Вече всяко ЮНСКО мъниче поздравява мама ту с юмруче, ту с ритниче! - тема 7

• 27 405
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте прекрасни мамчета  Wink
Emily_D и аз няма да ходя на тази лекция,защото гледам много много да не мърдам,че да не се разболея,че и без друго ММ е болен и мен май почна да ме дразни нещо гърлото  Sad Иначе май на 20.02. има тема за раждането в Мол Варна и евентуално,ако тогава се чувствам добре и времето позволява мисля да отида  Rolling Eyes
poohito съжалявам за загубата,но за съжаление срещу тези неща няма как да се борим  Hug Сега най-важното сте ти и бебчето и вашето щастие и спокойствие  Wink
От снощи такива киселини са ме налегнали,направо ужас  Sad А и много странен дискомфорт ниско долу в корема и придърпване усещам,което не съм имала досега  Confused
За спането с децата и аз съм на мнение,че трябва детето да си спи в неговото си легълце,все пак мама и тати и те имат нужда от малко усамотение поне вечерта Rolling Eyes

# 106
  • Варна
Аз не съм видяла февруарската програма, но мисля ако съм свободна да посещавам всички лекции, миналата седмица много ми хареса. Ако някой реши да ходи, нека ми пише, ако иска да се срещнем.

# 107
Добро утро или то вече си стана добър ден!;)

За козметиката - с дъщеря ми използвах на Мустела и бях доволна. Сега се двуумя между нея и Uriage=

При нас памперс ни протичаха в първите месеци и затова минахме на Пуфис. Либеро сме ползвали за плуване най-вече;) и накрая памперс гащи на памперс.

Утре съм на консултация и само се моля дано не обявят грипна епидемия в Сф и да спрат ЖК.

Diva, ще питам моята приятелка - но тя е с новородено под 1 месец и сутринта не успяхме да се чуем - но не съм забравила. По мой спомен, макар че аз кандидатствах в далечната 2006 е общ икономически тест.

Pilleta, Eudomonia, ММ бил направил снимки да пуска количката в продавалник - с всички кошове - 3 и чанта за 500 лв., но ние още на нищо не сме се спрели и не бързам да я дадем. В тази връзка кои са най-добре заредените магазини в София откъм колички, 2010-2011 Вис Виталис беше, ма сега май не е, а обмислям да отделим един следобед този уикенд.

Каката я отделихме в отделна стая, когато беше на 1,5 год. и въпреки това вечер си заспива в нейното легло, но хпо някое време идва при нас всяка Божия нощ:( А сега ми е проблем, защото ми стоварва и по някой крак отгоре и все гледам да й обръщам гръб - не знам как и до кога ще я караме така. Аз все още мисля на нея да й трансфомирам кошарата на легло и бюро, има си и скрин и гардероб и ние ще се въртим - тя ще дойде в нашагта спалня, а ние ще идем в нейната - защото е по-просторна, а все пак поне една година ще сме трима или както ММ казва дори 4ма - заради нейните прехождания. После, ако не ни се отвори възможност да се разширим...пак ще се въртим - ние с ММ в по-малката спалня, а каката и бебо в по-просторната и слънчева....та май за тогава ще оставя обмислянето за нови мебели за детска стая...сега остава да купим/харесаме кошара и за бебо задължително с чекмеджета, че иначе не знам къде ще му държа нещата...

хубав ден на всички!

# 108
Добро Утро момичета. Извинявам се, че пиша толкова брутални неща, но моля за съвет.

Снощи при първото ми ходене до ВЦ-то по малка нужда после видях в тоалетната нещо бяло/ прозрачно с овална форма / не правилна форма, а като парцалче/ малко по- голямо от 1 лев. Бих го оприличила на доста течна храчка. В първият момент не се усетих и пуснах водата и после изпаднах в истерия. За пръв път виждам такова нещо. Нямам течение по принцип и много се притесних да не е тапата ми. Моля тези които са раждали да пишат как изглежда тази тапа или пък ако някои в тия месеци е имал такава слуз в урината. Доста си поплаках едвам изчаках да стане 8 и да звънна на докторката ми. Сега в 1ч съм на преглед. Стискайте палци  Praynig

# 109

poohito Съжелявам за загубата ти  Hug

# 110
poohito моите съболезнования, сигурна съм, че каквито и да са били отношенията ви, баща ти ще бди над вас от небето

ралито за количката, можеш ако искаш да ми пратиш снимките на лични, мен живо ме интересува обаче колко кг е

за спането на детето - малкият от 4 месечен си е в друга стая, и така си е голямо удоволствие за всички, всеки си знае леглото и пространството. самите бебета докато спят си издават шумове и майката си мисли, че се събуждат и още повече не спи самата майка. ще ме извините, ама и аз не го приемам това да е навряно между нас детето ни...може като искаш да си го вземеш някой следобед да спите заедно, но представете си имате 3 деца и всичките искат да са наврени при вас...хайде, ако е болно и искате да го следите през нощта за температура разбирам, но то трябва да си е в отделно легло поне, ако няма възможност да е в друга стая...това не значи, че не си обичате детето и че не му давате топлина - моят син си ми дава да го гушкам и се радва, просто си има ритуал, обича да го водим да си ляга, да се прочете приказка преди сън, оставяме му една нощна лампа светната, за да не му е притеснено ако стане да пишка нощем и това е.

# 111
Poohito, наистина поздравления за подхода ти към тази тежка ситуация. Наистина скоро ще успееш по-добре да се фокусираш върху бременността, след всичко, което ти минава през главата. Загубата си  е загуба няма, как да не ти е мъчно! Животът ни е устроен така.

Edna_Me4ta, звучиш доста стресната. Споко доки ще каже.Дано след час да се окаже, че е просто някакво течение и нищо притеснително. Стискам палчоци Praynig

# 112
Арлина ти с каша ли захрани първото ти дете?аз преди време разглеждах темата за захранването в тук в бгмамата.и бях се замислила дали да захраня бебето с безмлечна каша или с пюренце. имаше много хубави  менюта на написалите момичета за захранване с пюренца. естествено предпочитам да правя или да купувам био-пюренца.
Аз захраних по захранване водено от детето. Мисля че Арлина това има предвид. При него няма пюрета и каши. Дават се цели плодове и зеленчуци, детето само избира какво да яде. И в интерес на истината по този начин наистина няма изместено хранене до годинката, даже и повече. При нас докато не спря да суче, нямаше изцяло заменено хранене. Сега видях,че вече ти е отговорено  Wink
Памперси ползвах на либеро, доста дълго- 6-7 месеца, много съм доволна но са по-скъпи. От памперс въобще не съм доволна. След това минах на пуфис, но я слагам на гърне от 6 месечна, на 9 месеца нямахме вече наакан памперс, а на година и няколко месеца напълно го махнахме.
poohito Hug погребахме баба ми на 17.10 и на 3.11 родих. Разбира се, че присъствах и никога нямаше да си простя, ако бях слушала хорските приказки и не бях изпратила  обичан от мен човек. Баща ми почина юни месец 2014, точно на рождения ми ден. Не бях бременна тогава, но сестра ми беше. Разбира се, че присъства. Правилно е всеки да постъпва така, както го чувства, а не както му казват. Колкото и да не сте близки обаче, мъката не може да се скрие или подтисне .
За кърменето в първите минути
когато всичко е наред с майката и бебето ти го дават. Аз след като родих ми я дадоха веднага, гола мръсна. Колкото да си я гушна, след като я пооправят и повият ми я донесоха за кърмене. След това  се правят всички необходими изследвания.
За спането Маги до 6 месец спеше в кошарата си без проблем. Аз я взех след това при нас защото бях като пребита от постоянното ставане да я кърмя. Не се усещах къде съм и какво правя. А кърмих на поискване. Все още спи при нас, въпреки че понякога иска да си е в кошарата. Когато спи там, аз не спа. Поради същата причина като Шушулче,постоянното отвиване. При нас също е отвита, но поне е между двама ни и се затопля.

# 113
И така мина ми прегледа и моята мома си е все още момааа smile3521 Доки каза че няма шанс да порасне пишка така че сега съм по спокойна и ще си купувам панделки и рокли без притеснение  Laughing
Пак съм качила към 2 кг. и вече съм 66  ooooh! (това на нормално и бих казала въздържано хранене!).

За спането да кажа че бях абсолютно ЗА бебето да си спи в кошарката,но сметките ми се развалиха още първата нощ вкъщи.При кърмене на поискване,колики и притесненията дали диша  Crazy реших да си спестя ставанията по сто пъти на нощ  Peace В последствие не сме имали проблем да го оставя когато преценя в креватчето.В момента пак спи при нас по мое желание,но малкия много се върти и отвива а аз не мога да спя спокойно като знам е на половин час трябва да ставам и да го завивам  #Crazy

За отделянето преди да се появи бебето мисля че сте прави,но няма как да стане в предвид това че ние тепърва ще се местим(Април)и ще правим детска стая.За това още от сега не мога да го отделя.Много промени ще му дойдат на малкия:ново жилище,ясла и бебе  Rolling Eyes но просто няма как!

Това лято ще поръчвам на бабите да сеят разнообразни зеленчуци и също мисля да замразявам или бурканизирам храна за бебето.

Козметика смених доста,докато накрая малкия не порасна и открих Микса.Сега ще пробвам Веледа или Тъопфер...ще видим.Събирам мнения все още.

Памперсите-Памперс са ми най тънички и мекички.
Eudomonia Михаела ми допада,но също така и Бориса ми харесва повече от Боряна.Simple Smile

Edna_Me4ta тапата при мен беше съвсем различна.Според мен е течение.
За захранване е рано да се говори все още.Добре ми звучи ЗВБ,този път може и да пробвам.Инъче аз лично избрах безмлечна оризова каша като начало на нашето захранване Simple Smile

# 114
deiza, мислила ли си как да отделяш Маги и второ легло ли ще купуваш за бебето?

# 115
deiza, мислила ли си как да отделяш Маги и второ легло ли ще купуваш за бебето?
До скоро си мислих да не я отделям. Да спи при нас, а бебето в кошарата в началото и после да ги отделя в детската стая заедно. Сега се чудя, понеже тя има желание да спи сама, дали да не почна да я слагам в кошарата, а за бебето да вземем кошче, и да стои до главата ми Rolling Eyes. За този  вариант ме спира отвиването й. Понеже вкъщи не правим много топло и вечер в спалнята е към 16-17 градуса.
Третият ми вариант, който ми се струва най-далечен, е да спи Маги в детската стая на едното легло (която засега е с две ъглови), а аз на другото с бебето. Но не ми се нрави много, защото таткото няма да е при нас.
Залагам на вариант 1. Първо бебето, после постепенното местене. Но ако много напира да е самостоятелна, ще се осъществи номер 2...

# 116
И аз искам да се запиша! Mr. Green
Моя термин е на 24 юни,първа бременност ми е,още не знаем пола.

# 117
Момичета сега се връщам от преглед всичко е наред слава богу  coolcool
Прегледа ми шийката на матката за разкритие и дължина. Може би е било някакво течение или някаква слуз от това, че снощи с ММ малко си поиграхме. Беше за пръв път.... и явно за последен  Naughty

# 118
Здравейте мами!
Една мечта, радвам се, че всичко е наред!
dreamer4e, добре дошла! Дано да ти е наред всичко и здраво бебче на финала!

По отношение на спането на децата при родителите - докато не се роди втория ми син и аз смятах като някои от вас, че е абсурдно това да се позволява и че родителите, при които е така, сами са виновни за ситуацията. След като стана на няколко месеца обаче, през които си спеше в неговата кошара, долепена до голямото легло, като само инцидентно е спал при нас, когато съм заспивала докато го кърмя и после веднага съм го връщала в леглото му, започна да не иска да спи в леглото му, по половин - един час реване и като го взема веднага спира и така постепенно се пресели в нашето легло и до сега /на 2 г. и 5 м. е/ спи при нас. Има от време на време редки пориви да спи в кошарата, която все още е долепена до нашето легло, тогава заспива там, но през нощта пролазва при нас. С баткото не съм имала такива ситуации и винаги си е спал в неговото легло. Исках да кажа, че едва сега разбрах, че децата са доста различни, и това, че едно дете позволява, иска или се съгласява с нещо, не значи, че и с друго ще е така. И не винаги причината е само в родителите, даже вече смятам, че всъщност основно детето ръководи какво ще се случва /ако детето е пасивно и позволява и се съгласява с желанието на родителите, те смятат, че е тяхна заслугата нещата да са по този начин, но всъщност детето е позволило това да е така/. И след двамата ми коренно различни сина като характери и емоционалност, ще видим госпожицата какво ще позволи и какво не. Имам намерение отново да пробвам да си бъде изцяло в отделно легло, но вече съм подготвена, че това може и да не се случи. С малкия батко, който още спи при нас не знам какво ще правим. Ако бебето си спи в кошарата, той май ще си остане при нас, поне докато не се преместим и няма собствена стая. Ако обаче и бебето след няколко месеца напира да спи при нас - тогава вече, както каза мъжа ми трябва да си вземем 2 м. спалня, за да има място за всички. Grinning   

Сладкишка, аз си купих точно такова столче на мутси - травелер от продавалника за 190 лв., като ново е, тапицерията му е бяло и черно като пепитено, а от вътре е патешко жълто. Имаше и чадърче, дъждобран и адаптори за монтиране на количка към него. Сега смятам да си купя като наближи и количка на мутси от продавалника, така че да мога да го монтирам на нея, имаше доста оферти в диапазона 260 - 350 лв., като някои включваха и кош за новородено, зимно чувалче за летния кош, и др. аксесоари.
Хайде стига за сега от мен, че трябва да работя.
Хубава вечер ви желая.

# 119
  • athina
Здравейте мамчета!!!
Една Мечта радвам се че притесненията са ти били напразни-за нощните игрички ако докторът не ти е забранил защо да се отказваш от това удоволствие?
Пухи-съжалявам за загубата на баща ти-КУРАЖ.
Момичета май ме заразихте и мен-чета ви че пак се започва с прилошаването и си казвам-дано ми се размине и хоп от сутринта и аз не мога да разбера какво му е на стомаха ми.Дано да е от шунката която сложих в сандвичът на закуска.
Добре дошла на новата мама-успешен финал през юни!
За спането на бебетата/децата в леглото на родителите съм твърдо против но всеки сам решава за себе си.
Мамчета които пишете че по-големите дечица имат желание да са самостоятелни-възползвайте се сега когато все още го имат това желание-когато се появи новото човече има вероятност изведнъж да се изпари-желанието имам предвид.Когато се родиха близнаците баткото беше на 1г и 10месеца в процес на отказване от памперсите-е в момента в който видя че бебетата имат памперс а той не започна отново да се напикава и така до 3г и половина-и всичко това и още много други неща от РЕВНОСТ.Не казвам че всички деца са еднакви но никой не знае какви чувства ще предизвика новият член на семейството.
Приятен следобед на всички!

Общи условия

Активация на акаунт