Отговори
# 600
За тези от вас,които вече са минали през втората ФМ,може ли да споделите в коя седмица бяхте,когато я направихте?  Wink

Аз имам записан час за ФМ през март, когато ще съм във 22 гестационна седмица.

# 601
hope!, усещам бебето предимно отляво,да не кажа съвсем само там. А той се подсмихна и ми каза,че са черва,не било възможно да е бебето,обикновено се усещало 19-20-та седмица,дори и при второ.

Глупости! На мен ми първа бременност, но от около 16 седмица насам много ясно и отчетливо си усещам бебето. усещам го и го виждам как се движи. Няма начин това да са чревни движения  Naughty 
Моят бебчо също си седи повече от ляво, но явно там  им е по удобно  Laughing
10000 % съм убедена че това е бебчо!!!

# 602
Момичета, мен от няколко часа ме боли гърло Sad Дайте предложения какви мерки да предприема, моля ви!

Чай с джинжифил и лимон, подсладен с мед.

# 603
hope!,същите мисли минават и през мен,но мислиш ли,че има нещо,което би я успокоило? Даже не писахм,защото няма смисъл,според мен. Същите мисли и страхове минават през всички нас. Ако е в състояние да сподели кое е довело до този край..някак си да се пазим ли от нещо,и аз не знам.

По този повод вчера бях при АГ-то,с оплаквания за контракции,естествено ми изписа Магнерот и Но-шпа,но плахо го попитах защо усещам бебето предимно отляво,да не кажа съвсем само там. А той се подсмихна и ми каза,че са черва,не било възможно да е бебето,обикновено се усещало 19-20-та седмица,дори и при второ. Почувствах се тъпо,а уж съм поне интелигентна жена,която е била бременна и преди. После се притесних,щото,ако са чревни движения,всичко наред ли е с бебето тогава?
Ще ме гледа чак на 23-ти. Това е.

Сладурка мога да ти кажа,че и аз съм така предимно от ляво е и моето усещане и не знам какво мисли доктора ама съм убедена че има такова нещо като майчина интуиция,а моята определено ми говори че това е бебчето ми сигурна съм.Аз познавам себе си много активно наблюдавам организма си и това определено не са черва.

# 604
  • София
Сладурка, категорично не съм съгласна с мнението на лекаря ти по отношение на бебешките движения. Аз с първата си бременност го усетих към 18 седмица, а сега към 16-17.  мисля, че при всеки е различно по отношение на тлъстинки по корема, предлежание на плацента и куп други неща.
Кафе пия по веднъж месечно, като съвсем не се удържам. Знам, че по1-2 слаби на ден не са проблем, но се чувствам много гузна. По същия начин и с всякакъв алкохол. Е, на НГ пих малко шампанско  Laughing
За Стопанка не мисля, че би искала в този момент това внимание и като цяло едва ли би следила бебешки теми точно сега. Вижда ми се твърде болезнено.  Peace
За ФМ, моят термин по начало е сбъркан. По аменорея термина ми е през юли, но по размери на бебка съм по- назад и аз вече не знам с 1 или 2 седмици трябва да местя датата. Уж ще съм 20с 6д на прегледа...

# 605
  • София
Аз пия по половинка 3в1. Харесвам вкуса, но цяло ми идва много, почват да ми треперят ръцете. Обикновено кафе никога не съм можела да пия по същите причини.

А днес бебка хълца. Heart Eyes

Или и аз съм по същия начин, дори имам бонус към треперенето - виене на свят + изстиване на ръцете  Mr. Green По тази причина винаги съм си мислила че и 3в1 не е толкова слабо като кафе. и на мен 1/2 пакетче ми действа ок, но понеже има много Е-та, веднъж или два пъти в седмицата съм решила да пия мляко с минимално количество нес (само за аромат)  Laughing Много обичам аромата на кафе, но .....
Няма да споменавам от капучиното на Costa как се разтрепервам цялата  Crazy , но понякога се изкушавам, въпреки че откакто съм бременна на съм си позволявала, за да не стане нещо на бебчето.
Явно сме много чувствителни към кофеина  newsm78

# 606
  • София
Аз също нищо не писах тук по повод напускането на Стпанка,защото вече знаех от групичката във фейса но тя веднага напусна което ясно показва, че сега не иска да коментира и според мен е твърде болезнено да четеш постове на бременни,колкото и да ми е тъжно такива неща се случват и никой не е застрахован.Моля се всеки ден бог да пази дечицата ни и нас самите и сега и след като се родят. И в групата с която писах със сина ми се случи това на една от майките и никой нямаше обяснение защо и как ,сега маминката се радва на живо и здраво момиченце и ние другите много им се радваме,просто си и трябва време и подкрепа от най-близките.Прегръщам я силно и се надявам да е силна.

# 607
Здравейте
Аз всяка сутрин започвам деня си с кафе...иначе съм неадекватна, но това ми е за деня. И при първата си бременност бях така. Едно кафе не вреди  Laughing

# 608
В миналата отчетна имаше две момичета, които загубиха бебчетата в шести месец. Едната не спря да влиза в темата дори след като се родиха бебетата и се радваше с нас и като че ли това й помагаше. Другата не просто спря да влиза, а си изтри профила. Всеки има свой начин за справяне с болката.
Можем да предложим помощ и подкрепа, ако е поискана. Иначе може само да влошим нещата. Така мисля.
Хоуп, Стопанка ще е винаги добре дошла тук, както и всички останали, които напуснаха темата без време. Но не бива да рискуваме да се натрапим и да удължаваме мъката.

# 609
Ок, момичета съгласявам се с вас и разбирам вашата гледна точка. На мен просто ми е криво за Стопанка и човек наистина не знае как да постъпи в такава ситуация ...

# 610

Момичета, аз съм в шок. В 5 месец вече и до сега си мислех,че чакаме момче. Доктора миналия път ми каза " май е момче", после аз по някакъв календар и по някакви бабешки там методи също изчислих,че е момче, а днес като отидох и ми казва " Честито, момиче е". Направо бях  #Crazy.

Не че няма да си обичам детето, но все се подготвяхме за момче, а сега и това. Бебока си е супер, движи се, блъска по корема, плува, танцува, добре се развива да чукна на дърво и сме ОК и днес като го помолих да види добре и той загледа, първоначално каза,че не се вижда, бебока се беше обърнал много странно с гръб към нас, та го гонихме нагоре-надолу за да се обърне и не та не. Видя се дупето отзад, бузките, всичко, но нищо не стърчи между тях и доктора каза,че е момиче. После обаче каза, не...след това каза, да, момиче е, но не го виждахме изобщо отпред. Аз сега като се замисля, ако накарам мъжа ми гол да се обърне по гръб към мен и му гледам дупето, едва ли нещо ще виси от там, та така,че засега май не е много ясно момче или момиче.

В шок бях,защото си го третираме като момче, а то госпожица и сега сме всички в стрес...хахаха.

Мисля да изчакам за ФМ другата седмица и да питам Янкова дали не може като го оглежда да види отпред имаме ли инструмент или не Simple Smile

При вас имало ли е такива случаи? Аз съм при д-р Корсачки, той е добър лекар смятам и апаратурата му е добра, но и той не беше убеден,че е момиче, колеба се. Казах му,че настоявам да огледа пак другия път. Не ме е пускал на 4Д, гледа ме само на обикновения ехограф.

# 611
Аааа значи има и за нас шанс господинът да е госпожица! Мислех си, че не правят вече грешки с модерните си апаратури..  Joy Тайно се надявам да имаме обрат на ФМ  Sunglasses Sunglasses Sunglasses
Някой беше споменал секс- тотален мираж и в нашата къща откакто го направихме бебето. Съпругът не иска, понеже "бебето е там, не мога да го направя", пък аз нямам и грам желание. Запланували сме на шега "първият" ни път да е по Коледа, та бебока да е поотраснал вече.  Joy

# 612
Аааа значи има и за нас шанс господинът да е госпожица! Мислех си, че не правят вече грешки с модерните си апаратури..  Joy Тайно се надявам да имаме обрат на ФМ  Sunglasses Sunglasses Sunglasses
Някой беше споменал секс- тотален мираж и в нашата къща откакто го направихме бебето. Съпругът не иска, понеже "бебето е там, не мога да го направя", пък аз нямам и грам желание. Запланували сме на шега "първият" ни път да е по Коледа, та бебока да е поотраснал вече.  Joy

Не мисля,че е или дали е грешка не,защото честно казано и двата пъти не бяхме сигурни с доктора дали се е обърнало и дали ще се покаже. Ще видим на ФМ Simple Smile...хахаха

А вие искате момиче ли? Дайте да се разменим,хахахахахха Simple Smile

За секса и при нас е така, много на рядко, но не защото ни е страх, ами от много задачи и прочее и моментите са малко деликатни. Ама моля ви се, не чакайте до Коледа,че съвсем ще хванете паяжини Simple Smile

# 613
Момичета, благодаря за добрите думи!
Изключвам се от групата и темата, защото в момента се опитвам да си запазя силите. С радост ше се върна през юни, когато започнат да се раждат бебоците и ще се включа в честитките.
При мен нямаше показатели за нищо нередно. Спряла сърдечна дейност в 19 г.с. Кошмарът беше раждането и кюртажът след това. Сега се моля да се възстановя бързо и скоро пак да съм на стартова линия за бебе.

Пожелавам на всички да съм последната изключила се. Лека и безпроблемна бременнност и здрави бебоци на финал!

# 614
Стопанке, тук си винаги у дома! Hug
Ако има каквото и да е, с което да помогнем някак, всякак...

Бързо възстановяване и стиснати палци за нова, успешна бременност! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт