НОЕМВРИйче ходи и се смее,бърбори и лудее!

• 56 927
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Явно това със защитаването наистина е въпрос на конкретна ситуация, темперамент и въпрос на време.

Ние (за сега) сме с търпеливи съседи под и над нас. Като ги питам, дали много се чува малкия и те ме успокояват, че е нормално и така растат децата, като тракат, тичат и плачат. Да видим, до кога ще са на това мнение  Laughing

# 451
  • На десетия....
Магнетче хич не и се ядосвай. Има си такива луди дето всичко ги дразни. Ние докато бяхме на квартира съседа се качи да ни каже, че ни чувал как ходим. ММ му каза, че все още не сме се научили да летим.
Не поискани съвети от разни баби хич не ги слушам или просто им се усмихвам вежливо. Димана се отказа от бибата сама, а от май стана седмица не се будим нощем. За говорене, освен на бебешки почти нищо не казва.  Мама, тати, баба, деде, пепе / на кучето, което е Ралфи / мам-мам когато е гладна и айде, когато иска да излиза на вън.  Другото е на жестомимика. Носи дистанционното, ако Тв е спрян и го сочи. Сочи си шишето с водата, ако не може да си го вземе. Катери се на дивана и на спалнята и заема стойка за кълбо напред. Вчера се качи зад ММ, но той не и обръща внимание, първо го тупа по рамото, после започна да го скубе за косата, а като се обърна към нея си сложи ръчички на лицето му да го гали. Вечер като чуе, че се отключва и тича да го посрещне.
Реди кули от кубчета, все по високи и със сортера започна да се справя. Тези дървените пъзели, само ги вади.

# 452
Днес е -Благовещение -честит празник майки -пожелавам Ви поне още веднъж да чуете благата вест -за тези които носят сега бебенца да им се радват скоро живи и здрави.
Днес знам,че се пробиват ушите на момиченцата -някой сложи ли обици вече ?И мислите ли да слагате или избора го оставяте на девойките  Simple Smile?

# 453
 Hug Hug Hug Здравейте мамчета, честито Благовещение! Днес синът ми реши, че е крайно време да започне да ръмжи. До сега не го бях чувала честно казано, иначе говори някакви супер сложно съставни бебешки думи (изобщо не ги разбирам); освен стандартните мамо, баба, тати и деде, айде, и бръм-бръм, още не може да казва чекмедже, ама ще се научи. Laughing (това в кръга на майтапа)
Като бях болна изкарах две тежки бъбречни кризи в рамките на 1 месец, той всяка сутрин ми носеше чехлите и ме завиваше с одеялото. И това е дете на година и 4 месеца  #Crazy
В петък ни предстои ваксина и май ще му дърпат пишоната (аз нещо не съм много навита, ама разчитам на педи, тя е много наясно с тези неща и ѝ имам доверие).
Относно храненето и пиенето, изпива си по 250 милилитра сок, по 100 милилитра чай и по 100 милилитра вода на ден, отделно, че изпива по 4-5 шишета АМ, отделно, че яде всичко каквото и ние.
За гърнето ще е борба. Купихме една жаба на Фишърпрайс, защото това от ИКЕА не му хареса. Тежи около 12 кила, за сантиметри не знам колко е, но носи размер дрехи 98-104 (таман са му от 18 до 24 месец).
Това е за сега от мен като инфо. Едва смогвам да пиша и да изчитам какво се случва при вас. Истината е, че съм толкова зверски изморена, дори и почивка да си дам - пак не ми помага... Sad

# 454
  • София
Сиво облаче, надявам се, че сега вече си оздравяла  Hug
Браво на малкия грижовник  Simple Smile Дано имаш помощ и отмяна. Две бъбречни кризи са си сериозна работа + грип , ти си се изтощила тотално, няма как да не чувстваш изморена. Може би е хубаво да си вземеш някакви имуностимуланти, витамини.

# 455
Момичета, здравейте! По темата със защитаването и нападането не мога да се включа. Не съм се замисляла. Дени имаше период, в който ходеше и вземаше играчките на децата, но не даваше своите. Искаше всичко да е в него, но вече започна и да дава. Или периодът е преминал, или игрите със "Заповядай-Мерси" работят.
Дени също много ми помага, но когато сме сами. Днес се бях качила на стол да подреждам неща във висок шкаф, а той ми ги подаваше от леглото. Напълних целия гардероб без да сляза от стола - през цялото време ми подаваше. После местих дрехи от един шкаф в друг. Като видя каква ми е целта, започна той да ми ги носи, а аз само ги подреждах. Наистина си ми беше от помощ. След това обаче дойде свекърва ми и той стана друго дете. През цялото време се сърдеше за нещо и плачеше, защото тя започва да го разнася на ръце и да ми угажда. Добре, че при мен въобще не се пробва.

# 456
Здравейте, тия дни пак не ми остава много време да ви чета, днес беше направо лято и направихме 5-часова разходка с количката, после пак излизахме с колата. Сега ще ви чета.
 Бибата я отказа още на 9 месеца сама, изведнъж реши, че не я иска, за моя радост  Simple Smile
puhelin, до скоро не можеше въобще да се защитава, но вчера на едно РД бяхме и сякаш е започнала, а да не говорим, че тя тормози по-малките деца, от което се опитвам да я отуча, ама няма много ефект. Тя не ги бие, просто по-грубо се отнася и започва да ги храни със солети, все е едно са й кукли, веднъж ухапа едната си приятелка и се опитва да хапе, направо умрях от срам, добре, че майката е разбрана.

# 457
Бисквитка -браво на работното момче .
Никол когато простирам ми подава щипки ,но са кратко след което ги разпилява на терасата ,та все още далеч от помощ  Simple Smile.Забелязвам,че се заиграва за кратко и ползва играчките както е редно -колите вози по пода,топката рита и вика дол (гол  Laughing) куклите гушка ,научи и думата долу и като иска да слезе от леглото казва долу .Е все още игрите и са да разхвърля ,но то си е пак игра  Simple Smile.Аз се отказах да прибирам играчки денем само вечер и тогава и пода забърсвам .Как са вашите стаи -разхвърлят ли си играчките ,а Вие кога ги подреждате ?

# 458
  • София
Бисквитка, браво на малкия помощник Simple Smile
Играчките обикновено си стоят в коша. Ясен си рови в него, изважда 5-6 неща, от тях си избира 2-3 и тях ги разнася из апартамента. Понякога изсипва целия кош, но рядко. Може би защото не може да намери това , което иска. Колкото и да е разхвърляно не прибирам играчките,  стига да може да се минава Simple Smile
И сега да се оплача, скарахме се с мм.
Скрит текст:
Поводът беше, че детето две поредни вечери се скъса да реве. ММ предположи, че е защото е спал малко през деня. Защо не приспивам детето, то е малко само да си определя режима, аз съм била възрастният, който трябва да го напътства. Детето не ме уважавало, разигравало ме. Ако сега не ме зачита като авторитет, какво ще стане като тръгне на детска ? Освен това, детето ми поглъщало цялото време, нищо не съм била правела за себе си, не съм дори си  проверявала пощата през деня ами по цяла вечер съм била на компа. За домакинстването ми не му се говорело! Уф, добре ме нахрани. Побеснях  #2gunfire

# 459
Аз не бих си и помислила, че ревът е свързан с неспането през деня или с липсата на авторитет (което е направо смешно). Не се ядосвай! Някои деца са по-трудни и ангажиращи вниманието на майките. Не мисля, че се дължи само на възпитание, а и на характер. Всяко дете е различно. Понякога и ММ ме обвинява най-често за чистенето. Факт си е, че мразя да чиста. Готвенето как да е, ама чистенето особено пък на банята - ужас! С малко дете няма как - чистя. Бърша прах, пускам прахосмукачка, мия с мопа и до там. Никога не се сещам за паяжините и т.н. подробности. Няма как без кавги. Аз лично знам, че ми е слабо място и като прави някой коментар се правя, че не чувам...

# 460
Ах,тези мЪже -какъв авторитет ,какво разиграване -те са на 15месеца ,не са 15 годишни  Simple Smile.
Моя явно е супер добър -нито веднъж не ме порицал -ни са готвене ,ни за чистене -той ясно вижда каква фурия е Никол -каквото мога това .
Ето днес отвори един шкаф -взе една кутия с оловни топчета за въдица -аз взех кутията ама тя да вземе топче и да го лапне -едвам и го извадих от устата -как да се хвана с нещо ми тя е дивачка .100 пъти я махам от шкафа ама НЕ-те са без дръжки и са на стена ама тя стъпва на една масичка -ужасна е палавница .Не ми признава ни авторитет ни нищо  Grinning.
Е за компа и моя се сърди ама то от край време си е така -той иска да не ръчкам вечер и е прав -да си говорим да си споделяме деня е по добре .И аз докато дремва следобеда или пък ако си играе Н и ръчкам .Снощи те заспаха  по рано и аз си седнах и даже книга четох  Simple Smile.

# 461
Да бе, от кога бащите станаха толкова вещи във всичко, еле па в детската психология?  Shocked (освен, ако не са завършили такава, ама това вече е друга тема).
Днес биха на сина ми предпоследната ваксина, учудващо добре я понесе (явно, защото му я поставиха на ръчичката).
Да чудя се какви витамини и имуностимуланти да пия, имам чувството, че каквото и да взема не ми действа. Последно пих Леатон, еми не и не, пак се чувствах като парцал. И да ви кажа още имам болки в кръста (тия пусти бъбреци)....

# 462
Криси и тя дивачка стана. Побърква ме тия дни. Днес се мъчих да готвя с нея, е отвори си шкафа ( нищо ново), но този път си хвърли любимата ми нейна купичка и я строши на две. За играчките и чистенето, когато мога го правя. Понякага и по 100 пъти на ден ги прибирам. Ние сме с 4-ри коша с играчки вече.

# 463
  • Пловдив
Здравейте.Изгубих се аз пак за малко,но чета редовно.
Сутринта се опитах да пробутам едни овесени ядки с прясно мляко,но не се приеха изобщо.Иначе с АМ си ги хапва  Simple Smile Вие давали ли  сте по този начин прясно мляко?
Да се включа сега по темата за мъжете.С моя мъж постоянно спорим относно детето.Той твърди,че го държа гладно и голо.Той не го ограничава в нищо.Постоянно го лигави.Вече просто не му обръщам внимание ако ми каже нещо от сорта "гладен е затова реве" или "сложи му жилетка студено е".Само да подчертая,че детето си е ящно и си хапва нормално , а жилетка ме кара да слагам в стая с температура 22 градуса.

# 464
И ние чупим разни неща, ужас  ooooh!
Бяхме на ваксина (при сина ми е предпоследната вече). Добре я понесе, слава богу!
Обаче ще го водя на уролог да му дърпа пишоната - ужас.
Обаче друго ми е притеснено. Има асансьорни тестиси. Дано се оправи с времето, но тревогата у мен си остава. Въпреки, че баща ми също има асансьорни тестиси - пък аз и брат ми сме факт.

Общи условия

Активация на акаунт