Банята - тема 22

• 90 046
  • 770
  •   1
Отговори
# 150
Лейди, много неприятна ситуация ... И аз в момента се ядосвам на грешката която съм направила при избора на гранитгорес за коридора и за кухненската част. Избрах си светли плочки, но понеже много бързах и в рамките на няколко часа избрах много набързо плочките за баня/WC/коридор. Та за коридора са на Keraben - Futura Blanco. Мисля, че се водят полиран гранитогрес ако не се лъжа. В началото като ги сложиха бяха много прекрасни и лъскави, и много им се радвах. Но сега, на тея тъпи плочки вече имам няколко петна които се виждат от километър и които не могат да се премахнат с никакъв препарат. Буквално ако капне нещо цветно остава на самата плочка завинаги. Някой знае ли как мога да почиствам такива плочки, направо съм в диж ужас ...
Е ти ме разби и нашите са почти бели, може ли малко повече подробности от какво да ги пазим, че не знам направо. Същата грешка в коридор и цялата кухня са такива. Не знам марка точно, но е светъл гранитогрес.
Лейди, да кажа и аз , уж хубава баня беше като купихме апартамента. Имаше малък теч в хола и трябваше да се оправи за ден. Махнахме вратата , за да я сменим и не е истина какво излезе, три ката плочки, На пода и мрамор. на сифона няма У коляно и ние се чудим защо ни мирише на канал в банята. И ММ така се вбеси, че каза сваляй я до тухла и така още я правим. Предстои монтиране на мивката и разни там шкафове и след като сложим вратата да се дооправят плочките.

# 151
  • София
Lady April
Не казвате по каква причина искате да смените мястото на сифона.По принцип става.
Тоалетната чиния ще трябва да се демонтира,за да може да се изкъртят и залепят новите
плочки.За шкафа в зависимост от височината от пода може и да не се демонтира.При
къртенето на подовите плочки има вероятност да се отчупи някоя плочка от стенните плочки.
Също така при къртенето се вдига прахоляк ,защото в края на стените се реже с флекс за да се
избегне счупването на стенните плочки.Като време 3-4 дена.За работа около 300лв.При новия
под ще се получи фуга покрай стените.Няма да е като както трябва да се направи една баня.
Първо пода и после върху пода да легнат стенните плочки.Ако сте правили скоро банята и смятате
да правите този ремонт то тогава го  направете по-бързо защото теракола не е придобил сега достатъчна якост.Ако стените ви нямат поне 2мм фуга между плочките не се захващайте с този
ремонт,за да не се наложи да смените цялата баня.

# 152
  • Варна
Ще ми повярвате ли ако ви кажа, че ми се дорева като ви изчетох. Иде ми да намеря онзи пишман майстор, който пуснахме в дома си и да го обеся на публично място.  #2gunfire

Значи положението не е чак толкова драматично всъщност. Показвам и 1.... Първо, по разположението на сифоните ще придобиете представа за "майстора". Проблемът всъщност е, че душ пространството е изключително малко и не можем да сложим параван, както бяхме планирали.

Скрит текст:
Мечтата ми за сух под на банята и килимче замина. Ще кажете, че не е нищо особено, но ми писна от години да търся чехли да влизам в банята, да внимавам как стъпвам, за да не се пребия, преди да ни дойдат гости да подсушавам тоалетна, под и мивка. Ами неприятно ми е и си имах планове за собствения дом.
Та цялата работа е, че толкова ни беше писнало от поразиите, които ни направи в целият апартамент, а му бяхме дали доста пари и това с пода на банята беше последната му задача (за стените беше съвествен, извика истински майстор), че като каза, че нямало нужда да местим външния сифон (вижда се, че "краде" едни 10 см от душ пространството), ние вече се съгласихме отегчено. Голям спор за всичко беше, бързахме да се нанасяме, нямахме пари вече, че да викаме друг майстор, аз родих само 4 дни след нанасянето.

Сега мисля начин как да се разшири. Склонна съм вече и само на един статичен параван от страната на шкафа с мивката. Мокри се шкафа, влиза вода в чекмеджето. Та още едно планирано удобство се изпари - да си държа козметиката в шкафа. Сега е просто склад за някакви препарати. Язък за шкафа, дето толкова го исках. Не мога и планираното дървено огледало (купено и чакащо паравана) да си сложа, защото се мокри. Треперя и на вратата, банята е малка, пръска се, а тя е МДФ. Сложих я без никакви притеснения, защото нали параван щях да си имам.  #Cussing out

Хора, направо ви се оплаках, за което ще ме извините...........................

Ако виждате някакъв начин да си направя някаква зона за къпане, без да се мокри шкафа и врата на банята, моля споделете. Ще си прежаля и така исканата мозайка на пода, която едвам си позволихме..........................Най-лесният начин е да сложа един статичен параван само върху 1/3 от прага към шкафа. Но така остава проблема с вратата и мога да разчитам само на вечно отвореният прозорец да я спаси.  Tired

Последна редакция: вт, 10 фев 2015, 09:43 от Lady April

# 153
  • София
Лейди, статичен параван и дълго перде?
То е тъпо с перде, давам си сметка, обаче не бих къртила наново. Така поне няма да пръска директно върху вратата.

# 154
Лейди, аз не виждам снимката, може би не е достъпен албумът  Rolling Eyes

А иначе - съчувствам за неприятностите и много добре те разбирам, защото и двете ми тераси се очертават с обратен наклон, абсолютно бездарно наредени плочки и сифони, благодарение на най-некадърния фаянсаджия ever  Crazy След това поне открих добър за банята и др. мокри, но терасите са ми невъобразими...
Ще се радвам да мога да видя пак банята и да умуваме тук дружно  Hug

# 155
  • Варна
Я виж сега
https://plus.google.com/u/0/photos/114653069964203406795/albums/ … 41118164498706577

Албумът е в Google +. Може би ти трябва регистрация ли, не знам.

# 156
  • Под Сините камъни
Лейди а колко е голямо душовото пространство? Нашето ще е 90х90 и ще сме с душ кабина ъглова и права ето нещо такова,но без поддушовото корито

# 157
Да, сега виждам   Peace

Първото, което ми идва наум, е параван по цялата дължина на прагчето, с чупеща врата на панти (подобна на чупещите врати при куненските вратички - за две съседни, ако се сещаш). Не мога да намеря подобен стъклен параван, така, че ето, такова нещо имам предвид:
Скрит текст:

Предполагам, че не е особено трудно да се изпълни - може да е стъкло, може и поликарбонат (това, което е подобно на плексиглас и от което се реализират плъзгащи вртаи и паравани в банята).
Друго не се сещам, освен и аз като Ваня - за завеса, но съм почти убедена, че не ти е вариант това  Confused

# 158
  • Варна
Някъде 80+/80+, но пък предната част виждаш как е. Ако беше квадрат или овал, щеше да е по-добре. Освен това, нещо, което ми убягна е, че душа, който поставихме, освен че е с голяма пита, ами и доста напред отива и имаше ли параван, щеше да ми дрънчи главата в него постоянно. Аз съм 1,60, 60 кг. Ами ММ е 1,85/110 кг. Той щеше на отворени врати да се къпе сигурно. Просто не е истина какви грешки съм допуснала в проектите си, и Онзи в изпълнението си.

BTW,
Скрит текст:
Онзи ни свали цялата мазилка в целият апартамент, щото била смотана и т.н. До тухла и наново прави всичко. И сега "връзката" между стени и таван е потресаваща - вълноообразна и наслоена с мазилка. А искам да си боядисвам стените тъмни, ами как да стане...........Ще кажете да слагам первази, за да го скрия, но имам един огромен овал и няколко скоса. Как се слагат первази по-такива места и то на прилични цени.  ooooh!

Раличка, е това е много хитра идея. Заслужава си да я обмисля............. А завесата не ми е вариант 1. от естетическа гледна точка, 2. заради прозореца. Няма къде да се закачи релсата. Заради бъдещият параван щяхме да преправяме отварянето на прозореца, но за завеса няма да го направя.

# 159
  • София
Над прозореца, Лейди, имаш място за релса и няма нужда от смяна на отварянето.
По отношение на естетиката  и абсолютно права, но все пак завесата се сваля, заменя и пр. много лесно.
С параван и тези размери на мъжа ти, той има вероятност да няма къде да се обърне. Чупещата се врата е добра идея, но имай предвид, че тези, които гледах аз бяха доста солени.
(личното ми отношение към завесите не е положително де).

# 160
Лейди, наистина не са ти малко тези неща, които сами по себе си може би не биха били толкова омразни, но събрани накуп и провокирани от един и същи човек, идват доста  Confused Разбирам те, но малко по-малко ще оправяте и ще успеете   bouquet Така или иначе апартаментът ви е прекрасен дори и с тези "недостатъци" и честно да си кажа, ми е фаворит от всички показани в последно време, защото е свеж,  стилен и различен, без да е претенциозен   bouquet

А за паравана - точно с колегата ми скоро обсъждахме такъв вариант, защото и тяхното пространство за къпане  в баня-тоалетната е същото такова ъглово, но ще се ремонтира лятото, така, че не мога да помогна с евентуални снимки от реализацията.

# 161
  • Под Сините камъни
Лейди и ние с мъжо сме така  Peace той е 184 на 105кг,а аз съм с твоите размери
Ето нещо такова ти трябва
Скрит текст:
Виждала съм и с чупещи врати мисля че на Интеркерамик имаха  newsm78 Ох то и аз толкова много съм гледала,че вече се обърках.

# 162
  • София
    Лейди, единственото, което аз виждам като вариант е да изкъртите само прага и да сложите същия малко по-навътре в банята върху сифона и да се откажете от втори сифон. По този начин ще се разшири малко душовото пространство и ще се махне този грозен сифон пляснат така (то той не знам и върши ли ти работа). И върху новия праг да сложиш параван от 3 части като едната е съвсем до мивката, а другите с панти, които позволяват стъклата да се прибират до неподвижната част от паравана и така няма да пречат на прозореца, а ще ги отваряте само при къпане. (не знам дали обясних добре, но трите части да са наслоени една върху друга при отворено положение)
  Нещо такова (намерих набързо в гугъл)
http://www.keraglass.info/%D0%B4%D1%83%D1%88-%D0%BF%D0%B0%D1%80% … %D0%BA%D0%B0_21_1
и да се прибира така до мивката
http://www.gaudi-ds.com/product/2942/dush-paravan-tip-harmonika-70h190.html

# 163
  • Под Сините камъни
Лейди ето подобно http://www.interceramicbg.com/interceramic/bg/catalog/category16/item347.html може да се говори дали не може да се изработи с вашите размери

# 164
Точно като на Пепи предложеният имах предвид и аз  Peace Обаче идеята на Катри си я бива - за преместване на прага. И от опит - това е относително безболезнено упражнение, у дома майсторът беше го направил твърде близо до едната стена, а ние искахме да е на метър разстояние и се наложи да го премести - за 0 време се справи, само май му трябваха още няколко плочки от подовите след това  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт