На море в Гърция 2015 - I

• 91 826
  • 802
  •   1
Отговори
# 75
Да!
Но мислете навреме за фериботните билети - резервация и цени, защото миналата година така едни ентусиасти от форума хартисаха на Игуменица Grinning
Италианците много ходят на гръцкото йонийско крайбрежие поради чувствително по-ниските цени и др. причини.

Благодаря   bouquet
А подходящи места за тази цел може ли да препоръчате ?

# 76
Параход, благодаря за новата тема   bouquet
Аз почти със сигурност реших юни да сме на Тасос, като идеята ми е да пообиколим малко този път.
Почнах да разглеждам варианти за настаняване.
Споменаха ми и ми препоръчаха да проверя тези две места, но нямаха отзиви за тях, дали някой от вас има ?
http://www.studios-katerina.gr/en/beach-bungalow
...

И мен ме интересуват тези бунгала и най-вече как е районът около тях, в близост ли са до заведения?

# 77
   Има 3-4 таверни в района и може би и толкова плажни бара. Имам предвид не до тях, а в цялата махала.

# 78
Параход   bouquet

Tzvetak, вие да не сте букнали вариант без право на отмяна - или както си пише стойността не се възстановява - само при такава резервация booking са ми дърпали веднага сумата  newsm78

# 79
  • София
Може и да не са ги изтеглили, а само да са ги блокирали. На мен и такова нещо ми се е случвало с букинг. Освен че ми беше блокирана сумата месеци по-рано, трябваше да си платя в хотела отделно и чак на сл.ден ми я освободиха  #2gunfire Затова гледам да буквам варианти, при които не се изисква кредитна карта  Sunglasses

# 80
  • София
За booking - ползвам го редовно, да не кажа - основно, за всякакви резервации. Гледайте внимателно   и четете "специалните условия". Ако има възможност за безплатна анулация- пак четете, защото в много случаи мястото за настаняване си запазва правото по всяко време да изтегли от картата определен % от стойността на резервацията предварително, а после - в срока за анулация - да върне сумата. Ако има възможност за безплатна анулация и пише изрично че депозит няма да бъде изискан - не съм имала проблеми. Обикновено резервирам и анулирам безсрамен брой пъти докато не намеря това, което търся.
При все че знам и пиша всичко това, миналата година почивахме във Фанари защото при една среднощна резервация недогледах и кликнах кутийката, която не даваше възможност за безплатна анулация. Simple Smile Всъщност, останахме много доволни от почивката си, но в booking просто трябва да се чете внимателно. Иначе си е чудесен сайт.  Peace

# 81
Фагри, синагрида, лавраки, ципура - всичките са ОК, едри хубави риби без много-много чистене.
В нашето семейство е много на почит барбуната, с фино розово месо, но пълна с кости.
И най-обикновената сардина, печена на скара и маринована с лимон и зехтин.

За ресторантите - О Парадисос в едноименната вилна зона на Неос Мармарас, Сакис в Торони и втората и третата в Порто Куфо (не им знам имената) са без конкуренция Simple Smile поне така беше в близкото минало.

И... имаше някакви други въпроси, обаче аз като чуя ядене и забравям останалото Simple Smile

Много благодаря! И на другите момичета с отзиви също.  Simple Smile Тези риби фагри, синагрида дори не съм ги чувала, ще ми е интересно да опитаме. И див лаврак също.  Blush

А това селце  Партенонас заслужава ли си да се види? Пътища като лабиринт водят до него - поне по картата - ако изобщо го намерим... Laughing

Вероятно е по-добре не от Вурвуру, а от Неос Мармарас да се пробваме да стигнем?

# 82
От Вурвуру не можете да стигнете, освен евентуално с някаква военна ГАЗ-ка през планините... Simple Smile

С кола-  от Неос Мармарас, 5 км, пътят е с голяма денивелация и завои, но е асфалтиран. Каменни къщи, архитектурен резерват, 2 кръчми, етнографски музей, който аз лично съм го виждала само затворен (но има експонати и отвън - воденични колела и т.н.)

# 83
  • София
Подкрепям всичко, казано от Vivi  Hug
Фагрито ми е любима риба, няма да съжалявате, ако си вземете. Peace
Не мога да се сдържа и да не попитам за Вурвуру - какво толкова му харесвате? С риск да ми се нахвърлите - за мен не става, меко казано, мръсен плаж, селяния, пренаселен, няма чадъри, да не говорим, че заседнахме в пясъците на измисления им паркинг и трябваше да ни теглят, да не говорим колко хора не ни обърнаха внимание и като видяха, че имаме нужда от помощ бягаха с 200. А тогава бяхме с бебе. Та, като чуя Вурвуру  Sick
На мен любимо ми е Каламици, но през юни. Heart Eyes Сарти - по-хубаво от Никити.
bled, благодаря и на теб за помощта по моя въпрос. Wink

# 84
Параход, аз мисля, че Мари дьо ла Фер има предвид, че ферито им струва колкото 3 нощувки, а не че те ще останат само 3 нощи (ако правилно съм разбрала).
   Благодаря ви за идеите! И аз съм си мислела за оставяне на колата, но си мислех, че ще бъде сложно търсенето на транспорт или кола под наем. Къде мога да намеря инфо за рент-а-кар там?

Последна редакция: ср, 28 яну 2015, 08:57 от Мари дьо ла Фер

# 85
Здравейте, изчетох доста страници от „На море в Гърция“ и ще я следя. И ние посещаваме Гърция (обикновено последната седмица на май/септември) през последните 5 години.  Тази година съм се насочила към остров Амулиани (до Атон). Много хубави отзиви  и снимки намерих из нета за това място и многооо искам да отидем там. Харесваме тихи и непренаселени плажчета, заливи и лагуни. Не е много разпространна дестинация и явно това е причината да не намирам оферти. Някой може ли да помогне ако е бил там и може да препоръча местенце за настаняване? Ще съм много благодарна , не намерих нищо в темите до сега (естествено не съм ги прочела всичките, но ги проверих с търсачката). Търсим нещо по-евтинко, като предпочитаме да има включени закуска и вечеря.
Ние сме били на Ситония, Касандра и Аспровалта, ако мога да помогна с нещо Simple Smile

# 86
На 1-ва страница има линк за Амулиани с координати и снимки на всички места за настаняване - над 50 са, което е доста за 4-те квадратни километра на острова. Търсачката защо не показва и какво си търсила не знам - поне 5-6 пъти е обсъждан подробно в темата в предишни години. Не е съвсем непопулярен Simple Smile

Със закуска и вечеря няма и да намериш - има един хотел (Агиониси резорт), който вероятно предлага такъв план, но не е особено добър. Повечето са тип малки семейни хотелчета. Закуска има тук-таме включена в нощувката (или по желание).

# 87
Параход, бърза си Simple Smile, благодаря. Ами в търсачката горе пишех Амулиани. Темата наистина е мноооого дълга и явно не съм уцелила. Може би нещо греша, но като кликна на 1 стр., се отваря сайта http://www.visitammouliani.com/ и да, там излизат местата за настаняване но без цени. За изхранването явно ще търсим други решения, но се надявах някой да препоръча нещо, на база лични впечатления.

# 88
Цени ще ги договориш на мейл или телефон със собствениците - обикновено така се прави Simple Smile
Някои (по принцип в Гърция) публикуват цени за различните части от сезона, но са малко, повечето действат според ситуацията, конкретните дати и заетост и т.н., абе и малко пазарлък върви.
За цени можеш да се ориентираш в букинг, листнати са десетина от хотелите, но във Visit Ammouliani изборът е чувствително по-богат.

Атос бей е най-хубавата къща, но е скъпа и не приема деца, оттам нататък е въпрос на вкус - дали искате да сте в градчета, или на плажа, дали да има кухненски бокс, закуска и т.н.

# 89
Ясно, понеже до сега не сме процедирали така - не знаех. Започвам пазарлъците тогава, благодаря ти!

Общи условия

Активация на акаунт