Банята - тема 22

• 90 041
  • 770
  •   2
Отговори
# 165
  • София
   Да - после ще трябва само малко от мозайката да запълни където е бил прага.
За паравана с 2 неподвижни части ще пречи, а Кристиян Нейко правят по поръчка, доколкото знам, всякакви размери и модели по желание и размери на клиента.

Последна редакция: вт, 10 фев 2015, 14:20 от katri

# 166
  • Под Сините камъни
Катри може ли координати на този Кристиян Нейко

# 167
  • Варна
Това с преместването на прага много ме устройва, тъй като не ми се губи първоначалната идея на банята, все пак си я харесвам. Но ме притеснява дали ще стане. Знам ли какво има под прага и дали може да се изкърти и после да се допълни мозайката. Тя е на мрежа и малки квадратчета, но знам ли?! А външният сифон към момента ми е много полезен, защото голяма част от водата при къпане отива навън и той я обира, както и като мия тоалетната с течаща вода. Но бих прежалила външния сифон, в името на параван и суха външна част.

Раличка, благодаря! Точно такова усещане гоня за жилището и ми е приятно, че се забелязва.  Hug Hug Hug

# 168
Лейди, аз също мисля, че може да се поправи само прага. В моятя баня, висящата тоалетна е на мястото на твоя шкаф, имаме изграден правоъгълен праг с размери 90*80. По проект трябваще прага да бъде 90*90. Но наличието на точно такъв сифон извън душовото каре, който се падаше точно на сечението на прага, ни накара да направим прага с размери 90*80. Това разбира се ни го предложи нашия майстор. Извика ме на място и ми обясни къде се пада прага ако е 90*90 и трябваше или да загубя този сифон или да го преместваме. По бързия начин за нас беше да намалим поддушовото пространство, и се съгласих да го направим 90*80. Все още нямам параван, оставили сме го най-накрая, че имаме други неща да оправяме. Но сега след реалното ползване на банята, съм убедена, че само един статичен параван откъм страната на тоалетната ще ми бъде предостатъчен. С тези параметри на нашето каре за къпане, водата си остава вътре, пръска мног малко извън това каре, и с помощта на стъклочистачка обирам капките вода към външния сифон, много е лесно. Моят съвет е да направите този праг правоъгълен и да си оставиш външния сифон Simple Smile

# 169
Лейди, успяла си да се справиш много добре, наистина  Hug

За прагчето - ако в крайна сметка се окаже, че няма как да стане лесно (въпреки, че се съмнявам - убедена съм, а и видях, че не е особена философия), можете просто да ... добавите втори праг отпред(едва ли ще е много удобно да си остане и вътрешния, но все пак Е някакво решение). Ако това стане така, може да се вдигне нивото м/у двата прага и да стане просто един праг, но доста широк. Ох, не знам дали ясно се изразих и изобщо дали ти допада подобна идея  Crazy Определено най-удобно ще е с нов праг и стария да се махне  Peace

# 170
Ако имаш параван, който затваря цялото поддушово пространство, вторият сифон ти е необходим само ако миеш цялата баня с течаща вода, но това се прежалва. Не знам как би се получило, ако просто монтирате паравана от външната част на прага, а не върху него? Пак ще е по-широко /на нивото на раменете/ и няма да има никакво къртене. Имаш варианти и без да къртите целия под.

# 171
  • София

Това е фирма и такова и е името. Трябваше спешно да излизам, та ето линк сега
  http://www.kristian-neiko.com/bg/%D0%97%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%81/
Доколкото знам могат да направят абсолютно всичко, а не работят с готови неща.

# 172
  • Под Сините камъни

Това е фирма и такова и е името. Трябваше спешно да излизам, та ето линк сега
  http://www.kristian-neiko.com/bg/%D0%97%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%81/
Доколкото знам могат да направят абсолютно всичко, а не работят с готови неща.
много благодаря сега ще ги погледна

# 173
Да кажа и аз своето мнение, ние също затваряме един засек на банята със стъклена преграда. След много търсене и гледане на половин цена ще го направят ето тази фирма, ако искаш свържи се с тях. Например на другите места поискаха 1000лв , а те 500лв. Но нашият засек е доста по-голям и вътре ще е доста по-широко. И нашата врата е МДФ и аз се притеснявах, но вече не. Ето и фирмата
http://www.colorglass.bg/BG/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA … %D0%B0%D1%81.html

# 174
Здравейте, предстои ни и на нас ремонт на банята, та искам да попитам ако има някой от Бургас да ми даде  информация къде изработват душ кабини по размер ако може и на разумни цени Simple Smile

# 175
За банята на Lady - а вариант ли е да се махне прага и да се постави стъклен параван с линеен сифон? Може би мозайката няма да може хубаво да се отсече в такъв случай де... newsm78 Като краен вариант, ако трябва да се прежали пода, мисля, че би било много красиво и само с греса имитация на паркет.

Не съм много сигурна дали е актуално, но преди малко попаднах на това http://www.misiamoiatdom.com/remont-na-bania

# 176
  • Варна
ilexa, това беше последната ми идея преди да си задам питането тук, затова и попитах за преправка на целия под и местене на сифон, защото имах предвид поставяне на линеен, а него нямаше да го изпляскам на мястото на старите сифони. Обаче, Румен Янков ме отказа, като ми каза, че няма да стане както трябва и ще личи, че е преправяно.

Засега се спирам на варианта местене на прага и допълване на мозайката. Ще трябва и читав майстор да намеря, ама как?!

# 177
Лейди, да ти пратя моя майстор, ама много далечко ще му дойде  Grinning Шегувам се, дано попаднеш на кадърен такъв  Peace

Ето, аз да си покажа банята и тоалетната (засега само на етап "плочки", нищо друго няма монтирано, но и това ще стане в скоро време):

Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Тоалетна:
Скрит текст:

И тъй като тук коментирахме и парапетът на терасите ми, ето и него, все пак използвахме същите плочки Mr. Green, върху които ще има дървени летви и метална част:
Скрит текст:

# 178
  • София
Много добре се е получило.

# 179
  • Сoфия
Мойта баня вече наближава финалния етап, но и ние имаме голям проблем с този праг...първо беше голямо чудене дали да има сифон там или не. Накрая остана, обаче прагчето се получи с детски размери 72-3 - 73-4.... Outta Joint, тъй като от страната на душа е и мивката и тоалетната - всичко...
Засега сме решили да сложим само един статичен параван откъм страната на шкафа с мивката, но се притеснявам с малкия размер на пространството и дали ще е удобно....ако не ще се маха  Sad

Общи условия

Активация на акаунт