Искам да кажа ... (21)_26.01-01.02

• 56 792
  • 1 288
  •   1
Отговори
# 600
svetal4o27, мъжът ми слага една дъска на пода, ореха се слага върху нея. Между трите "дупки" има една точка, я коят се слага острието на нож и отгоре удря ножа с нещо, така се разпуква ореха. Не удряте силно, за да не се спука целия и да изтече сока. Леко го пробивате и изцеждате сока, а после вече си го дочупвате, за да излезе и месестата част. Тя си се обира без проблем от корите. Може да има и по-лесен начин, но ние действаме така.

# 601
Ванини,и на мен ми е дерт рибата.

Акаша,много хубав аватар! Къде ги намирате такива? Като се разровя в другите подфоруми и попадам на уникални аватари  Heart Eyes

# 602
  • Пловдив
Кокосовия орех има слабо място - отгоре има едно нещо с три дупки-очички, като личице, е те там го побутвам и падат от побутване с лъжица, ръчкам с клечка (от китайски клечки) да пробия дупка и изсипвам течността. След като изсипя течността чуквам ореха по екватора, т.е. държа го от горе- личицето и отдолу и чуквам екватора в мозайката на терасата у нас. И ореха се чупи. Факир съм. Много е лесно като хванеш цаката.

Забравих - обикновено едното от очичките на личицето е по-слабо от другите. Ама наистина пада само от побутване с дръжка на лъжица.

# 603
Циндил, по- добре 100 долара и антибиограма и адекватно лечение, отколкото при нас уж безплатно, пък си тръгваш ,с една чанта хапове за 100 лева и накаря детето пак болно... В сумата влиза и сиропа за три дни, там ги парвят мисля. Не са като нашите купешки опаковки. На етикета си пише много подробно напечатано, кое кога, по колко и името на пациента. Когато ни извикваше сестра и показваше снимка на Жаки, още на влизане я снимаха, да не стане някоя грешка:) Бахме я водили на шест месеца за афти, излезе си в системата, и снимката и като бебче. Лекарят пита имаме ли и други деца с нас, защото този вирус е заразен. На място и напарвиха една инхалация, маската еднократна, дават ти я на тръгване и си я плащаш 30 кинта:) Ама поне е сигурно, че няма да накачи нещо от чужда маска:)

# 604
Жаки, 100 долара не са кой знае каква сума, в Испания преглед по спешност в частна болница струва същите пари, по-скоро нормална сума е, отколкото висока. Дано ви я покрие застраховката.

Белинда, на моя син миналата година (май беше) му избиха едни кътници. Идея си нямах, че има зъби, които никнат по това време. Бе оплаква се детето, гледам венеца подут и побелял, баща му даже вика зъби ли му никнат  newsm78, аз викам какви зъби, нали поникнаха, ред е да падат  ooooh! Чак като отидохме на зъболекар се светнах. 

# 605
Флорче, за тук 3300 бата са адски много, масажистката плаща 4000 месечен наем, да се ориентираш горе долу. Миналата година за гинеколог платих 50 лева преглед, затова сега ми се видя много.
Ама като гледам фактурата, всичко се таксува, теглене, мерене на кръвно, консумативи и така става сто. Снимката най- евтина 300 бата, около 14 лева. За Европа даже сто долара са добре май, там не се е налагало да търсим лекар, та не съм запозната.

# 606
  • В Космоса
Белла, благодаря! Hug Имам опит с аватарите, отдавна се занимавам. Simple Smile Преди време се зарибихме и си направихме игра с различна тематика всяка седмица. (Аз вече не участвам, де. Не съм била желана там. Confused Но се радвам , че все пак имам възможност да си играя, макар и не в бг-мамма. Бяхме преместили играта в друг форум като правеха промените по размера на аватарите и сега си играя там само.)
Отелно има и тема за предлагане на аватарни комбинации с подписи. Ако искаш намини, ще си харесаш нещо. Има чудесни предложения. Peace http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=818391.0;topicrefid=20

# 607
  • Варна
На моята девойка в момента ѝ расте последния от седмите зъби.
Остават само мъдреците.  Sunglasses
А аз имам само един пораснал мъдрец(единствения ми непломбиран и здрав кътник). На горната челюст  въобще нямам зародиши на мъдреци и затова не ги и чакам.

# 608
Видео - How to open a coconut - cooking tutorial . Използват тирбушон в началото.

Купих си такава джаджа за ананас Simple Smile https://www.youtube.com/watch?v=HfoFHnnfw8Y.

# 609
Ама като гледам фактурата, всичко се таксува, теглене, мерене на кръвно, консумативи и така става сто. Снимката най- евтина 300 бата, около 14 лева. За Европа даже сто долара са добре май, там не се е налагало да търсим лекар, та не съм запозната.

Защо не ползвате застраховки с асистънс? В този случай не се налага да плащате нещо и после да ви осребряват фактурата. Ние сме правили такива в Алианц и сме доволни. Имаше бонус зъболечение за 400 евро (при 50 000 лимит за останалите видове лечение) и няколко дни преди да изтече застраховката се наложи да се възползвам от него. Звъни се на телефон указан в полицата и те казват в коя клиника да се отиде. Даже кола пратиха до нас и после ме върна обратно.
http://www.zastrahovatel.com/statia.php?mysid=656&t=19

# 610
  • някъде ... тук ...
Жаки, по-бързо оправяне на малкото Жаки Hug

Акаша, да си изкарате супер на Осогово. Много е хубаво там Simple Smile
Последно бяхме на 20.12 - нямаше сняг за ски, но на една полянка екстра пикник и пързаляне му спретнахме  Crazy

На дребния (10 ще направи през май) онзи ден му паднаха два зъба на куп. Знам, че има още, защото зъболекарката каза да чакаме още за шини.
Моите мъдреци нямат и наченки да растат.

Аз давам нурофен за Т над 38.

# 611
Чек, не са ми предлагали и не знам, че има такава опция. Какво точно да кажа на агентката, че искам за догодина? Днес един англичанин спореше нещо, че не трябва да плаща, тези казаха не може, тук плащаш после ние ти даваме документ и с него при застарховтеля. Трябва да я накарам да провери конкретно за Тайланд ще стане ли така, може би определени болници се посещават.

# 612
Много е кофти като са болни децата, още повече пък ако си на почивка и не си у дома.
Така като се сещам и Кристина по едно време имаше някакви кашлици. Но аз я спрях от градина, имах възможност и толкова. И си спомням, че кашлици с антибиотик никога не е лекувал доктора ни. Нито този, който ползвах за онлайн консултации е препоръчвал. Правехме инхалации с бейбихалер и препарат, който одобриха и двамата и се приключи.
Повечето ги израстват, да, но е лошо междувременно да не се задълбочи, докато мине периода.

Умами ми звучи като африкански шаман.

Кокосов орех не обичам, само стърготините и то зависи, а сока  Sick

Обаче ананас обичам много, добра машинка за шайби.

Свърших си една работа, набрах си кокиченца от градината, още не съм пушка, ама съм човек.

Ето едни кокичета за темата:

Скрит текст:

# 613
  • В Космоса
 ЕлиТ, супер! Надъха ме още повече!  Grinning Party

# 614
Чек, не са ми предлагали и не знам, че има такава опция. Какво точно да кажа на агентката, че искам за догодина? Днес един англичанин спореше нещо, че не трябва да плаща, тези казаха не може, тук плащаш после ние ти даваме документ и с него при застарховтеля. Трябва да я накарам да провери конкретно за Тайланд ще стане ли така, може би определени болници се посещават.

Такава ви е застраховката, затова се е наложило да плащате. В линка, който добавих има информация. Ако агентката не знае или по някакви други причини не казва отиди направо в Алианц или някое от другите дружества посочени в линка. Не всички работят с асистънс-компании, Алианц имат собствена такава и съм ги пробвала затова препоръчвам. Естествено че е по-скъпа застраховката при този вариант, но според мен си заслужава.

Общи условия

Активация на акаунт