Финансите... Ние ли ги управляваме, или те нас?

• 53 533
  • 1 195
  •   1
Отговори
# 1 005
Аз бих искала да помоля за повече подробности за различните начини за купуване на акции и платформи. Чудя се северноамериканските платформи не са ли достъпни от всяка точка на света през интернет и не биха ли могли да се ползват и в България?

# 1 006
Имаш предвид директно от компаниите ли, защото доколкото съм наясно дитектно на борсата без посредник не може? През платформа имах предвид, специализиран  софтуер и покупката и продажбата се осъществява онлайн.

Да, не съм те разбрала. Пък и мъжът ми се занимава основно.

# 1 007
Ти па изби рибата. Инвестицията не е ли актив?
Не всичко, което ти влиза счетоводно улево е актив. Има и не особено успешни инвестиции, ако се сещаш.

Напротив, всичко, което ти влиза счетоводно улево е актив:) А разбира се, че можеш да изгубиш от всеки актив, а не само от инвестициите. Например валутен актив, може да изгубиш от падане на курса. Други активи се амортизират, остаравят морално и т.н. Вземане пък може да не го събереш. Стоки или продукция могат да ти погинат, а може пък конкуренцията да пусне много по-готина продукция и твойта да си изгние непродадена. Ама са активи. То затова както сигурно знаеш, 37 стандарт изисква периодично преглед за обезценка на всички активи. И като се случи нещо такова, пак улево, само че в ОПР-то, ти влиза пък разхода, демек загубата, която после отива удесно със знак минус:) Joy

# 1 008
Разбира се, че ще го има ЕС. Светът е такъв, че изисква окрупняване и обединяване на "активите", а не обратното. Без ЕС Европа загива, а аз не наблюдавам суицидни тенденции все още в нито една страна от ЕС-даже и в Гърция.
 Това, което наблюдавам обаче е как всеки един европейски семеен скандал до такава степен  се преекспонира, че задокеанската публика, към която и Контеса принадлежи, със затаен дъх  чака сгромолясването.. Laughing Но това е стар журналистически похват и влиза към почините на пропагандата и антирекламата. Все пак не е добре студентите от Канада да се юрнат вкупом да учат и правят бизнес в ЕС-по-добре е да бъдат убедени как ЕС ще мре. И пропагандата си върши работата-интереси, кво да правиш-винаги всичко опира до интереси...

# 1 009
Точно така. Идеално го обясни, Герри.

# 1 010
Тукащите студенти не са се юрнали да учат  в Европа,  нито пък да правят бизнес там. Просто няма за какво да го правят - тук са най-важните световнопризнати университети, а американският пазар е огромен. В Европа ходят на екскурзия. Laughing

# 1 011
Тукащите студенти не са се юрнали да учат  в Европа,  нито пък да правят бизнес там. Просто няма за какво да го правят - тук са най-важните световнопризнати университети, а американският пазар е огромен. В Европа ходят на екскурзия. Laughing
Ми хубуу. Щом сичко най-най е в Канада и САЩ значи всички са щастливи.
Аз обаче смятам германските университети за по-добри. Особено тези в Мюнхен...
И най-вероятно ще насоча децата си там, а в САЩ ще отидем на екскурзия. Peace

# 1 012
Няма лощо - всеки ходи на екскурзия , където му харесва и учи, където прецени.

# 1 013
  • София
Мецане, трябва да се научиш да правиш разлика между финансов и счетоводен актив.

# 1 014
Тукащите студенти не са се юрнали да учат  в Европа,  нито пък да правят бизнес там. Просто няма за какво да го правят - тук са най-важните световнопризнати университети, а американският пазар е огромен. В Европа ходят на екскурзия. Laughing

Герри, да ти кажа честно, не знам какво точно значи по-добри, обаче в класациите на университетите в първата стотица има само 3 немски, и то като най-предният в класирането - Хайделбергският, е някъде след 60-то място, доколкото си спомням. А децата ти знаят ли немски? Щото има изпит по езика. Мюнхен е доста скъп град.

Първите 20 университета са само американски и английски, като преобладават американските.

Излишно е да уточняваме, че в първите 100 няма нито един руски Laughing

# 1 015
Аз бих искала да помоля за повече подробности за различните начини за купуване на акции и платформи. Чудя се северноамериканските платформи не са ли достъпни от всяка точка на света през интернет и не биха ли могли да се ползват и в България?
Не мисля, че може да стане? Свързано е с таксите, а тях може да ги плащаш ако имаш tax id/ ssn.

Университетът не е чак от такова значение! Важно е какви знания дава. Щото аз познавам хора от топ университетите, които са без работа.

Последна редакция: сб, 14 мар 2015, 06:39 от Titina

# 1 016
Тукащите студенти не са се юрнали да учат  в Европа,  нито пък да правят бизнес там. Просто няма за какво да го правят - тук са най-важните световнопризнати университети, а американският пазар е огромен. В Европа ходят на екскурзия. Laughing

Герри, да ти кажа честно, не знам какво точно значи по-добри, обаче в класациите на университетите в първата стотица има само 3 немски, и то като най-предният в класирането - Хайделбергският, е някъде след 60-то място, доколкото си спомням. А децата ти знаят ли немски? Щото има изпит по езика. Мюнхен е доста скъп град.

Първите 20 университета са само американски и английски, като преобладават американските.

Излишно е да уточняваме, че в първите 100 няма нито един руски Laughing

Децата ми са малки и университета е далечен. Но работя с германци , завършили техническия уни
верситет в Мюнхен и съм впечатлена.  Впечатлена съм и от страната и от начина на работа там-не бих могла да си представя, че би могло да се работи по-добре от това, което видях. Вообще не ме интересува защо немските университети не влизат в топ 100 (може би не инвестират в реклама.. Wink), но знам от личен опит, че по-добро за това, което ще вършиш после в професията не ти трябва. Ако искаш академична кариера ходи в САЩ, но ако искаш работа и то качествена-ходи в Германия.
Може да не е точно Мюнхен защото наистина градът е скъп, но пък не е и непосилен. А като майка едва ли бих искала децата ми да хвърчат отвъд океана в гонене на "Михаля" т.е. в голямата си част изкуствено завишавани рейтинги.

Последна редакция: сб, 14 мар 2015, 10:02 от Герри

# 1 017
Като стана дума за университет в Мюнхен, за класации на университети и за това кой къде ходи на екскурзия се сетих, че четох наскоро този разговор във форум за българи в САЩ.

http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/3257396/an/0/page/1#Post3257396

Американците могат да учат безплатно в някои от най-хубавите европейски държави - Швеция, Норвегия, Франция, Германия и др. И го правят все повече. По данни от преди 2-3 години 10% от американските студенти учат в чужбина, което хич не е малко.

# 1 018
  • София
Финансовият актив е вид счетоводен актив, един от видовите активи просто е. Изясни си някои понятия, преди да спориш просто:)
Начиии, от вчера 5 пъти се спирам да репликирам на историята с това, кое стои вляво. Добре, че се включи.

Причина-следствие са обърнати. За да бъде нещо вляво, трябва да бъде актив. Как ще наречеш едно нещо, което си придобил, очаквайки да носи доходи - финансов, счетоводен, или нам-си-къв-асет все си е АКТИВ. Все едно да убеждавам някой, че 2+2, не е 4 в десетичната бройна система или в уроците за 4-та група в детската градина. Естествено, че е 4, щом сме при естествените числа.

До Мюнхен и Хайделберг не пропускайте и Цюрихския технологичен университет. Нито факта, че всеки може да учи, да завърши и да не е прегърбен под кредит и нужда да пести огромни суми за бъдещите си деца отпреди да е намерил майка им/баща им  Simple Smile

Аз харесвам Европа, много. Убедена съм, че това е най-човешкото място, където огромна, добре задоволена и образована група хора живее без да мизерства и с достъп до най-доброто, което човечеството е успяло да постигне и като начин на живот и като ценности. Нито ЕС ще се разпадне, нито монетарния съюз. Не харесвам излишното консуматорство и грандоманщина, точно толкова колкото кухата пропаганда. Абе, абе толкова много харесвам Европа, че го повтарям. И съм много доволна, че безусловно сме в нея.

# 1 019
Американските университети винаги ще бъдат няколко обиколки пред европейските.

Общи условия

Активация на акаунт