Отговори
# 510
  • София
Djudji , аз пия Огестан, фолиева киселина и за зимния сезон Биозин мама за имунитет

# 511
Освен фолиевата киселина не пия нищо друго...отвреме-навреме но-шпа, ако имам нужда

# 512
Привет на всички новодошли мами   Hug   
Аз да ви се пооплача малко. От около 15 седмица започна това втърдяване на корема (очевидно - контракции). Пия магнерич 3x1. Но сега като прочетох малко повече по темата и се стреснах малко. На някоя да и се случва подобно нещо  #Crazy

# 513
  • София
Аз съм от  приемащите много лекарства и с предишната бременност бях така. Заради имунология имам вливки всеки месец, пия медрол, утрогестан, дуфастон, фраксипарин слагам, и витамини пия, освен фолиева ,омега 3 и вит.Д. Л тироксин за щитовидната. Засега са това, занапред ще видим Simple Smile Важно е накрая всички да сме с успешен финал.

# 514
И моя антураж от лекарства не е малък: еутирокс (за щитовидната жлеза), но-шпа и  магнезиев диаспорал (срещу контракциите), неофолик, витамини за бременни прегнакеър плюс омега три мастни киселини, утрогестан (вагинално).

# 515
Djudji , аз пия Огестан, фолиева киселина и за зимния сезон Биозин мама за имунитет
И аз пия огестан,обаче  имам още 3 таблетки а чак на 24 съм на преглед и се чудя дали да си купувам още или да ги спра.докторката не ми каза нищо пък и аз не питах

# 516
Момичета, мен от няколко часа ме боли гърло Sad Дайте предложения какви мерки да предприема, моля ви!

# 517
  • sofiq
Здр. момичета одавна не съм писала , но съм при моите родители за месец, да помагат с малкия и да си почивам повечко Simple Smile. Добре дощли на новите мами и лека бременост.
За гърлото hope! можеш да пробваш първо с лукчета, мед с лимон , а после ако не минава тонзилотрен, хомеожен или друго хомеопатично Simple Smile.
За шийката знам че ми я мери лекарката, но не си спомням колко ми е казала че е , но ще питам на ФМ , която ми е чак на 10.03 при др. Томова и ще съм в 23 г.с и няколко дни , но казаха че небило проблем това, защото преди това я няма лекарката , а и аз няма да съм си в София.
За болничните моята лекарка ми даде първите 14 дена и после комисията ми дава по 1 месец, но има частна и държавна комисия или незнам как се казват, но тя ми каза че ако искам да е в същата поликлиника ще трябва да си плащам всеки път, а сега ходя на комисия в 22 поликлиника зад Плиска и нищо не плащам.
stefyyyy и моя го бяха объркали и ми го връщаха и забавяха, ама тогава лекаря имаше имен ден и написал грешна диагноза, а и с тези електрони болнични още не могат да се оправят и едвам ги поправят , но всичко вече е наред и дори днес най накрая ми го платиха.
Май се поолях в писането ама като чакам толкова време вие сте изписали сумати неща по които да се изкажа Simple Smile. Лека вечер че малкия вече ме вика и се дразни че седя на компа и не му обръщам внимание Simple Smile

# 518
Хоуп, само изцеден лимон и мед ме оправя мен. В съотношение 1:1. Правя си сутринта и с лъжичка, по малко, по малко, по няколко пъти на час и така през целия ден. Обикновено за ден до два ми минава. Това го открих преди няколко години и поне при мен действа по-ефективно от каквито и да е хапчета и спрейове.
Лошото е, че понякога с изчезването на болката в гърлото, проблемът се качва в носа и става на хрема, но хубавото в лошото е, че досега не съм имала случай да слезе надолу или да прерастне в ларингит, бронхит или нещо още по-неприятно.

Ако ти действат хомеопатични, може и с тях да опиташ. При мен ефектът от хомеопатията е нулев.

За лекарствата имам изписан Магнерот за контракциите, ако се засилят или зачестят. Обаче откакто почти изчезнаха заради стоенето вкъщи, се чувствам много добре и не го взимам. Дано до края да нямам нужда.

Но имам нов симптом - крампиsmile3557 Засега слаби и ги поправям бързо. То май пак е поради липса на магнезий, ще питам и затова другия път.

# 519
Здравейте, юлски мами, скоро не съм се включвала, но си ви чета редовно Simple Smile
Имам записан час при доц. Вили Димитрова във Фемина за 18 март (ден преди рождения ми ден) за ФМ и се надявам тогава вече да се разбере окончателно пола на бебо.

Аз пия единствено фолиева киселина и прегнакеър витамини за бременни Simple Smile

От началото на този месец съм в болнични, но миналия също ползвах една седмица и в тази връзка искам да попитам маметата, които са от по-дълго в болнични, кога най-късно се превеждат от НОИ, има ли конкретна дата от месеца, или? Сигурна съм, че работодателят ми е изпратил болничния своевременно за миналия месец... Мерси предварително за отговора Simple Smile

# 520
  • sofiq
Аз пак да се включа Simple Smile или крампите са от липсата на магнезия да, а в групата в фейса една мама сподели че има магнезиево олио с което се мажеш и се абсорбира на 100% ако не искаш да пиеш магнерота, тя каза че и на корема си го маже, ама аз питах моята доки. и тя каза да не го мажа на корема, само някакъв крем да си мажа 1 път на ден , да не предизвиквам контракции с постоянното мазане Simple Smile.
 А или мисля че пак ти беше писала че си си изчислила болничния в сайта на Нои , вече са го обновили и си е за 24 месеца назад, аз сега си го изчисляах и останах доста доволна от това което ще взимам като майчинство Simple Smile

# 521
Креми, наистина е за 24 месеца вече!   bouquet
При мен няма разлика с 18-те месеца. Аз съм държавен служител, така че ще си получавам заплатата, което е чудесно.

# 522
Добре дошли на новите!   bouquet
Или, ти от кога си у вас? Крампите са заради липса на магнезий, да. Що не ти направят някаква минимална доза, че поне тях да ги подтиснеш? Пък и той действа с натрупане, а не така от днес за утре, нали?

Сега като ви чета за болничните и хем ми се иска да я спра моята работа (много стрес и следователно контракции, а сега и покрай годишното приключване до средата на април ще си е ад), хем не ми се разправя с болнични и лекарски комисии и т.н, пък и съм си работохолик  Blush Много го мразя това обикаляне по доктори  ooooh!

Днес мъника си игра 40 минути по средата на деня. Такова нещо не бях усещала до сега  Heart Eyes Правех някакви супер важни неща, а той само ме разсейва, чак почнах да му говоря на ум да се кротне поне за половин час, пък после да си лудува колкото иска  Crazy

# 523
  • София
Момичета,

И аз след серклажа получавам едни втвърдявания на корема, по едно на ден средно, но май се оказа, че е нормално след такава процедура - и аз до преди няколко дни не знаех, че това са контракции, нали ми е първа бременност и съм малко неориентирана. Пък и лекарите в болницата не ме предупредиха  newsm78 но иначе и аз пия Магнерич, но-шпа, бусклизин и утрогестан (последните 3 ще трябва да ги спра с въбота и малко се притеснявам как ще ми се отрази това), но по добре по-малко хапчета, освен ако не се налага.

Лека вечер на всички   bouquet

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 21:06 от gery_

# 524
Люлякова относно болничните сега след като са електронни доколкото четох трябва да се обработят до 16 или 14 дни но пак нещо не са си свършили работата защото уж работодателя не трябва да се разкарва и да го носи в НОИ но пак ги носят което отново бави процедурата. Няма дата на която да ти превеждат парите. Превеждат се когато обработят данните. Аз съм от 3 месеца в болнични и досега имам преведени едни 100 лв как става тоя номер и аз незнам и на минималната да ме осигоряват пак трябва да получа 80 % от тях не 100 лв. Общо взето всичко зависи колко бързо ще ти обработят данните.

Общи условия

Активация на акаунт