Отговори
# 435
pospalancho, БХС го правих в националната лаборатория в майчин дом. На първия кръвния риск беше 1:3600, а възрастовия 1:130.Сега са съответно 1:250 и 1:140. А интегриран -пише че не може да бъде изчислен /но по каква причина никой не знае - аз и мисля, че е защото няма данни от УЗ на БХС1 за носната кост... казаха ми че не се вижда защото бебето е с гръб към коремната стена.../

# 436
ganbg, е как може възрастовият да се промени и то надолу? Ако бебчо не се вижда, защото е с гръб, не може ли да го видят на вагинален? newsm78
По-добре потърси и второ мнение и не се вкарвай в излишни филми. Амниото си носи рискове, които често пъти са неоправдани. А и наистина е важно да не са едни голи резултати, а да е всичко с твоите данни и данните на бебето. От голата статистика при мен рискът от Даун е 1:360 само заради възрастта. Ако бях забременяла догодина, рискът щеше да е 1:250. Но като се насложиха и другите данни, нещата изглеждаха различно. Затова и някои лекари спират да препоръчват БХС като изследване след определена възраст (35-36), защото много бърка резултатите.
Ако можеш да си позволиш някой от неинвазивните тестове, за които и цветка е писала е по-добре.

каролина, скоро ще почнат да се усещат и отвън. Heart Eyes При мен от една седмица има голяма промяна. Вече усещам бебка много често. Различавам дори ритничета надолу към шийката на матката или назад към гръбнака. А също и дали ритва или просто се завърта. Едно си е като тупване, а другото плавно прплъзване покрай коремната стена. Тази сутрин се събуди някъде в лявата част на корема, повъртя се малко и се премести вдясно, после утихна. Много ми е миличко. И много дълго ми се вижда това чакане 9 месеца.    Animal Snail

# 437
Ganbg, стискам ти палци притесненията ти сега да се окажат за несъществуващи неща и всъщност бебчето ти да си е съвсем добре!  Аз харесвам съвета, който ти е дала Pospalancho. Можеш да помислиш дали да не повториш изследването в София ...

Да се отчета и аз за днешната ми ЖК. Бебчето е добре! Върви с 10 дни напред, като в момента отговаря на 18 с. + 6 дни. Нали си мислех, че го усещам - е няма как, заблудила съм се Sad В момента е точно под пъпа, а аз започнах да имам същото усещане и над пъп и се усъмних ... Попитах АГ и тя потвърди, че няма как да го усещам там.
Пол - все още не знаем, АГ каза, че се въздържа от предположения. За мен пола е без значение, искам просто да родя здраво бебе в 9 месец.
При мен нали е проблемна шийката и стриктно я следим. Скъсила се е и в момента е 29 мм Sad  Стана ми криво, защото аз постоянно постоянно лежа, даже се храня в леглото и тя пак се скъсява Sad  Може ли да споделите какъв е размера на вашата шийка и съответно в коя седмица е измерен?

# 438
Здравейте мили мамчета!!!
Благодаря ви за топлото посрещане.
И понеже съм нова може и да съм досадна с въпросите си.
Видях,че има доста мамчета очакващи близнаци и да попитам:какво вземате?аз съм на утрогестан 3 по 2 но шпа 3 по 2,ФК,Магнерот 3 по2 и витамини.Магнерот пия защото получавам контракции.
Ще се радвам ако споделите.
Мисля,че от две седмици вече ги усещам и то най-много вечер когато си легна едно много приятно потупване или пулсиране много ме е яд,че ММ не може да усети нищо,но и това ще стане само живи и здрави.
Лека нощ за сега,че заспивам докато пиша и вероятността да напиша някоя глупост е голяма.
И аз съм на същите, само че утрогестана вече ми е намален на сутрин и вечер по 1, но шпа-3*1. Другото е същото. Сега вземам и бусколизин, защото предната седмица ми правиха серклаж, но той е само за 10 дена.

# 439
Или. едно уточнение, че не съм го написала разбираемо. Кръвния риск от 1:3200 на 1:270, а възрастовия от 1:130 на 1:140
Биохимичния риск от БХС1 е 1:1600

# 440
Здравейте и от мен.

Бързам първо да се похваля, че ще си имаме още една принцеса. Малко са разочаровани мъжът ми и дъщеря ми, защото определено се надяваха на момче, но аз честно казано съм щастлива. А и около себе си имам доста примери на чудесни взаимоотношения между сестрички, така че искрено се надявам да успеем да ги възпитаме правилно. Аз самата съм едно дете и чувството на ревност не ми е познато. Да видим как ще бъде при нас... Ние и сега на моменти се борим за вниманието на нашия татко, а като се появи и бебокът ще видим как ще ни се получи Simple Smile Но пък вече сме на вълна име... при момичетата има много и интересни възможности Simple Smile
Да ви споделя също, че прегледът ми беше много обстоен. Лекарката гледаше много детайлно, всичко обясняваше и бях много доволна. Като се замисля ме преглежда повече от 30 мин. За инфо казвам и цената - 100 лв. струваше феталната морфология в МЦ Св. Петка в 20-та поликлиника.
Но си мисля, че при всички прегледи на които ходя, никой нищо не споменава за шийката на матката. В тази връзка моля тези, които си следят размера да споделят какви индикации имаха и при кой преглед ги установиха? Малко неясно май стана ама се чудя как да се изразя...

Успех на всички! Добре дошли на новите   bouquet

Хубав ден от мен Simple Smile

# 441
  • София
А кога се измерва шийката, тъй като на мен до сега не са ми казвали нищо за нея  Thinking

# 442
След 15 седмица е добре да се следи. Има стандарти, които са показател дали всичко е ОК.

# 443
  • София
А при нормалния преглед по ЖК ли се следи или с някое от другие изследвания БХС, ФМ?

# 444
Може да се следи при всеки нормален преглед. Ако док. не се сеща, подсети го.Понякога са мнооого разсеяни. Grinning

# 445
Здравейте и днес Grinning
Не са ми мерили шийката още, не мога да помогна с това, съжалявам.

nlk19, прекрасно е, че ще имате момиченце Heart Eyes

Може ли да ви питам нещо: кога се прави 4Д, по желание ли е и вие правили ли сте си? Докторката ли трябва да ме ориентира или как става Embarassed Още не съм станала спец по бебешките и бременните подробности, въпреки, че прочитам това-онова, главно за развитието на плода и състоянието на тялото ми и т.н. Обаче сега като виждам, че доста от вас знаят пола вече, много ми се иска и на мен, колкото и да не си го признавам пред близките Laughing
Благодаря ви предварително! Grinning

Хубав ден на всички Hug

# 446
  • София
Моето АГ на всеки преглед мери шийката на матката. Последния път (в началото на този месец) беше около 4 см.

# 447
А моето АГ пък досега не ми е правила вагинален преглед, откакто отидох при нея като забременях Shocked Само секрет ми взеха на миналата ЖК и това е. Странно ми е. Първоначално УЗ беше вагинален, от 4-ти месец насам е външен и никакъв досег с половите ми органи, не знам дали е нормално.

# 448
Здравейте и днес Grinning
Не са ми мерили шийката още, не мога да помогна с това, съжалявам.

nlk19, прекрасно е, че ще имате момиченце Heart Eyes

Може ли да ви питам нещо: кога се прави 4Д, по желание ли е и вие правили ли сте си? Докторката ли трябва да ме ориентира или как става Embarassed Още не съм станала спец по бебешките и бременните подробности, въпреки, че прочитам това-онова, главно за развитието на плода и състоянието на тялото ми и т.н. Обаче сега като виждам, че доста от вас знаят пола вече, много ми се иска и на мен, колкото и да не си го признавам пред близките Laughing
Благодаря ви предварително! Grinning

Хубав ден на всички Hug

Здравей!
Попринцип се правело след 14 седмица , на мен ще ми правят 4д в петък , тогава ще съм края на 18 седмица. Дано тогава вече се види пола на сто процента.

# 449
  • София
То не е задължително да е вагинален. Тя (матката) се вижда и през корема. Последния път се наложи да ме види вагинално само заради това измерване, но по-предишния път (в 12 сед.) се видя и през корема.

Общи условия

Активация на акаунт