Баба Зима вънка шари, ЮЛЧЕ пипка де що свари. ~ Тема 5

• 36 700
  • 731
  •   1
Отговори
# 105
има вятър няма вятър,изведнъж студено,после слънце пече  newsm61.....................а сега кажете бива ли така   smile3506 и най-накрая си останахме вътре само с 15 мин на терасата на въздух  smile3514 Weary

# 106
  • Варна
Привет!
Аз пък изпадам в някаква дупка с това захранване. Искам още зеленчуци да въведа, но ми останаха само газообразуващи или силни алергени. Днес ще въвеждам магданоз. Искам и лук да дам, но е тежка храна, също газообразуваща и малко ме е страх. Иначе плодове ще въвеждам шипка, боровинка, кайсия и праскова. Май с това ще изчерпаме и плодовете. Искам някакви чаючета да й давам, че все по-малко мляко пие и като не иска вода ме е страх, че ще се дехидратира. Обаче не знам какво да давам. Освен пак да започна с копър и анасон за газовете.

Бебе 2, морската сол не е по-различна и здравословна от обикновената. Чист натриев хлорид, обогатен с йод. Останалото е маркетингов трик. И аз през бременността се самозаблуждавах, обаче като направих прееклампсията лекарите ме светнаха.

В четвъртък сме на нефролог. Влизането в болница за изследванията за рефлукса ще го отложим, защото удължиха грипната епидемия във Варна.

Обаче ще трябва най-накрая да се погрижа малко за себе си. От три месеца ме боли показалецът на едната ръка. Има лека подутина на ставата. Не му обръщах внимание, но днес ми направи впечатление, че цемият ми пръст е подут и е едшн път и половина колкото показалеца на другата ръка. Направих грешката да попрочета из интернет и сега съм уплашена. Ще ходя при личния, макар че му бях споменала за този пръст, ама той не му обърна особено внимание. Май няма да изчакам да мине ретроградния Меркурий (който много неща вече ми обърка).

# 107
  • Телиш/Плевен
Mar_bella, при вас си е сложно захранването, но ще се справите. Hug Аз не бих въвеждала нови храни, щом са останали само такива "проблемни". По-скоро бих комбинирала вече познатите. Но нали знаеш, лесно е на приказки... Confused Дано новите храни не тормозят много Ади. Успех с докторите! Не се плаши излишно за твоя случай, то в нета пише какво ли не. Стискам палци да не е толкова сериозно и да мине бързо! Hug

yulianka, и при нас е ветровито, а се бях наканила за разходка днес. Сутринта се събудих от силното слънце и си викам, че днес ще се помотаем, ама като излязох до магазина и направо се намръзнах от студения вятър. Sad Ще почакаме още малко.

# 108
  • Варна
Иначе, сках да кажа за алерггите, ама забравих. Това че детето не проявява алергични реакции сега нищо не значи. Можело да се направи алергия след годинката от нещо ядено на 6-7 месеца.

Не само след 6-7 месеца, ами съм чела, че и след години наред. Бях чела за някакъв дядо получил анафилатичен шок от свинско на 70г, а цял живот е ял.

Да са ни живи и здрави децата, че то не всичко зависи от нас. Аз действам плахо, защото съм патила. Предпочитам да въвеждам по една храна 3-4 дни, че ако има нещо да не хвърлям боб.

Иначе и аз щях да питам за солта, че подправките не ме плашат. Наскоро позната ми сподели, че в тяхната кухня(частна, в Бургас) слагали сол е храната, но понеже била в изключително ниско количество дори не я описвали на етикета. Ами ей това не ми е ок. Да пишат бе. И всеки да си преценява. Не тя да научава тайните на кухнята от готвачката.

Браво на Амели за апетита. Нашия тези дни никакъв го няма. Ама ще я потрая пак да и дойде музата. Почти съм сигурна обаче, че и се услади истински, когато опита нещо наистина сготвено, не просто сварено и пасирано.

Mar_bella хайде дано нищо сериозно ти няма. Ама верно забравяме да си обърнем внимание покрай децата. И аз днес за сефте и сложих магданоз. Хубаво ми напомни за боровинка и шипка, тях не ги бях включвала в сметките.

# 109
  • Пловдив
И аз го давам спокойно с захранването.Всичко си яде МС,глутен,праскови,кайсии,лук абе въвела съм почти всичко,ама гледам да не бързам и му оставям време да свиква с новите храни.Все пак не бързам за никъде има време.Жълтъка ще го въведа ще изчакам 1 седмица,че преди няколко дни въведох глутена и така.Само дето не мога да го науча сам да си хапва с ръката,все аз му давам,ама и това ще го оправим с времето.

# 110
И аз ако давам сутрин, обед и вечер ще яде, но понеже не искам до 8ми месец да замествам, хич не си давам зор със захранването. Сутрин нищо не давам, давам обед и вечер или следобед. Но има дни, в които сме само на кърма. Особено ако ме мързи или излизаме. Въвеждам само сезонни храни и понеже този сезон няма голям избор си въртя едни и същи- морков, тиква, пащърнак, картоф, круша, банан, грах, хляб, райска ябълка, краставица, сирене, яйца. На принципа съм, ако аз ям и подавам нещо и тя да гризе, там, да си намира занимание Simple Smile Вчера й дадох стрък пресен лук, хареса й Simple Smile

# 111
# 112
  • Пловдив

Малиии,колко неизвинени съм ти написала,ако знаеш  Heart Eyes

Дадох на бебка парченце ябълка да си гризка.Отчупваше и големи парчета,въртеше ги в устата си и  ги изплюваше.Докато не се задави с едно,изцъкли очите,зачерви се и повърна.Аз се държах спокойно,без да показвам паника.Не се разплака грам и не се уплаши.Мисля,че и след това ще иска така да гризка.Обаче ако така се случва често кофти.Всичко е омазано.Дано да свикне с времето

# 113
Да се разпиша и днес, дето се казваше във вица "тате, и Асан прояде"  Laughing.
Какво да ви кажа...нещо ми излязоха криви сметките с педагогическото. На нея просто всичко й е много вкусно и ЯДЕ...не опитва  Rolling Eyes И съответно ми отпадна още едно кърмене.
Вчера да речем е сукала в 5, в 10ч30, в 14ч30, в 18ч30 и в 22ч30. Събуди се после към 1, ама само се лигавеше, не е като да е яла... Това ми прави 5 кърмения за 24 часа...Мамите останали кърмачки, как е при вас? Амели яде та чак МММММ прави. На обяд си изяжда 1 черпак супа, което за нейните габарити си е порция. А ако реша да й го взема , не си го дава и реве Crazy
Мойта мома обича да си похапва също,макар да давам само пюре на обяд и два пъти плодови пюрета по около 30-40 гр. Изяжда с очи, на зърнена диета е, яде всичко, което зърне в бурканчетата  Joy. Кърмя два пъти през нощта, и още около 5 пъти до нощния сън, не знам по колко изпива.
1950vv, комай ти беше дала схеми за захранване, бяха  ми полезни  Simple Smile

Момичета, вие ползвате ли мокри кърпички при смяна на памперсите, само ако са напишкани?
Ох, ставам от компа ...

# 114
  • Пловдив
Момичета, вие ползвате ли мокри кърпички при смяна на памперсите, само ако са напишкани?
Ох, ставам от компа ...
Да аз ползвам мокри кърпи като само е пишкал,че иначе много ще ги изнежим,според мен,ако ги мием на всяко сменяне на памперса.Ако е акал задължително го мия.Не се е подсичал до сега нито му се е зачервявало дупето.Сега съм взела няколко вида памперси да пробвам,малко по-евтини,че той напоследък ака по-малко и често,та вървят много памперси.Педи ми каза,че е нормално да виждам всякакъв цвят ако и твърдо и като разтройство,заради храната,която съм въвела.Каза че като му свикне организма всичко ще се нормализира.

# 115
  • Пловдив
Момичета, вие ползвате ли мокри кърпички при смяна на памперсите, само ако са напишкани

Когато сме вкъщи на чешмата при всяка смяна.Вече навън няма как-мокри кърпи,но хич не ги обичам.

# 116
Блягодаря ви момичета   bouquet
болните да се оправят бързо.
Ние откарахме целия следобед на вън,чудно беле,МС си поспа добре,само дето ми изпищя с рев,и доста го раздрусах докато пак заспи,и вчера така,неразбирам защо  newsm78 Не ми е акал днес,и вчера се позабави,ама днес въобще,тая круша не помогна.Абе имам 2 каталога на хип,в единия пише,че ябълката запича,а в др разхлабва.....при вас как е,при нас определено затяга,ще я спирам.Колкото му е трудно на детето.
И аз мисля да почна месото на 7 навършен,чудя се предните дни дали да не вкарам жълтъка.После 2 меса и глутена,той нали е с натрупване та мисля да взема глутенска каша.Вие с какво ще го вкарате?
Имаше и още,ама потегляме към спалнята лекаааа

# 117
Здравейте и от мен.
За мокрите кърпи - аз си ги харесвам. Всеки път ползвам тях, освен ако не е наакана повече. НО да уточня, че бебка ака след почти всяко хранене Shocked. Едва от седмица -две пропуска някое. Ние сме сериозен потребител на памперси и кърпи Laughing Подсече ми се само веднъж, преди да и излезе първото зъбче. Тук бях писала, че мазах със зехтин и всичко беше ок за ден-два.
Бебе 2 беше питала за захранването и кърменията. Давам само на обяд зеленчуково пюре. Яде с апетит и колкото и дам. Имам чувството, че ако не спра да и давам и до вечерта ще хапва лъжичка по лъжичка Crazy Смятам да се огранича до около 80-100 мл пюре, защото после давам и гърда, въпреки,  че днес ме изнуди и и дадох цялото пюре, което бях направила - 120 мл и съответно не искаше после да суче. Цокна, колкото да не ми отказва. Не ми се иска все още да замествам хранене. За сега смятам да запазя обедното, както и да започна да давам малко плодово сутрин или следобед, но по 20-30 мл например, не повече. Иска ми се да заместя цяло хранене чак след годинка, но да видим как ще дойде. Иначе кърмене сутрин към 6.30-7 часа, после в 9-9.30ч, после в 12-12.30 пюре плюс кърма, в 15-15.30 кърмене, в 18.30-19 кърмене. После различно - понякога към 22.30-23ч, друг път в полунощ. През нощта по някое време също иска да яде, но не мога да посоча час, тъй като съм отработила храненето без нито една от двете да се налага да се буди Rolling Eyes
Друг е въпросът, че съм захранила само с тиква и пащърнак. Дадох морков 1-2 лъжички от буркан и всичко беше ок. Втория ден дадох около 30мл и пак ок. Днес си направих домашно морковено пюре от домашни моркови и до вечерта ми се обрина по гърдите. #2gunfire Броя, че съм дала 4 неща и към две има реакция #Cussing out На някой случвало ли му се е да няма реакция от бурканче, а да има от домашно пюре? Домашното е с моркови, които майка ми е засадила и отгледала, за да има пресни за малката. Иначе и тиквата ми е домашна, само пащърнака е от магазина, но е био.
Тук искам да вмъкна, че майка ми получи алергия от храна, която е яла цял живот, на 50 г. Затова и се притеснявам много със захранването на малката, а то по закона на Мърфи...
Елфита, Мира, аз съм повече като мъжа на Елфита, но благодаря за съвета за температурата. Ще го имам предвид, по-добре да не се налага да го прилагам.
Марбела, дано всичко с теб и с пръста ти е наред. Мисля, че сте много добре със захранването. При нас къде по-бавно вървят нещата.
Да честитя и на Мама Сънчо - да и е жив и здрав мъжът!
Все ще забравя някой, нека не се сърди.

# 118
  • Телиш/Плевен
Аз основно мокри кърпи ползвам, защото Елица се подсича от често миене с вода. Мия я само ако се наака много, а това се случва изключително рядко. Peace

# 119
  • Пловдив
После 2 меса и глутена,той нали е с натрупване та мисля да взема глутенска каша.Вие с какво ще го вкарате?[/left]
Имаше и още,ама потегляме към спалнята лекаааа
Аз въведох глутена с бисквити направих ги на прах в чопъра и давам по 1 лъжица (ползвам тази от АМ) Давам вечер с последното хранене с АМ и сутрин,но не в 6ч с първото хранене,а в 10ч.Сипвам директно в млякото и разтварям всичко с водата.Не ми се запушва биберона много добре се разтварят.Пробвах да му дам да гриза ама той само ги мачка в ръцете.

Общи условия

Активация на акаунт