Щастие омайва ни сега - затуптяха Септемврийски сърчица! Тема 2

• 30 244
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте момичета,
реших и аз да се запиша в групичката. Това ми е втора бременност. Този път съм с почти всички гадни симптоми на бременността Sick , но гледам да не им се давам. Аз мисля отново да се следя на 2места (по ЗК и на частно), излиза скъпичко , но за мен ЗК е недостатъчна. Края на месеца съм и при 2мата доктори  и тогава ще е и първата ФМ и БХС, надявам се всичко да бъде наред.
Имам си и една анемия,която ще трябва да следя през цялото време и се надявам финала отново да бъде толкова добър.
За началната страничка- термин 09.09., втора бременност,София.

Пожелавам на всички ни лека и успешна бременност.

# 511
Здравейте на новодошлите!

ivanaaa и аз съм някъде 8с и 2 дни Simple Smile Изследвания до сега не съм правила никакви и се чудя вече не трябва ли да си пускам поне кръв/урина. Докторката ме вика на преглед чак на 23ти и мисля, че тогава ще се записваме за изследвания. И аз ще се радвам да споделите какви са първоначалните изследвания и кога се пускат, т.к. нямам идея.

Здравей Lili_f, вчера ме регистрираха и ми пуснаха направление за първите изследвания - микробиология и цитонамазка (на мен цитонамазка ще ми пусне по-късно, защото правя терапия за задържане), пълна кръвна картина, глюкоза, урина. Може да пускат и допълнителни, като TSH, които минават по здр. каса, но са по твое желание.

# 512
здравейте момичета, днес бях на преглед- 10с 0д. Бебчо е 3см. Докторът каза, че всичко е нормално. Голямо щастие Simple Smile

# 513
И при мен симптомите се засилват  Sick, но се успокоявам с това, че стига бебчо да е добре няма значение в мометна как се чувствам Simple Smile
И аз като Famy мисля да се следя и по здрвна и на частно и даже сега мисля да си запиша час при някой доктор по- наблизо и се чудя, дали ще възникне проблем когато доктора, при когото се запиша на ЖК по здравна каса разбере, че ходя на частно при друг негов колега? Как мислите и какво е показал опита ви до сега? newsm78

# 514
Здравей,
казвам се Нина, очаквам второто си детенце септември месец. Терминът ми е на 21 септември. Може ли да вляза във вашата група?

# 515
Добре дошли на новите. Лека бременност Ви пожелавам.

Аз днес съм на прегледа да видим какво е положението.

Аз ходя само на частно (поема ми се от допълнителното здравно осигуряване от работодател), нямам опит със здравната каса.

# 516
Опитвам се да систематизирам информацията в главата си, но явно не ми се отдава много-много. Embarassed

Кога да отида, за да ме регистрират за ЖК?

Ходих в края на януари - и ми казаха че е рано, и да отида отново през февруари, но не ми казаха дата.

Дата на ПМ 08.12.2014 г.

Дайте съвет - кога да отида - да не ме върне отново? Благодарски!  newsm03  love001

# 517
Румка, първо е важно дали направлението ти е за избор на гинеколог (т.е. този, който ще ти води ЖК) или просто за преглед при гинеколог. Аз например си взех за преглед понеже ходих през 5 г.с. и знаех, че е рано за ЖК. Обаче в крайна сметка си платих на частно. Извика ме след 2 седмици, когато ще съм в 7 г.с. и тогава ще си използвам  направлението. Вече ако всичко е ОК ще взема направление за избор на гинеколог и ще започнем ЖК след колкото време той прецени да ме извика.
Кога ще те запишат на ЖК зависи и от самият лекар. По принцип винаги трябва първо да се чуе сърце, за да имат основание да те запишат. Предишният път в 7 г.с. чухме сърце и в 9 г.с. ме записаха на ЖК. Сега ходя при лекар, който записва 11-12 г.с., освен ако не реши друго в конкретния случай.
Дано е станало ясно, много обстоятелствена станах...

# 518
В 7 г.с. чухме сърце.Лекаря ми каза ако нямам проблеми да ида след 12 седмица с направление за женска.Реално ако няма проблеми чак след 14.03 съм на преглед.

# 519
За избор на гинеколог е, но било твърде рано за да го използвам.

според калкулатора на бг-мамма на 02.март започвам 12 г.с., обаче тогава направлението ми ще е изтекло (изтича мисля на 28.02)
Или с други думи вероятно трябва да отида последната седмица на м.февруари за да видим сърдечна дейност и да ме регистрират, ако е възможно.

Озадачавам се тогава защо личната ми даде направление за избор на гинеколог, а не направление за преглед  - щом като е толкова рано?

благодаря ви за помощта, ще почакам тогава още 10-ина дни  Hug

# 520
Можеш да се обадиш на гинеколожката и да я питаш.
Личната не е била наясно, тъй като всеки гинеколог записва по различно време. Мен ще ме запишат чак в 12г.с, а други ги записват още в 7-8.

Или за всеки случай отиди към края на месеца.

# 521
Shmoksi, честито за бебчетата! Страхотно, ще си имаме и близначета в групата  Heart Eyes
Аз вече до такава степен свикнах с киселините, гаденето и повръщането, че вече не си спомням какво е да ги нямаш Sick Пробвах със запарка от джинджифил, гадничко е, обаче помага, поне временно. Иначе ходенето до тоалетна нон стоп, безсънието и умората вече за нищо ги нямам, притесняваха ме отначало, сега свикнах.
Моят гинеколог каза, че ще ме регистрира след 9 седмица - като види, че всичко с мъничето е ок Simple Smile

# 522
Здравейте на новите мами   bouquet
Моят опит с ЖК с предишните бременности е богат хахах С първатасе записах в поликлиниката заради болничните и си ходех на частно при лекаря при който родих.В поликлиниката лекаря беше под всякаква критика изкарваше ми акъла всеки път.Според него плацентата ми се калцирала, според акушерката бъках от бактерии и така.С втората бременност реших да си спестя тези вълнения и се записах на платени консултации в Шейново.Записват те от 12 г.с. плащаш си 340 лв. беше тогава и ти влизат всякакви изследвания вътре.На ЖК в Шейново бяха лекири от родилното и съм много доволна.Този път ще се запиша в Майчин дом на ЖК пък да видим, но там преди 12 г.с. също не записват.Бях на преглед там края на миналия месец и тази или другата седмица ще ходя пак на преглед и вече ще видим за записването.Направление занесох за обикновен преглед защото знаех че е рано още.
На мен също ми се пие мноооооого вода постоянно Joy
Постоянно ми е лошо също така.Като закуся после цял ден ми се гафи SickВъпреки това се чувствам супер щастлива.Общо взето каквото и да съм преживяла бременеенето ми е най хубавие период хахаха.Малко ми е натоварено но пък вече съм в къщи така че поне това отпадна.Хубавото е че съм в сесия и свга мога да си бременея и да си уча без да се притеснявам че съм на работа Joy
Както и мога да се занимавам с децата да ги водя по тренировки и абе изобщо не ми е скучно Joy

# 523
  • Драгоман
  При първата ми бременност гаденето продължи през цялото време, сега също е много силно и постоянно, даже повръщам по няколко пъти на ден. Но мисля, че когато повърна сутрин веднага след ставане ми е по-леко през деня и мога поне нещо да ям, иначе ми се повръща постоянно, но стискам и става по-лошо!  Sick #Crazy

# 524
Вече не издържам на гаденето Sad
Ям само лимони, кивита и кисели краставички. И пия сок от вишни. Ако не е кисело, не мога да го хапна.
Проверявах за някакви капки против гадене, но изглежда са вредни и не е добре да се пият. Надявах се да мога поне в работно време малко да се очовеча, за да не гледам като натровен плъх  Confused

Как се справяте с работата? Имате ли енергия и сили?
Мен ме обхващат някакви много странни настроения  Laughing
Купих си едни нови обувки. Много си ги харесвах в началото. И после изведнъж като ме тресна нещо - казах си "Тези обувки са най-грозните, които съм виждала някога, не мога да ги гледам. Повръща ми се от тях!". И наистина, като ги погледна и усещам нещо като гадене. А по-лошото е, че като видя някой на улицата с такива и отново усещам гадене! Това просто не е нормално  Joy Луда работа!

Общи условия

Активация на акаунт