Финансите... Ние ли ги управляваме, или те нас?

• 53 646
  • 1 195
  •   1
Отговори
# 690
Мамасита няма да ме разбереш . Няма защо да навлизаме в подробности  Peace

Ние за апартамент никакви пари не бихме дали . 
Скрит текст:
Гледам на къщата като на временен дом с определени цели   и с възможности за инвестиция.

# 691
Освен това не говоря за "свиване на разходи" в смисъл на икономии. Говоря за свиване на излишъка.

На няколко пъти съм си прочиствала вещите и съм изхвърляла половината. Човек трупа огромни излишества, почти винаги. Дори най-стилната чанта, обувки или дреха след година-две започват да изглеждат някак вехти, не че са се износили физически, но вече не те кефят и бавно се превръщат просто в боклук.

А и като загледа човек тия шоута с продаване на вещи на търг...замисляш се кое е ценно и кое колко струва наистина. Над 99% от нещата са боклук в лъскава опаковка...

Когато махнеш някои излишъци, животът става интересен.

Наистина не мога да го разбера това с Mc Mansions...аз пък се кефя на хубави апартаменти, имат си и добри страни.

# 692
Контеса, редно е да уточниш, че тази сума не е за БГ, съответно и заплатите ви не са като в БГ.
И че там, където си, просто няма друг начин освен ипотека, просто така е устроен живота. За да живееш в тази държава трябва да си обвързан финансово с нея. Wink

# 693

Работи се в посока увеличаване на доходите винаги ,а не в с свиване на разходите Simple Smile
Ама ти направо взе че откри топлата вода.

# 694
Контеса, редно е да уточниш, че тази сума не е за БГ, съответно и заплатите ви не са като в БГ.
И че там, където си, просто няма друг начин освен ипотека, просто така е устроен живота. За да живееш в тази държава трябва да си обвързан финансово с нея. Wink
Не разбирам какво общо имат заплатите . И не смятам да съм финансово обвързана с тази държава за дълго .
Временно съм навсякъде и нямам сантимент към вещи ,а само към хора и за да живеят те добре ще направя всичко по силите си .

Работи се в посока увеличаване на доходите винаги ,а не в с свиване на разходите Simple Smile
Ама ти направо взе че откри топлата вода.
Не , това правя последните 10 години в нашият личен мини-свят и това споделям .Ти може би правиш друго .Така става интересна дискусията с различни хора и съдби/ ситуации.

Освен това не говоря за "свиване на разходи" в смисъл на икономии. Говоря за свиване на излишъка.

На няколко пъти съм си прочиствала вещите и съм изхвърляла половината. Човек трупа огромни излишества, почти винаги. Дори най-стилната чанта, обувки или дреха след година-две започват да изглеждат някак вехти, не че са се износили физически, но вече не те кефят и бавно се превръщат просто в боклук.

...
Аз го правя на всеки 6 месеца . Раздала съм два дома пълни с вещи преди 2 години на домове за сираци и приятели в нужда. Минималист съм . Peace

# 695
За инвестиции можем да говорим ако очакваш цената да се увеличи. В 80% от случайте които съм видяла е обратното.

# 696
За инвестиции можем да говорим ако очакваш цената да се увеличи. В 80% от случайте които съм видяла е обратното.
Титина , някои неща в този бизнес не са общовалидни . Едно е АБ ,друго е СК .

Процентно когато си в този бранш можеш да направиш много повече от обикновен човек ,който си плаща като поп за всичко някой друг да му го свърши .Знаеш ,че трудът е по скъп и от материалите  Peace

Последна редакция: сб, 07 мар 2015, 20:39 от Анонимен

# 697
Титина , някои неща в този бизнес не са общовалидни . Едно е АБ ,друго е СК .

Процентно когато си в този бранш можеш да направиш много повече от обикновен човек ,който си плаща като поп за всичко някой друг да му го свърши .
Аз за Ск говоря, доста приятели накупиха имото в СК (риълтъри са) ....6 години след това, цените слязоха почти 50% надолу...а от наематели са в загуба.
Всички ремонти сме ги правили сами, 80к отидоха....така като ги гледаш материалите са евтини, накрая като теглиш чертата се хващаш за главата.

# 698
ОК . Не ми се разводнява темата .
Риълтъри ,които си правят нещата сами .... Добре е всеки да си се движи в неговия бранш и да не се опитва да е от всичко-разбиращ , защото тогава стават горните истории . Цените не са с 50 % надолу  #Crazy

Движа се в други кръгове с други истории.  Peace

# 699
Каза сами сме си правили ремонтите, не че риалтърите сами са ги правили....не четеш май.

Не знам в какви кръгове се движиш, но явно са дошли след 2009.

# 700
Не ,тук са родени и са в бранша на рентиерството , риълтърството и строителството. Говоря за хора с над 200 имота всеки един от тях .

Не прочетох ,че се отнася за вас. Но вие сте съвсем другаде сега ,а аз говоря за тези 2 години в момента.  Peace

# 701
Аз съм правила ремонт и в Канада, съмнявам се дали цените в АБ и в СК не са едни и същи за материалите. Купи, прави ремонт и после ела да говорим. Лесно е от страни...

# 702
Аз съм правила ремонт и в Канада, съмнявам се дали цените в АБ и в СК не са едни и същи за материалите. Купи, прави ремонт и после ела да говорим. Лесно е от страни...

Да кажем ,че съм го направила ..няколко пъти .

И наистина ако аз нямам познания в бранша ,което не е баш така ,ама принципно си говорим бих се доверила не на някой ,който е правил ремонт на къщата си ,а на строители , рентиери и риълтъри с доста имоти ,които са си канадци и знаят всички тънкости и дийлове. Нашето тук сега са си дружески раздумки .

Нищо лично , просто всеки е добре да си прокламира за собствения бранш на работа ,а не така по принцип за спора.  Peace

# 703
1000 лв. за чанта няма да дам н и к о г а. Айде да не се заричам, но почти никога.
 Това е абсолютно неуважение към парите според мен...

По добре да ги изям във вид на черен хайвер и трюфели, но за чанта не.
Сега разбирам защо никога не си ми допадала.

Няма как да уважавам жена, която би сложила каквато и да било храна пред някоя чанта шедьовър (ако трябва да избира между двете, разбира се, както си посочила в случая).

Всъщност... чантите на Диор са единственото нещо на света, което ме е карало да се замисля за хубавите страни на това да се родиш жена. След 38 г. живот като мъж на този свят, все още не съм открил други. Може и да има. Просто казвам, че не съм ги открил. Женският живот винаги ми е изглеждал голямо наказание и почти вечно страдание. Обаче... Simple Smile с една чанта Диор не знам защо ми се струва, че ако ми се наложи да съм жена.... бих минал през цялото това страдание една идея по-безболезнено Simple SmileSimple SmileSimple Smile

За протокола. Не съм гей. Simple Smile Но чантите на Диор са изкуство.
Чиста проба изкуство.

То след първата идва желание за втора, пък Шанел, Шанел .. как пък техните да подминеш  Simple Smile

# 704
Аз смятам, че българинът няма все още финансова култура как да управлява финансите си. Независимо дали получава 500- 1000-1500-2000-3000... лв. месечни доходи. Държавата с най-ниските доходи в Европа, обаче всеки има в джоба си смартфон, ако не Айфон поне за сума над средно месечната заплата. Моя роднина, която живее в САЩ беше изумена, че тук всеки вади смартфон. Заведенията може би само в Гърция са по-пълни от нашите. Всеки търчи по екскурзии и почивки поне през месец, без да слагаме уикендите. Живот на кредит, майка. Отиваш в магазина и купуваш плазма на изплащане, защото няколко месеца или година преди това не ти е дошло на акъла да спестиш пари за нея. А след това иначе ще й плащаш лихвите, вместо да ги използваш примерно за една "Фурла"  Grinning Големите вериги процъфтяват, защото думата "промоция" действа като магнит на потребителите. Мой познат си купува 2 бутилки бира, чийто срок изтича след два дена, само защото е на промоция, а не защото му се пие.
Право казват някои потребители тук- наследство от мама и тати, не плащаш наем, заем или някой друг ти плаща лизинга и кредита, или живееш още в бащин дом?
Чудно ми е колко от вас имат пълна сигурност за доходите си, за работата си, за светлото си бъдеще, та са спрели да си правят сметките?

Общи условия

Активация на акаунт