Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 222 700
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 7 725
Супер ,явно гърците нямат никакви проблеми ,нито в частния нито в публичния сектор  Grinning
Някой ако може да сведе план Б до три -четири изречения ,че наистина съм скапана днес .
Мαрия това за местенето на фирми в БГ, откъде го знаеш ?В смисъл сигурно ли е ,че е толкова масово ?

# 7 726
Точно в момента не се местят фирми, а се откриват банкови сметки в Бг.

# 7 727
  • София
Popule, светофарите работят, спокойно Grinning. Понякога се чувствам в паралелна вселена като съм в Гърция и вляза в темата, живота продължава и в ежедневието си там дори не усещам кризата, а тук вече да им изказваме съболезнования.

Излезе една според мен леко конспиративна теория на план Б на Варуфакис, четете и коментирайте.

http://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/varufak … za-grexit-199385/

http://www.ekathimerini.com/199945/article/ekathimerini/news/var … el-banking-system

Още не сте го усетили, щото дойде траншът с паричките. Ама ако не дойде...ще го усетите. На първо време ще започнат всякакви стачки, гърците много обичат да си потрошават собственото имущество, да се чуди човек защо ли? Сигурно е някакъв паралел с чупенето на чинии в таверните... Confused

# 7 728
Популе, чинии отдавна не се чупят.
Не знам защо темата така се разви от дума на дума и стана като приказка какво се случва в Гърция и как живеят в момента хората като най-компетентни са тези, които не са там и не са видяли с очите си.

# 7 729
  • София
Популе, чинии отдавна не се чупят.
Не знам защо темата така се разви от дума на дума и стана като приказка какво се случва в Гърция и как живеят в момента хората като най-компетентни са тези, които не са там и не са видяли с очите си.

Зое, това не е приказка. Това е реалност, която може да се случи при фалит на държавата.
Затова целувайте ръка на "тройката" и гледайте да си свършите задачките навреме, че ако не, ще си останете без светофари. Peace

# 7 730
  • Earth
Теорията за план Б е много яка. Ако въобще някой се в вързал. Нещо средно между Властелина на пръстените, Игрите на глада и Междузвездни войни епизод 6. С други думи  е наблегнато на фантастичният жанр.

# 7 731
Искал да заобиколи банките, човекът! Дето това и американският президент не го може Laughing
Зои, за свефотафите разбрахме. А таверните как са? Напълниха ли се пак? Че по медиите вървяха едни тежки репортажи за празни заведения, мъка, мъка...

Анета, гъркът е прекалено горд за такива нормални неща като благодарност към тези, дето го крепят да не се удави.

# 7 732
Сапфир, учудвам се, че ти приемаш репортажите? Само ще ти кажа, че в Северна Гърция в момента няма къде игла да хвърлиш от народ, отиди направи едно море, ще добиеш пряко впечатление. Всъщност сега е малко трудно да си намериш място за настаняване, може би септември Peace

# 7 733
Тоя план Б е някаква измислица ,наистина може да се направи филм ,но не вярвам да е мислено подобно нещо.
Паралелна банкова система ,тайни сметки ,пин код с който държавата да се разплаща към доставчици ,а те с тези съвсем нереални пари да правят своите разплащания и така по веригата  Shocked
От къде ще дойдат парите за да се захрани тази паралелна система за разплащане ?Не мага да го схвана това ?

# 7 734
Нищо не трябва да се захранва, това са виртуални пари, наличните такива по сметките на хората, с които да могат да трансферират и зад граница, в условията на капитален контрол.

# 7 735
  • София
Нищо не трябва да се захранва, това са виртуални пари, наличните такива по сметките на хората, с които да могат да трансферират и зад граница, в условията на капитален контрол.

Тоя Варуфакис е фрикин' гений! Laughing
Ако успееше да излъже "извънземните  Money", лично аз едно голямо браво щях да му кажа и щях го черпя с узо...А дано, ама надали...както видяхме.

# 7 736
Анета, само за протокола да уточня, че NBG е търговска банка, а централната банка на Гърция, тоест тяхната БНБ, е тази:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bank_of_Greece

# 7 737

Нещо като биткойн ли?
Как ще трансферираш нещо ,което не е реално в чужбина и през какво ?
Статията на български е много кратка .

# 7 738
Луда работа, в условията на банков контрол хората ще ползват системата за да си плащат...данъците?! Ако наистина беше възможно, макар технически да не го виждам, и ако наистина можеше да се правят трансфери към чужбина, то от банките щяха да се изпарят и последните останали 35 милиарда. Е тогава поне нямаше да има нужда от 25-те милиарда от помощта за заздравяване на банките (черен хумор). Този човек наистина е опасно вреден! Ето една интересна статия за него и нему подобните "леви", завършили британски университети и донесли катастрофа в страните си:
http://www.spectator.co.uk/features/9589072/how-british-universi … around-the-world/

Последна редакция: пн, 27 юли 2015, 11:01 от MaryJane

# 7 739

Излезе една според мен леко конспиративна теория на план Б на Варуфакис, четете и коментирайте...

Не мисля, че е точно конспиративна теория, самият Варуфакис в общи линии каза същото http://www.newstatesman.com/world-affairs/2015/07/yanis-varoufak … attle-save-greece , но пък и на Ципрас не му е било лесно. Така или иначе, за добро или зло, вече е избрал един път, да видим какво ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт