Щастие омайва ни сега - затуптяха Септемврийски сърчица! Тема 2

• 30 236
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
 Аз мисля че Деган няма проблем да се пие или Вомитусхил но все пак си трябва лекарско мнение.Аз още стискам зъби Simple Smile

# 526
Здравейте мамчета Simple Smile Днес бях на втора ЖК - изтеглиха ме (0.5 кг повече ) мериха кръвно и см на корема , натискаха ме по-корема което беше най-гадно от цялата част . Голяма лудница е по тези ЖК Акушерката има хиляда картона за попълване и почти няма време да ти обясни нещо , а по-колко много се чака  ooooh! при вас по-същия начин ли е ? Гледах в едно предаване , че било много полезно през цялата бременност да пиеш магнезий , питах акушерката тя каза да пия това което ми е изписала докторката и реално не получих отговор на въпроса , вие пиете ли магнезий ? Другата седмица ще ходя на ФМ и смятам че там ще е по-интересен прегледа ( надявам се и ММ да дойде ) , за БХС не съм се записала , първо да мине ФМ и ако доктора прецени ще си пусна и БХС .
Мамите с опит , ходили ли сте на безплатните лекции на списание 9 месеца ? Заслужават ли си ?  Утре в Варна ще има в МОЛ Варна "Как да се справим с емоционалното състояние по-време на бременност" Среща с психолог - звучи ми интересно и актуално за мен с първа бременност , че ми е малко стресирано  Sunglasses Ако има някоя мама от Варна на която и се ходи утре да пише , може да пием по кафе после Simple Smile

# 527
С предишната бременност имах контракции от 3-ти месец и пиех магнезий почти през цялото време. Пие се за предотвратяване на контракции.
В този смисъл акушерката е била права - ако не ти го е предписала докторката, няма смисъл да го пиеш. Не се притеснявай толкова.

Лекциите на сп. 9 месеца са интересни и е хубаво човек да ги посещава, ако има свободно време. Научават се много полезни неща. Поне аз се чувствах добре, защото с първа бременност бях изпълнена с купища въпроси и страхове и имах много голяма нужда някой да ми обяснява по нещо систематизирано и информативно, така че да внесе ред в хаоса Simple Smile

# 528
allana Благодаря за отговора   bouquet

# 529
И aз посещaвaх лекциите с минaлaтa бременност, бяхa ми интересни. Единствено прaвят много реклaмa, но пък подaрявaт и много мострички нa кремчетa зa бебетaтa, биберони, лигaвници и т.н.

# 530
 Cry много съжалявам, че ви е гадно и  Sick и съчувствам на всички, и стискам палците да се спре това чудо възможно най-най-скоро Peace

аз до момента съм  Sick само 2 пъти и след това ми отне по половин час да се свестя, цялата треперех.

когато не съм хапвала нещо + хляб, или закуска, започва да ми се повдига, затова първата ми работа като стана сутрин е да отърча към кухнята. Гладна-негладна ям, не искам да повторя онези два експеримента с не-закусването.

Освен от неядене, ми се повдига и от разни миришещи нещаnewsm25

Личната ми класация включва:

* гелът за дезинфекциране на ръце е фаворитът в класацията за всички времена,
* следван плътно от цигарите,
* много чесън и оцет на едно място

споделете каква е вашата класация  моля Wink

# 531
  • Драгоман
  При мен класацията е от всичко, което мирише силно - най-вече от храни , готвени манджи и месо.
Понякога ми се повръща само като си помисля за нещо, от ТВ предаване, от дима на печката, от мисълта да извърша някаква по-натоварваща дейност. Ужас е направо.  Shocked Трудно ми е като трябва да готвя или да наклада печката. Добре поне, че не ходя на работа!

# 532
И при мен класацията е от самата мисъл за ядене или за храна , но най вече от миризмата на сирене  Sick

# 533
Да се похваля и тук, чухме днес сърчице!  newsm44 newsm44 newsm44
В 7г.с и 5 дена съм.  Wink

vesi_mir Аз ходих на предната лекция на списание 9 месеца във Варна. Останах доста доволна. Темата беше за секцио или нормално раждане и много ме интересуваше. На следващата не мисля да ходя, защото много не ми допада самата тема, не че не съм депресирана де.. ама съм и болна в момента.
На някоя от следващите лекции обаче, може да се организираме да отидем.  Wink
Трябва предварително записване за лекцията в сайта на списанието. Хубаво е да отидеш малко по - раничко, че предния път отидох в последния момент и едвам си намерих място - имаше много мами.
Започват с рекламна лекция, което е нормално.. но пък после дават подаръци разни мострички на бебешки продукти.

Относно класацията за най - противни миризми от както съм бременна:
1. цигарен дим (при все, че до преди година пушех като комин)
2. градски транспорт и потните чичковци и баби там (винаги ме е дразнело) Sick
3. парфюмите ми  Sad

# 534
Sisi къде в сайта трябва да се запиша , че не мога да намеря ?

# 535
Привет и от мен!
Напоследък взе да попреминава вече гаденето, но на моменти все още го има.
При мен класацията за най-неприятни миризми е:

1. миризмата на готвене месо;
2. цигарен дим;
3. част от парфюмите ми, които преди това ми бяха много любими, сега не мога да ги понасям;

По въпроса за пиенето на вода, за което някой беше споделил, пия адски много вода-почти по литър и половина на ден, което е много в сравнение с преди. Като преди можех да пия всякакъв вид минерална и изворна вода, докато сега единствената, която понасям е изворната на Балдаран. От всякаква друга ми се повръща зверски.

Аз да попитам, тези които си боядисвате косите с безамонячна боя, какво мислите по въпроса, тъй като навсякъде пише, че е много вредна в нашето състояние, и доста се чудя?  newsm78

# 536
Sisi къде в сайта трябва да се запиша , че не мога да намеря ?

"За сбирките се изисква предварително записване на тел. 0876 181 114"

Това намерих в сайта. Аз не се бях записала, защото незнаех, че трябва и пак ме пуснаха, но ми казаха другия път да се запиша. Явно по телефона трябва. Thinking

# 537
Здравейте и от мен!Престраших се да пиша!Бременна съм в 10-11 г.с. с термин за 06.09
При мен гаденето също започна да отшумява,но мисълта за някои храни и гледайки някой реклами ми прилошава  Grinning
Аз съм от малък град и съм се записала за БХС в Плевен,края на месеца! Радвам се ,че Ви има,като чета писаното от вас се разведрявам,депресирам се много и се притеснявам да не се обърка нещо( първа бременност ми е,сигурно е нормално).
Хубав ден на всички!

# 538
Здравейте,
Добре дошли на на новите мами.
Вчера вече ми направиха картон и акушерката ме мери и тегли. Определиха ми термина 22.09. Но не са ме гледали на ехограф Sad На 10.03 съм пак на преглед. В понеделник ще ходя да правя изследванията.
Живея в Свиленград и тук има само един д-р, който е по здравна каса. Има една д-рка, която е на частно, но й нямам доверие. А и при този д-р родих 2-те ми дечица, който много се радват, че ще имаме още един член на семейството живот и здраве септември.
На мен вече ми става лошо към 17-18 часа докато не легна. Само от цигарен дим ми става лошо иначе.  

# 539
Здравейте момичета,
Първо искам да благодаря на всички мамита които сте толкова активни и помагате на всеки един при всякакви въпроси и проблеми. Съжалявам, че аз не съм толкова активна, ама с моята първа бременност няма какви толкова съвети да дам, засега само мога да се уча Simple Smile , но да знаете, че постоянно ви чета  Simple Smile
Миналия ден с ММ ходихме на преглед, засега всичко е ОК, мъничето расте, беше се наспало и си мърдаше с ръчички и крачета, дори нещо си играеше с пъпната връв, док. и ММ много се смяха, за жалост този момент не можах да го видя, че монитора беше завъртян към тях, но важното, че ММ го видя, че той за първи път влезе с мен Simple Smile
Другата седмица съм на ФМ в Марковс, тогава май ще е по интересно, така като чета.
По въпроса за лошото не смея да кажа нещо, защото като, че ли не е толкова, поне както при някои от вас, по скоро само сутрин като си мия зъбите. Да ви кажа вчера и днес ме преболва и мотае главата и то често през деня, не знам на какво се дължи, мерих си кръвното 110/70, по принцип съм с ниско кръвно, а и вчера ми беше малко лошо през деня, абе не си ми беше ден, но днес само главата ме мотае.
За миризмите процедирам така, някоя която не ми е приятна се махам. Хубавото е, че сега работя от вкъщи и е по друго от колкото да съм в офиса.

Общи условия

Активация на акаунт