Финансите... Ние ли ги управляваме, или те нас?

• 53 481
  • 1 195
  •   1
Отговори
# 1 020
Американските университети винаги ще бъдат няколко обиколки пред европейските.
Но САЩ ще продължава да е няколко обиколки след Европа по качество на живот....

# 1 021
  • София
Аз не бих генерализирала, ако иде реч за образование и достъп до него, а не за рисърч...

# 1 022
Това последното пък въобще не е вярно.
Не може да база, че си работил с хора завършили в Германия, да твърдиш, че тоам образованието е най-. Защо ако в Европа са най-добрите специалист, най-големите проекти в световен мащаб, се вършат от фирми в САЩ. Добри специалисти има навсякъде, вкл индийските университети, дори и в българските.
Скоро четох едно изследване 80 % от инженерите в САЩ са индийци, и мисля 70% от лекарите.

Последна редакция: сб, 14 мар 2015, 16:30 от Titina

# 1 023
Не може да база, че си работил с хора завършили в Германия, да твърдиш, че тоам образованието е най-. Защо ако в Европа са най-добрите специалист, най-големите проекти в световен мащаб, се вършат от фирми в САЩ. Добри специалисти има навсякъде, вкл индийските университети, дори и в българските.
Скоро четох едно изследване 80 % от инженерите в САЩ са индийци, и мисля 70% от лекарите.

Абсурд! Може би foreignborn, но не от американските инженери и лекари. Все още WASP са превалиращите.

http://www.nsf.gov/statistics/wmpd/2013/pdf/tab9-7_updated_2013_11.pdf

Последна редакция: сб, 14 мар 2015, 17:40 от sophiemmaspencer

# 1 024

Страни, в които се живее най-добре през 2014-2015 г:
1. Дания
2. Норвегия
3. Швейцария
4. холандия
5. Швеция
6. Финландия
и 7. Внимание Софи-Канада! Бинго!!!

САЩ са доста назад и не е изненадващо хич..-доста обиколки назад...жалко за фукнята.

Не бих отишла в Датски университет, но не защото е провинциален и не предлага добро образование, а по други причини. Но Германските университет бълват кадри, които правят държавата Германия такава каквато е-Лидер на Европа. Пък нека медалите, лентичките и великите проекти са в САЩ... Joy или в Индия-нямам нищо против да се кичите с отличия...
Нямам нищо против.

# 1 025
САЩ са назад не защото там се живее зле, а заради лошия стандарт в гетата. Оттам се смъква средния стандарт на живот за цялото население Peace

# 1 026
Стандарта в гетата е един и същ навсякъде.
Гери предполагам си живяла и в САЩ и в Германия за да можеш да сравниш.
Софи, след 5 години всички са американци. Статията беше от професионалните организации за това съм склонна да им вярвам.

# 1 027
Забелязала съм обаче следното. Хора, които живеят в САЩ,  не търпят критика към тамошния начин на живот.  За тях е повече от нередно да отправят критика към нещо американско-даже и да е лайно. Лайно ли е, но американско, то това е най-великото лайно на света....
Докато хора, които живеят в Европа са доста критично настроени към себе си.

Няма да забравя как Обама изнесе реч в Германия и обясни как Америка е нацията, която е измислила автомобила....Заприлича ми на руснаците, които и те всичко бяха измислили... Laughing
После официално обясни, че се е объркал..

И как повтаряше на всяко изречение как "Америка ис дъ грейтест нейшън он ърт"
Кво да му кажеш на това-да се смееш ли , да плачеш ли. Детска работа.

Америка е една задокеанска Европа.  Прекрасна страна и дала на света много. Неоценима е във всяко едно отношение за 200годишната си история.
Но тези екзхибиционистки залитания не им правят чест и често  ги представят като "недорасли"... Wink

Последна редакция: сб, 14 мар 2015, 18:40 от Герри

# 1 028
Софи, след 5 години всички са американци. Статията беше от професионалните организации за това съм склонна да им вярвам.

Титина, аз ти дадох абсолютно достоверна информация. Недей да спориш. Знам, че си склонна към спор, но нещо не си доразбрала. Абсурдно е 80% от Американските инженери и 70% от американските лекари да са индийци. Абсурдно! Прочети отново какво пишеш и се опитай да го осмислиш.

# 1 029
Аз не споря с теб, казвам какво съм прочела. Статията беше в едно от последните списания на АПЕГА. Ако не ти харесва информацията, обърни се към тях.
И за да не съм голословна - по данни на Sensus за 2009, 60% от инженерите в САЩ са от Азия.

Последна редакция: сб, 14 мар 2015, 19:08 от Titina

# 1 030
Аз не споря с теб, казвам какво съм прочела. Статията беше в едно от последните списания на АПЕГА. Ако не ти харесва информацията, обърни се към тях.

Изпрати ми линк. Аз на преразкази не вярвам. Искам достоверна информация. Откъде да зная дали си прочела правилно? Не искам да те обидя, но понякога четем набързо.

# 1 031
Колкото статии, толкова и глупости...
80% от инженерите в САЩ индийци-пълен абсурд. Даже не е смешно. Комично е.

Софи--не се фукай чак толкова, знам, че ти е присъщо. Канада все пак не е твоя лична заслуга, макар че да се преместиш на метеното все още минава за голяма заслуга в нашите ширини... Grinning

Последна редакция: сб, 14 мар 2015, 19:16 от Герри

# 1 032

Софи--не се фукай чак толкова, знам, че ти е присъщо. Канада все пак не е твоя лична заслуга, макар че да се преместиш на метеното все още минава за голяма заслуга в нашите ширини... Grinning

Геррито,

Аз допринасям много активно за да можем да живеем в държава с висок стандарт. Може да съм се нанесла на метено, но съм си донесла прахосмукачка, да им покажа на канадците как се чисти.  Joy Joy Joy

# 1 033

Геррито,

Аз допринасям много активно за да можем да живеем в държава с висок стандарт. Може да съм се нанесла на метено, но съм си донесла прахосмукачка, да им покажа на канадците как се чисти.  Joy Joy Joy
Горките. Преди да дойдеш не са знаели как да чистят с прахосмукачка...Трябва да ти благодарят наистина.. Mr. Green

Иначе браво, че признаваш как си се нанесла на метено. Много са такива дето се нанасят. Въпроса е наистина колко от тях почват да метат като канадци...това си е също доста голяма заслуга.

Както и да е-метете си там. Не искам да се заяждам..

# 1 034

Титина, аз ти дадох абсолютно достоверна информация. Недей да спориш. Знам, че си склонна към спор, но нещо не си доразбрала. Абсурдно е 80% от Американските инженери и 70% от американските лекари да са индийци. Абсурдно! Прочети отново какво пишеш и се опитай да го осмислиш.

Не знам за университетите, но по-назад дадох линк от друг форум, в който казват точно това, което казва Титина. Има и следната диаграма за Specialized high schools in New York City в Ню Йорк:

The specialized high schools of New York City are nine selective public high schools, established and run by the New York City Department of Education to serve the needs of academically and artistically gifted students.

Общи условия

Активация на акаунт