Отговори
# 195

Добро утро !
Записвам се и аз при вас ! С термин 8 юли, втора бременност ,имаме кака ,която април става на 4.
Пола още не знаем ,но нямаме и предпочитания.
До сега само ви четях, но вече излязох в болничен и ще се разписвам.
Имам приятен спомен от предната отчетна, пишем предимно във ФБ ,но сме много задружни и редовни все още.
Надявам се и тук да е така !
 При мен времето се оправи и излизам на разходка и по задачки ,лек ден !

# 196
  • София
Малкият синковец ни донесе въшки точно в началото на бременността, но се оправихме с мазила. Само големия не беше ги хванал, защото явно химиите в басейна, където ходи на плуване, са ги утрепали.

# 197
  • до едно тепе
Ауу Или това е голяма гадост. От есента тръбят, че са плъзнали. Тук се появиха в някои детски градини. За съжаление няма как да се премахнат на 100%. Вие сте се намазали, но някои хора няма да го направят.  ooooh!
Аз пък така и не знам кога ще съм на консултация. Казаха веднъж месечно. Аз се записах на 20-ти-значи към 20 пак трябва да ида. То хубаво ама на 17-ти съм на ФМ. Таа може другата седмица да ида предсрочно. Хем да ми пуснат и Кумбса, че са си го спестили, а му е време Rolling Eyes

# 198
  • София
Добро утро, мами!

Днес ми предстой посещение при зъболекар. Още в четвъртък миналата седмица ми се счупи един пломбирам зъб, но моята зъболекарка беше отпуска досега. Дано мине бързо и ми оправи зъбчето, че се измъчих.

А утре е заветния ден за преглед при АГ-то. Най-много искам там всичко да е наред.

# 199
Хоп на отчет - 206-грамово момиченце! newsm76 Мамината душица, как ще си го гушкам!

Записах и час за ФМ - 25.02. - 20г.с. + 6 дни при д-р Искилиева. Чавеева нямаше часове за този период, така че ми спести чуденето при коя да запиша.
Така че пропускам един път при мойта си лекарка, защото каза, че няма смисъл да ходя и при нея, и на ФМ. И ще се видим чак през март - около месец след ФМ. Тогава ще трябва и изследвания да направя.

За спането по гръб. Изрично попитах. Док каза да спя, както ми е удобно. На жените, на които не им понася самО си им показва и не могат да спят така. Щом не ми създава дискомфорт, мога да си спя по гръб.

Възглавницата е удобна и действително облекчава. Дава възможност и за едни полу-странични полу-легнали пози, които разнообразяват. Ако няма да си купувате такава, препоръчвам да опитате с възглавница между коленете, когато сте настрани. Има разлика.

Beauty Madness, добре дошла!

# 200
  • Пловдив
Добър ден и от мен!
При нас нищо ново. Аз съм на работа. Чуствам се добре.
Или, честити розови гащички.
Добре дошли на новите момичета.
За въшките да споделя. Миналия месец, г-жата в ДГ, каза, че са намерили на едно момиче, но веднага са го завели в отделна стая докато дойдат да я вземат. И ни предупредиха да знаем, да си проверяваме децата. По най бързи начин отидох до аптеката, защото Марина е с коса до кръста и направо ми се стъжни, като си представих. Препоръчаха ми този спрей, който може да се пръска профилактично и по този начин предпазва.
http://apteka.framar.bg/30041391/%D1%85%D0%B5%D0%B4%D1%80%D0%B8% … 120-%D0%BC%D0%BB-
Купих го и въпреки, че нямаме сега в групата си я пръскам 2 седмично. Мирише хубаво.
Или, може да вземете, като се изчисти да я пръскаш, за да не прихване пак от някой.

# 201
  • София
Привет  bouquet

Гери, с конизация ли си? Колко ти е шийката? За упойката, не се притеснявай, няма да навреди на бебока. Щом е започнала да се скъсява, правете серклажа. Не ти ли дават и утрогестан?

Тези въшки, гнусни, само се моля да не плъзнат и в нашата градина Praynig....че с тая дълга коса на дъщеря ми, направо не ми се мисли....Като чух преди 1-2 години, че има, изпаднах в шок, в 21 век!!!!!

От Биозина не намирам логика да се пълнее - това е вещество, извлечено от коластра....

От петък моята бебка я усещам много по-ясно и вече е видимо и през корема. Разни леки шутчета, много ме умиляват  Heart Eyes

Започвам да ставам нетърпелива за феталната ми на 10.02 при Марков, въпреки че тоя месец има-няма на 8-9 ехографа съм била покрай кървенето и контракциите, та съм си гледала бебока достатъчно  Heart Eyes

Хубав ден!

# 202
  • София
Забравих да добавя....когато човек не може да спи по гръб си се усеща...Около 30 седмица предния път ми стана невъзможно, прилошаваше ми, започвах да дишам тежко, много е гадно, просто пред колапс си. Дори феталната ми тогава се проведе настрани. Но сега е рано за такива неща, много са леки бебоците още  Heart Eyes

# 203
Beauty Madness, добре дошла!   :bouquet
Ержебет, зъболекаря не го мисли. Щом няма кариес , нямаш грижи. Съвсем в началото на бременността и аз счипих зъб. Още на първото посещение изградиха счупеното с пломба, изобщо не ме е боляло.

За спенето и лежането по гръб - аз имам голямо чудене, защото щом легна по гръб и бебчето почти веднага започва да шава! Чудя се далу това е така защото му е добре като съм по гръб или защото нещо не му е комфортно като съм по гръб и се опитва да се намести. ... Някоя от вас изпадала ли е в подобна ситуация?

Или, мале как ме разчувства за бебчето ти и как ще си го гушкаш !!!!!!!!  baby  Благодаря, че сподели мнение за възглавницата! Същата ли е като тази от линка? http://www.hippoland.net/bertoni-v-zglavnica-za-k-rmene

# 204
Здрсвейте и от мен  Wink Или- честито момиченце  Hug
Относно въшките има ли ги тия гадоре все още ? Аз съм спряла наща мома от детска щото мн ми боледува и всички болести минават и през мен та нз дали има в нашата дг въшки.
За спането по гръб имах този проблем с първата бременност беше ужасно неможех да дишам,а сега още нямам оплакваня даже и по корем спя не ми пречи защото почти нямам корем та си се въртя както ми е удобно

# 205
Здравейте тези дни не съм ви чела много много защото имах гости,маминка дойде да ме види.Сега прочетох че сте писали за храната аз имам проблем с лука кромид и чеснов немога да ги понасям друго което не мога да ям са плодове а трябва незнам как да се насиля да ги ям много е трудно,също като вас много ми се ядат супички умирам за тях .

# 206
  • София
Е, зъболекаря мина. Оказа се, че зъба е умъртвяван. Та що се отнася до болката - няма да има такава.
Беше стара амалгамена пломба, която премахна. Каза, че по принцип се прави снимка, за да се вида как е изчистен зъба, но в моя случай няма да правим. Сложи ми лекарство и в четвъртък трябва да се явя пак да види как е. Ако всичко е нормално - ще затвори зъба.

Това е то. Искаше ми се веднага само да го изгради, но явно не е възможно. Аз й имам доверие, така че - каквото - такова.

# 207
В корема на една бременна жена имало две бебета. Едното попитало другото:
– Ти вярваш ли в живота след раждането?
– Разбира се. Със сигурност има живот след раждането! Може би сме тук, за да се подготвим за това, което ще бъдем след него.
– Глупости! Няма живот след раждането! Какъв ли ще е този живот след раждането?
– Не знам, но със сигурност ще има повече светлина отколкото тук. Може би ще ходим със собствените си крака и ще се храним през устата.
– Това е абсурдно! Невъзможно е да стъпваш на краката си. И как така ще се храним през устата, смешно е. Ние се храним през пъпната връв. Виж какво ще ти кажа – живот след раждането няма. Пъпната връв е много къса…
– Аз пък мисля, че има. И може би е малко по-различен от този, на който сме свикнали тук.
– Но никой не се е върнал от там след раждането. Раждането е краят на живота. И всъщност животът не е нищо друго освен едно съществуване в тъмнината, което не води до никъде.
– Добре, аз не знам какво ще е след раждането, но със сигурност ще видим мама и тя ще се грижи за нас.
– Мама? Ти вярваш ли в МАМА? И къде си мислиш, че е тя?
– Как къде? Навсякъде около нас. В нея живеем и чрез нея се храним. Без нея светът нямаше да съществува!
– Аз не вярвам! Никога не съм виждал мама и затова е логично тя да не съществува.
– Добре, но понякога когато е тихо, можеш да я чуеш как пее и да усетиш как ни гали. Знаеш ли… аз мисля, че съществува реален живот, който ни очаква и че сега просто се подготвяме за него..

# 208
Връщам се от преглед. Растем - и аз и бебока.
Аз съм +1кг Confused Кофти! Но пък няма и следа от песъчинките, което е супер. Simple Smile
Бебо е 12.1см (май) и отговаря на 16г.с. Казвам май, защото нямам снимка и само се надявам да съм разчела правилно всички букви и цифри на монитора Laughing Иначе всичко е наред. newsm44 Дечко е добре - май спеше и не пожела да покаже себе си или пъпната връв, та и аз и лекарката останахме "незадоволени" Mr. Green Всъщност точните думи на доки бяха, че било много малко още и не го виждала добре, ама някак си и приличало на мъж. Ще видим другия път дали пак на това ще и прилича. Само трябва да си намеря нещо да ме разсейва, че иначе ще откача 1 месец до другия преглед Simple Smile

# 209
Момичета днес от както съм станала и ми боли от ляво като яйчник. И ми е лошо . Какво да пия за да ме облекч!? И утре за ходя при докторката която ме следи. Притеснявам се за бебо дали всичко е наред с него ?!

Общи условия

Активация на акаунт