Отговори
# 660
  • sofiq
Как сте мами Simple Smile, добре дошли на новите и лека бременост. Аз имам от време на време подготвителни контракции, но ако се претоваря или от носенето на сина ми , който е 13 килца, ама няма как Simple Smile. Пия си биоелектра магнезий по една разтвор. таблетка на ден и е добре пложението.
За покупките от баткото си имаме почти всичко, трябва само да сортирам дрешките според сезона че той беше зимно бебе, а и да купя някоя друга розова рокличка на бебка Simple Smile.
За раждането аз раждах в Св. Анна - окръжна София без екип и съм доволна, сега мисля пак там че ми е най близо и съм доволна от условита и отношението.
За заглавие ето предложения от мен " щъркелът вече дойде, рита юлското дете ", "Момиче или момче, март ще се разбере, пола на юлското бебенце Simple Smile

# 661
Днес да се включа и аз. Simple Smile
Добре дошли на новите мамчета! Лека и безпроблемна бременност и сладки бебоци през юли!  bouquet
Контракции май имам. Не ми се втвърдява целия корем, но отвътре където е матката го усещам напрегнат. Не е често, но е кофти. Лекарката е убедена, че трябва да пия поне 3х1 но-шпа, а пък аз не искам и си пия когато не ми е ок. Има дни, в които изобщо не взимам, но има и такива, в които си пия по 3 (или по 4 ако съм била особено ранобудна).
Раждането мисля да е в АГ Варна. Чувам добри отзиви за неонатологията им и бебчетата са при майките. От друга страна май не са много на ти с хирургическите интервенции, та ако нещо се обърка... Ама се опитвам да не си мисля такива глупости. Имам познати раждали там със и без избор на екип и всички са доволни.
За пазаруването нямам търпение. Mr. Green Нямаме къде да държим нещата вкъщи и ако започнем да купуваме ще трябва да ползваме едната стая на свеки като склад. ММ е доста по-спокоен в това отношение и ме възпира. До сега съм купила едни чорапчета и едно боди. Много ми хареса - просто не можах да му устоя Simple Smile Количка съм харесала, но ще чакаме до края на юни заради гаранцията. А кошарата сме решили да е по поръчка - имаме познат дърводелец. Ако не може да изпълни изискванията ми обаче ще се откажа от услугите му Whistling

# 662
  • София
Добре дошли на новите момичета лека бременност и здрави бебчета през юли  bouquet
Аз още нищо не съм купувала ,но не мисля да чакам до края,ще почна евентуално след като ми кажат със сигурност пола,но пък и имаме повечето неща от сина ми. С него и аз си купих количката в 5 месец защото беше много изгодна оферта,малко след това и кошарата та не съм от суеверните. Сега обаче са ме налегнали някакви гадни мисли искам вече да си видя бебче и да ми кажат че всичко е наред ,много слабо се движи и това ме изкарва от релси. Пия но-шпа когато усетя втвърдяване на корема ,то точно това прави отпуска гладката мускулатура каквато е матката и до 3 по 2 хапчета е разрешение прием на ден.
Раждането още не съм го решила окончателно,но най-вероятно пак ще е в Шейново с избор на акушерка само Simple Smile.

# 663
Ще ме добавите ли и мен ?? 19.г.с,  bouquet термин 06.07.2015 Simple Smile Пола на бебчето -момченце.

# 664
Или, този щъркел мнооого готини буйки донесъл !  stork-boy

Кристалин, за Богородична пита преди 40-ти ден на бебето ли става дума? Ако е за такава - споделям моя опит. На празника се слагат само сладки неща на масата - не знам защо така.  Присъстват само жени. Върху питата трябва да сложиш метална паричка, за да е здраво бебето.  Всеки е купил някакъв подарък за бебчето, който също слага върху питката - играчка, дрешка и т.н. Не знам какъв е бюджета ти, но ти давам една идея.  Можеш да погледнеш в Българския монетен двор продават монета  "Св. Богородица" - сребърна възпоменателна емисия със селективно позлатяване (72 лв.).   Това е 7-мата монета от списъка: http://www.globalcoins.eu/special_pr01.html Продават я със сертификат и хубава кожена кутия. Името на монетата е съобразено с името на празника Simple Smile Цената на златото сега е паднала и цените са малко по-евтини.
И честита количка! Аз също бих си купила оранжева, много е свежа !!! Добър избор Wink

# 665
Здравейте и от мен...
Относно раждането, аз съм се ориентирала към Вита.
Относно покупките - и аз не съм суеверна, но чакам края на май с нетърпение, че да се поосвободя малко и да си щъкам с удоволствие из магазините.

# 666
  • до едно тепе
Кристалин не ми е казвала нищо докторката тогава за честотата. Бях отишла заради едно зацапване-имах полип на краче на шийката предната бременност, който се самоампутира и тогава ми зацапваше. Като ме качи на магарето да ме погледне и видя как ми се свива корема. Тогава ме попита колко е често и като и обясних ме прати да лежа вкъщи с конска доза магнезий. И определено на другия ден контракциите станаха болезнени и им трябваше седмица-две лежане, за да намалеят доста. Още нещо има мамите, които имате контракции не е препоръчително да си галите корема. Знам че е трудно да се устои на това, но ако матката е чувствителна това предизвиква дразнене и съответно контракция. Това също ми го забраниха тогава. Еех 3 години минаха,а сякаш беше вчера. Laughing
Раждах в Хирургийте(МБАЛ СВ. Георги) в П-в с избор на лекар. Текнаха ми водите посред нощ и докато си събирах багажа започнаха едни леееки контракции. Като отидох бях с 4см разкритие,доспукаха ми околоплодния мехур,че се беше пукнал някъде високо и водите само прокапваха и ми включиха окситоцина. Родих след час и половина.  Бебето си беше при мен през цялото време. Този път ще реша като наближи момента. Сега е мнооого рано  Whistling Обаче ще се пазаря за включването на окситоцина-ако не може да се избегне поне да го включат максимално късно. Преди него контракциите ми бяха като леки менструални болки, а след това беше ужас ooooh!

# 667
  • София
Леле, ох, след като прочетох постовете Ви много се успокоих и сега ми е по - леко на душата. Heart Eyes Сутринта имах втвърдяване при матката, а привечер из целия корем. ooooh!

# 668
pospalancho, и аз съм раждала в Хирургиите преди 3 години, а също и преди 8 и определено мога да кажа, че има огромна разлика между раждане с и без окситоцин. Пазарене след като са те приели не приемат, обаче има един детайл. Като те приемат, можеш да заявиш, че отказваш окситоцин и ти казват ок, само да подпишеш това (подписваш го на документите по приемането в болницата). Аз така направи втория път и беше мнооооого по-добре така. Значително по-лесно и без тези преливащи от една в друга контракции (от окситоцина). Демек, може и без него да се ражда, ама трябва да си го заявила предварително. Не обичат така, ама реално имаш това право.
Между другото и аз пия магнезий всеки ден 2х1, защото лекарят ми каза за всеки случай да го вземам. Нали имах леко отлепване на плацентата (то се оправи), та за всеки случай. Само витамини не съм почнала да пия, не разбирам защо миналите два пъти същият лекар ми казваше да вземам само една комбинация от три витамина, а сега витамини и минерали за бременни. Аз предишните пъти съм вземала само магнезий като имах крампи на краката (те по-късно се появяват) и желязо към края като падна доста хемоглобина ми. Обаче имаше странични ефекти... Та сега се чудя.
За покупки, имам си всичко мисля, само ще трябва някоя и друга дрешка, че дъщеря ми и тя беше със същия термин и имам всичко за бебе с такъв термин, ама за момиче... Но то лятото няма нужда от много дрехи, та не бързам с покупки. Поли като я родих първите месеци изкара основно само по боди с къс ръкав и понякога чорапки. Доста е топличко в Пловдив по това време. Шапка лятото не мисля да слагам (освен ако не е за слънце, но като новородено бебето така или иначе все на сянка ще си е в количката като е навън, та първата, която ще му трябва, ще е зимна и то не с размер за новородено).

# 669
поспаланчо, ти при кой лекар си раждала в Св. Георги и аз съм се насочила към там, макар че съм от Хасково, избрах си доктор Илия Амалиев и сега почнах на ходя на частно при него. А иначе за избор на екип колко се плаща, че не съм ги разпитвала тези работи.

# 670
поспаланчо до колкото знам окситоцина се прилага когато контракците са слаби затова след него те е боляло повече но тои ти е помогнал да родиш по бързо. При мен вс се случи по най- естествения начин, без системи без упоики и затова се изтормозих 16 часа. http://www.namama.bg/article-oksitocin-estestven-ili-izkustven/139 а ето и какво намерих за окситоцина дано информацята е полезна

# 671
  • до едно тепе
kareliyka раждах при д-р Паскалева. Тя отскоро не работи там. За Амалиеви-баща и син и аз съм чела добри отзиви, но не мога да кажа нищо Peace За цени сега не знам как е. Има поне веднъж месечно ден на отворените врати, на който може да се разгледа родилното и да се пита всичко,което те интересува.
Моите контракции не бяха неефективни. Все пак отидох с 4см разкритие час след започване на контракциите. Те си бяха съвсем регулярни на 3-4 мин. и не особено болезнени. Дори не чакаха да видят как върви родовата дейност. След включването на окситоцина след 5-6 мин се сляха в една обща и неспираща Shocked. Тук си е масова практика да ти мушнат окситоцина с приемането. На мен ми пуснаха много слаба капка и развитието меко казано ги изненада. Докато успея да се свържа с докторката по телефона, тя едвам успя да стигне до болницата  Laughing Щях да мина и без него и нямаше да ме чакат да родя повече от няколко часа вероятно.
Галенце сега го знам. Тогава не го знаех за съжаление. Затова сега смятам да се пазаря с докторите отдалече, преди да подпиша каквото и да е, където и да реша да раждам Laughing

# 672
  • София
Здравейте и от мен, юлски мами   bouquet
Скоро ви открих, но реших да наваксам с останалите теми, преди да се запиша при вас.
На 26 съм, от София и термина ми е на 22.07, все още не знам какво е бебочето, защото е много срамежливо и не се показва  Blush Най-важното е да е живо и здраво, но се надявам се при следващия преглед да разберем.
Аз се следя на ЖК в Надежда, там планирам и да раждам.

Пожелавам на себе си и останалите мами безпроблемна бременност и на финала здрави и пухкави бебоци  newsm30

# 673
  • София
Добро утро и от мен мами!  bouquet

Ние с бебчо станахме рано и сме вече на кафенце. Wink

Още веднъж много Ви благодаря на всички, сега съм много по - спокойна.  BlushПросто като се появи отново ще пия но - шпа, както правят вече някои мами, поне докато тази седмица не си занеса изследванията на гиниколожката и не използвам момента да го обсъдим.  Simple SmileИначе Поспаланчо  Simple Smileдобре, че светна за галенето по коремчето.  Simple SmileВъпреки, че ще ми е много трудно - ще се постарая да не го правя и ще предупредя и мъжа ми, понеже и той го прави и ми целува коремчето. Heart Eyes

Относно раждането - какво ще кажете за Майчин дом? Една моя приятелка е раждала там и зълва ми също. И двете казват, че са много доволни. Няма ли нещо, като Ден на отворените врати, поне в тези по - големите болници? А сега се сетих и за Шейново? newsm78

Лек ден желая на всички!  bouquet

# 674
  • София
Добро утро момичета наспахте ли се. Аз съм станала рано рано да водя детето на ясла и си пия кафето вече. Снощи малкото буболече ме порадва с няколко ритничета след като бях на гости и се посмях явно му е подействало положително. Чудя се сега кога да отида при АГ че нали се премести на ново място та пак трябва да се запиша,много ми се иска да си го видя,ама нали другата седмица ще ходя на ФМ само как да изтърпя до тогава. Хубав и усмихнат ден от мен за сега  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт