АПРИЛчето е любопитно и с крачици пристъпва ситно :)

• 32 937
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Iv,защо да го забавяш,той е още малък,всяко дете прохожда различно-едни на 8м,други на 1.5г. Ти сма казваш,че ходи сам,държейки се за мебели-това показва,че всичко здравословно е наред с него( от ортопедична гледна точка). Би било притеснително ако на тази възраст не прави опити или не може да ходи дори и с чужда помощ. Така че според мен го остави самичко да събере сили и смелост,няма непроходило и непроговорило детенце

# 616
А ако има сериозен стимул (дистанционно, телефон Simple Smile пак ли не иска сам? Аз не бих форсирала нещата, ще тръгне сам Simple Smile
Дани така обикаляше, държейки се за мебелите, около 3-4 месеца преди да проходи.

# 617
Тръгва, но само ако има къде да се приземи. Понякога пък хуч не иска докато не те хване за ръка.

@geri-gb Да, знам, че няма да остане непроходил и няма вечно да му пасирам храната например. Но фазата с вечното наведения родител мина, от февруари, дори и по-късно, ходим насам-натам, гоним гълъби из парка, мислех, че е готов за следващите стъпки...знам ли, той ще си покаже.

Не че нямам търпение да го гоня из къщи и да събирам съдържанието на шкафовете (което и сега правя). Wink))

# 618
  • elhovo
Ив,ще ти кажа само едно....колкото по късно тръгне само детето толкова по добре...не вярвах на другите майки докато е се убедих в това.сега не мога да седна за глътка кафе,хапка дори не мога да хапна като хората,а за изкъщи да не коментирам...всяка майка знае Simple Smile как е!ще тръгне...иначе и ние доста време си ходехме за 1 ръчичка и изведнъж се пуснахме....направих и прощъпулника след няколко дни защото имахме повод за нея дата.... Simple Smile
и след днешната К - 11кг., 75 см., взеха ни кръв,дадохме урина и всичко е наред...ваксинката за годинка я оставихме за като ни мине че нали сме малко сополивички да не рискуваме...другата седмица може би ще я бием,само да сме добре!!!! Hug

# 619
Здравейте, с удоволствие чета за наборите, макар и да не съм много дейна.

Искам обаче да попитам за ходенето. Simple Smile Тук май ще е най-подходящото място.

Моят разбойник ходи чудесно, но само ако се държи за ръка за някой. Пуска се само за 4-5 крачки със засилка и то ако го чакам на другия край. Като че ли се страхува. Иначе си обикаля по мебелите, като е в добро настроение може и сам да се засили и прехвърли между дивана и масата.

Има ли начин да му помогна да събере смелост и да не се плаши? Като иска да дойде при мен седи на ръба на дивана и се сърди докато не го повикам и не застана в поза да го гушна. От февруари насам си ходи с наша помощ...да не го забавям като му помагам, защото така е по-лесно?
Най-добре го остави сам да реши кога да се пусне. При нас стана за около 2 седмици.

# 620
Ив, всяко дете има собствен ритъм, изчакай го сам да реши кога е готов, както са те посъветвали вече:) Независимо какво правиш или не правиш ти, детето ще проходи когато е готово:))

Големият ми син имаше нужда от 3 месеца между първите няколко самостоятелни крачки и окончателното пускане, но като се пусна направо тичаше и въобще не е падал:) И до сега е по-предпазлив. На Марки му отне по-малко от една седмица от първите крачки, за да започне да обикаля сам в къщи, и 3 седмици да се пусне и навън. За сметка на това често пада и току се сдобива с нова синка:)

Аз вече го захраних с белтък. Няма никакви проблеми. Направо не можех да си представя как ще я караме по Великден с всички козунаци, ако не мога да му дам да пробва.

# 621
Анна, ще споделиш ли как го въведе белтъка. И аз искам да му дам вече. Замислям ме и за прясно мляко, но като съставка на сладкиш.

# 622
olech_ka, разбира се!

Въведох го съобразно препоръките на Косе-Босе - първият ден с картофени кюфтета, направени с цяло яйце, после като застройка на супа-топчета, после като част от пилешко кюфте и вчера му дадох крокети от тиквичка. Някъде по трасето дадох и 1 парче домашен кекс. Така 1 седмица и вече го броя официално захранен. Супите със застройка са много добър вариант за въвеждане на белтъка, но в къщи баткото предпочита бистри супи и за това имах само 1 вид супа, която му давах 2 пъти през въпросната седмица.
 На Великден ще го захраня с агнешко, защото в къщи агнешко се готви веднъж в годината, та да се възползвам:)

# 623
Мерси   bouquet

# 624
значи ли, че с папкането на кухня - супи и десерти сме захранили белтъка  Simple Smile?

мами, аз имам следното питане. как да откажа торбестото от сутрешното кърмене? и колко е необходимото количество мляко за детенце на 1г. на ден?

# 625
Значи,все пак го приема,без значение под каква форма-в застройка на супа,в кюфте или просто сварен белтък. За количество мляко не знам. Наш момко не се води от статистиките,той си е лакомийка hahaha . От 2-3 дни има 4 хранения с човешка храна по около 200гр и отделно кърмения за приспиване вечер,както и през нощта. Отделно все е готов да поема неограничено количество храна. Направо не знам къде я побирс като от 3 месеца седи между 9.2 и 9.3

# 626
Има нужда от 20-50 гр млечни продукти (сирене, кашкавал, прочее) и мляко около 500-600 мл. Това за деца на 1-2 години. Така четох Wink
Гери, на мен 4 пъти по 200 гр + мучене не ми се виждат чаак толкова много. имат нужда от много енергия Simple Smile

Последна редакция: ср, 08 апр 2015, 14:33 от olech_ka

# 627
Olechka,той 4 пъти яде както се вика "фиксирано",тези между другото хич не ги и включвам в сметката,пък мученето..като хване не пуска  Laughing
Той е бебе си е така,никога не се е случвало да се наяде и да пусне гърдата,мучи си докато пуска или докато аз не го отделя,последното винаги съпроводено с рев. Лакомия си е и това е

# 628
 Laughingооох, ние с мученето приключихме отдавна. Не знам как издържате още. Дано винаги да е с добър апетит Simple Smile

# 629
Ооо ,мучим си,като гледам поне до абитуриентския бал ще е така

Общи условия

Активация на акаунт