АПРИЛчето е любопитно и с крачици пристъпва ситно :)

• 32 955
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Дао, при М. помага следната схема - давам му лъжица и малко манджа в една купа и той се маже, храни мен, маже по масата и т.н. През това време аз го храня. Баткото също беше така - позитивното е, че бързо се научи да се храни сам. А да, храня го с една престилка за игра, с ръкави, която е от плътен найлон, и след като приключи с мазането я мия. Ето такава:

IMG_4545_1 by juan.pe (anna_p), on Flickr

Последна редакция: пт, 03 апр 2015, 05:40 от anna_p

# 571
  • elhovo
ани,добър начин за храна....и аз така съм правила в моменти на нежелаие за апетит ... Simple Smile
днес ще се празнува - ставаме на цяла годинка...само нека госпожичката ни да е жива и здрва....още спинкаме а мен сън не ме хвана от вълнение и станах още в 7 че дори и по рано за да се подготвя мама... newsm03
почерпете се с хапка  вкусна newsm38 !!!

# 572
  • София
Ани, аз така правя като теб, заедно с престилката, но при нас тя не помага, даже слагам един твърд лигавник отгоре, но пак успява да се намаже във врата, а и аз като грабна втората лъжица - тя си иска и нея  Joy Като ѝ писне да се храни с лъжицата, започва да гребе с шепа и да си смуче пръстите, съответно като се пипне някъде - всичко става в манджа. Пробвах на по-едри парчета, тя си отчупва с пръстчета, но не го яде, а все пак искам поне част от храната да ѝ попадне в стомаха  Grinning Надявам се и аз, че бързо ще се научи сама да лапа.

Мамо коалче, то си е за смях  Joy аз съм се примирила до някаква степен вече, но вчера бях успяла да докарам спанака в прекрасно свеж зелен цвят и някак си беше много впечатляващо, Кандински ряпа да яде!

Гери, честит рожден ден на малката сладурана!

# 573
gergana kyu4ukova, честита ви рожденничка  Heart Eyes

Време ли е вече да ги учим да се хранят сами?
Аз му давам лъжицата, но той го възприема като игра и само бърка в млякото и после размята. Не се сеща да си го поднесе към устата, пък било то и накриво.

# 574
Дао, при това положение идеята за пластмасов стол и банята е чудесна:))) Марки си маже косата, но от там лесно се отмива храната. Не е достигнал висотите на Иринка да си я сипва във врата:)))) Стискам палци по-бързо да се научи да се храни сама!

Feride, аз му дадох лъжица и купичка когато сам започна да дърпа лъжицата, с която аз го храня. Преди това му давах само за снимки Laughing Сега вече няма шанс за хранене ако и той не държи лъжица. Детето ще ти покаже кога за какво е готово:)

gergana kyu4ukova
, честит празник! Да ви е жива и здрава Деси и много щастлива!

# 575
Гергана, Честит Рожден Ден на малката принцеса !

Гери, Калоян е голям сладур, а мама много се е постарала с таралежите Wink

Дао, прекрасно те разбирам. Той Дани не е толкова чист, като Марки на снимката, дори когато аз го храня. Вади си с ръцете манджата от устата и се мацоти.
Ако е по-твърда храната само тогава може сам да се храни. Това става с ръце, разбира се, лъжицата му е за игра само. Днес сутринта сам яде кус-кус и сирене с ръце от купата. Направо там, на стола, го съблякох по памперс. Как ли и в него нямаше кус-кус, не знам..
На кухня и аз няма да го записвам. Ще продължавам да му готвя + купешките пюрета.
Бихте ли описали режима ви за хранене - какво, в колко и по колко Simple Smile

# 576
Адашчеее,да ти е здрава рожденничката Деси. Да расте здрава,умна,щастлива и усмихната малката. Дълги години да празнувате днешния голям ден за двете ви   bouquet
Олечка,част от таралежите(главно питата)са като хибрид от блъснато прасе и костенурка  Joy Joy Joy.. Но другият път повече. Както казва една приятелка-за другия РД може тематиката да е червей,че да съм сигурна,че ще се получи  hahaha

# 577
  • София
Feride, всяко дете е различно, аз давам да се храни сама, защото така си иска, а и е единственият възможен начин да хапне нещо различно от кърма.

Ани, съвсем сериозно го обмислям. Тъкмо трябва да се занеса и за едни пластмасови купички до Икеа, че в момента ползвам порцеланови и нещо се разубеждавам като гледам как "борави" с тях.  Laughing

# 578
Честит рожден ден на Деси и Калоян!
Dao, аз точно заради омазването взех базовия стол на Икеа:) Идеален е за миене. Моята бубка имаше период през който бъркаше и с двете ръце в яденето. Вече не го прави, но има голям мерак да се храни сама с лъжицата, въпреки че идея няма как се прави и така загребва, че скоро мисля, че ще бърша и от стените манджа.
За прохождането- реално тя започна да се предвижва от много малка сама, но в момента изпитва сякаш страх да се пусне. Като започнем да вървим за ръчичка, след няколко стъпки се пуска и сяда на дупето. Не я виждам скоро да проходи сама.
Иначе е страшен характер. Голяма е сладурана, но е такъв инат. Ето сега съм я сложила за малко в кошарата за игра- изхвърли демонстративно всички играчки навън, гледайки ме как ще реагирам Laughing Тропа с краката и протестира...Овен!
Мамолог- бяхте ли на преглед? Чудя се дали да изчакам да спра с кърменето или да си отида сега. Някой има ли впечатления от д-р Лора Дойчева, Токуда?

# 579
BettyBoop, по спомен от баткото, на мамолог се ходи най-рано месец след спиране на кърменето.

olech_ka, права си, Марк се храни много чисто като за бебе. Обяснявам си го с голямото му желание всичко в купичката да попадне в коремчето му, а не да се пилее по лицето, ръцете и дрехите му Joy

# 580
  • София
Бети, същите номера ги прави и моята госпожица, Овен с асцендент Лъв  Laughing много е добричка, но невероятен инат и има нулев праг на търпимост  Mr. Green

# 581
аз се включвам да се оплача от  моето дете. От както стана на 1 година,все едно  го подмениха. Толкова спокоен и кротък беше,ако направи нещо нередно и му се скара някой навеждаше глава засрамено. Сега всяко нещо,за което му се каже 'не',завършва с демонстративно тръшкане назад,превиване и усукване
на осморка,съпроводено с истеричен рев,все едно го колят. Направо не мога да го позная..всичко буквално от 30ти насам..друга мама с подобен проблем и съвет за справянето му ,защото аз мога да си го оставя да се дере,но дали това е начинът  Thinking

# 582
Аз като му кажа "не, пипай там" "там не" и тн. и с повишен тон, започва още повече да прави това, което не трябва или ако е взел нещо, което не може и му го взема от ръцете почва едно пищене и тръшкане докато не го залъжа с нещо друго. Не знам и аз как да го накарам да ме слуша, мисля че е още малък... Да не говорим, че на всички деца им бърка в очите и ги бута на земята или ги бие по главата.

# 583
адашче,не мисля ,че са малки,прекрасно разбират значението на думата 'не'. Просто не проумявам как си легна послушен една нощ,а се събуди диване...и как само потропва с крачета като не стане не неговата  ooooh! . То вярно с характер,ама пък чак така и то изведнъж. Чак не мога да го позная

# 584
  • в 1001-та нощ
И Руни много държи да се храни сам, но .... нека се позатопли още малко Simple Smile

А бяхме на кратка почивка и се държа съвсем прилично на такъв стол:

Мислех, че ще ми е трудно и ще се върти постоянно, ама не  Peace От изв. време почти не цапаме лигавника, даже. Евентуално накрая, ако се е нахранил Simple Smile

Ето още малко от него Simple Smile

Седнал на кръчма - издаваше индиански звуци:

Все още ходи само по този начин - опрян на нещо:

Не разрешава никой да го държи, води и т.н. - колкото може сам - толкова Simple Smile Иначе бързо се придвижва, но без опора не пази равновесие. В проходилка се чувства ограничен.

Опит с детска кухня нямам - не съм ползвала нито за баткото, нито за него. Нашата храна я приготвям да става и за него. Няма голяма промяна Simple Smile Така или иначе не пържа, не ползвам люто и т.н.  Blush

Общи условия

Активация на акаунт