НОЕМВРИйче ходи и се смее,бърбори и лудее!

• 56 930
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Калина мляко и сокчета не пие. Единственага течност е вода. плюс течността в супите, попарата и т.н. от сутринта в 9:30ч до сега е изпила 900мл. А нощта предстои. Иска и нощем, и така стават 1,5   1,6л.вода за денонощие. И аз се чудя нормално ли е. Педи и онази доцентка гастроентероложка казаха,  че е ок. Храната е и солена /напр.кашкавал и др./които предизвикват жажда. Не знам...
А тази преграда за легло ме притеснява,  защото е мн ниска 45-50 см.от долната част на матрака. Ако се изправи може да се преметне отгоре на преградата като нищо. Дават я за деца над 1,6г.но не знам...

Последна редакция: пт, 20 мар 2015, 18:50 от evropa

# 421
Eвропа, радвам се, че вече е добре коремчето  Hug. Благодаря ти, дано наистина да спрат вече тия проблеми и да сме здрави, наистина е това най-важното Simple Smile   bouquet
stefi 1304, радавам се, че са добре вече Никол и ТМ. Аз съм на 12 април Simple Smile, само един ден ни е разликата в рождените дни Simple Smile, дано си права и скоро да се свърши.

# 422
  • На десетия....
Къдроваче, доста ти се е насъбрало  Hug Бързо да се оправят нещата около нас.
Аз преди време се интересувах от това какво количество  вода трябва да  пие.  За  деца над една година  около 1100 -1200. Моята докторка винаги казва, че си зависи от дете и не можем да ги вкарваме в рамка.
Димана май не пие толкова вода.  От известно време и спря да става нощно време.
На гърне аз я слагам след сън и след хранене. Вчера примерно  памперса беше сух цял ден, но не се  случва всеки ден. Малката не си казва, нито преди, нито като е направила нещо.  Ако е на гърнето, пишка започва да пляска и веднага става.
Още щях да пиша, но нещо не мога да си събера мислите. Времето е слънчево днес. Приятна разходка на всички   bouquet

Бях обещала да дам координати на на една агенция за почасово гледане в София http://www.abccommunication.eu/index.html

# 423
Н е в другата крайност за водата -тя дълго време не пиеше ,а сега вода не повече 200 мл ,АМ пие 2 пъти по 150 което си е 500мл течности -ама това е идеалният случай -често е и по малко.Тя попара не яде, супи рядко .На моя приятелка детето също пие 1,500л -явно си е до нужди на детето -според мен не се тревожете излишно .
Да преградата е ниска -но тя има функция когато спи да не пада детето .Иначе то оставено да играе и висока решетка ще прескочи .Моята Никол си слиза от спалнята сама като се наспи .А освен за сън за друго не ползваме спалнята .
Скоро не сте споделя ли какви нови думи казват и някакви нови умения ?-Н -отговаря на въпрос ?Какво е това -чорап(ап),хляб (аб),топка(топ-топ).Като питаш къде е тати ?-отг.Няма гоооо Simple SmileНови живтни=пате-па-па,пиле-пи-пи,и мечка-ме и как прави мечката ?-ммммм  Simple Smile.Научи и едно  от годинките си и пет-от дай пет  Simple Smile-Хайде вие сте наред с хвалбите .

# 424
  • Sofia
НЕ съм се включвала напоследък, но Стефи ме предизвика Mr. Green

Деян продължава да реди много добре от онези дървени пъзели, които всъщност не са истински пъзели, формите се поставят в съответната дупка. Опитва и в сортерите, често успява, но самия сортер е във вид на една къща, и му е трудно да я върти и да опитва да пусне формата през покрива или стената. Иска да "рисува", знае че трябва да е на лист, а не на масата и си търси лист. Често хваща молива с три пръста като голям човек #Crazy МНооого разглежда книжки, просто е много различен от брат си, който не помня на тази възраст да е правил нещо. Показва с ръчички какво се прави на "Хей ръчички" и "Пили, пили, аз те знам". Но.... не говори. Нищичко. Тата, мама много рядко и нещо като тао, тао, като си тръгва някой.

ДЕян пие много вода, по половин литър на нощ, мисля, че е от зъбите и така се успокоява. През деня не му следя, но предполагам, че още толкова. Вечер 230 мл АМ. Големият ми син пиеше по 200 мл на ден.

Сагата и с нашето акане май приключи. Два месеца продължи, според гастроентеролога е направил лактозна непоносимост. Сменихме АМ и нещата бавно се подобриха. Всъщност от два дни ака по един път, прилично като консистенция.  Praynig
В Токуда го мериха гол и за първи път от половин година имам точен резултат за кг- 9700 и 82 см. Яде много, но не наддава повече от 100 гр на месец. ТОй беше 7700 през май миналата година. Излиза, че за 10 месеца е качил само 2 кг. ooooh! Има си апетит детето, аз му готвя, основно гъсти манджи, не яде някакви редки супи да каже човек. Едно момиченце съседче например не яде следобедна закуска, само три хранения на ден има и вечер по-малко АМ от нашето, но е 12,5 кг.

# 425
Дени от доста време не го теглят и мерят. Вкъщи понякога го тегля на кантара ама отдавна не съм. Около 12 кг е като се има в предвид, че не яде особено. Вчера например освен АМ сутрин и вечер, е ял само около 100 мл супа и 100 мл КМ с банан на обяд. След това на няколко пъти ми отказа да яде. Щом не иска явно не е гладен.
Най-новите му думи са вода (аааа-да) и шише (ше). Иначе казва как се казва (Де-де). Даже си е измислил специално движение с ръцете и го прави всеки път като си казва името. Тези дни го научих да казва Заповядай (зааа) и Мерси (сии). Показва по-популярните животни. Постоянно търси Тата. Аз ако излизам плаче, но не казва мама. Като цяло вече лесно можем да го научим на всичко. Тези дни го научих да показва къде са зъбките, нослето, очичките, ушичките. Когато му кажеш да даде нещо (телефона, дистанционното и т.н.) го дава. Когато го питаш къде е нещо, което той е заесъл някъде (шишето, капачката, бибата и т.н.) отива и показва къде го е скрил или го носи. ММ постоянно го учи на глупости  Laughing

Последна редакция: сб, 21 мар 2015, 10:17 от Biskvitka87

# 426
Колкото повече чета толкова се убеждавам, че децата са уникални. Едно говори, друго реди пъзели, рисуват, катерят се и това ме радва. За себе си ми се иска да не го вкарвам в рамки (Иван каза автобус, хайде и ти), въпреки че ми е трудно....
И ние избягахме от гърнето като проходихме, сега сядаме трудно и само със седенето си оставаме. Чакам топлото време, за да махна памперса. Ще се радвам на още идеи за борба с памперса  Simple Smile

# 427
  • Пловдив
Браво на говорещите дечица.За съжаление аз не мога да се похваля с такива умения.Аз май си отглеждам маймунка.Дай му да се катери възможно на най-високо.Не се спира и за минута вече, много е енергичен.С говоренето сме зле-казваше мама като беше по малък, до скоро казваше йем(т.е ям) а сега нищо.Питах педи тя вика малък е още не се притеснявай.Та както каза wessito децата са уникални сами по себе си.  Simple Smile

# 428
Аз ви чета, но нямам кой знае какво за споделяне. Основното е, че и излезе бенка под долната устна, хм..., много странно място. Иначе вади долни кътници и напоследък често вдига температура, има сополи и кашлица, но като цяло минава и заминава. Отдолу има двата предни само и сега двата кътника излизат, много я боли, тази нощ даже будува доста дълго.
Вода отказва да пие чиста, АМ също. От време на време пие чай, разреден компот, фреш, но сме на светлинни години дори и от най-малките количества, които посочвате.
Не съм я теглила скоро, тя си е дребничка по принцип.
За говоренето - казва разни неща - тати, бати, дай, мерси(си). Навън като види кучета, котки, гълъби пощръклява и ги имитира. Особено и е любимо ко-ко-ко от песента с кокошките. Изречения не прави. За мамите на неговорещите да кажа, че не е притеснително според мен, още са малки. Сега трупат пасивен речник. Моят син проговори след 2 г, даже 2г и 2м. Директно на разбираем език, произнасяше думите правилно и ясно, рядко се е изказвал по бебешки. Масово момченцата проговарят по-късно по мои наблюдения.

# 429
Криси много говори и сигурно ще пропусна някои неща. Сега ми е трудно да пиша, но основното. Казва много животни, мама, реве вече много жално мама, като излизам от стаята или като се удари, баба, тата, казва си името ( казва си Кака хаха), Ам, опа, хайде, че е на една (на), всичко, което й кажа носи. Почти всичко, което й кажа да каже се опита да повтаря, не всичко остава като дума, но все пак, днес каза нещо, но ето, че го забравих, сама го каза и беше като половин изречение и много ясно, бях с една приятелка и тя много се учуди. Казва да, казва ня, което за не и няма. Казва си като иска вода и да яде. За акане понякога казва като пръцка с уста хах. Казва дете със стоя думичка тада от сорта и като види и започва да сочи и го повтаря. Това засега се сещам, но със сигурност забравям много неща. А на куклите казва Еня и Нани, което значи, че ще ги преспива, а Еня е направо като име за кукла, защото на всички казва така. Храни куклите с играчки вилички, лъжички, готви им в тиган и слага в чинийка и им казва Ам и в устата, после ги разнася и подрусва да спят или в детската количка ги слага Simple Smile.

# 430
  • София
Момичета, благодаря за съчувствието за колата. Хубаво, че са само ламарини. Неприятното е ,че цялата геометрия е посукана и както и да я оправят винаги ще личи, че е удряна. А бе за да преместиш 3 коли с 2 метра напред, бая удар трябва да е било!
Кукумялка, благодаря за линка Simple Smile
Кадроваче, вярвам че нещата при вас ще се оправят! Само да сте живи и здрави  Hug Браво на малката бърборана Simple Smile
Сега по детските теми:
Вода пие по 300-450 ml. Понякога повече, смятам че е заради зъбите  - пробиха горните кътници (долните са несъразмерно големи, сякаш не са негови ) и също един кучешки прозира под венеца. Почнах да давам Дентокинд,  че нещо голяма проклетия го обзема. Ту не яде, ту не спи, хленчи и го гушкам постоянно. Май има някакъв ефект ...
Гърнето го зарязах. Бяхме постигнали успех с акането - слагах го малко след като се нахрани и той си свършваше работата. Обаче тая схема спря да работи, после смяната на памперса се превърна в дива борба и аз  постепенно почнах да си спестявам борбата (ако не свърши нищо на гърнето) и сега не го слагам изобщо. Продължава да не иска да легне по гръб на повивалника, обръща се по корем, изправя се, опитва се да вземе бебефона. Лежи само ако държи в ръце нещо интересно и си играе ... само дето трудно уцелвам интересното Sad и всяко преобуване е голяма битка.
Говори много, но аз нищо не разбирам. Не мога да отлича думи. От скоро почна да имитира вълка от говорещата книжка. Мляска с уста когато иска да яде. Маха за здравей и чао когато иска. Носи разни неща.

# 431
Много са смешни тези малките. Сега се сетих, че Дени много обича да марширува и казва нещо като Раз-два. Много обича да му давам неща от кухнята и да "слага масата". Има си една хавлиена кърпичка и постоянно "чисти" с нея. Ако му дам и препарата за стъкла ходи с него и прави Фъс-фъс и чисти. Бяхме на един детски РД. Там хвана едно барби за краката (той не е виждал такава играчка) и през цялото време "метеше" с косата  й Crazy
И при нас сменянето на памперс и преобличането е голяма борба. Повивалника съм го забравила отдавна. В най-добрия случай той се е зазяпал по реклами и докато е прав му го сменям. Оставила съм за лятото да го оставям сам да яде и да пие от чашка, че сега голямо мазало ще стане, а преобличането е ужас.

# 432
Ех,колко много неща са усвоили -пък вие си мълчите  Simple Smile.Споделяйте даже и едно нещо да е -аз лично се радвам на всеки успех .Ето вчера каза -ба-ти на брат си -това са първи път .Ама то аз съм виновна,че все и викам виж Даниел .Вчера баща и -няколко пъти каза -бати ....и тя вече му казва бати  Simple Smile
Да като цяло за говора е рано-сина на една от приятелките проговори след 2г.Някой деца пък си повтарят и са по-бъбриви особено дамите  Laughing,
В парка пък разбрах ,че Н може да качва стълби като се държи за парапета -това също е ново постижение .
Смяната на памперса и при нас е така ан-ди,аз я сменям на дивана и я занимавам с въпроси от рода -къде са ти очите ?,как прави патето ?-водим си разговори и така сменям по най-бързият начин  Wink

# 433
andi-di , благодаря ти  Hug. Това със смяната на памперса ми е до болка познато  Rolling Eyes

# 434
  • София
Лелеее, тая вечер на къпане и на приспиване какъв рев беше! През деня яде наполовина спрямо друг ден, не спа достатъчно Sad Така не беше плакал от отдавна. ММ не ми даде да се намеся и аз да го успокоявам, приспиваха се по мъжки. Разстроих се  Sad
Вчера в парка една възрастна жена ми каза да махна залъгалката на детето. Била зъболекарка и в нейните книги пишело, че бибероните забавят умственото и физическо развитие на детето!   Shocked Благодарих вежливо и отминах.
Вие докъде сте с отказването на залъгалката?

Общи условия

Активация на акаунт