АПРИЛчето е любопитно и с крачици пристъпва ситно :)

• 32 947
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
На периоди е и моят бебчо. Заспива късно и спи по около 10-11 часа. През деня или две кратки дрямки- по 30-на минути или една дълга- 1.5-2 часа, понякога и въпреки дългият сън към 17 пак дремва за кратко. Днес спа само веднъж в раниия следобед и вечерта беше доста кисел.

# 601
Спи веднъж около 12-12:30 за час и половина-два. През нощта от 20 до 8. Буди се да суче 3-4 пъти.

Режимът на Краси е същия , сутрин варира 7-7:30-8:30 , и за през нощта не знам колко пъти суче , повече от 3-4 са , но поне през деня почна да яде повече , почти винаги изяжда порцията и се чудя кога да почна да и предлагам повече , сега яде 190-200 гр , но почти след всяко хранене си суче .
 И да се похваля , пияното морковче направи 3-4 крачки само от мен до дивана , но определено я е страх , ще изчакам да е сигурна и тогава ще направя питка . За пълзенето вече нямам надежда , ходи по дупе и това е , даже се научи и праговете да минава така

# 602
  • Асеновград
Спи веднъж около 12-12:30 за час и половина-два. През нощта от 20 до 8. Буди се да суче 3-4 пъти.

Режимът на Краси е същия , сутрин варира 7-7:30-8:30 , и за през нощта не знам колко пъти суче , повече от 3-4 са , но поне през деня почна да яде повече , почти винаги изяжда порцията и се чудя кога да почна да и предлагам повече , сега яде 190-200 гр , но почти след всяко хранене си суче .
 И да се похваля , пияното морковче направи 3-4 крачки само от мен до дивана , но определено я е страх , ще изчакам да е сигурна и тогава ще направя питка . За пълзенето вече нямам надежда , ходи по дупе и това е , даже се научи и праговете да минава така
И ние сме така само веднъж около обед за час а нощем сучем поне 5-6 пъти.Засега не се пуска сам да ходи.

# 603
Спането- моята бубка спи по два пъти през деня, за около час- час и половина. Нощем обаче не спи добре. Явно я мъчат зъби, защото последните дни е някакъв ад. Буди се много често и само гърдата я успокоява. Притеснявам се, защото и тя не може да се наспи, и ние.Цяла година мина, а нямаме една нощ пълноценен сън.
За храненето- давате ли леща? Аз вчера дадох за първи път и леко се запече.

# 604
  • София
titinq, и Ирина е така - от 3-4 дни прави по няколко крачици сама, но е нестабилна и се страхува да прави повече. Кога се прави прощъпулник всъщност? Иначе и тя суче по няколко пъти на вечер, но това са бели кахъри:)

# 605
  • в 1001-та нощ
Трябва да може по-уверено да ходи сама  Peace

# 606
  • Асеновград
titinq, и Ирина е така - от 3-4 дни прави по няколко крачици сама, но е нестабилна и се страхува да прави повече. Кога се прави прощъпулник всъщност? Иначе и тя суче по няколко пъти на вечер, но това са бели кахъри:)
Повечето мами от радост бързат да правят при първите стъпки на детето.Хубаво е да се изчака малкото човече да е поне стабилно и уверено, когато тръгне към поставените предмети.

# 607
Ние направихме миналата седмица, около месец след като проходи. Вече е съвсем стабилен, даже тича. Не иска и за ръка да го държа, дърпа се.

# 608
  • София
И аз така си мисля, че трябва да е стабилно детето и наядено, да не хукне след питката  Laughing

# 609
Хахахаха, Дао, това ми е основното притеснение за Марк - като види търкаляща се безнадзорна манджа, въобще няма да забележи нищо друго:))))

Питката на М. ще я правим на Великден, месец след като проходи. Вече е стабилен, а преди няколко дни се престраши да се пусне и навън - тичаше по Витошка и се заливаше от смях, а хората внимаваха да не го сгазят Joy

# 610
Калоян пък хич и няма намерение да прохожда,даже за 1 ръка го е страх да се пусне,та като гледам може към Коледа да правим прощапулник  Joy

# 611
Гери, то може да стане много бързо. Дани правеше 1-2 крачки, които бяха по инерция докато пада Simple Smile изведнъж обаче се пусна много смело и буквално за 2-3 дни напредна така, че вече съвсем сам си ходи из стаите насам-натам ;

# 612
О,хич и не настоявам да е скоро  hahaha . Предпочитам да го намирам на различни места,но в пределите на стаята  hahaha
Да ви се похвалим,вече сме здрави,от червеното гърло няма и помен. Това ни е първото разболяване,от което се оправи без АБ и се чувствам тоооолкова щастлива,все едно е най-големият ни напредък до момента

# 613
Браво! Да сте здравички, както и всички други бебоци Simple Smile
Вчера направих пуешки бульон, след поста на МамаМарта (той тате го направи, всъщност) и на Дани много му хареса Simple Smile неочаквано Simple Smile преди му давах от нашите супички (зеленчукови) и не ги искаше, все ми буташе ръката с лъжицата. Този път му се услади и изяде към 50-60 мл. Днес му дадох агнешко, че досега не бях давала. Като цяло пюретата добре ги хапва, а кашите напоследък не ги иска много. Трябва повечко плод да добавям, че да хапне нормално количество. за сметка на това Км, сирене и кашкавал просто обожава Simple Smile

# 614
Здравейте, с удоволствие чета за наборите, макар и да не съм много дейна.

Искам обаче да попитам за ходенето. Simple Smile Тук май ще е най-подходящото място.

Моят разбойник ходи чудесно, но само ако се държи за ръка за някой. Пуска се само за 4-5 крачки със засилка и то ако го чакам на другия край. Като че ли се страхува. Иначе си обикаля по мебелите, като е в добро настроение може и сам да се засили и прехвърли между дивана и масата.

Има ли начин да му помогна да събере смелост и да не се плаши? Като иска да дойде при мен седи на ръба на дивана и се сърди докато не го повикам и не застана в поза да го гушна. От февруари насам си ходи с наша помощ...да не го забавям като му помагам, защото така е по-лесно?

Общи условия

Активация на акаунт