Отговори
# 615
  • София
Стопанка, съжалявам за загубата ти. Бъди силна. Не се отказвайте от мечтаното детенце и потърсете причина. Hug
Oceanborn, миналата бременност ми я следи д-р Корсачки. В началото предположението беше за момченце, но и бебчето на всеки преглед все се криеше и заставаше не подходящо. Вече в 20 седмица на феталната ясно се видя, че е момиченце. Понякога просто не се вижда. Иначе аз съм много доволна от него, вдъхваше ми огромно спокойствие. Единствено съжалявах, че не можах да родя при него.
Аз два дена ми беше много сдухано, станах рязко заради детето, така ме заболя корем. Не усещах никакво стягане, но болката беше... Бебенцето го усещам от седмица, две, тъкмо започнах да го усещам през целия ден и вчера затишие, пак с болки, ниско долу и отстрани на корема. Днес пак се обажда та ми олекна, иначе щях да ходя да видим какво се случва.
За кафето - не ми се пие от както съм бременна. Да съм изпила до сега 2 кафета с много мляко.
За гърдите -  с предишната бременност нямах никакви болежки, даже все се опипвах да видя напрегнати ли са. След раждане малко се уголемиха. Сега са болки, напрегнати почти постоянно, вече съм с номер отгоре. Не ми се мисли след раждане какви ще станат.

# 616
  • Пловдив
Стопанка, мила, ужасно съжалявам. Кураж и дано скоро успеете и пак да се радвате малка точица.
За кафето-аз пия всяка сутрин едно двойно с мляко. Знам, още от първата бременност, че е разрешено.
Днес бях на преглед и ние имаме промяна в пола. В 13 г.с. доки, каза, че е момиче, но си ми каза, че не е на 100% сигурно, защото е рано да се каже. Е днес, беше категоричен за момче. Според мен, промяна не би следвало да има от тук на татък, гледа го много добре Simple Smile Може да ме запишете със синьо шъркелче. Желанието на каката е изпълнено  Laughing
Прегледа беше доста подробен. Огледа всичко-сърце, клапи, дробчета, коремче. Всичко е много добре според него Simple Smile За изследванията ми, също каза:"Като за бременна много добри".
Кръвното ми е 100/80. Пошегува се с мъжа ми да ме води по често при свекървата за да ми го вдига  Joy
Утре ще се събираме с приятели и деца и така ще отбележим празника.

Забравих да попитам нещо. Вие пиете ли някакви витамини. Аз до сега бях само на фолиева. Днес доки ми изписа това: http://apteka.framar.bg/30010165/%D1%81%D1%8E%D0%BF%D0%BB%D0%B5- … 81-60-yves-ponroy
По принцип не ми допадат изкуствените витамини, но това като го прочетох има няколко витамина В и магнезии.
Някой пие ли ги?

Последна редакция: пт, 13 фев 2015, 21:11 от ninand

# 617
  • София
.......
Забравих да попитам нещо. Вие пиете ли някакви витамини. Аз до сега бях само на фолиева. Днес доки ми изписа това: http://apteka.framar.bg/30010165/%D1%81%D1%8E%D0%BF%D0%BB%D0%B5- … 81-60-yves-ponroy
По принцип не ми допадат изкуствените витамини, но това като го прочетох има няколко витамина В и магнезии.
Някой пие ли ги?

ninand не съм ги пила, но видях че съдържат едновременно магнезии и желязо, а двете не трябва да се приемат заедно по едно и също време (трябва да има пауза от няколко часа между приема им), защото магнезия пречи на освобождаването на желязото в организма. Ако хемоглобина ти е ок не е проблем, но моя е на долната граница и на всякъде гледам за това  Blush
Пък може и да са направени така, че да се освобождават по различно време  в организма  newsm78

# 618
ninand От един месец пия тези витамини и съм много доволна http://apteka.framar.bg/30018156/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BD% … %D0%B1%D0%BB-2-28
За кафето - от всичко друго мога да се лиша, но от кафето не.  Пия всяка сутрин по едно, много слабо с много мляко.

# 619
  • Пловдив
ninand не съм ги пила, но видях че съдържат едновременно магнезии и желязо, а двете не трябва да се приемат заедно по едно и също време (трябва да има пауза от няколко часа между приема им), защото магнезия пречи на освобождаването на желязото в организма. Ако хемоглобина ти е ок не е проблем, но моя е на долната граница и на всякъде гледам за това  Blush
Пък може и да са направени така, че да се освобождават по различно време  в организма  newsm78

Вярно, че имаше такова нещо. Бях забравила за желязото и магнезия. Хемоглобина ми е 125, но той тепърва ще спада.

chopper_girl, благодаря за споделеното.

# 620
  • София
Аз пия същите (ПРЕГНАКЕЪР ПЛЮС ОМЕГА).

Тази вечер бебка зарадва и таткото, който усети първото ритниче.

# 621
Аз на 23.02 съм на Фетална морфология и ще помоля лекарката да види пола и тя, може при нея на 4Д да се вижда по-добре. Записах се и на фетална ехокардиография при д-р Велковски пак в Света Петка, четох,че са много доволни от него и бил най-добрият детски кардио специалист. Мисля,че работи принципно в 3 градска.

За витамини - мога да препоръчам:

Общи витамини: http://apteka.framar.bg/30033326/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B0% … D0%B3%D0%B0%D1%80

Магнезий: http://www.silabg.com/bg/9208-SOLGAR-Magnesium-Citrate-60-Tabs-.html

Фолиева киселина: http://apteka.framar.bg/30046231/%D1%81%D0%BE%D0%BB%D0%B3%D0%B0% … C%D0%BA%D0%B3-100

Аз съм фен на Солгар, затова ги препоръчвам. Скъпи са, но са много качествени, стават и за вегани, нямат ГМО,оцветители и куп други. Витамините на NOW FOODS, също стават!

# 622
Аз на 23.02 съм на Фетална морфология и ще помоля лекарката да види пола и тя, може при нея на 4Д да се вижда по-добре. Записах се и на фетална ехокардиография при д-р Велковски пак в Света Петка, четох,че са много доволни от него и бил най-добрият детски кардио специалист. Мисля,че работи принципно в 3 градска.

За витамини - мога да препоръчам:

Общи витамини: http://apteka.framar.bg/30033326/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B0% … D0%B3%D0%B0%D1%80

Магнезий: http://www.silabg.com/bg/9208-SOLGAR-Magnesium-Citrate-60-Tabs-.html

Фолиева киселина: http://apteka.framar.bg/30046231/%D1%81%D0%BE%D0%BB%D0%B3%D0%B0% … C%D0%BA%D0%B3-100

Аз съм фен на Солгар, затова ги препоръчвам. Скъпи са, но са много качествени, стават и за вегани, нямат ГМО,оцветители и куп други. Витамините на NOW FOODS, също стават!

И аз съм за Солгар, аз пия тяхната фолиева, а също и желязо съм си вземала от тях като и него ще започна скоро.

# 623
Ninand, аз приемам същите витамини, както chopper_girl и Ержебет. Gery_ е права за комбинацията желязо и магнезий.
 Ержебет, честито за ритничето по тати! Много яко! И аз се надявам вече наистина да усетя бебчето ... След голямата ми убърквация с червата, които преди изобщо не усещах, а сега усещам точно като пърхане, гъделичкане ... Странно и подвеждащо.

На вас със стойности на хемоглобин в долна граница изписват ли ви да пиете нещо?

# 624
  • до едно тепе
Витамини освен фолиева не пия. Едва ли ще ми изпишат. Може би след раждането като кърмя ще си взема.
Желязо предния път пих като хемоглобина ми стигна 104. Пих го 20-тина дена и това беше.
Аз започнах да усещам някакви съвсем леки движения почти всеки ден. Сигурна съм, че е бебето, но ми е чудно защо баткото го усещах по-силно по това време newsm78
На ФМ съм на 17-ти сега във вторник-20г.с и 2 дена. Надявам се всичко да е наред с бебето. Нашия батко мрънка за братче,но не вярвам да се промени пола. Последните 3 пъти и на ЖК ми казаха момиче та така. Е сега ще го потвърдим на 100% разбира се.

# 625
Добро утро момичета . честит ден на влюбените  Heart Eyes
Снощи до късно сте писали  Simple Smile
ержебет честито ритниче. Това е мн хубаво и мило нещо.
 Относно хемоглобина мен като цяло ми е по нисък ма сега се е кротнал на 115 но тепърва ще пада. Аз пиех молтофер или нешо подобно трябва да проверя, но ако неискате да пиете допълнително хапчета може да си набавяте желязо от червено цвекло, спанак, коприва, леща, гроздов ссок, месце също е хубаво да се хапва. Вече ако падне мн д-р ще ви изпише и лекарства.

# 626
Здравейте! Май всички започнахте да усещате бебоците, аз не съм все още... Но казват, че е рано. Вече нямам търпение да отида на следващия преглед Simple Smile малко се притеснявам... Вие като легнете по гръб и пулсират ли ви коремчетата?

Dotmot и при нас е така със секса, В началото още имах страх, после заради кистата на жълтото тяло и сега все още не ми е до това... Търпението е важно! Simple Smile

# 627
  • София
Добро утро и честит празник на всички,който какъвто си е харесал да празнува  bouquet
Аз съм седнала с кафето вече,ние не празнуваме и може би няма да се прави нищо специално,ще видим до довечера има много време. Витамини и аз не пия и с предната бременност не пих,но и лекарите не са ми изписвали та да се чудя,колкото до хемоглобина и аз съм с нисък по принцип ,сага е по-добре от колкото предния път -стартирах тогава с 95,а сега е 110 и моя док ми каза че е идеален за бременна и да не се притеснявам на този етап не ми е казал да пия желязо,но и аз знам че проблема ми не  е в желязото има нещо друго ,което и с предната ми бременност не можаха да разберат,какви ли не изследвания правих тогава,та сега не се притеснявам ,ще се следи и това е.
Ержебет браво на бебчето-поздравило и тати,моето е доста мързеливичко явно,имаше няколко дни в които се обаждаше повече вчера и онзи ден пък затишие освен, ако не легна по гръб и да се премести ,та малко да се успокоя,спомням си че сина ми по това време вече го усещах по осезателно,но може и да бъркам,скоро всички ще се разшават и ще ни радват с ритничета Simple Smile
JulySi за пулсирането въобще не се притеснявай това е кръвоносен съд и сега заради увеличения обем кръв пулсациите му са по -видими през корема,но той си пулсира и без бременност Simple Smile,няма страшно,а движенията няма да ги сбъркаш когато му дойде времето Heart Eyes

# 628
Добро утро сладки мами :* Честит празник,който каквото си празнува Simple Smile   bouquet  bouquet И ние преди два дни усетихме бебчо.Като леко пощипване усетих вътре в коремчето  Laughing Беше пуснат телевизора и аз толкова много се зарадвах ,като станах викам бързо спирай телевизора хахаха,таткото много си му приказва и си слага ушенцето в очакване на отговор  Shocked newsm78 Simple Smile А за пола на бебето на нас още в края на 3 ти месец ни казаха ,че ще е момче.При втори преглед това се потвърди ,видя му се всичко на пухчо:) И казах на докторката ,да не да му се скрие изведнъж това което се вижда и да се окаже че е момиченце,каза че нямало как да стане  Grinning Хубав и спокоен ден ,изпълнен с много усмивки и прекрасни емоции :*

# 629
Пулсирането на целия торс може да се усети и без бременност, горе е описано защо, така че без притеснения Simple Smile. Нашата мадама ( която до вчера беше момче ) шава много, от 2 седмици е така, то не е блъскане, танцуване, местене. Усещам го точно като пукане, къркорене на червата. И не съм съгласна с онзи лекар, който е казал,че бебето е горе,защото винаги когато преглеждат обхващат зоната под пъпа и по-надолу, поне при мен е така. Така,че това което наричате къркорене за мен си е точно бебока Simple Smile

За витамините - Солгар съм ги признала, преди пиехме NOW и реших да разнообразя и сме много доволни всички вкъщи. Пием магнезий, витамин С, омега-3, Б-комплекс. Всеки различно. Мъжа ми има цял комплекс добавки за краката, защото са му зле хрущялите и ставите и също е доволен. Витамин С-то им е 1500 мг ( има го само в iherb ) и е много потентно. Цяла зима го пием и не сме се разболявали, а около нас всички бухаха и кашляха, половината бяха в болница с пневмония.

Общи условия

Активация на акаунт