Вече всяко ЮНСКО мъниче поздравява мама ту с юмруче, ту с ритниче! - тема 7

• 27 438
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Да но не мога да кажа че ме боли или нещо такова не обхваща цялата долна част на корема а само половината корема даже се деформира

# 631
Контракции си имам въпреки магнерота 3х2, явно ще е така до края. Има дни са повече има дни само 4-5.

# 632
Beba28  и аз съм така с контракциите, в някои дни са по-малко , в други повечко. Питах доки вчера колко е нормално да имам и той каза 3,4 , което ми се стори много малко. В повечето дни имам повече, но важното за момента е , че шийката ми не се е променила от предният преглед, който беше преди 2 седмици-3,2 см.

# 633
Освен това, както каза лекаря "Вие сте пълна, без да се обиждате." Какво да се обиждам, като си е така? Бебето е добре подплатено от сланинки и със сигурност му е топло и рита в меко  Laughing Laughing Laughing

На мен ми каза  - трудна си за гледане, защото имаш подкожна мазнинка. Не е като да нямам  Laughing Laughing Laughing
poohito Правилно си разбрала за цените в Селена. А другите тарифи,които се посочват от мамите явно са за софийските лечебни заведения - егати космическите суми  Shocked Shocked Shocked Shocked Прощавайте, но още една причина да не обичам София - големи заплати, но и по-големи разходи.
беба28 Определено след споделянето на  опит като твоя си ме подтиква все повече към частната клиника. Успех с бюджета и да си там, където наистина ще си спокойна!

ВМИ на Пещерско  се води ХИРУРГИИ, а ВМИ на В. Априлов си е ВМИ  Peace Peace Моята трактовка  Joy Joy Joy
ppippiПовечето неща от списъка ми се струват в страхотно изобилие.Все пак ще е топло и дрешките съхнат бързо! Но изборът си е твой!  Peace Peace
 desyy1  момичетата бяха писали, че контракцията не е болезнена - а просто стягане на корема. Случвало ми се е едни единствен път. Същото както ти го описа - без болка, стягане на ниския корем и скоро отминава! Wink Wink

# 634
Малко ме е срам ама ще попитам. Знам, че по време на бременност не трябва да се правят промивки, но позволено ли е само измиване от вътре съвсем леко с пръста, съвсем малко  навътре от входа? Аз цял живот така съм свикнала, а не знам дали това е грешка, някой друг прави ли го или се измивате само външно?

# 635
  • Пловдив
I believe a can fly  Rolling Eyes явно трябва да се примиря с тези болки,които ме събудиха и тази нощ.Аз започнах бременността си 50кг,сега съм 57 и направо се чувствам пред разпад.Всичко ме боли  #Cussing out За дължината на шийка нямам представа колко е  Sad до сега поне незнам да е мерена,не сме коментирали с д-ра
деси 1 и според мен са си контракции
 елле, мимко благодаря за отговора,ще намаля бройката на пижамите и другите дрешки.
Елле-Само със крем ли намазваш дупето на детето след измиване?За кош за пране,сушилник,щипки, нощна лампа -  въодушевена от предстоящите покупки  Whistling  пуснах списъка който си правя за себе си  Laughing
теди8811 би ли споделила съкратения си списък.
марч01 всяка промяна в средата на влагалището може да доведе до проблем.Почистването външно с вода или с вода и интимен сапун е напълно достатъчна хигиена според мен.Защо искаш да си правиш промивки?

# 636
Привет мами, снощи до 1ч четох от тези теми смешно ли е раждането и голям смях падна, благодаря на момичето, което сподели:)

Отивам да си правя сок от моркови и да я захващам, че работата мен чака:)

Успешен ден на всички!

# 637
Хайде и аз да споделя как бяха нещата при мен. Докато бях бременна миналата година с нищо не промених начина си на живот. Само през последните 2 месеца спрях приема на твърд алкохол, но пък си пийвах винце. И понеже се занимавам със спорт - такава ми е работата - тренирах до самото раждане - вечерта на 20.06 затворих залата и на следващия ден влезнах в болницата. Мога да се похваля, че и на два пъти спазвах диети с които свалях по 3 - 4 кг. и за цялата бременност качих много малко - 8 кг. Не съм имала никакви проблеми. Само ми се гадеше първия месец от силни аромати, но това отшумя още като влезнах във втория. За самото раждане не бях чела нищо, за да не се наплаша. Списък с покупки така и не направих и се оказа по-добре, защото познатите ми с деца ме посъветваха да не бързам, за да не купувам излишни неща и  бяха прави. За самото раждане няма да ви разказвам - не искам да се връщам към този неприятен спомен. Бях в държавна болница, без избор на екип и не съм платила нито стотинка. По късмет бях при много добър екип и съм много доволна от тях. На 25.06 - сряда ни изписаха и веднага се върнах да работя. Малкия се роди 3,540 кг. и 51. см. А след като ни изписаха имах да свалям 2 кг, за да си върна кг. преди бременността.

# 638
  • Варна
VESS_OK ти си мама първенец. За фитнес ли става дума или за друг спорт?

# 639
VESS_OK ти си мама първенец. За фитнес ли става дума или за друг спорт?
Имам танцова зала в града и водя тренировки по модерен балет на 3 възрастови групи деца и тренировки по Dance fitness по известно е като ZUMBA. Имам една група Zumba за големи и групи по зумба за деца в 5 детски градини в града.
Мога само да ви посъветвам да се движите. Лекарите при които родих казаха, че не са имали толкова леко раждане от години и веднага предположиха, че спортувам. Колкото повече се движите - толкова по-леко ще ви е раждането. Това не е мое мнение, а на гинеколожката, която ми водеше консултациите. Тя даже ме посъветва да не сменям тренировъчния си режим през бременността. Да не сменям и високото натоварване, понеже организмът ми е свикнал на този начин на живот и при промяна ще е стрес за него.

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 10:21 от VESS_OK

# 640
  • athina
ДОБРО УТРО МОМИЧЕТА!!!
Днес и в Атина вали сняг-не се е случвало от 5-6 години-всички атинчани са в паника хахаха.Пък от мен по-щастлива няма от вчера съм в такава еуфория че чак страх ме хваща-но няма да позволя никой и нищо да ми развали настроението.
Аз съм с хемоглобин 110 и пия желязо с фолиева к-на-МАЛТОФЕР ФОЛ-2по1 плюс отделно фолиева к-на 1таблетка на ден.Отделно ям всички възможни неща които могат да завишат хемоглобина но е трудно-при мен обаче е диагностицирана желязодефицитна анемия преди да забременея и сега с бебчето което взима малкото запаси които имах е трудно но се стараем.Мисълта ми е че едно е да имаш нисък хемоглобин преди бременността и друго е да се понижи по време на нея.МАРЧ01-не знам при теб как точно стоят нещата но довери се на лекаря си-относно промивките-никога не съм правила и никога доктор не ми ги е препоръчвал даже веднъж я попитах дали гелът който ползвам трябва да го сменя сега и дали трябва да променя нещо в интимния тоалет ми каза че при положение че няма никакви оплаквания нищо не се променя и даже нямало нищо по-хубаво от миенето с чиста вода поне 2пъти на ден.
ДЕСИ на мен веднъж ми се случи това което описваш но аз усещах че бебчето е там и се въртеше и останалата част на корема ми беше мека и сякаш куха-не го приех като контракция и даже се чудя дали не съм нещо сбъркана че не усещам тези втвърдявания и контракции за които пишете момичета.
ЛЕК и спокоен ден на всички Юнски коремчета-нека студът отвън не влиза в сърцата ни.
Някой знаели нещо за БЕЙБИАТИ отдавна не се е включвала?

# 641
Добро утро ! Stop
Благодаря за отговорите които сте написали така....малко смешно звучи че питам но първият път като раждах нямах контракции странно е знам и не знам какво представляват само съм чувала и чела за тях.....ще звъня на доко...  #CrazyEmbarassed

# 642
BabyAty e във ФБ,там са почти всички мами,групата е голяма и активна,много и то... Аз съм и там и тук....

# 643
desyy1 , не знам как по-точно да ти ги опиша - ако имаш болки преди или по време на месечния си цикъл е горе долу същото само, че болката при контракциите е по-силна, не е постоянна а моментна усилва се рязко след няколко секунди/ минутки започва да затихва и изчезва и след малко пак. Общо взето мога да я опиша и като болка, когато те среже корема и ти се доходи до тоалетната по голяма нужда. Нещо такова. По точно от това не мога да я опиша.

# 644
VESS_OK Благодаря
От това което ми казваш май не е такова защото не ме боли да даже и като за цикъл а само ме присвива за секунда и толкова  newsm78 съвсем се обърках...Благодря !!!

Общи условия

Активация на акаунт