Отговори
# 630
  • София
За хемоглобина чак след седмица съм на ЖК и тогава ще говоря с лекаря ми, но мисля първо да пробвам с храна и ако не става, тогава да пия лекарства.
За момента засилих червените меса (телешко и свинско), последните 2 месеца изобщо не ядях никакви меса, защото ми се гадеше от тях, но сега малко се насилвам да ги ям.
И всеки ден задължително сок от цвекло и моркови (подсещам да оставяте цвеклото 1-2 часа след като го изцедите, за да се махнат някакви летливи вещества в него  Naughty ).
Хубав слънчев ден на всички мами  Hug

# 631
Браво на всички,усетили отчетливо движенията. Аз,докато бях сигурна,че усещам бебето,АГ-то ме попари и сега вече не съм сигурна в това. Даже нищо не усещам и тъй като и червата ми са супер мързеливи и това даже го няма.

# 632
Добър ден и от мен на всички празнуващи/непразнуващи   love001
Да ви се похвяля - нашият бъдещ татко преобърнал града, но намерил 100% гроздов сок на Ethno за изненада Simple Smile Преди години на Свети Валентин бях болна от адската ангина и съответно не можех да пия винце и съвсем случайно си намерихме гроздов сок и въпреки, че бях болна и с висока температура си изкарахме празника страхотно. Толкова мили спомени пазя от тогава ...

JylySi, на мен също ми пулсира коремчето като легна по гръб. Като бях в болница попитах за това и ми отвърнаха същото, което ти е обяснила Misholina_sf.

Хубав ден на всички !!!

# 633
Честито и от мен на всички усетили своите бебоци! Моят явно има възпаление на мързела  Grinning и не му се шава много. Мин. седмица усетих 2-3 пъти едно бълбукане/пърхане, но незнам дали беше бебока или отделителната ми система  newsm78
Относно витамините-аз от 2 седм. не пия абсолютно нищо, а преди това само фолиева и утрогестан до 12 седм. Но-шпа пия само при нужда, че имам едни пробождания тук-там отвреме-навреме и това е.

# 634
Бебенцето го усещам от седмица, две, тъкмо започнах да го усещам през целия ден и вчера затишие, пак с болки, ниско долу и отстрани на корема.
Ох, точно така съм и аз от 2-3 дена. Вчера го усетих, размърда се малко, но явно си почват подготвителните контракции. Днес се зачетох повече да видя колко момичета са ги имали, оказва се доста и започват главно точно в пети месец.
Звъннах на док все пак, каза ми да увелича Магнерич-а от 1 на ден на 3х1, плюс Но-Шпа-то, също при нужда.

Та така, малко се успокоих, след като я чух. Защото, да ви кажа, не мога да спра за това, което се е случило на Стопанка - всъщност изобщо не съм застрахована, нищо, че с отминаването на първите три месеца и спирането на проблемите с отлепянето и кървенето доста се бях успокоила.

Мила Стопанке, още веднъж: много сила и пожелание поговорката "всяко зло за добро" (колкото и комерсиална и противна да ти изглежда) да важи при теб и много скоро да се радвате на прекрасен резултат Hug Praynig

# 635
Момичета, как сте с пазаруването за бебоците? Хванал ме е ентусиазмът да започваме вече. Гледам май никой не се е похвалил с покупки за сега. Какво ви е мнението по този така спорен въпрос- дали да се пазарува преди раждането или не? Simple Smile

# 636
Добро утро момичета  bouquet как си изкарахте снощи  Simple Smile
Искам да ви питам да ли сте се ориентирали каде ще раждате. Има време до тогава но може да изкоментираме болничните заведеня. Аз първия път раждах в Тина Киркова останах с добри впечатленя и можеби пак ще раждам там ако не ми хрумне нещо др

# 637
  • София
Добро утро! Simple Smile

Наспахте ли се? Аз успях да се наспя въпреки, че напоследък много трудно успявам да се наспивам качествено.  SadВече пия кафенце.  Grinning

Последните дни все повече се замислям за това, какво представляват контракциите и как да се различават. #CrazyЧетох за тези на Бракстън - Хикс или т.нар. подготвителни. ooooh!

Аз съм също на вълна бебешки принадлежности и засега само разглеждам по разни сайтове, но каквото ми хареса отивам и го гледам лично. В Лабиринта има много хубави неща. Засега с мъжа ми сме решили нищо да не пазаруваме към момента, може би ще стане преди раждането. Heart Eyes

Днес съм на погача на детето на кумовете. Купих му много хубава дрешка с Мечо Пух. Hug

Лек ден желая на всички!  bouquet

# 638
Здравейте и от мен бъдещи "Юлски мами"...чета ви от самото начало,но дали заради началните проблеми,които имах или заради суеверия така и не се престраших да пиша досега..Simple Smileкакто и да е реших че освен да спечеля многобройни приятелства и подкрепа друго не би могло да се случи Simple Smile И така..в 19 гестационна седмица съм(от утре 20-та),термин 12 Юли ...аз лично досега съм пила какво ли не и доста си полежах,но вече бебчо се закрепи и се успокойх.За желязото пия Tothema ампули,утре излизат резултатите от изследванията и ще кажа как ми се е повлиял хемоглобина.А да очакваме момченце,не го усещтам всеки ден,но мисля че е нормално засега,особено че съм с предна плацента  Simple Smileи така стига толкова че станах много обстоятелствена,хубав ден на всички   bouquet

# 639
Здравейте юлски мамчета. Надявам се да ме приемете във вашата групичка. Аз днес влизам в 18г.с., бебока върви с няколко дни закъснение иначе трябваше да сме малко по- напред. Термина ми е на 23 юли. След около месец ставам на 29години и съм от Пловдив, но преди около година се преместих във Велинград и се омъжих за съпруга ми. Април миналата година имахме много тежко изживяване, загубихме първото си бебче в началото на 4ти месец. Но ето че отново чакаме и този път се надявам, че всичко ще е наред. При последния преглед миналата седмица док каза че вижда бебо като момченце, но още не е съвсем сигурно. Тази седмица ще сме на ФМ пък да видим дали ще се покаже.

Миналата година доста се разочаровах от тукашната болница и док, та сега си ходя при моя си док в Пловдив и той ми следи всичко и си ме гледа и на ФМ. Когато отидох при него и му казах за спонтанния аборт, той ме изпрати на генетични изследвания и се оказа че имам вродена тромбофилия/бързо съсирване на кръвта/ и това е причината.

Сега съм на ижекция фраксипарин всеки ден. До скоро пиех утрогестан и нош па 3х2, но ги спрях и сега пия Магнерод 3х1- 1500мг, Огестан, и фолиева киселина.

След първия скрининг на 15.01 ми препоръчаха втори, заради някакви ниски показатели на нещо, което и аз съвсем не разбрах, но иначе няма съмнения за Даун.

Ох, май доста неща написах. Извинявам се ако съм ви досадила, но се включвам малко  късно и се опитвам да наваксвам  Simple Smile

Прочетох целия форум преди да се включа, много съжалявам за Стопанка, напълно я разбирам какво преживява и само се надявам хората около нея да не и дадат да се срине. Ако не беше съпругът ми не знам аз какво щях да правя, той просто и за секунда не ми позволи да се отчаям. 

Лека и усмихната бременност на всички!  newsm51

# 640
Имаме си нови момичета Hug добре дошли   bouquet никога не е късно да се включите  Simple Smile
Покупки ... Мн ми е рано а и времето е кофти че да ходя на пазар. Студено  бъкано с вируси  Sick
От саитове не ми се пазарува предпочитам лично да го вида и да го пипна. А и искам да знам че ще се роди живо и здраво за пазар винаги ще се намери време.

# 641
Мария Тереса и аз не се наспивам много добре.. около 5-5:30 винаги се събуждам и добре, че после имам възможност да си легна отново. И аз не мога да различа контракции, дано нямаме проблеми с това.. За дрешките и аз мисля, че живот и здраве ще купувам всичко малко преди раждането Simple Smile

brigita добре дошла Simple Smile много добре те разбирам. И аз в началото имах проблеми и нещо ме спираше да пиша.. но четях и сега чета, макар че не пиша много често  Rolling Eyes

mishelka_86 добре дошла и на теб Simple Smile Прекрасен град е града, в който живееш, имам хубави спомени от почивката ни там миналата година Simple Smile и аз съм в 18г.с. и с 23 юли термин  Wink

Аз да се оплача, че от време на време много се притеснявам и не знам дали да не отида на консултация по-рано със седмица, но пък нямам оплаквания и никакви симптоми... искам да си чуя сърчицето  Heart Eyes затова и чакам с нетърпение ритниче...  Embarassed

# 642
  • София
Здравейте момичета,
Добре дошли на ново записалите се мами.
За пазаруването ние още не сме започнали, искам да потвърдят пола и тогава, но аз и предишният път започнах късно с покупките. Ние си имаме основните неща от каката, та ще се купуват само дрешки.
За раждането - миналият път родих в Майчин дом, сега съм се замислила за Тина Киркова, защото там бебчето си е при майката и престоят е по малък от колкото в Майчин дом. Ще го мисля още Simple Smile
За контракциите - миналата бременност започнаха в 5 месец, бяха като стягане на корема, без болка. В началото даже не им обръщах внимание, докато доктора не ме наплаши, че ще му родя в кабинета. От 6 месец изкарах бременността си на легло. Все се надявам тази бременност да не е така. От вчера започнах магнезий да пия и болките които имах изчезнаха. Чакам с нетърпение вече прегледа в четвъртък.

# 643
  • до едно тепе
Добре дошли на новите бъдещи мами  bouquet
На мен ми е рано да мисля за пазаруване. И предния път бях така. В 8-мия купих няколко неща и креватчето,а приятелка ми изпрати дрешките от нейното момченце. Успях да изпера и изгладя всичко преди раждането така,че сега също не бързам. Предполагам като мина определена седмица ще извадя от баткото багажа(а той е страшно много) и ще видя какво мога да ползвам,че той е зимно бебе и вероятно доста от дрешките така ще си стоят newsm78. Така ще преценя и какво още ми трябва. Предполагам малко бодита и други дрешки ще е само и ако преценя нова количка, че не знам колко ще издържи количката на баткото. Има време обаче Whistling
Контракциите миналия път на по-ранни седмици усещах като болки. На по-късен етап корема ми се сковаваше целия,но не беше болезнено. Наложи се да лежа малко около 28-ма г.с. за да поспрат, че бяха по 2-3 на час. Успяхме да ги овладеем само с магнезий и лежане. Останаха си ми по 10-тина дневно до края. Сега още не съм усещала контракции и на прегледите докторката не е засичала. Надявам се да ме попропуснат тоя път Flutter

# 644
  • София
Мами дайте ми съвет...

Аз наистина от известно време забелязах, че имам стягане на корема, напрежение и скованост. Когато преди няколко дни бях на консултация споделих с гинеколожката и тя ми каза, че всичко идва от разтягането на матката. Но от тази сутрин получих и втвърдявания, които са ми без болка и всеки път, когато се пипна имам чувството, че корема ми е твърд. Вече не знам какво да си мисля... това фалшивите контракции ли са или нещо друго?! Докторката е с изключен телефон, но след два три дни аз и без това трябва да ходя при нея, за да си занеса резултатите от изследванията. Ако са контракции опасни ли са? Мислех днес да си махна мъхчетата от лицето с лентички, но не смея.И имам чувството, че влагалището ми е отворено широко.... Cry

Общи условия

Активация на акаунт