Отговори
# 645
Brigita, Mishelka, добре дошли  Hug Пожелавам на всички ни здрави бебчета, родени в 9-ти месец!

Аз съм в голяма еуфория! Днес ни бяха на гости кумовете с техните 2 сладки дечица !!!  newsm18 Толкова беше хубаво и весело ... Не ги бях виждала от доста време и се бях затъжила за тях, хубаво ми започна неделята ...
За раждането - все още не го мисля. Така се надявам да изкарам до 9-ти месец ... Общо взето това, което пожелах на всички в началото, е най-голямата ми мечта !!!
За дрешките - също не бързаме. На нас ще ни бъде първо детенце и ще трябва доста неща да пазаруваме. До там да стигнем и с кеф ще пазарувам Simple Smile
За контракциите - тези гадни гадини не ме оставят. Преследват ме от доста ранна седмица и не искат и не искат да си ходят ... Вчера си имах даже болезнени въпреки всичките хапчета, които пия ... Иначе и корема ми се стяга и става доста твърд, но без болки. Да знаете, че е много важно да ходите всеки ден до WC, защото от нередовното ходене също може да се предизвикат контракции. Пожелавам на тези, които не са изпитвали контракции в тази им бременност да ги изпитат за пръв път чак в 9 месец!

Мария Тереса, приемаш ли някакви лекарства за отпускане на гладката мускулатура? Можеш да пиеш но шпа и магнезий, но като отидеш на преглед задължително го обсъди с АГ и уточнете дозата, ако е необходимо да ги приемаш постоянно. Аз пия 3х2 но шпа и 1 х магнезиум диаспорал (в него има повече магнезий от магнерод, магнерич и също така е с по-добра усвояемост). Гледай предимно да лежиш докато отидеш на преглед - при мен значително намаляха откакто лежа постоянно. Също е важно да приемаш много вода - поне 2 литра/дневно, като 3 литра е перфектно. Това за водата ми го казаха в болницата. Общо взето това правя аз.
Бракстън Хикс контракциите не са опасни май, водят ги подготвителни.  Тези болезнените не са желателни.
Това с лицето те съветвам да го оставиш зя друг път, защото ако процедурата е бболезненасе отделя адреналин, а адреналина може да предизвика контракции.

# 646
  • София
Благодаря ти Хоуп!  bouquet

Нищо друго не пия освен фолиева киселина и при болки Папаверин!

Или до ходенето ми при гинеколожката дали да не пия 3х1 Папаверин?

# 647
Мария Тереса, нищо не мога да ти кажа за дозировка на папаверин.  Били са ми инжекции с него, но никога не съм го приемала през устата. Провери в листовката.

# 648
  • София
Добре дошли на новите мами.

За пазаруването - все още ми е рано. Само сайтове разглеждам и аз.
За раждането - не съм мислила още. Може би в Св. София, където съм на ЖК. Но не съм проучвала сериозно още.
За контракциите - и на мен понякога ми се струва, че корема ми е по-твърд, но не болезнен. Все още не мога да разбера какво са контракциите. Дали бих ги различила? Всички пишат за тях. Не знам.

# 649
Благодаря ти Хоуп!  bouquet

Нищо друго не пия освен фолиева киселина и при болки Папаверин!

Или до ходенето ми при гинеколожката дали да не пия 3х1 Папаверин?

Аз още от в началото приемах 3x1 Папаверин + един куп други лекарства. Папаверина не е опасен нито за теб нито за бебето  Peace

# 650
А чували ли сте такова нещо, че продължителния прием на но шпа отпуска шийката (което не е добре)? Папаверина има ли такова действие?

# 651
Май сме на една вълна с контракциите. И мен ме почнаха оная нощ и реших да си пия Магнерота. 2х2 ми е дозата. Не са болезнени, но ми е по-притеснено от първия път и по-добре да ги няма отсега още. Контракциите са като движенията на бебо - отначло не си сигурна дали е това, но с времето се различават безпогрешно.

Раждането не го мисля още, защото е най-неприятната част. Tired Миналия път раждах в Токуда и бях доволна. ММ настоява пак там, при същия лекар. Но аз смятам да посетя и някой ден на отворените врати в Щерев да видя отделението (тъкмо му направиха ремонт).

Пазар задължително преди бебето, всичко трябва да е готово, когато се появи. Heart Eyes И най-важното, да съм си го избрала аз! Но първо да приключим ремонта. През това време ще набелязвам. И кой казва, че няма да се похваля. Направих си албумче в профила ни. bowuu Паролата е същата. Засега само едничката покупка, но на пук на всички суеверия - преди раждането и не шапка, а буйки. Heart Eyes

Добре дошли на новите момичета!    bouquet

# 652
JulySi Велинград наистина е приятно местенце, а най- вече ми харесва защото бебчо ще расте в доста по- чиста среда. Все пак е балкан, чист въздух, спокойствие. Иначе сърцето си ми е в Пловдив- обичам го тоя град  Heart Eyes

За пазаруването: Мен нещо още доста ме е страх да се хвърля в това приключение. Иначе количка съм си харесала още от предишната бременност и се надявам този път вече да си я купя. Ще почакам да мине още време, да се постопли, да намалеят тия грипове, че хич не ми се рискува да лепна някой грип точно сега.

За раждането: Последните два дни се поинтересувах и реших да родя в АГ Пловдив/ бившата окръжна болница/ Прочетох много хубави отзиви на други мами раждали там. Екипа бил много добър и отношението и нивото били на много високо ниво. Имат си всякаква апаратура и специалисти за да реагират при всякакво усложнение. Имам и позната, която ражда там и беше споделила, че е много доволна.

Аз контракции не съм получавала до сега, дано и да не ми се случва до 9ти месец, че и без това постоянно съм на нокти. От една страна съм спокойна, защото док гледа да ми изписва всичко което трябва и преди да ми се е появил проблем. Нали съм си малко проблемна.  Sad

# 653
Но шпа не е ли само когато има болки  newsm78 ???  На мен ми е изписван и изрично ми казаха да го пия когато имам мн силни болки а не като витаминки. Доколкото знам това е болко успокояващо не лекарство което може да излекува.  newsm78 незнам странна работа. За контракците недеите толко да се шашкате. Доколкото чета почти всички имат контракции. и аз с първата бременност имах контракции от самото начало до самия краи но когато бяха родилни контракции оо  #Crazy неискам да си спомням умирах от болки а доктора ми вика имаш слаби контракции разкритието ти е 4 см отиваи си вкъщи и аз шок. Отивам да раждам те ме връщат  newsm78 прибрахме се и ММ за да ме расеива ме водеше от стая в стая и ми казваше каде ще спи бебка каде ще и направим детска стая как аз ще я изрисувам и ще е наЙ- хубавата и след 7 часа пак отидохме в болницата там ми отговориха същото,а мен очите ми на поничка от болка. Брат ми се ядоса че не ме приемат и ме закара в Тина Киркова и там започнаха баш контракците и вече разбрах че онзи доктор е бил прав че преди това са били слаби.раждах 16 часа. Естествено не всяко раждане започва с контракции. Мисълта ми беше че ако нещо започне да се случва с контракции на 1000% ще разберете и ще имате време да отидете до болницата за да ви окажат помощ и ако е рано за раждане да го прпредотвратят.

# 654
Добре дошли на новите момичета и здраво бебе юли месец!   bouquet

Пазаруването официално го започнах - от вчера си имаме количка. Не ми се искаше да е от толкова рано, защото ни предстои местене и да не размъквам наляво-надясно, но пък офертата не беше за изпускане.

Ще раждам в Надежда, ако всичко върви по план-график и малкия не реши да бърза или не се появи някоя друга пречка, тогава ще е в МД. Избрала съм си там, заради политиката им относно неотнемането на бебето от майката от самото раждане, ранното поставяне на гърда и безпроблемното присъствие на партньора.

Някой в близко бъдеще ще е хубаво да ме светне какво се прави на погача и какво се взима за фъстъка, че ще ходя и аз на една.

И съм толкова влюбена в мърдането на мъника  Heart Eyes Вече го усещам всеки ден и то по доста често, макар че съм с предна плацента. Засега имам тънкото подозрение, че когато консумирам малко повече захар се размърдва по-активно  Mr. Green Ама може и да ми се струва само.

Днес си презаписах ЖК и съм много по-доволна и спокойна. Видяхме и малкия, който май спеше  Flutter Точно се засече и една от контракциите, но после на магарето докторката каза, че шийката изглежда добре. Бутна ми и термина напред за 17ти юли заради късната овулация и размера на малкия, което много ме зарадва. Сега вече ще затворя целия май месец за осигуряване и така ще ми се изгуби един месец, между смяната на две работи.

Щом не можете да различавате контракции, може и да нямате. Абе хубаво е, че още не сте разбрали какво е. Поспаланчо, моите са понякога и по 7-8 на час, виж за това забравих да кажа на докторката. На теб какво са ти казвали за честотата? А както хоуп каза, е хубаво да се следи ходенето до тоалетна и да се регулира. Аз забелязах (извинявам се за всичкия натурализъм), че когато имам газове и малко ми се разстрои ежедневната система - хоп и контракциите са се увеличили. Иначе Мария Тереса, втърдяването е контракция, да. Ама не се стресирай излишно, ако пък и не те боли.

Или, буйките са мноооого сладички!  Heart Eyes Аз трябва да си снимам и кача шапчиците, че ми се видя много готино поверието и миналата седмица му взехме 2 синички .

Момичета, огледайте списъка по първа страници и казвайте, ако нещо не съм добавила или съм сбъркала някой щъркел  Blush +заглавия за новата тема Simple Smile

# 655
  • София
Кристалин дай да я видим тази промоция на количка, ако още я има, де. Сайт ли е или на място?

Колко стува раждането в Надежда? И на мен ми харесва там, но ми се стува, че и парите не са малко.

# 656
Кристалин, ако може да ме добавиш и мен в списъка.
Термин 23 юли, аз съм на 29г.

Благодаря  Simple Smile

# 657
Кристалин на първата страничка можеш да ме добавиш с термин 23 юли можеби е момиче но ще знам със сигурност на 19.
За погачата се носи нещо за бебето аз ти предлагам торта от памперси мн са готини и мн полезни в нета като цъкнеш мисля че имаше саитове от които може да купиш , а има и снимки как да я направиш ако ти се занимава. Доколкото знам се носи и нещо сладко за да и бебето било сладко.

# 658
  • София
Кристалин дай да я видим тази промоция на количка, ако още я има, де. Сайт ли е или на място?

Колко стува раждането в Надежда? И на мен ми харесва там, но ми се стува, че и парите не са малко.

Ержебет и аз съм се ориентирала към Надежда - Раждането е 1950 лв, независимо дали е секцио или нормално и включва всичко от упойки до грижи за бебчето след това. Там обаче няма избор на екип, само ако си планирано секцио може да си насрочиш дата при наблюдаващия те лекар, за да те изроди той.

# 659
Ержебет, това е цената, да. Малко много, но пък за спокойствието си (мразя болници и болничния престой ме ужасява) и връзката с бебчето плащам всичко.

Количката е X-lander X-move.  Но са останали единични бройки, защото спират да ги внасят. Сега ми седи сглобена по средата на хола и й се радвам  Heart Eyes

Благодаря за идейките, Стефи!

Общи условия

Активация на акаунт