Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 223 205
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 4 125

Защо злобеете срещу гърците? кеф голям, че ще фалират! Да, ама те ще се освободят от робското измислено евро и ще се върнат към драхмата! Русия ще помогне на Гърция! - Чудя се каква е тази навалица пред банките в  Гърция, да не би вместо хората да чакат за пенсии да им раздават от руските милиарди?

Никой и нищо не ще ме убеди, че през 1990 сме бил фалирали! Цифрички и проценти всеки може да развява! Но парите ни имаха златно покритие.
Плюйте по гърците, жалки сте! Вие сте обработени от западната пропаганда мозъци, дето не разбират, че гърците искат независимост![/b] - каза обработеният от руската пропаганда мозък.

Я ми обясни по- подробно за златното покритие на лева през 1990 година? Нали съм с промит мозък нещо не вдявам.

# 4 126
А, можете ли да ми обясните като на индианец какво означава примерно 1 към 3 за Грекзит? Нищо не разбирам от хазарт Simple Smile

# 4 127
Аз от вчера ви повтарям ,че ще е "Да" ,вие не четете ли.Някой дане си е помислил ,че ще е "НЕ"
Чудно ми е ,че не сте го схванали.

Poppea,не съм срещнала грък който да не говори английски.Ито не само сред младите.
 Black_Sapphire,като казваш простия електорат и се сещам за българина ,все още не проумявам кое ги кара да гласуват за тоя дето ни управлява сега

# 4 128
  • MI

Никой не обобщава за абсолютно всички гърци.

ВЕрно ли? Пък ние да не разберем  Laughing В тази връзка, Гери, хубаво е като използваш дадена дума да знаеш какво значи. Щом използваш във всеки 2ри пост Зорба като орицателен епитет за цял народ, значи според теб той е отрицателен герой. Затова попитах какво точно в образа на литературния герой Зорба ти вади толкова много очите, че го използваш като нарицателно за всичко което мразиш в даден народ. Няма как да задам въпроса в литературната тема, защото се съмнявам че там някой би изполвал Зорба в този смисъл. Или наистина не си чела книгата и го ползваш защото звучи на гръцки?  newsm78

А какво е блестящо? Поредната промиваща мозъжи статия, която се цитира тук ли? Присъединявам се пак към мнението на един ХАмпурцимян (надали е комунист) за кретенските настроения в България... Ние ще сме първите да пострадаме при дестабилизиране на зоната, ама радвайте се като искате...

П.С. гледах статистика кой най-много дългове държи на Гърция. Първи са Германия, да. Но с мноого малко след това е Франция. И почти с толкова Италия. Та не съм чула в нито една от двете страни такова злорадстване, такова плюене, такова убедено изказване срещу референдума(ите като цяло). Странна работа, големи глупаци ще да са тея европейци...  newsm78

# 4 129
Ми гласува, щото тоя, дето ни управляваше преди това, беше на път да ни направи 16-та република (или която е там в остатъка от СССР), плюс да повтори сагата с банките от 1996...

# 4 130
...
Аз лично не се ангажирам с никакви прогнози.
..

Съгласна съм - разлика  от 4 % в предварителните допитвания е много малка, лесно се обръща - нещата са на кантар.

Да не говорим какъв резил за социологическите агнеции в УК стана при техните избори! Така и не разбрах как успяха да се издънят толкова много.

# 4 131
Poppea,не съм срещнала грък който да не говори английски.Ито не само сред младите.

Още по-зле за тях, ако говорят английски и не могат да разберат как ги лъжат Wink  Незнанието на езика оправдава доверието, но да можеш да прочетеш писмото с подписа на премиера си и да му вярваш какво ти говори в същия момент по телевизията вече е диагноза.

# 4 132
  • MI

Ако искаш за Зорба, да се пренесем в литературния форум, че там най-вече 50-те нюанса се коментират Wink

За ника - има връзка с операта Simple Smile, но не само. Поначало историческият образ на Попея винаги ме е интригувал, чела съм доста за нея. А операта е забележителна!

Ами, то аз затова и не го и проверявам вече  Laughing Както и да е, не затова питах, странно ми беше да се използва именно той като епитет отрицателен.... Да сложиш останалите лешояди по-става, но точно него....

За ника - впечатлена съм   bouquet Но не е много положителен герой и тя, та затова се чудех  Wink

# 4 133
,
Странна работа, големи глупаци ще да са тея европейци...  newsm78
Глупаци са да , миналото лято зет ми /грък/ надълго и нашироко ми обяснява колко тъпи и прости са германците .
И аз чета как Ципрас и Варуфакис убеждават гърците ,че едно "НЕ" на референдума ще е за тяхно добро и в понеделник гърците ще седнат едва ли не като по-силната страна на масата на преговорите .

# 4 134

Ако искаш за Зорба, да се пренесем в литературния форум, че там най-вече 50-те нюанса се коментират Wink

За ника - има връзка с операта Simple Smile, но не само. Поначало историческият образ на Попея винаги ме е интригувал, чела съм доста за нея. А операта е забележителна!

Ами, то аз затова и не го и проверявам вече  Laughing Както и да е, не затова питах, странно ми беше да се използва именно той като епитет отрицателен.... Да сложиш останалите лешояди по-става, но точно него....

За ника - впечатлена съм   bouquet Но не е много положителен герой и тя, та затова се чудех  Wink

Нелии, хайде към литературнияяяя - че направо не ми се поглежда там вече....

Не знам какво се хвана за Зорба ти тука - аз го използвах към Сем за да й кажа, че сред гърците има и много свежи хора, разбира се, със своите национални особености Simple Smile. Но разбирам, че зависи кой с какви хора се е срещал и в каква среда е попаднал.

И да не забравяме, че Зорба Гръкът все пак е литературен, тоест, събирателен образ, той е жив само благодарение на таланта на Казандзакис.

Че защо трябва да е положителен образ и изобщо какво е това "положителен образ" - оценката за образа е плод на специфична координатна система за дадено време и място. За мен има интересни образи и скучни образи. А Попея е дъщеря на своето време и класа - не знам дали знаеш, че майка й се е самоубила на 32 години по нареждане на Месалина - майката на Октавия Wink Има и други интересни факти от живота й.

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 11:00 от Анонимен

# 4 135
Ми гласува, щото тоя, дето ни управляваше преди това, беше на път да ни направи 16-та република (или която е там в остатъка от СССР), плюс да повтори сагата с банките от 1996...
Оооо,като прочета тая опорна точка и ми се драйфа
Реформи ли направи ,подобри ли се живота на българина при негово велико управление.Щото нали бяха големи думи ,пък кво стана .Държавата щеше да фалира ако ония изтеглеха 1 мл кредит ,тоя па изтегли 16 и държавата не е фалирала.Съдебна реформа няма ,здравеопазване,там реформата тотално дерайлира ,заплати, пенсии ,положението е грозно,тока да не почвам за това да пиша.Та от гледна точка на това катастрофално управление ,искам да разбера с какъв акъл пускат бюлетини.То сега като казах пускат ,та се сетих ,колко са и изборите ни избори.Сетих се за тия дето се регистрират в една къща по  100 човека и май въпроса ми е риторичен.А пък министъра на отбраната ми е любимец.Той вчера обясни защо си е назначил актриса в кабинета ,мила ,мила родна картинка.Само дето не се виждаме как сме затълани в л....ната на корупцията и смърдим ,ама сме компетентни да коментираме управлението на Гърция.То вашите коментари щяха да са същите, ако това се случваше в Италия или Испания.

# 4 136
  • MI
Много е показателно отразяването на писмото на Ципрас в Италия и в България. Тук казаха изненадващо е пратил псимо, казва че приема но всъщност поставя условия, които струват милиарди в евро и на практика не приема. Т.е. пазари се, въпреки че привидно приема. За референдума всички казват - ОК е народът да решава. Демокрации сме.

В България (което изчетох, а и бях преди няма седмица там) - Ципрас се моли на кредиторите. Преклони глава. Луд е. И все от тоя сорт. За референдума - как така ще давате на народа да решава?! Че той е прост, само политиците могат да изказват менение щот' са умни.

Няма да коментирам дали са прости европейците - ирония беше от моя страна. Риторичен въпрос...  Sunglasses

Попея, не беше към теб, намекнах ти го. Изпозват го други хора често   bouquet Ако искаш пусни тема в литературния, ще последвам с удоволствие, само ми прати линкче. Само предупреждавам, че не съм от най-редовните пишещи, имам дълги периоди в които не влизам и после дълги в които чета/пиша - според времето с което разполагам...

# 4 137
  • България-Швейцария
Да не говорим какъв резил за социологическите агнеции в УК стана при техните избори! Така и не разбрах как успяха да се издънят толкова много.
Никога не е късно да станеш за резил.
И най-повярвалите си колеги би трябвало да помнят, че все пак са в ръцете на респондента, който при допитването може да каже едно, а в изборния ден да направи точно обратното.
Съвсем отделна тема са отказите, които изкривяват представителността, неточностите в преброяването на населението, 'представителното' отговаряне на въпросите... много опасности дебнат зад ъгъла.
Но няма да досаждам на аудиторията, темата е за друго, тая лекция вече съм я чела, а и професионалистите би следвало да го знаят всичко това Simple Smile

# 4 138
MG18 що не си коментираш в съответната тема ,щот това което току-що написа го пишеш вече няколко години .

# 4 139
Много е показателно отразяването на писмото на Ципрас в Италия и в България. Тук казаха изненадващо е пратил псимо, казва че приема но всъщност поставя условия, които струват милиарди в евро и на практика не приема. Т.е. пазари се, въпреки че привидно приема. За референдума всички казват - ОК е народът да решава. Демокрации сме.

Тук е Гърция ли ?
Каква е била целта на това писмо с ,което уж приемал ,но де факто не приемал ?

Общи условия

Активация на акаунт