НОЕМВРИйче ходи и се смее,бърбори и лудее!

• 56 928
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
Трябвало е и ти да й дадеш професионален съвет от твоята област  Mr. Green Жената сигурно се е включила за добро, де. Изключително ми е неприятно разни непознати да ми дават съвети относно бебето. Аз не отказвам залъгалката, напротив- все повече я затвърждавам. Големият ми син до 3 г., заспиваше с нея, зъбите и захапката не са му повредени.
Ние миналата нощ бихме всички рекорди- три памперса смених през нощта. И въпреки това не успях да го опазя сух, пак беше опикан. Тази нощ отново изпи 600 мл вода, но смених само един кат дрехи. Освен това е будно от тъмно диването ooooh!

Бисквитка, момчето ти има много умения и друг път са ми правели впечатление постиженията му Peace

# 436
Биберона и аз не го махам. Други неща ми се струват по-важни да ги усвои (гърне, да се храни сам и т.н.). Когато сме навън не го търси, така че поне акъл от хората не получавам. Но вкъщи почти постоянно е с него.
Десиве, естествено ме радва мнението ти. Направо ме изумява колко е умен. Мисли много логично и си спомня някакви неща, които отдавна сме правили. Предполагам, че така говоря понеже си е моето дете и всички деца са такива в очите на родителите си.
Вчера разчиствахме цял ден едната стая, за да правим ремонт. Той цял ден снова напред назад. Намери една тенджера и не я остави през цялото време  Laughing Отнякъде изскочи някаква стара машинка за постригване, различна от тази, с която го подстригваме. Освен това за последно сме го подстригвали есента. Хвана я и почна "Бъъъъъзззз" и си я движи по главата. Как помни и аз не знам. По този повод вечерта го подстригахме, че вече беше за панделки  Laughing

# 437
Ние не ползваме залъгалка ,но не мисля,че би навредила нещо -може би преди време да е било така ,но сега нали анатомични .То и преди години на шишетата какви бяха бибероните сега са много по различни .Аз се опитвам да няма навици понеже знам,че е трудно после да премахнеш навика и затова не съм давала залъгалка след 6м,но и тя не показвала,че има нужда .
Вчера беше супер време и на площадката даже ходи боса то е със специална настилка и доста се забавлява  и лицето и хвана лек тен .Днес е ветровито и ще сме си у дома и деня ще е тежък ,че тя в къщи хич не обича  Wink
Два дена подред -чува телефона и вика ало (слага ръка на ухото ) ,тати -и наистина като погледна ММ звънял (аз си държа тел .на високо и малко не чувам ...,и двата пъти бяхме в спалнята пък тел .ми стои в дневната -като домашен тел  Grinning)
Бисквитка-честита прическа на малкият мъж .

Последна редакция: вт, 24 мар 2015, 09:36 от stefi 1304

# 438
Защо наистина непознати се намесват със съвети за децата, не знам. Аз не им коментирам, защо плюят семки на земята, или пък защо не почистват изпражненията на кучетата си. Оня ден една баба се възмути, как не съм го вдигала от земята като падне и го оставам да се изправи сам.

Биберон-залъгалка не ползва от Коледа някъде. Беше със запушен нос, вадеше я постоянно и спрях да му я предлагам при заспиване и така я забрави.

Водя му дневник и скоро записвах кои думи казва, и кои животни имитира. Казва около 35 думи, страшно много говори и повтаря. Новите са му "пaри" (за горещо), което произнася с френско "р" и "пъсти" = пръсти.
Много е контактен, маха на всички хора, които срещаме и им се усмихва. Напоследък е обсебен от всякакви илюстрирани книжки с приказки. Разлиства ги, обяснява, какво вижда и имитира, че чете като проследява текста с показалец и бърбори Laughing

# 439
Сетих се да ви питам нещо. Вашите деца умеят ли да се защитават? Мамите с по-големи дечица, споделете, на каква възраст горе-долу започват да развиват това умение?
Моят младеж много тежко преживя една случка, когато по-голямо момиченце го бутна да падне, взе му лопатката от ръцете и го удари по главата. Голям шок му беше и доста сърцераздирателно реагира.

# 440
  • Sofia
Големият е почти на 6 г. и честно казано, не знам дали може да се пази ooooh! В градината казват, че не се оставял при разпри, ама знам ли. Плах е доста, подозирам, че ако някой го удари примерно, ще се свие. Та това си е общо взето до характер. Виж Деян онзи ден видя едно по-малко от него седнало в пясъка, отиде, измъкна му от ръцете кофичката и лопатката и си замина Joy

# 441
Децата сега взимат предмет от ръцете -това не е съзнателно -Н често дърпа играчка от ръцете на някое дете.Те все още нямат изградено мое -твое . В този случай аз давам наша играчка на детето вид замяна и обикновено детето е доволно все пак чуждата играчка е по интересна  Simple SmileЗа да се защитят трябва да осъзнават ,че са нападнати -щом ги бутнат,ударят ,вземат нещо те реват .Естествено е да плачат .
След като се научат да говорят -ще започнат да казват -това е мое ,моля дай ми ,да дават играчка да играят заедно -децата трябва да се учат с думи да изказват желания ,а не да удрят .Даже и да ги ударят първо да кажат -Не прави така ,така не е хубаво и да се учат да напускат мястото ...не е редно да ги учим на удар да отговарят с удар .Ако сега се случи детето да удари -просто кажете Не се удря -милвай ,гушкай ....цункай ,и да му хванете ръката и да погалите удареното дете .
Ако дете удари вашето -просто го гушнете и го отдаличете от мястото и насилника .Ако дете е взело играчка ваша -кажете на майката ,не се опитвайте да дърпате играчката от ръцете на чуждото дете или пък да казвате на собственото си дете "дръпни я ,вземи си я "Аз така съм говорила със сина и така съм правила,и когато е ставало зле просто сме си тръгвали от площадката .И не приемайте ,че бягството от мястото е слабост -то показва на детето ,че трябва да избягва насилие и да не приема поведението за нормално ,така и насилника разбира ,че няма да има компания и приятели .

Последна редакция: вт, 24 мар 2015, 13:04 от stefi 1304

# 442
  • София
И ние сме така с водата. Голямо пиене и през нощта и все е мокра. Преобличане, разсънване и ...ужас.
казва думи -пАри- паи, колан, ботуши-туши, тати, мама, баба, деде, Пете-това е леля Петя, Гого/това е кучето/,бисквитка-титка,хляб-аб, вода-боба, търкууул-кул, кула /с баща и правят кули от кубчета и тя успява да сложи доста едно върху друго и най-отгоре слага фигурки на хора или животни.няма, пак, месце-це, ябълка-ака  Joy , банан-бана, дай, няма, не, обаче и "да" е "не" цвете-цеце, ам ам, не ика, някои животни, кола,топка-гооол,рожден ден-ден ден, Коледа, и други, но не се сещам. Как се казва, на колко год.е. Учих я аз как се казвам, в началото го казваше, ама сега пак вика Каи /нейното име/. Пращам я да спре телевизора в другата стая, да ми донесе някои неща или като играем я карам да ми носи определени играчки, напр.кубче с букви/всички букви са К  Mr. Green/ или с числа или друга играчка и тя се радва. Мн обича да играе с баща си-редят разни неща.
Не се пази още никак. Като и вземат играчка от ръцете гледа изненадано. Ако се опитат след малко пак да и вземат си я дърпа. Но до другия ден е дабравила. Иначе и тя взима играчките на другите. Ще се учим да е споделено. Имаме едно съседче момиченце, с което се разбират добре. Мн са сладки. Застава пред нея и започна да и обяснява нещо на бебешки, прикляка, ръкомаха. Смях...

Последна редакция: вт, 24 мар 2015, 13:14 от evropa

# 443
  • София
Браво на малките бърборковци и сръчковци Simple Smile
Ясенчо нещо се мотае с уменията. Не може да каже с думи какво иска  и какво не иска, обаче ми върти показалец за НЕ   Naughty Умрях от смях днес като ми отказа крушата, с която го преследвах, ха-ха. Е, той като че ли е най-малък от децата на често пишещите мами  Rolling Eyes
С други деца рядко се събираме. Как ли ще реагира ако го ударят или му вземат играчка  newsm78

# 444
Тук като цяло не виждам деца да се бият помежду си и да се удрят .Доста е застъпено да ги учат да разменят тс .ако иска играчката на дете да отиде и да даде своя играчка -застават пред Никлол протягат кола тя посяга и обикновено дава своята играчка  Simple SmileТова е придружено с думи ,но говоря за деца над 3г - те при взимането казват благодаря ,даже ако не кажат те майките казват или ги връщат за да кажат .После когато връщат играчката също отново казват -благодаря  Simple Smile

# 445
  • София
На съседчето баткото късно проговорил, но сега не можеш да чуеш тишината...един ден чувам шум от кола, тя паркира под балкона ни. Отваря се врата ииии чувом "бим бам бум, бим бам бум"... комшийчето.Докато си влязоха в апартамента бърбореше, а като е влязъл съм сигурна, че е продължил. Трупат си мъниците запас от думи. Калина изнеднъж вкара доста на брой. А имаше и п-д на НЕ казване на нищо. А нашите калпазанковци са си малки още.

# 446
Stefi, напълно съм съгласна.
Моите притеснения въобще не са за даване/вземане/разменяне на играчките. Напълно естествено е да си ги взимат едно на друго, да си ги разглеждат и играят с тях.
Притесненята ми са, че като го бутнат умишлено или посегнат да го ударят, той  не се предпазва и не се защитава. Под защита нямам предвид да удря обратно.

# 447
  • София
Някои деца посягат, други не. Сина ми не посягаше, даже се ядосвах как не отвръща и се оставя да му вземат нещата. Елате да го видите сега..
Лили посяга, като се ядоса посяга, даже хапе. Но не в отговор ако брат й я перне примерно, ако е по- силно се разплаква, нищо повече. Но го шамари дори и без повод. Минавайки покрай него може да го перне за Драсти Simple Smile ако той посегне да я удари тя не се предпазва: не се премества, не навежда глава или поставя ръце пред него примерно или да му хване ръката.
Аз не ги уча да посягат нито да отвръщат на удара с удар, живота сам ги учи.

# 448
За бибероните се подхванали тема...
Аз понеже имам сприхав характер вече почнах да им отгоровам. Като кажат  дай бибата им казвам да си купят тяхна и да не искат неговата. Или като ми кажат, че бил голям за нея им отговарям, че не е.Такива подобни неща. То ми писна да се оправдавам на всеки срещнат защо е с биби и защо се вози в количка. Отговарям им и ти ми гледат така #Crazy ама грам не ми пука вече.
А
Разбира страшно много  неща. Казва мама, баба, тате, дай, не, да, бау, мау, дааа(вода), паа(пари), Ади (леля), мам е за ядене,сигурно изпускам нещо. Носи разни  неща. Взима, дава, зне кое може, кое не може. Бръмчи  като кола много сладко и такива неща. За два месеца все едно порасна с две години. Сега си общуваме доста по добре и се разбираме.

За защитаването.
Зависи от ситуацията при нас. Има едно момиченце с месец по голямо от него на  наши приятели. Преди време в нас го наби, взимаше му всички играчки и го удряше и буташе. От тогава Виктор и отвръща най вече на нея. Като му вземе играчка той си я взима обратно. Като му вика в лицето той си визма каквото иска и не и обръща внимание, като тя го удари  той или си свива или отвръща (но не агресивно като  нея)  Гледам да не се меся много в тези отношения, но той се държи  така само с нея. С другите деца  си играе без проблеми. То самото момиченце е много нервно,но това не е моя работа.

# 449
  • София
Аз пак имам разправии с бабичката под нас, да съм водела навън децата че й пречат, да съм изхвърлела играчките им, да съм сложила килими и ей такива глупости, направо побеснях меко казано, такива неща й наговорих и как крещях още ме държи! Действието се развива преди старта на общоприетото време за пазене на тишина 14 часа.

Общи условия

Активация на акаунт