АПРИЛчето е любопитно и с крачици пристъпва ситно :)

• 32 952
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  Hug честит рожден ден на всички бебоци, да са здрави и палави  Crazy Mr. Green

Joy торбестото ще остане гладно ако само се храни  ooooh!, връзвам я на столче, издърпва едните каишки  Laughing играчки 2-3 подавам, мята ги да чуе звука им и моето "нееее"  Mr. Green оставям ги някоя минута на пода, но като започне да не отваря устата и да гледа към тях подавам отново. като се затопли добре ще пробвам да я уча сама да се храни,  Laughing проявява известен интерес към бурканчето, успявала е няколко пъти да бръкне или дръпне  hahaha

вече вчера  Laughing, че докато дойда си дойде вчера  Laughing яде заешко от кухнята, даже не направи въпрос за едрината на моркова, че на такива пюрета се дърпа  Rolling Eyes или е инат.  Laughing и аз го пробвах зайчето, добре беше и на сол, по моите представи. супата изядох, но не разбрах каква е  Joy и кремчето опитах, нишесте с много малко захар.  Simple Smile като за първи ден съм много доволна, започнах с метални прибори да я храня. до преди дни ползвах силиконови, добре прие промяната.

# 586
  • София
geri-gb, прекрасно те разбирам и ти съчувствам. Моето дете винаги е било по-активно и с характер, но поне се беше научил да яде известно време след началото на захранването и се хранеше добре. Докато преди месец ЕЙ така като при вас за една мощ се промени. Стисна устата, започна да се дърпа, плюе, блъска лъжици и пр. Сега яде само с играчка, филмче, песничка и т.н., макар че не съм фен на този метод и не вярвах, че някога ще постъпя така:(

За режима на хранене - ние вече сме на четирикратно хранене през деня:
9:00 - суче и 20 мин след кърменето каша от зърна или от ядки или попара - около 200 гр. + малко плод към кашата или запарка от шипка и липа към попарата.
11-11:30 - вода 20-30 мл (учи се още) и плод около половин ябълка, половин голям банан, резен-два манго, половин банан с резен авокадо и др.
13:00 - зеленчуков бульон 30-40 мл + месно основно, а от скоро или рибно 250-300 гр, редувано през ден с месен бульон 30-40 мл + зеленчуково основно с 2/3 жълтък 250-300 гр.
17:00 - суче и 20 мин след кърменето каша от зърна или от ядки около 180 гр. 
20:30 - кърмене.
Все още имаме и едно нощно кърмене към 4-5 ч.

Последна редакция: сб, 04 апр 2015, 11:03 от Мама Марта

# 587
Момичета, да похваля моята принцеса:) След като вчера се оплаках, че се страхува да се пусне сама, снощи направи първите си крачки. Днес повтори на няколко пъти, така че май скоро ще правим прощъпулник   animal037

# 588
  • София
Честито, Бети!  Браво на малката принцеса:)

# 589
Мама Марта, много добре си хапвате (като количество) Simple Smile Сама ли приготвяш бульоните и как точно ги предлагаш (в смисъл, течни са.. направо така си ги даваш с лъжица или слагаш сухари)?

# 590
  • София
С лъжичка ги давам, бистри са като водичка, не давам хляб с обедното хранене. Той и сутрин, и следобед си хапва зърнени. Всичко аз му готвя, но на бульоните нищо не им приготвям Simple Smile Зеленчуковият е от каквото съм му готвила за деня - отливам от водичката, в която съм варила зеленчуците и съответно той винаги е пресен. Месният ми е пак от водата, в която съм му варила месото с малко планинска мащерка за аромат. Но той ми е замразен в мини бурканчета, понеже и месото не му варя през ден, а по няколко порции на веднъж и също замразявм в мини буркнчета. Нямам проблеми със стъклото във фризера.

# 591
Честит рожден ден на Спасимир на мама Svusy,Алекс на мама bobi_e и Еми на мама pissiana. Растете здрави,безгрижни,изпълнени с мечти и отглеждани с любов.

# 592
  • elhovo
мами,мерси многооо запожеланията....да се връщат на всички ви!!!
ние си хапваме 4 пъти....като станем след 9 до 10-супичка,попарка,кус кус или филийка....зависи..
после към 13 30 някъде-основното от кухнята или пюренце ако е събота и неделя и ако на мама манджата не е от най подходящите за деси...
в 17 00 десертчето от кунята...или пък мама прави грисче,кремче,мляко с ориз...
и за вечерта си искаме мялкото в 21 30 някъде....
почнахме да заспиваме в 11 и познайте на мен как ми се спи а тя си играе и няма намерение за сън...но нека е така,поне сутрин се будим след 9 до 10 ч.
нещо нослето ни текна след рождения ден...гъсти са тея сополи но ги имаме...аз се наканих утре да я водим на К,нали имат ваксинка,кръв и урина да даваме но май ще се иде за всичко друго а ваксината ще я оставим за след това.и без това много дупчене щеше да пада поне така да е разделено !
спокоен ден на всички!!! Hug

# 593
  • София
хайде пак с въпросите  Rolling Eyes
колко време спят вашите пораснали деца  Mr. Green
от няколко дни спи два пъти за по 1,5/2 часа... нещо започва да не ми харесва това поспиване...
не спи качествено, доста се върти , но все пак Simple Smile

# 594
  • elhovo
аничка,ти питаш....а ние отговаряме....Simple Smile
деси спи веднъж на ден от 9 месечна...като стане в рамките от 9 до 10 ч. и после заспива в 13 30 до 14 00ч.спинкаме по час и половина,2 или 2 часа и 15 мин...и после до 22 30 или пък до 23 както се случва  последните дни играем до насита!!! Simple Smile

# 595
  • София
Питайте ме мен за спането:) Имаше един блажен период за около месец, в който върна стария режим да спи по два пъти на ден за по час - истински рай! Но от 4-5 дена насам изобщо не спи през деня. Става в 7 и изкарва повече от 12 часа будна - лази, ходи, играе, извеждам я по два пъти. Започва да ѝ се спи още от 10 сутринта, но освен да търка очите, да е кисела и да мрънка, друго не прави:) Суче като новородено, леко започнах да откачам.

Иначе се оправя все по-добре с лъжицата и вече обръща паничката само веднъж по време на хранене:)

# 596
Ако се събуди преди 8:30 - 9ч. което е в 90% от случаите спи два пъти за по около час.

# 597
Нашичкият май е от поспаливите  Grinning
Нощем 10 часа, а през деня два пъти по 2 часа.
Разбира се +/- варира всяко спане. Днес беше много плюс ... (спа два пъти по 2 часа и половина  Blush).
Дао, аз ще откача сигурно, ако не спи целия ден.  #Crazy

И аз започнах да му давам да се оправя сам с лъжицата. Засега слагам купичката пред него и я държа с една ръка. И двамата сме въоръжени с лъжици. Аз го храня него и той мене. Разбира се, нищо не може да загребе още. Само върти лъжицата из купичката и ми я подава да ям  Joy

# 598
Дани спи два пъти (към 1:30 и към 3:30) за по час и половина. Понякога, ако сутрин се събуди към 8 (а не около7), то го слагам да спи само вежнъж - към 12 часа. В такъв случай спи около 2,5 - 3 часа. Но това се случва рядко Sad
Все още си хапва към 2 през нощта, няма намерение да се отказва от нощното хапване.
иначе, закусва към 9, после обяд към 12:30, сз към 3 и вечеря към 6, Ам за лягане в 9 и през нощта в 2.

# 599
Спи веднъж около 12-12:30 за час и половина-два. През нощта от 20 до 8. Буди се да суче 3-4 пъти.

Общи условия

Активация на акаунт