Финансите... Ние ли ги управляваме, или те нас?

• 53 688
  • 1 195
  •   1
Отговори
# 765

За да няма кредити, трябва капиталът да е у всички ни. Да няма кой на кого да даде заем, тъй като всички имаме по равно. Ами.... пробвахме я тая система. Не стана.

Точно това правя вече- трупам капитал и инвестирам Wink
Важно е човек да може да минава в по-горно ниво, а не да драпа цял живот за едното оцеляване, затънал в кредити.

В началото кредитът е неизбежен (поне за някои хора, сред които бях и аз), но това не означава че трябва да го влачиш до пенсия.

# 766

А и никъде не съм казвал, че всички Минчовци правят това. Просто дадох пример на Берфут Контеса. Тя питаше "как?". Аз просто й дадох пример с един мой Минчо.

Ясно съзнавам, че други Минчовци имат съвсем друго финансово поведение.
И не живеят по 8 човека в стая. И не носи пиана в Събота и Неделя
Някои си вземат ИК в Англия и купуват жилища там.
Всъщност примера дето си го дал е по-скоро изключение.
Просто дадох пример на Берфут Контеса. Тя питаше "как да купя жилище без ИК, ако обичате ми кажете"

Е, аз й казах за Минчо.

Точен и прецизен отговор.

И то реален пример. С който илюстрирах моралната дилема пред Берфут Контеса.

Да живея ли като Минчо или просто да си изтегля един ИК Simple Smile (като нямам кой да ми подари жилище Simple Smile )
Пак ти казвам-Примерът НЕ е реален. Или е полуреален.
Ако нямаш възможност да вземеш готови пари-просто няма как да купиш веднага жилище, освен ИК.
 Пестенето  от гурбет не е по-различно от пестенето в България и никой не желае да живее като скот докато пести-даже и Минчо...
Извинявай, че давам примери, които ти се струват нереални. За друг път ще се съобразявам  Grinning

# 767

В началото кредитът е неизбежен (поне за някои хора, сред които бях и аз), но това не означава че трябва да го влачиш до пенсия.
Да бе. Ти си ебаси фалшивият защитник на тезата за кредитите.

Купила си жилище с чужди пари, обаче сега обяснява как кредитите били лошо нещо.

Кога беше лошо нещо кредитът? Когато си купи жилище с него? Или когато вече го беше изплатила?

Ама... уточни се, моля те Simple Smile

# 768
Нима искам да ми изплащате телевизора (колата, къщата, златния вибратор на жената, златната четка за зъби на децата, мраморната тоалетна чиния, седефената дръжка на жабката на колата)? Simple Smile

Не искаш, ама може да ги изплатим, в случай на deleveraging. И не само ние, ами и внуците ни. И твоите също.

# 769
(Първо право и според мен дори задължение на всеки наемател с 5 пари акъл в главата си е да смени патроните на входната врата след приемо-предавателния протокол.... Да ме гони после, както иска)

Ключ  hahaha Човекът каза, че ще ни завари металната врата, пък после да го съдим колкото искаме. Ключове и предаване, спазване на договор - това става с хора, които са коректни. В другите случаи първо спиш на улицата, пък после да, може да си защитиш правата, ама стресът, че изведнъж оставаш без покрив, въпреки че си платил вноската няма как да се избегне. И пак си бяхме само ние с мъжа ми, а си представям семейство в с бебе/деца как тича за хотел или друг подслон, как всичките неща са ти вътре и трябва да ги набавиш веднага.

# 770
Скрит текст:

Купила си жилище с чужди пари, обаче сега обяснява как кредитите били лошо нещо.

Кога беше лошо нещо кредитът? Когато си купи жилище с него? Или когато вече го беше изплатила?

Твоето е чиста завист  Laughing
Явно ти не можеш да си го погасиш твоя, което хич не ме интересува мен  Hug Така, че можеш да си омаловажаваш нещата колкото си искаш.

Няма как да обясниш на някого нещо, след като той постоянно го извърта как му е удобно. Ти не искаш да знаеш как, ти искаш просто да злобееш  Peace
Успех!

# 771
Нима искам да ми изплащате телевизора (колата, къщата, златния вибратор на жената, златната четка за зъби на децата, мраморната тоалетна чиния, седефената дръжка на жабката на колата)? Simple Smile

Не искаш, ама може да ги изплатим, в случай на deleveraging. И не само ние, ами и внуците ни. И твоите също.
Оф, ама така е като си спец хем по психология, хем по икономика Simple Smile

Някой насилствено ще те накара изкараш парите за моя deleveraging ли?

Това само гръцкото правителство го може. Simple Smile

Спи спокойно. Няма да ми плащаш кредитите. Гарантирано.

# 772
nofelet, с какво се занимаваш професионално?

# 773
Скрит текст:

Твоето е чиста завист  Laughing
Явно ти не можеш да си го погасиш твоя, което хич не ме интересува мен  Hug Така, че можеш да си омаловажаваш нещата колкото си искаш.

Няма как да обясниш на някого нещо, след като той постоянно го извърта как му е удобно. Ти не искаш да знаеш как, ти искаш просто да злобееш  Peace
Успех!
Ама какво злобеене Simple Smile Аз просто те питам. Кога кредитът беше лошо нещо?

Когато имаше нужда от него, за да имаш свой собствен дом ДНЕС, а не след 20 години?
Или когато вече го изплати?

Щото някак си имам чувството, че никак не ти се е струвал лошо нещо, когато видя парите по сметката, нали?

Затова спри да говориш глупости.

Нищо ново, странно или необикновено не си направила.
Искала си жилище, нямала си пари, теглила си кредит, после доходите нараснали, оттук оттам поорязали някой разход и предсрочно погасили кредита.

И кое е необикновеното в историята? Кое я прави уникална на фона на още десетки хиляди такива?

Т.е. не става ясно какво точно защитаваш и срещу какво се защитаваш.

То аз с теб дори спор нямам. Аз споря с хората, които ме убеждават, че кредитите са нещо лошо.

Ти няма как да заемаш тази позиция. Историята ти е съвсем друга....

# 774
nofelet, с какво се занимаваш професионално?
Няма как да ти отговоря. Нищо лично. Просто не споделям лична информация във форума. От сума ти години пиша тук и никой не знае и две неща за мен. Гледай какво е написано и не се вълнувай кой се крие зад написаното.

Wink

# 775
Какво е лошото в кредитите newsm78 нямаш пари, ползваш чужди и си плащаш наем, че си ги използвал.
Лошото е, ако не знаеш как да го направиш като хората. Ако се заробиш с нещо, което би развалило жизнения ти стандарт. Далеч съм от мисълта да имам палат, за който не мога да си позволя режийните.

# 776
Аз пък се чудя на Минчо като е такъв работлив и спестовен защо не е взел кредит във Великобритания и не си е купил жилище там, ами се е заврял в тавана за да изплати две жилища в България. Щом е живял от 23 до 39 г. в друга държава, вероятността да се върне той или децата му в тези жилища силно клони към нула.

Минчо май няма деца. А може да ги има и да ги оставил на Минка, която работи за минимална заплата, защото в Лондон ще й е трудно да работи по строежи Flutter .

# 777
Аз пък се чудя на Минчо като е такъв работлив и спестовен защо не е взел кредит във Великобритания и не си е купил жилище там, ами се е заврял в тавана за да изплати две жилища в България. Щом е живял от 23 до 39 г. в друга държава, вероятността да се върне той или децата му в тези жилища силно клони към нула.

Минчо май няма деца. А може да ги има и да ги оставил на Минка, която работи за минимална заплата, защото в Лондон ще й е трудно да работи по строежи Flutter .
Вече му го казах на Нофелет
Минчо така, както го е описал-НЕ съществува.

# 778
Може и да съществува, но живота му не звучи много изкусително Laughing .

# 779
Кредитите са много ценни, когато ги ползваш за нещо важно и си сигурен, че ще ги изплатиш без проблем.
Аз също съм ползвала кредит, изплати ми се в пъти! Peace

Общи условия

Активация на акаунт