Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 223 832
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 3 825
Много ясно. Нищо драматично няма да се случи.

# 3 826
Парите отново ще потекат към Атина, ще видите. Имам такова усещане. Узото ще започне отново да се лее и сиртакито пак ще е на дневен ред.
Никой още не е открил перпетум мобилето. Аз имам усещането, че и гърците няма да го открият.

Другарят Ципрас поискал с документ в 7 реда (или заповядал по-точно) да му подпишат чека докато панталоните му вече са събути... Mr. Green
 Гръцка трагедия, трагикомедия, сатира или страшен кодош-кое от тези е?
За Европа нищо няма да се случи.
За гърците не съм сигурна обаче. Има време пак ще си говорим.. Wink

# 3 827
Парите отново ще потекат към Атина, ще видите. Имам такова усещане. Узото ще започне отново да се лее и сиртакито пак ще е на дневен ред.

Абсолютно съм сигурна в това нещо. И да, Гери, всеки грък ще бъде зачислен на европейска издръжка. Готова съм да се обзаложа. Само се чудя по какъв начин това ще бъде оповестено на тъпите данъкоплатци, които ще трябва да дадат парите.

# 3 828

Кое е ясно?

А, драми ще има. Ако на Гърция й дадат по-добри условия от сегашните, никоя програма по ЕМС няма да бъде завършена Simple Smile - а те не са малко - при това се оказва, че и нечленки на ЕЗ могат да се възползват от механизма под определени условия - Румъния също се е възползвала, така че стягайте се и ние да се наредим на опашката  Mr. Green

# 3 829

Кое е ясно?

Че няма да има драхми, фалити и съдия изпълнител. Mr. Green

# 3 830
Гърците май последваха намека на Фолкер Каудер /не знам дали се произнася така/. Искат програма по ЕМС.

Всъщност, те и досега са имали програма по същия механизъм (под старото му име), която са решили да не завършат и тя ще изтече довечера - тази, за която преговарят вече месеци. По нея явно са решили да изгубят оставащите там 7 милиарда и да поискат трети пакет - който обаче трябва да мине през процедурата на втория и на първия. Тоест, "кралят умря, да живее кралят" Simple Smile Или спасителни програми до безкрай, които защо пък да изпълняваме, нали парите ни ги дадоха.

Според мен ключовото е, че с това предложение, за което е референдума, се предлагаше удължение на сегашната програма до ноември и после евентуално преструктуриране на дълга. А те искат преструктурирането сега. Горе-долу така ми звучи.

# 3 831

Абсолютно съм сигурна в това нещо. И да, Гери, всеки грък ще бъде зачислен на европейска издръжка. Готова съм да се обзаложа. Само се чудя по какъв начин това ще бъде оповестено на тъпите данъкоплатци, които ще трябва да дадат парите.

Може, може..... От този механизъм до момента имат програми Гърция, Кипър, Латвия, Унгария, Португалия, Ирландия, Румъния, Испания - заеми срещу условия. Познайте дали някоя от тях ще си завърши програмата, ако на Гърция й разрешат трети бейл-аут при по-добри условия.

При това нищо не пречи и страни, досега невъзползвали се (и ние в това число), да се наредят и те да искат пари. Ще стане интересно в ЕС  Mr. Green

# 3 832

Според мен ключовото е, че с това предложение, за което е референдума, се предлагаше удължение на сегашната програма до ноември и после евентуално преструктуриране на дълга. А те искат преструктурирането сега. Горе-долу така ми звучи.

Аз разбрах, че още не се знае какво точно са предложили. Довечера ще има среща на фин. министри на ЕС.

# 3 833

Кое е ясно?

Че няма да има драхми, фалити и съдия изпълнител. Mr. Green
Съдия изпълнителят го има в споразумението, на което ще кажат да в неделя. Казва се приватизация.
Фалитът вече се е състоял-Гърция не е в състояние да си плаща дълговете. Ще загуби   финансовия си суверенитет, защото ще бъде строго надзиравана от тройката, с цел да изплаща лихвите в срок-ако е нужно до края на света.
Драхма-виж това може и да го отърват, зависи как ще гласуват може би и дали ще си седнат на дебелите задници и ще слушат какво им шепнат от ЕЗ...

# 3 834
Аз разбрах, че още не се знае какво точно са предложили. Довечера ще има среща на фин. министри на ЕС.

Да, срещата разбира се е най-важна. Иначе предложението излезе, обаче е доста нечитаемо. https://twitter.com/inglesi/status/615891251938746369/photo/1

# 3 835

Сега не ми е ясно за какво е референдумът, всъщност, след като 1) са решили старата програма да я оставят да изтече - а формално нали за нея ще питат  и 2) без да дочакат волята на гръцкия народ, решиха да искат още помощ - ами ако суверенният и горд гръцки народ не иска вече заробващи заеми от лошите европейци, к'во праим тогава?!  Laughing

Иначе преструктуриране на дълга искат всички - да се хванем ли на бас, че и испанците, и латвийците, и румънците искат  Simple Smile

# 3 836

Да, срещата разбира се е най-важна. Иначе предложението излезе, обаче е доста нечитаемо. https://twitter.com/inglesi/status/615891251938746369/photo/1

Това което се вижда на пръв поглед е лаконичността му. Сигурно пише:
"Дайте още пари и не търсете старите"
Сори, ама Ципрас скача  като обезглавена кокошка.
Вече даже не е и смешно.

# 3 837

Доколкото разбрах, най-важното е искане за преструктуриране на дълга. При какви условия и как, не е ясно, но не вярвам някоя от вече взелите заем по този механизъм държави да иска да връща, ако може да преструктурира Simple Smile

Да, прочетох го - точно както Гери каза "имаме голяма нужда от пари, дайте ги да не фалираме, и ни преструктурирайте дълга, че така не можем да го плащаме." За реформи или за условия дума не се отваря.

Ако Меркел прокара това през Бундестага, ще стане баш-Политикът на всички времена и народи !  Mr. Green

Последна редакция: вт, 30 юни 2015, 18:03 от Анонимен

# 3 838

Доколкото разбрах, най-важното е искане за преструктуриране на дълга. При какви условия и как, не е ясно, но не вярвам някоя от вече взелите заем по този механизъм държави да иска да връща, ако може да преструктурира Simple Smile
Грешиш. Всички от 18-те искат да си връщат дълговете и умират от желание да позволят на гърците да преструктурират, подстригват,  опрощават и разсрочват. Освен това ги сърбят ръцете и едвам се сдържат да не бръкнат веднага в касата и да вадят евраки, които да лепят по челото на всеки един грък, защото щом един човек се е родил е грък, то той има големи нужди и изисква висок жизнен стандарт.
 Сега на срещата всичките 18 ще ударят като селски кметове по един параф на Ципрасовата депеша от половин страничка и узакито ще тече направо от банкоматите в Атина.

какво беше казал нашия Левон за розовия сън на Ципрас, че забравих...

# 3 839
  • София

Пенсии, заплати, чистачки от БГ във всяко семейство и т.н. Пари им трябват на хората.

Общи условия

Активация на акаунт