На море в Гърция 2015 - I

• 91 832
  • 802
  •   1
Отговори
# 90
# 91
  • София
Благодаря за новата тема, Параход   bouquet
Все още не сме се спрели на място за лятната ни почивка, затова с интерес ще следя постингите ви.

# 92
  • София
  bouquet

И аз съм резервирала 2 места за всеки случай вече, но нямам представа, в крайна сметка къде ще сме. Тази година ми се ходи на почивка на Тасос...

Този, селския плаж на Олимпиада пясъчен ли е и в морето?...

# 93
  • София
Аз всеки ден "пътувам" към различна дестинация, накрая да видим къде ще ни отвее.

# 94
         Ние приключихме с резервацията за турското море през Септември и сега се отдавам на търсене за Гръцкото -през Юли .Иска ми се да е по-наблизо  /от Маказа/и по-скромно ,т.е студио с кухня.Вече сме били във Фанари,Неа Ираклица,Неа Перамос и Тасос.Керамоти отпада и стигам до района край Аспровалта.Изчетох другите теми ,разгледах повечето места за настаняване във Ставрос ,Неа Врасна и Аспровалта и май не ме влече на там- Mr. Green.Иска ми се по-спокойно местенце,а през юли там май ще е лудница.Преди да съм се отказала искам да питам в темата,някой има ли впечатления от Paralia Ofryniou  ?Някое неизвестно местенце за настаняване,различно от Грек хотелс ,Feel Greece,впр. препоръчаната  от Петър -Костадина не отговаря.Как е там  ,заслужава ли си ?Благодаря предварително   bouquet

# 95
medlabние миналото лято ходихме за един ден на плаж на Paralia Ofryniou - има пясъчен плаж и това е селото. Водата в морето беше по-студена отколкото на Ставрос по същото време. Плажа беше доста населен през август, останах с впечатление, че повечето имоти са ваканционйи на собственици и не се отдават под наем. Това го установих след 2 часа и половина обикаляне в жегите - искахме да си удължим престоя в Гърция с още 2-3 дни. Имаше няколко хотела. То всичко е на улицата, която е до плажа - втората снимка. Има няколко заведения о това е. Имат пазар в четвъртък, ако не ме лъже паметта - уцелихме го Simple Smile.
Аспровалта вечер е лудница - за разходка става идеално, но да не си в къща на първа линия до плажа. Плажа е каменист.
Ние бяхме в Паралия Врасна - вечер беше спокойно, в Меандрос вилидж - доволна съм. Каменист плаж на 150м, пясъчен в Ставрос.
Аз вече оглеждам също за това лято къде можем да отидем. Искам да е някъде на остров - гледам Корфу, Кефалония - при положение, че делим пътя може би в Сандански, че от Русе зор докато прекосим цяла България. Може и да ми се размине за острова, но държа да има пясъчен плаж, подходящ за дете на 4г. и къщата да е с двор, иначе няма спокойствие  Mr. Green
Ние ходихме до Амулиани миналата година - много ми хареса плажа

# 96
  • София
А на Амулиани колко време изакархте с детето? И аз мислех за там, но като знам размерите на острова, а ние искаме почивка 10 нощувки поне, мисля, че ще ми омръзне там. Thinking Още повече сме свикнали, като сме на Халикидики да обикаляме целия ръкав по време на почивката, а и задължително в Солун да ходим май май Амулиани не е за нас.

# 97
medlabние миналото лято ходихме за един ден на плаж на Paralia Ofryniou - има пясъчен плаж и това е селото. Водата в морето беше по-студена отколкото на Ставрос по същото време. Плажа беше доста населен през август, останах с впечатление, че повечето имоти са ваканционйи на собственици и не се отдават под наем. Това го установих след 2 часа и половина обикаляне в жегите - искахме да си удължим престоя в Гърция с още 2-3 дни. Имаше няколко хотела. То всичко е на улицата, която е до плажа - втората снимка. Има няколко заведения о това е. Имат пазар в четвъртък, ако не ме лъже паметта - уцелихме го Simple Smile.
Аспровалта вечер е лудница - за разходка става идеално, но да не си в къща на първа линия до плажа. Плажа е каменист.
Ние бяхме в Паралия Врасна - вечер беше спокойно, в Меандрос вилидж - доволна съм. Каменист плаж на 150м, пясъчен в Ставрос.
Аз вече оглеждам също за това лято къде можем да отидем. Искам да е някъде на остров - гледам Корфу, Кефалония - при положение, че делим пътя може би в Сандански, че от Русе зор докато прекосим цяла България. Може и да ми се размине за острова, но държа да има пясъчен плаж, подходящ за дете на 4г. и къщата да е с двор, иначе няма спокойствие  Mr. Green
Ние ходихме до Амулиани миналата година - много ми хареса плажа

Може ли малко подробности за Амулиани - настаняване, храна, плаж. Ние не сме били там, а това е едно от местата, което съм набелязала за тази година.

# 98
Въпрос и информация за Амулиани има на предишната страница в темата!

# 99
Хора, моля ви бе, направете си труда да четете поне предходните страници. За преглеждане на първа страница изобщо не смея и да мечтая.  Praynig Praynig Praynig
А този линк явно е невидим?!?!?!?!?

# 100
  • София
След изчитане на доста материал от темите имам конкретни питания, ако някои може да ми помогне ще съм благодарна:
Резервирахме на Лефкада това място:
http://www.verdefenia.gr/rooms/the-villa/
Намира се в Агиос Йоанис на 500 м. от плажа, който хем четох, че е със син флаг, хем че не е пясък, правилно ли съм разбрала? До него е близо Катизма бийч, който ми се струва по-хубав като плаж?
И последно от тази страна ли е с по-пясъчни плажове острова? Или да изберем все пак района на Нидри, защото пък четох, че там е залив, а тук духа?
Василики добра опция ли е?Няма да ходим до Кефалония, не сме и сърфисти  Laughing, плажа не е пясък, до колкото разбрах? Знам, че почти няма пясък на Лефкада, но все пак, ако Катизма се доближава до пясък да останем в района, който сме избрали. Sunglasses
Много благодаря  bouquet

# 101
Били сме във Фения, не я препоръчвам.
Стаите са с ново обзавеждане, но тесни; имаше проблем с топлата вода, който не бе оправен в рамките на 12 часа въпреки уверенията на собственика (за щастие, бяхме за кратко); дворът - иначе красив и добре поддържан -  изобилстваше от оси; уайърлесът не ловеше в стаята.
На същия парцел през една ограда се намира хотел, който се казва само "Вила Верде" и изглежда малко по-добре, има и басейн.

На Агиос Йоанис е много ветровито, той е плаж за сърф. Не може да легнеш, тъй като ще те вдигне заедно с хавлията.
Не може да се стигне пеша от хотела до плажа.
Плажовете от вътрешната страна (Нидри) са силно каменисти, водата е тиха и гладка.
Катизма е добър плаж, но от външната страна винаги има риск от силен вятър и вълни.

# 102
Благодаря,Devil Rose,ще преразгледам Врасна,каменистия плаж  и по-дълбоко море не ни пречат.  bouquet

# 103
  • софия
Да, Катизма най се доближава до пясъчен плаж. На Аг. Йоанис не съм ходила. Западното крайбрежие е с красивата синя вода. Обикновено духа и има вълни, също така плажовете са дълбоки.
Ако избереш Нидри, да знаеш, че там си е най-прост плаж, мисля също камънист, и няма синя вода. То и плаж кой знае какъв няма.
На Василики плажа е плитък, в по-голямата си част каменист, следобяд излиза сърфисткия вятър и залива е пълен със сърфове.

# 104
  • София
Не разбирам любовта ви към пясъка Mr. Green
това е Аг.Йоанис от единият му край:

до обяд става за плаж,но към 14/15ч.излиза вятъра и ако нямаш влечения към кайт сърфа,нямаш работа там,иначе  е пясък(в моите очи)едър!!Изобщо на Лефкада няма пясък,в едната си част Василики е със много ситен пясък(но тя е малка)а и там излиза вятър.От вътрешната страна на острова е тихо,но там си е"заблатено"защото заливите са вътрешни и водата няма онзи така бленуван цвят

Последна редакция: ср, 28 яну 2015, 15:35 от k@li

Общи условия

Активация на акаунт