Банята - тема 22

• 88 920
  • 770
  •   1
Отговори
# 570
аН, съфорумците след мен са казали важното по темата за хоризонталния бойлер. Не, не е мит, обяснимо е, именно заради хоризонталната му позиция.
А който ти е казвал пък, че със съдомиялната ще харчите повече вода, отколкото при миене на ръка, жестоко се заблуждава. Много по-икономично откъм водо и ел консумация е използването на миялна. Даже мислех, че не са останали хора, които да твърдят обратното Laughing

Гледали ли сте ето този тип, на Аристон Слим - http://www.emag.bg/el-bojler-ariston-shape-premium-slim-50-1800- … 608/pd/DYP0LBBBM/

Ние купихме такъв, защото в банята ни няма място, а имахме ограничено място във втората, малка тоалетна. Така че, и ние откъм място трудно я натъкмихме. Помислете и такъв вариант, вижте ги някъде на живо Peace

# 571
  • Пловдив
  Мисля да скоча до Техномаркет днес ако остане време и ще погледна за него непременно. Имаме отвън до банята едно пространство, над пералнята, в което можем да сложим бойлера евентуално, но трябва да видя как би могъл да стане монтажа, тъй като стените са кнауф на лепило и мисля, че така ще си усложним ремонта като го разширим към коридора  Rolling Eyes .

А за сушилнята и чистия въздух,  дори да го имам бих се лишила от нея единствено ако имам възможност да плащам на домашна прислужница, която да върши тази работа и живея на място , където няма зима  Laughing .

# 572
Сушилнята за София е незаменим уред, но недейте да забравяте, че има бактерии например туберкулозната, които умират само от пряка слънчева светлина. Хубаво е детските дрешки да се сушат на слънце, а иначе никой не спори , че е по мързеливо Peace

# 573
Харесах си един моноблок на Varius 
Скрит текст:
, но се оказа че се продава без седалка и капак. Предлагат ми опция с обикновен капак или с капак със забавено падане   newsm78. До сега не съм имала капак с такова действие ..... и не знам до колко е практично това удобство.

# 574
Glamur
удобно е  Peace Бутваш го и го забравяш Simple Smile
Иначе редовно го тряскаш.
След свикване трябва да се внимава на други места, че от високо трясъкът е гарантиран;)

# 575
И у нас сме с капаци с плавно затваряне, вече 2-3 години. Не са мръднали и сме доволни. В новия апартамент пак такива взехме.

# 576
Благодаря за мненията  bouquet   -  ще е с плавно падане.

# 577
  • София
А кога ви се налага да затваряте капака? И вкъщи сме с плавно затваряне, но не ми се е налагало да го проверявам как работи.
Разбрах, обясниха ми  Grinning

Последна редакция: чт, 09 апр 2015, 14:51 от Assos

# 578
  • София
Къде в София има най-голям избор на тоалетни чинии? Трябва да купим висяща за вградено казанче. Разгледах всички електронни магазини и горе-долу се ориентирах. Но търсим някаква с възможно по-голям отвор, а размерите в повечето случаи са външни. Та, искам да ходим да "пробваме"  Crazy с мъжа ми...
И цените да са до 500 лв.

# 579
  • Ловеч
Момичета, мнение за Vicard - мебелите им и параваните?

# 580
Присъединявам се към вас - предстои ни ремонт на една миниатюрна баня със странно разположение (неправилна форма, чупки, трегери) и сме в голям чуденка. Сигурна съм, че тази тема ще ми е от полза!
Започвам от цветовете. С когото съм споделяла за ремонта, все ме съветва да са светли, защото помещението е малко, но пък на мен пусто ми харесват по-наситени, например графитено сиво... Rolling Eyes. Има ли някой опит с малки помещения и наситени, по-тъмни цветове?

# 581
Е, светлите цветове са, ако искаш да го направиш да изглежда по-просторно. Предполагам, че това искаш, щом казваш, че е малка. Лошото е, че не отразяват светлината. Ето няколко неща, които се сещам:
- не я прави цялата тъмна, а само част (практиката е няколко вида плочки, можеш да избереш само едните да са тъмни)
ако все пак е съвсем цялата тъмна:
- сложи повече и по-силно осветление
- ползвай гланцови плочки, които отразяват, също така санитария, метал, който отразява
- използвай по-малки размери плочки. Такива, че да не са 3 плочки на ред, а повече. Така ще изглежда по-широко. Райетата също разширяват, хоризонтални фризове. Това може да помогне с усещането за пространство, но не и с по-тъмното помещение.
- добре прецени помещението и как да разположиш мебелите за баня. Нищо не прави по-тясно едно помещение от това да се налага да се присвиеш, завъртиш и т.н. за да използваш мебелите по предназначение. Ако всичко е комфортно за използване, ще изглежда малко, но няма да се усеща малко.
- избягвай натурия, козметика, която се вижда основно. Скрий я в огледално шкафче.

Това са мои размисли по темата, не съм професионалист.

Не се отказвай от представата си за баня, защото се води, че ще изглежда по-малко помещение.
Успех!

# 582
  • Берлин
дайте ми идея къде да търся аксесоари /стигнах до закачалките за хавлии/.  Laughing

# 583
shinebox, много полезни съвети!  Hug  bouquet

Като спомена осветление, тъй като първият и последен ремонт на тази баня й е от преди около 15 год (тогава е купено жилището), хич не съм наясно какво осветление се ползва в момента за бани? Има ли някакви иновации?
Не съм навита нещо за окачен таван, а друго в момента не мога да измисля.
Някакви сайтове?  newsm78

# 584
дайте ми идея къде да търся аксесоари /стигнах до закачалките за хавлии/.  Laughing

Мехурче, ти някакви по-специални ли търсиш, защото ако просто искаш да огледаш повечко модели и да си харесаш, пробвай с най-големите шоуруми на магазини за бани: топгруп, баня стил. Все са по околовръстен път, на по няколко етажа с много избор включително и за аксесоари, няма начин все нещо да не ти хване окото Simple Smile Късмет и после да снимаш  Sunglasses

Стераки Simple Smile

За таван опциите, които аз знам са следните:
- фина шпакловка (предполагам, че си има материал за мокри помещения, майсторите са наясно с тези неща)
- гипсокартон, за мен това е най-удачно. Можеш да си сложиш лунички, плафониера. Изобщо много ти развързва ръцете по отношение на осветлението:
Скрит текст:
- таван от окачени плоскости (растер таван). Монтажът е лесен, но за мен са грозни:
Скрит текст:

Според мен, ако искаш да вкараш повече осветление, сложи лунички на тавана (по-добре от една централна лампа) и сложи добро осветление около огледалото.

Иначе графит за бани е наистина много яко. Ето тук няколко идеи:
сиви плочки до средата + бяла санитария
Скрит текст:

по-светло сиво:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт