипировка, може би затова са я изкарали.

Последна редакция: чт, 29 яну 2015, 12:14 от Мъ℘♥Мяɣ

# 564
  • София
Жаки, дано малката се оправи бързо. И с дъщеря ми ноември и декември обикаляхме пулмолози, алерголози, снимки и т.н. Общото е, че не им се рискува с малките дечица и си  имат стандартно лечение - АБ, антиалергично, кортикостероиди и инхалатори  Cry, децата се завъртат в този порочен кръг и се влошават още повече, кошмар.

# 565

Претенциозно и неразбираемо  Simple Smile

Не бих го използвала точно с тази цел.

# 566

Умами, оказва се, е японска дума, която обозначава 'петия вкус' (след стандартните четири- сладък, солен, кисел и горчив).
За мен не е толкова важно на какво има вкус, а че може да са направи хубава заигравка с 'петия вкус' - онова неуловимо и необяснимо нещо, което прави храната вкусна.

Умами е петият вкус, който се дължи на глутамат. На мен по принцип ми звучат добре всякакви японски заглавия като се отнася до храна, но не бих свързала името на бизнеса си с глутамата точно.  Peace

"Umami was first scientifically identified in 1908 by Kikunae Ikeda, a professor of the Tokyo Imperial University. He found that glutamate was responsible for the palatability of the broth from kombu seaweed. He noticed that the taste of kombu dashi was distinct from sweet, sour, bitter and salty and named it umami."

# 567
  • София
Бърди, не ми допада звученето.  Peace

# 568
  • София
А има ли разлика между номерацията за дрехи и за екипировка? Ако нося панталон, нормален, 36-ти или 38-ми номер, кой номер лидълски ски-панталон трябва да си взема? S или M? Питам, защото в Лидл нали няма условия за мерене...

На мен Умами ми харесва Simple Smile Да, не го разбирам, но е благозвучно и мило, има асоциация с "мами", което инстинктивно ми харесва Simple Smile Може отдолу с малки буквички да пише "петият вкус".

# 569
  • София
На мен ми звучи като дебело мом4енце на ,което мама се радва умилително Laughingтова в кръга на шегата.Според мен ще е не разбрано и ще буди съвсем други асоциации. Peace

Общи условия

Активация на акаунт