На море в Гърция 2015 - I

• 91 851
  • 802
  •   1
Отговори
# 105
  • София...........
След изчитане на доста материал от темите имам конкретни питания, ако някои може да ми помогне ще съм благодарна:
Резервирахме на Лефкада това място:
http://www.verdefenia.gr/rooms/the-villa/
Намира се в Агиос Йоанис на 500 м. от плажа, който хем четох, че е със син флаг, хем че не е пясък, правилно ли съм разбрала? До него е близо Катизма бийч, който ми се струва по-хубав като плаж?
И последно от тази страна ли е с по-пясъчни плажове острова? Или да изберем все пак района на Нидри, защото пък четох, че там е залив, а тук духа?
Василики добра опция ли е?Няма да ходим до Кефалония, не сме и сърфисти  Laughing, плажа не е пясък, до колкото разбрах? Знам, че почти няма пясък на Лефкада, но все пак, ако Катизма се доближава до пясък да останем в района, който сме избрали. Sunglasses
Много благодаря  bouquet

Миналата година септември бяхме на Лефкада в тези прекрасни къщички http://www.villagio.gr/studio2.htm , намират се м-у Агиос Йоанис и Лефкада.
Ето ги моите писания за Лефкада
Скрит текст:
Лефкада - уникална е! Имах притеснения относно малкия и плажовете, а той беше безкрайно доволен. Даже на Амудиа се нервираше, че било много плитко Simple Smile))
Другото ми притеснение беше ветровете..., но се оказа, че часовник носят от 15-16 часа до към 19-20 ч. духат – точно нашето разписание  Simple Smile Към 16 часа се отправяме за обяд около 2 часа , после санитаризиране на фемили-то и точно за вечерята е утихнало и е безкрайно приятно ...
Не успяхме да стигнем до плажа Агиофили - просто 6 дни са малко или ние нещо сме неорганизирани  Embarassed
Накратко:
1 ден - пристигнахме към 14 часа, настанихме се тук http://villagio.gr/ и веднага към плажа - Катизма - хубав плаж и много лесно достъпен. Аз след като се полюбувах на гледката, полегнах и заспах - едвам ме събудиха моите хора към 19 часа да се прибираме от плажа.
2 ден - Егремни..., влюбена съм в този плаж(усещането е чистота, въздух, свобода...)и ако имахме време да повтаряме плаж щеше да е той - 300-те + стълби не са чак толкова тежки, за да не кажа , че на слизане дори и не ги усетих. Малчо ги пребори също без проблем. На връщане хапнахме фантастични агнешки дробчета в бекон и страхотно агнешко печено тук http://www.t-aloni.gr/?lang=en . После само минахме да видим Пефкулия и Агиос Йоанис.
3 ден - Порто Кацики - прекрасно и интересно (както казват драматично), но много пренаселено място. 85 стълби нищо работа. Прекрасен обяд тук http://www.taverna-ionio.gr/- ярешко месце и домашно бяло вино ...
4 ден - решихме да ходим на плаж по-близо и затова тръгнахме към Никиана - нито едно плажче не ни впечатли и затова решихме К-бийч, но за съжаление и това не беше нашия плаж Sad Имах/ме усещането, че съм/сме на езеро и затова решихме да пробваме най-северните плажове. Гира - във водата равни скали/плочи като на Агиос Йоанис, Кастро - не е лошо, но неподдържан плаж и се разходих да видя Амоглоса - пясък, разкош, НО точно там е входа/изхода по вода за Лефкада(над понтония мост) и не бих плажувала. Като цяло тези плажове са занемарени , на Кастро е имало таверни , които бяха изоставени и тн... Вечерта разходка Лефкада град.
5 ден – отпрашихме към Каламици – по -точно плажовете Каваликефта и Мегали Петра. Е това ми е плаж/ове номер 1 на Лефкада. Пътя , пътя до там е ужасен – завои и наклони..., на някои завои се налагаше по две маневри за да завием ... Късен обяд в похвалената таверна Посейдон в Агиос Никитас и после погледнахме как е плажа там – разкошен ... Следва тежка вечер в Лефкада град- уникална таверничка в една тясна уличка, но име ... не помня, явно от хубавото вино...
6 ден – събиране багаж и разходка до Фанеромени манастира. Път към Парга. За обяд хапнахме в Амудия до плажа някакви гироси – добри бяха или ние много гладни. Плажа наистина много плитък и пясък, но малко по-късно се сгрочи, задуха и ние се натоварихме към Парга. Ех, Парга – точно пристигаме тук  http://petrospenthouse.com/ и започна дъжд из ведро, но след това изясни и имахме една прекрасна вечер за разходка и уникална вечеря таверна Сакис!!!
7 ден – Парга сутринта облачна и решихме разходка до крепостта, след това обяд ресторант Флисвос с гледка към залива Валтос. Времето се оправи и даже стана жега – време е за плаж – най-близкия Крионери – нищо особено става за няколко часа.
8 ден – багаж и отпътуване към Сивота. Е видяхме я Бела Врака – хубаво, но очаквах много повече и бях леко разочарована, хапнахме на крайбрежната за утешение. Минахме да видим и Платария – хареса ми ... Wink Игуменица и магистралата ... на влизане в БГ нашето фемили си има закон една прекрасна вечер в Мелник със задължително тежка вечеря в Алексовата къща Simple Smile
Сладкарница Серано в Лефкада град – униклано вкусни чийзкейк и кадаиф.

# 106
  • София
Параход, shhh много благодаря. Значи, ако избера настаняване в близост до столицата мога да ходя с кола на плаж на Катизма, както и Агиос Йоанис.
k@li мерси за снимките, тези камъчета не ме притесняват (плажът Cocos beach в Посиди ми прилича на него, а много го обичам, заради синьото и чисто море). Представях си някакви камъняци, като на Калитеа например. Laughing
divna_ мреси за хубавия разказ, направо се наточих на Егремни, eli_dzh също много хубаво го е описала. Тези къщички villagio много им се бяхме наточили, но няма места за нашите дати. Вие от booking ли ги резервирахте или директна кореспонденция?
Моя приятелка беше в Нидри и каза, че определено тази година иска пак на Лефкада, но не и Нидри. А и идеята за блатото хич не ме блазни.
Каламици също го гледахме и след разказа ти за плажа, ще се замисля пак, но пътя до там със завоите и наклоните малко ме притесни. Като знам какво съм шубе не знам и как ще преживея пътя до Егремни преди да достигнем до стълбите. Laughing
Не ни е проблем с колата да ходим на плаж, така или иначе на Халкидики винаги така сме процедирали, нищо че студиата, в които най-често спим са на самия плаж, на него не ходехме.
Значи по-скоро да гледам Каламици, от колкото Василики.

# 107
  • София
Спомена се мимоходом Фанари.И тъй като обмислям  планинската почивка да е в Родопите, от любопитство бих отскочила за еднодневен плаж до този район да го огледам.Бихте ли споделили повече информация за плажовете в района

# 108
  • София...........
meggle , директна кореспонденция по мейл Wink

# 109
  • София
Много благодаря Hug (капаро искат ли да се превежда при направена резервация?)

# 110
  • София...........
Много благодаря Hug (капаро искат ли да се превежда при направена резервация?)

Да, в Национална Гръцка Банка (от ОББ беше няколко лева Wink )

# 111
Параход, благодаря!  Hug
Meggle, не знам какво му харесваме на Вурвуруто, за пръв път ще ходим, но не точно там е във Врахос къщата. Исках къща на плажа, поляна и спокойствие Simple Smile

# 112
Здравейте искам да випопитам, няоя ходиа ли е на Халкидики  хотел Dolphin Beach, близо до Посиди на Касандра? Никогане съм ходила на Гърция, но сега резервирах за там за цялото семейство за края на май месец, и аз да не ставам нахална, но какво е горе долу времето тогава дали става за плаж Simple Smile ?

# 113
  • София
с времето е на късмет.В хотел не съм била, но съм чела добри отзиви.Нека се включват хората с преки впечатления.Аз имам едно питане- като правите ранни резервации цялата сума ли  плащате newsm78

# 114
  • София
Зависи от офертата - в Букинг специалните цени понякога са при заплащане на 100 % без право на отказ, съответно ти изтеглят цялата сума на резервацията. Иначе капаро от една нощувка до 30 % от цялата сума е в реда на нещата.

kdravata, ако пролетта е топла, ще имате късмет да се порадвате на нормален плаж, с приемлива за плуване вода. Ако е като миналата и по-миналата - лошо. Всички се надяваме на хубаво време  Simple Smile

# 115
  • София
Спомена се мимоходом Фанари.И тъй като обмислям  планинската почивка да е в Родопите, от любопитство бих отскочила за еднодневен плаж до този район да го огледам.Бихте ли споделили повече информация за плажовете в района

Плажовете до Фанари -
http://www.komotini.bg/item/fanari-beach/
Ние плажувахме тук - http://www.panoramio.com/photo/116116002 http://www.panoramio.com/photo/116116022
Много фин пясък, плитко море, чудесно за деца. Simple Smile
Има много плажни барове и много свободна зона - плажът е километричен.
Ако решите да прескочите до там - изберете ден през седмицата. През уикенда доста народ минава границата.

# 116
meggle, аз лично не бих избрала Каламици за настаняване, най-вече заради многото завои и според мен не толкова добрата локация като отправна точка за обиколки на острова (изключвам ходенето до Егремни и Порто Кацики, което е еднократно, защото те не са плажове за всеки ден). На наши познати обаче, които миналата година ходиха с 2 малки деца, плажът на Каламици много им е харесал (ние до него така и не стигнахме). Явно е въпрос на вкус и лични предпочитания Simple Smile

# 117
# 118
  • София
Здравейте!
Записвам се в новата тема да ви чета, тъй като още не съм избрала нито мястото, нито датите в които ще посетим Гърция през 2015.
  Wink

# 119
  • Лондон
Shhh, Сали, извинявам се за закъснелия отговор, но ме налегнаха командировка и много работа Confused За ферибота за Скиатос за нашите дати платих 50 евро за колата, 23 евро за възрастен и 11.50 за дете, това е в едната посока, за средата на юли става въпрос, нямаше отстъпка за ранно записване, economy кабини взех, имайки в предвид, че става дума за 3 часа пътуване, през деня, не ми трябваха някакви специални условия... ANES нямаха дати след април и не посмях да рискувам да ги чакам, след като си платихме хотела. Проблемът за мен беше в часовете, тръгването е в 7:45, което ни принуждава да спим една нощ във Волос. За ферибота в 12 даваше, че няма места, за което писах и питах, защото ми се стори прекалено, все пак сме януари, но е факт, че няма възможност...

За booking не ми се говори дори, ползвала съм много сайтове, винаги чета много внимателно, но тук нещата не са коректни определено... Сега се разправям с банката ми, тъй като плащането беше извършено при положение, че картата ми беше на ръба на лимита й, и не бях дала 3 цифрения код на гърба й...

Общи условия

Активация на акаунт