Щастие омайва ни сега - затуптяха Септемврийски сърчица! Тема 2

• 30 224
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
  • Северо=Западналия край
Добре дошли и от мен на новите мами.
 За моя проблем с бялото течение ще трябва да споделя с док, няма начин. Доколкото съм запозната бебо може да се зарази при раждането, и затова се лекувало в последния триместър, че в началото били вредни тези глобули.
 Някъде назад в темата бяхте коментирали за ФМ, тази която е през 11-13 г.с. Имате ли идея дали на нея може да се види и пола на бебето? Ще чакам с нетърпение първите мами които са по напред с термина да споделят какво точно са видяли.

# 481
Добре дошли и от мен на новите мами.
 За моя проблем с бялото течение ще трябва да споделя с док, няма начин. Доколкото съм запозната бебо може да се зарази при раждането, и затова се лекувало в последния триместър, че в началото били вредни тези глобули.
 Някъде назад в темата бяхте коментирали за ФМ, тази която е през 11-13 г.с. Имате ли идея дали на нея може да се види и пола на бебето? Ще чакам с нетърпение първите мами които са по напред с термина да споделят какво точно са видяли.
Aтето, нелекувaните инфекции могaт дa предизвикaт спуквaне нa околоплодния мехур. Зaтовa не се лелувaт сaмо в третия триместър. Нa мен в Мaйчин дом минaлaтa бременност ми изчетохa стрaшнa лекция в пети месец зaрaди едно течение, нaпрaвихa ме нa две стотинки, че не съм го лекувaлa. В крaйнa сметкa след микробиологиятa се окaзa, че е просто увеличен секрет без инфекция в него. Зaдължително си нaпрaви микробиология.

# 482
Доколкото съм запозната бебо може да се зарази при раждането, и затова се лекувало в последния триместър, че в началото били вредни тези глобули.
Не е опасно само за раждането. Гъбичната инфекция може да предизвика прекъсване на бременността.  shmoksi  вече го е обяснила. Затова не трябва да се чака до третия триместър, а колкото се може по-рано да се лекува.
Но не е задължително течението да е опасно или да значи, че има гъбички. Може просто да е увеличено течение без да е проблем. Затова нека докторът да прецени.

# 483
  • Северо=Западналия край
При всички случаи ще се видя с доктора другата седмица и ще действам както той каже.

# 484
Добре дошли на новите момичета!  Hug
Между другото, споделете дали тази микробиология за секрета се покрива от касата, или е платена? Не ми се свидят парите, просто искам да знам дали влиза в безплатните услуги. Благодаря Ви!

# 485
Здравейте! Приемате ли още една "млада" мама на 38 Grinning. Имам дъщеря на 18 години която мечтае от малка за сестричка(може и братче де)Макар и късно, решихме и миналата година месец март забременях и всичко беше наред докато в 16 седмица не откриха малформация и последва аборт по медецински причини(беше момиченце).Сега отново съм бременна(в 8 г.с) и още не мога да се зарадвам от страх да не се повтори,но...ще мисля позитивно и всичко ще е наред.Решила съм да направя този път от тези неинвазивни тестове,макар че ми е доста скъпичко,но иначе няма да съм спокойна. Пожелавам ви само положителни емоции и спокойно бременеене!

# 486
  • Ботевград
Добре дошли на всички нови мами  newsm51 За записване на първа страничка ми пуснете инфо на ЛС
ateto С предишните ми бременности съм имал бяло течение,но без инфекции Peace Нооо съм се изследвала задължително Simple Smile
И сега са ми пуснали микробиология на влагалищен секрет и утре ще ходя да си видя резултатите и да ги обсъдим с доки  Wink Дано всичко е в норма  Praynig
Утре съм на ранната ФМ (скрининг) в 17.00 ч и после ще пиша Simple Smile Само всичко с бебчо да е наред..а за пола..Струва ми се рано..И с двете ми дъщерички са ми го казвали на първата ФМ с уговорката,че не е 100 процента сигурно,нооо си беше и двата пъти  Laughing

# 487
Здравей, Anna*Di и добре дошла.
ПренаТест ли имаш предвид?
И аз много се колебая дали да ги направя и тук се навивам, ту се отказвам. Възрастта ми е много близка до твоята и още го обмислям, а имам около седмица-две за чудене....

# 488
allana здравей, ПренаТест ми е много скъп и първо бях решила да правя амниоцинтеза,но сега разбрах за ХармониТест(1075 лв) който се прави само в клиника "Щерев" Все още го мисля, но и аз нямам време а и искам по рано да е ясно че това чакане ме побърква.На 12 съм на преглед и ще говоря пак с док.

# 489
Добро утро и добре дошли на новите мами. В петък видяхме сърчице и сега очаквам следващия преглед при д-р Кирякова в Токуда при която смятам да си следя бременоста и живот и здраве да родя. Фетална морфология и скриниг ще правя на 13 март. Докато бях на прегледа в петък във Фемина д-р Врагалева ми спомена за пациентка, която си чака резултатите от кръвен тест, който давал информация за всякакви малоформации. Кръвта се изпращала в болница или лаборатория в Германия и струвал 1200 лева. Само че не попитах за никакви подробности.
Пожелавам ви хубав ден и спокойна седмица изпълнена с хубави новини.

# 490
Добре дошли и от мен на всички нови мами, радвам се, че се включихте!  Hug  newsm51

Аз като че ли съм добре, нощем ставам до 00 по поне 3-4 пъти, макар да гледам вечер след 8 да не пия много вода - пак същото.

Много ми е жадно, имам чувството че пия вода, пия - но някак не се напивам с нея. Започнах да се притеснявам това да не е някакъв диабет? Моля ви пишете дали и вие чувствате такава жажда за вода.

Иначе, и моят корем като че ли малко е порастнал, но той никога не е бил малък Cry
в панталоните влизам без проблем.

# 491
Румка, и аз пия и пия, и пия...Все съм жадна, наливам се и после много се подувам и ми става тежко  Tired
Желая приятен понеделник!

# 492
Добре дошли и от мен на всички нови мами, радвам се, че се включихте!  Hug  newsm51

Много ми е жадно, имам чувството че пия вода, пия - но някак не се напивам с нея. Започнах да се притеснявам това да не е някакъв диабет? Моля ви пишете дали и вие чувствате такава жажда за вода.

И на мен много ми се пие вода, и то постоянно, сутрин най-вече. Когато изляза за работа, едвам дочаквам да стигна и изпивам една чаша на един дъх. А по принцип не съм свикнала да пия водя по-много. Най-странното е, че през деня не ми се пие, а само сутрин и вечер. Но според мен няма никакъв повод за притеснение  Flutter И на мъничето му се пие, сигурно   Laughing

# 493
  • София
Привет. Ходих днес на първата ЖК, взеха ми материал за всички изкледвания, резултатите - чак след седмица. Бебенцето е добре слава Богу и днес казвам новината на шефовете. На ФМ и БХС съм на 24 февруари. Стиснати палчета за добри новини от всички от днешните прегледи.

# 494
allana здравей, ПренаТест ми е много скъп и първо бях решила да правя амниоцинтеза,но сега разбрах за ХармониТест(1075 лв) който се прави само в клиника "Щерев" Все още го мисля, но и аз нямам време а и искам по рано да е ясно че това чакане ме побърква.На 12 съм на преглед и ще говоря пак с док.
Дори не бях чувала за този вариант, но ми звучи добре. Ще го обмисля, много ти благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт