Щастие омайва ни сега - затуптяха Септемврийски сърчица! Тема 2

• 30 190
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте и честит празник txtloves newsm76

Нека магията на любовта изпълва целия ни живот!
Обичайте и бъдете обичани! Simple Smile

# 646
Честит празник на всички!  1dating
Много усмихнати моменти ви желая!  Hug

# 647
Честит празник на всички мами! Да сте живи и здрави , много позитивни и много усмихнати!
 newsm51

# 648
Знам, че не е много добре в ранна бременност да се пият лекарства, но ако се обезводня, ще ме вкарат в болница и пак ще ми дадат лекарства, само че на системи и в доста по-големи количества.
Ох, много ти съчувствам! Аз съм в 11-та седмица и вече започва да ми минава гаденето, така че не се притеснявай, вижда му се краят. Но е много неприятно наистина.

Поздрави на всички за днешните празници!

# 649
И аз утре влизам в 11г.с гаденето и при мен отмина сутрин,понякога се появява като се храня  Sad
Вие как сте с качването на килограми! Аз нямам увеличен апетит и съм +2

# 650
Честит прaзник момичетa Simple Smile
Aз съм в осмa седмицa и гaденето е с пълнa силa при мен. Зaтовa съм и минус двa килогрaмa. Дaно премине по-скоро Sad

# 651
Аз вече влязох в 12 седмица, но гаденето и повръщането не спират. Вместо да качвам, съм свалила 3 кг. Прилошава ми от всичко, което хапна, независимо дали е плод, зеленчук, месо, дори айран или сок.
Снощи ми се случи нещо странно - на вечеря ядох зелена салата и съответно след 20 минути я върнах. После изведнъж усетих безумен глад. Направих си два запечени сандвича с кашкавал, изядох си ги с голям кеф и не ми прилоша от тях. И днес ще я пробвам тази схема, защото и аз имам сериозни притеснения да не ме вкарат в болница.
Иначе резултатите от БХС са ми добри. 1:5000 за Даун и 1:10000 за останалите. Възрастовият риск ми е малко по-висок, но все пак съм на 34,5 години.
За ЖК ще ме запишат чак на 26.02., но имам достатъчно доверие на доктора ми, за да не ме притеснява това.
Исках да попитам дали има други бъдещи майки, които са с резус фактор Отрицателен и дали са на ясно кога какви изследвания се правят.

# 652
Вечната Амбър, аз съм с (-) резус фактор, но и таткото също е с такъв, така че не се налагат каквито и да било допълнителни изследвания. Доколкото съм запозната се прави само в случаите, когато майката е с (-) , а бащата с положителен.

Иначе при първа бременност не е проблем, доколкото знам се правят изследвания за антитела и ако са отрицателни слагат инжекция - анти Д гамаглобулин на майката през третото тримесечие (28-30г.с.), която не е задължителна и е с цел по-леко преминавана на жълтеницата при новороденото. А задължителната ваксина се бие до 72 часа след раждането, за да се изчисти майката от +Rh. Ваксината се осигурява от болницата, докато тази по желание в 28-30г.с. трябва да се закупи от майката.  Simple Smile .

Аз със сигурност съм напълняла, но не смея да разбера с колко  килца Embarassed Предвид повишения апетит е в реда на нормите  Mr. Green

# 653
Честит празник и от мен момичета!  Simple Smile Бъдете много обичани и не спирайте да обичате!  А през септември  нека всички държим в ръце плода на нашата любов Simple Smile
Днес бях на преглед и туптящото сърчице беше най-големия  подарък за празника!  Simple Smile Докторът каза, че малко изоставаме, но може би съм забременяла по-късно. Надявам се това да не е проблем. Нещото, което ме притесни и че пусът не се видя с коремен ехограф, а само с вагинален. На няй случвало ли се е такова нещо? Ще съм много благодарна ако споделите.

# 654
Вечната Амбър, и аз съм с 0-, ММ е с АБ+ . В началото бяхме много притеснени, но коментирахме с лекаря каза, че няма проблем. В крайна сметка смятам,че няма да има проблем, все пак е и първа бременност, както писа момичето по-горе.  Hug

Честит празник и от мен!  newsm76
 Аз получих закуска в леглото,а ММ още вчера магнитче "Супер татко!" Simple Smile Сложи си го на видно място на хладилника.
 Днес се видяхме с едно 5 месечно септемврийче.Цял ден го гушках и целувах. Толкова е хубаво,когато времето навън е слънчево и приятно, само за разходки!

Все повече се убеждавам,че това с бременността е момент, на който е хубаво да се наслаждавам на 100%. Чувствам се здрава вече,в понеделник съм на работа, мисля да спомена вече и на колежките,че нямам намерение да работя още много - до началото на април някъде. Даже днес подметнах на едната колежка, тя почна да ме убеждава как работата била подходяща за бременни и тн. Изборът е мой, аз преценям,че не искам да работя още много.

Та така минава моя 14-ти февруари... Надявам се и вашия ден да е бил специален! Лека вечер от мен!  Hug

# 655
Честит празник момичета! Аз от както съм бременна съм все в някакви тъжни настроения и днес не ме подмина+ следобедно повръщане, изобщо до никакво празнуване не ми беше. Много ме е яд, защото първата бременност се чувствах толкова добре, а сега само глупости са ми в главата и все съм тъжна. Опитвам се да се наслаждавам на идеята, че ще стана майка за втори път, но нещо не ми се получава съвсем. Може би защото бебето ни изненада до някъде и аз не бях много подготвена, не знам, обаче все ми е едно смотано.

Вечната Амбър и аз съм свалила, 5 кг. Не е лошо, защото съм с наднормено тегло така или иначе. Но все пак и аз искам гаденето вече да спре...

На мен ми се гади следобед, сутрин съм пушка, но следобяда едва го изкарвам. Има ли и други така?

# 656
Здравейте!
Аз съм Снежи и съм с термин 27.09, втора бременност, от Пловдив. Имам дъщеря на 4 години и много искам още едно момиченце. В сряда ме записаха за ЖК. В момента съм в 8ма г.с. За разлика от първия път, нямам никакви  лоши странични усещания като гадене, сънливост и липса на енергия. Последните два дни обаче ми се иска да беше това, вместо бедата, която ме застигна. Имам потвърдена диагноза "варицела". Гинеколожката ми каза, че не е опасно, но личната беше много притеснена. А ако знаете само какви снимки и статии има из мрежата... Моля ви, ако някоя от вас има опит (лично или чрез позната) с варицела по време на бременност да сподели!
Съжалявам, че ви товоря с проблемите си, но ми е много важно да получа проверена в практиката информация.
Благодаря предварително!

# 657
Много съжалявам за това, което ти се е случило!
Тази потребителка е карала варицела по време на бременност. Попадала съм на такива нейни мнения. Може да ѝ пишеш ЛС да я питаш. Детето ѝ се роди живо и здраво, ако това може да ти вдъхне надежда.
С първата ми бременност в отчетната ни тема едно от момичетата се разболя от варицела и също всичко беше наред. Не е приятно самото боледуване, но изходът беше благоприятен и бебето беше в отлично здраве.
Така че не бързай да се тревожиш и стискам палци всичко да мине по най-добрия възможен начин!

# 658
Здравейте момичета. Аз вчера бях на преглед и доки много ме изненада като изтърси, че имал съмнения за момче. Simple Smile Толкова ме изненада, че не разбрах бъзика ли се или е сериозен, макар че доста сериозно го каза. В 9,5 г.с. съм. Дали наистина е видял пол?
Иначе след две седмици ме вика за ранен БХС, а за ранна фетална морфология изобщо не спомена. Уф тия изследвания много ме объркват. Допълнителното ми здравно ми пратиха списък с изследвания, които покриват и в него БХМ го бяха разделили в два периода - от 11-13 г.с. ултразвук и преглед за синдром на Даун и 14-16г.с ранен БХС, пък те нали се правят по едно и също време. Като питах доки, той каза, че били комбинирали нещо с ФМ. Уф незнам вече.

А и да похваля моят доктор - вчера на всички момичета подаряваше лаленце за празника, с пожеланието винаги да сме влюбени в живота. Много мило ми стана.

# 659
  • София
Здравейте момичета. Аз вчера бях на преглед и доки много ме изненада като изтърси, че имал съмнения за момче. Simple Smile Толкова ме изненада, че не разбрах бъзика ли се или е сериозен, макар че доста сериозно го каза. В 9,5 г.с. съм. Дали наистина е видял пол?
Иначе след две седмици ме вика за ранен БХС, а за ранна фетална морфология изобщо не спомена. Уф тия изследвания много ме объркват. Допълнителното ми здравно ми пратиха списък с изследвания, които покриват и в него БХМ го бяха разделили в два периода - от 11-13 г.с. ултразвук и преглед за синдром на Даун и 14-16г.с ранен БХС, пък те нали се правят по едно и също време. Като питах доки, той каза, че били комбинирали нещо с ФМ. Уф незнам вече.

А и да похваля моят доктор - вчера на всички момичета подаряваше лаленце за празника, с пожеланието винаги да сме влюбени в живота. Много мило ми стана.

Аз и друг път съм казвала тук, че миналия път разбрах, че съм бременна късно и при първия преглед се оказа 10-11г.с. и казаха, че нещо стърчи, сигурно пишка, така, че и в средата на девета г.с. ми се струва възможно да се направи предположение ако апаратът е хубав и докторът разбира какво върши.

Общи условия

Активация на акаунт