Щастие омайва ни сега - затуптяха Септемврийски сърчица! Тема 2

• 30 256
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
добро утро   food010

Балтазара, при първия ми спонтанен аборт не са ми правили кюртаж - не се наложи, и не видяха сърдечна дейност преди да започнат проблемите, защото не бях ходила на преглед още. Предположенията са, че било "кухо яйце".

С една от бременностите докато лежах по болниците, имаше едно момиче, на което й бяха правили кюртажи 7-8 пъти - и все са й казвали, че е "кухо яйце". Без да има кървене или болки - а според прегледи от ехограф. Е, на това момиче - тогава беше в 7ия месец, й беше писнало от тази история. Със тази бременност, с която беше в болницата докато и аз бях, я били накарали да се подпише, че е уведомена, че има "кухо яйце", но тя по свое желание не желае кюртаж. И така това "кухо яйце" към момента си беше бебенце в 7-ми месец.

Затова не знам какво да мисля при такива диагнози. Може би на твое място - ако нямам кървене. аз не бих се притеснявала - засега. Ако има действително реален проблем, а не проблем който да е причинен от недобър ехограф или недоглеждане на лекаря - от самосебе си ще стане ясно.

И в крайна сметка не се тревожи - всяко зло за добро.   love001

# 421
Балтазара, много, много съжалявам

Аз пия хапчетата, в понеделник или вторник ще ходя на преглед.

# 422
  • Ботевград
Аз днес дадох кръв..Пълни кръвни изследвания и утре сутрин ще ходя да дам урина и секрет и съм готова за сега..Резултати в понеделник..Днес пак погледнахме човечето за малко и пак си подскачаше  Grinning В понеделник от 17.00часа ми е часът за Феталната морфология иии ми е хем притеснено хем се радвам,че ще го видим с таткото пак Blush   
Честито сърчице Онли  Hug Heart Eyes

# 423
Благодаря за бързите отговори, момичета Simple Smile

Baltazara, съжалявам..дано всичко се оправи и скоро да се похвалиш отново.

shmoksi, не съм имала и нямам в момента зацапване изобщо, но тя ме предупреди да очаквам такова. Започнах прогестерон (утрогестан вагинално) в момемнта, в който разбрах, но ми го смени с дуфастон. Сега само увеличи дозата и добави инжекциите. Иначе се чувствам добре, единствено малко ми се вие свят и сутрин имам съвсем леко гадене преди да хапна.

maya_angel, доколкото знам чайовете и соковете с джинджифил облекчават гаденето, но не съм опитвала, само съм чувала коментари от бременни колежки, че ги ползват и им помагат. Успех  Heart Eyes

# 424
мили момичета - вие чувствате ли нещо - някакво движение на бебчето, или усещане може би?

# 425
Румка, аз съм така. Съвсем ясно ми е, че не усещам бебето, понеже съм още 6 г.с. Но усещането е точно като движенията на бебето, много интересно...Иначе съм чела, че при втора бременност се усещат движения през 4ти месец, при първа -  през 5ти.

# 426
Благодаря, Mi6ka Hug Ще пробвам още днес, дано има ефект и при мен Simple Smile

# 427
благодаря ти Biskvitka87  Wink успокои ме, че не си въобразявам  Hug

_Мама_ сподели, че нейното детенце подкача - тоест - се движи, и реално има възможност да усетим нещо на този етап.

моето нещо наподобява на вълнение, потрепване, бълбукане ...

# 428
  • Ботевград
Дааа..и вчера и днес направо подскачаше..Много смешно..Като приближи доки ясно се виждаха ръчички и краченца как мърдат Flutter Докторката ми вика сутринта.."Ела да го погледнем за 2 минутки дали подскача и днес"  hahaha
Но аз още не ги усещам тези движения а ми е трета бременност Wink

# 429
Толкова рано не се усеща движение. Първите движения могат да се усетят между 18-20 г.с.

# 430
  • Ботевград
Диамантче,  Peace   и аз това казвам..Първия път усетих за пръв път към 17 седмица а втория към 15...По рано има газове и те могат да се объркат с движенията на бебчовците..Все пак моето бебе е едва 4..5 см и все си мисля,че още няма толкова сила,че да го усетим Thinking

# 431
Има ли вероятност плодното сакче да се разполага на различни места:

- ако плодното сакче е разположено съвсем близо до стената на матката - може би се усеща както описахме.

- ако е разположено не до стената, но в края на матката - тогава може би не се усеща.

съжалявам, звучи невежо ... Blush

# 432
Нямa кaк дa усещaте бебето още. Усещaте къркорене и движение нa червaтa. A къде е рaзположено имa знaчение, но нa достa по-късен етaп - тези, които сa с преднa плaцентa усещaт бебето по-късно. Нормaлно е дa го усетите около 18-20 седмицa. При вторa бременност е възможно дa е мaлко по-рaно, но не и сегa.

# 433
Мишкa, взимaй си предписaните лекaрaтвa и си почивaй. Всичко ще е нaред.

# 434
Аз сега нищо не усещам, но с миналата бременност точно в такава ранна седмица усещах нещо като гъделичкане, много преди да усетя ритник от бебето, което пък стана в 17-та седмица.
Така че напълно възможно е да усещате нещо и то наистина да е свързано с движенията на бебето. То е специфично и не прилича на друго, което сте усещали преди бременността, така че лесно се разпознава.

Общи условия

Активация на акаунт