Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 223 865
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 3 885
какви са настроенията преди референдума ?
колко % са ''за'' и колко - ''против'' ?
повече са "за" ,тази вечер има и митинг насрочен

# 3 886
Сега чета коментари на хора, които са живяли в Гърция. Там било рай направо: имали 16-та заплата всяка година, някакви пожизнени пенсии за починали роднини, някакви бонуси.......... добре са си поживяли явно. Парите са се раздали за "добро утро".  Tired

Ами аз откога го повтарям това тука - живяла съм в Гърция, имам много приятели там (много свестни хора!), ходя често и по работа, и на гости, и наблюдавам живота им. И сега имат нахалството да твърдят, че от тези заеми те нищо не били видели!  Shocked (уточнявам, че приятелите ми не са от тези напушените).

Такава демагогия и спекулации с тежко положение и хуманитарна криза, каквато разпространиха Ципрас и сие, не бях виждала на живо - само съм чела за такива неща.  

# 3 887
Сега чета коментари на хора, които са живяли в Гърция. Там било рай направо: имали 16-та заплата всяка година, някакви пожизнени пенсии за починали роднини, за женени, за неженени, някакви бонуси .......... добре са си поживяли явно. Парите са се раздавали за "добро утро".  Tired
Аз за 16- та не знам,но ,че имаха 13-14 да,дори на семейства с 3 и повече деца ,тока се плащаше от държавата или половината от сметката за тока,не помня как беше.З големите пенсий ....имам познати с пенсия от 1800 намалена на 1300 евро.

# 3 888
  • София
Направо съм потресена.  ooooh! И сега искат още пари, че да раздават пак 13-14-15-16-та заплата, да ходят на работа до 14ч. и да пият узо??????  Tired Извинете!
Ако съм на мястото на Меркел, 1 цент няма да дам.

# 3 889

Такава демагогия и спекулации с тежко положение и хуманитарна криза, каквато разпространиха Ципрас и сие, не бях виждала на живо - само съм чела за такива неща.  

А....... я помисли пак  Mr. Green всеки ден я гледаме демагогията ,добре ,че не слушам и не гледам български новини

# 3 890
А, аз, встрани от икономическите анализи, най-много се дразня от това повтаряне - "горди гърци", използването на "демокрация" с повод и без повод. Такава мегаломания и напомпване на самочувствието на простия електорат май не съм виждала при другите държави в криза. Каква гордост, какви 5 лв.,  като седиш с протегната ръка...

# 3 891
Няма лошо - зависи в каква валута ще ги получават тези пенсии.

Сапфир, направо изумях, като го прочетох това.... Дъщерите са некадърни да работят и да изкарват пари, и понеже очевидно са некадърни и да вържат някой балама да ги храни, значи, починалият им родител е длъжен чрез държавата да ги храни.  Shocked Shocked И не говорим за някакви изключения за учащи младежи по на 18-20 години, или за инвалиди, говорим за ВСИЧКИ дъщери! Не знам, мисля, че е обидно дори - аз ако съм такава дъщеря, ще се обидя наистина, че ме смятат за такъв лузър.

Е, пошегувах се, разбира се. Но опитът показва, че като дават някому едни пари, той ги взема и никак не се чувства унизен от това. И пак опитът показва, че лесните пари развращават човека в 100% от случаите.
Все още не мога да реша дали тези хора са луди или добре платени с цел да съсипят Гърция и да я извадят от ЕС. И в двата случаи единственото спасение на гърците е да ги прогонят с камъни. Снощи е имало тук-там малки сблъсъци на полицията с вбесени граждани, които искали да атакуват парламента.

За гордостта - не знам. Не бяха никак горди на опашките пред банките. За тяхно собствено добро се надявам да преосмислят гордото си отношение. Но тяхното не е гордост, не е достойнство, само тарикатлък и театър. И ще се обърне на 180 градуса при първото бръкване в джобовете им.

Последна редакция: ср, 01 юли 2015, 10:30 от Анонимен

# 3 892

А....... я помисли пак  Mr. Green всеки ден я гледаме демагогията ,добре ,че не слушам и не гледам български новини

Ооо, нашите има мноого хляб да изядат, докато стигнат до нивото на Ц/В

А ти като не слушаш и не гледаш, как знаеш какво и как казват по тях, че да можеш да оцениш нивото на демагогия в двете сравнявани страни? Не е заяждане, а наистина мисля, че за да сравнява човек, трябва да познава и двете страни, обект на сравнението.

# 3 893
Няма лошо - зависи в каква валута ще ги получават тези пенсии.

Сапфир, направо изумях, като го прочетох това.... Дъщерите са некадърни да работят и да изкарват пари, и понеже очевидно са некадърни и да вържат някой балама да ги храни, значи, починалият им родител е длъжен чрез държавата да ги храни.  Shocked Shocked И не говорим за някакви изключения за учащи младежи по на 18-20 години, или за инвалиди, говорим за ВСИЧКИ дъщери! Не знам, мисля, че е обидно дори - аз ако съм такава дъщеря, ще се обидя наистина, че ме смятат за такъв лузър.
И както са обидени, така и вземат парите. А май се оказа сега, че синовете са се обидили и те искат пари... Mr. Green Сега е ред на внуците и правнуците да се обидят...ох...грешка, само ако са незаконно родени. Нали дъщерите и синовете трябва да са стари моми и ергени..

# 3 894
  • София
Ами, да дадат на внуците, на правнуците и на всички роднини до 9-то коляно, за да няма обидени.  Tired

# 3 895
А, аз, встрани от икономическите анализи, най-много се дразня от това повтаряне - "горди гърци", използването на "демокрация" с повод и без повод. Такава мегаломания и напомпване на самочувствието на простия електорат май не съм виждала при другите държави в криза. Каква гордост, какви 5 лв.,  като седиш с протегната ръка...

Точно това имах предвид, когато говорех за демагогията на Ц/В! Освен с гордост, спекулации и с бедност - напрво е грях да говорят подобни нелепости! Не е лесно, обаче са на светлинни години от наистина хуманитарна криза. Като че няма достатъчно региони в хуманитарна криза! Да бяха се засрамили от Сирия, например, и не само.

Чела съм, че Ленин е използвал подобни похвати някога, после и Хитлер също, но не го бях виждала на живо. То направо си е принос в теорията и практиката на пропагандата  Grinning

# 3 896
Не знам за пенсиите на правнуците, ама се очертават проблеми и за бабите/дядовците.

Снощи са били около 25 хиляди на Синтагма. Не знам дали това е представителна извадка.
Не е достатъчно вече само да гласуват положително в неделя. Трябва незабавно да свалят Сириза и тоя път да избират по-внимателно.

# 3 897
Ами, да дадат на внуците, на правнуците и на всички роднини до 9-то коляно, за да няма обидени.  Tired
Абе направо цяла Гърция да я включат на пенсия към заплатите на 18-те страни в ЕЗ....
Май това беше и условието на Ц/В....към кредиторите..

# 3 898

Ооо, нашите има мноого хляб да изядат, докато стигнат до нивото на Ц/В

А ти като не слушаш и не гледаш, как знаеш какво и как казват по тях, че да можеш да оцениш нивото на демагогия в двете сравнявани страни? Не е заяждане, а наистина мисля, че за да сравнява човек, трябва да познава и двете страни, обект на сравнението.
Братовчетка ми от години живее в Атина ,омъжена е за грък.Всеки ден се чуваме и от нея получавам инфо ,имам и други познати там с които обменям информация .А относно нашите новини,не съм малоумна за да не мога да преценя кога ме лъжат и  манипулират.Има хора които ако Цолова в 6,30 сутринта им каже "добър вечер",ще и повярват ,аз не съм от тях.
Освен това българската телевизия и радио не са единствен източник на новини .

# 3 899
Ами, да дадат на внуците, на правнуците и на всички роднини до 9-то коляно, за да няма обидени.  Tired
Абе направо цяла Гърция да я включат на пенсия към заплатите на 18-те страни в ЕЗ....
Май това беше и условието на Ц/В....към кредиторите..

Да, в императивен тон Joy И в замяна на...какво беше?

Общи условия

Активация на акаунт