Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 239 758
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 8 565
Освен ,че Олга Геровасили явно няма трезва преценка за реалността друго какво да коментираме ?
В Гърция и в Европа всичко се промени след преговорите на гръцкото правителство с кредиторите. Налагането на мерки за икономии, авторитаризъм и опитите за нарушаване на суверенитета, които се прокарваха като общоевропейска стратегия, бяха отблъснати чрез съпротивата на гръцкото правителство, добави тя.

Да пусна самото интервю. Според мен най-общо казва, че в Европа и Гърция нещата са се променили и политиката на строги икономии, авторитаризъм и ограничаване на суверенитата, налагани от някои кръгове като европейска стратегия, е понесла тежък удар, поради съпротивата на гръцкото правителство.   http://www.avgi.gr/article/5774726/den-tha-mas-broun-summaxous-s … si-eidikou-skopou

С което донякъде съм съгласна, защото покрай гръцката драма станаха доста болезнено очевидни. Но пак е въпрос на превод и прочит.

# 8 566
Кой е понесъл тежък удар ,при това нанесен от гръцкото правителство?Моя отговор е -гръцкия народ ,явно Геровасили  не мисли като мен .
Цялата простотия с референдума се отрази негативно единствено на гръцкия народ .Банкова криза  още по-строги мерки на икономии и по-тежки реформи .Може пък и това да е била целта на Ципрас ,знам ли ?!

# 8 567

.... Според мен най-общо казва, че в Европа и Гърция нещата са се променили и политиката на строги икономии, авторитаризъм и ограничаване на суверенитата, налагани от някои кръгове като европейска стратегия, е понесла тежък удар, поради съпротивата на гръцкото правителство.  

С което донякъде съм съгласна, защото покрай гръцката драма станаха доста болезнено очевидни. Но пак е въпрос на превод и прочит.

И как хем си съгласна, че "политиката на строги икономии, авторитаризъм и ограничаване на суверенитета, ..е понесла тежък удар", хем смяташ, че "Могат да им налагат какво да правят, и го правят"?

То ясно, че не могат да има кажат правете това, правете онова.

Естествено, че могат и точно това правят.  

Хайде да се разберете в друтото ти "аз" дали с Циприсиадата  гърците си извоюваха по-голяма свобода и суверенитет, и намаляване на остерити ( (което въпросната говорителка твърди, а ти си съгласна), или обратно; вече им казват какво да правят и те само слушат (което ти самата твърдиш в преден пост, където цитираш меморандума, приет И от гърците, тоест с който те са се съгласили).  Защото двете не могат да бъдат едновременно верни.

# 8 568
Не е към мен, но ще си кажа мнението, де Laughing. Според мен никаква свобода не си извоюваха гърците, просто политиците правят уж така да изглежда в очите на хората. Няма как да ти трябват пари, да няма от къде да ги вземеш и да имаш и свобода. Слушат си яко каквото им казват и така трябва да е.

# 8 569
Всички "слушат" и "свобода" е относително. Ако от другата страна на океана не им изнася нещо, никой не се противи.

# 8 570

Хайде да се разберете в друтото ти "аз" дали с Циприсиадата  гърците си извоюваха по-голяма свобода и суверенитет, и намаляване на остерити ( (което въпросната говорителка твърди, а ти си съгласна), или обратно; вече им казват какво да правят и те само слушат (което ти самата твърдиш в преден пост, където цитираш меморандума, приет И от гърците, тоест с който те са се съгласили).  Защото двете не могат да бъдат едновременно верни.

Моите аз си живеят в пълна хармония. Гърците вдигнаха шумотевица около дълговата спирала, в която ги вкараха, вследствие на което ги смазаха - абсолютно очевидно и безкомпромисно, без мисъл за съвземане на страната, с мерки, в които никой не вярва.  Ако това не е удар по политиката на остерити и авторитаризъм и по идеята за солидарна Европа, не знам кое е.

# 8 571

Моите аз си живеят в пълна хармония. Гърците вдигнаха шумотевица около дълговата спирала, в която ги вкараха, вследствие на което ги смазаха - абсолютно очевидно и безкомпромисно, без мисъл за съвземане на страната, с мерки, в които никой не вярва.  Ако това не е удар по политиката на остерити и авторитаризъм и по идеята за солидарна Европа, не знам кое е.

Е, стига де. Не е така. Те сами се вкараха в такава спирала, никой не ги е вкарвал насила. За тяхното положение вината си е само тяхна, кредиторите са виновни до толкова, че са спали относно фалшификациите на гърците. Смазаха се пак самите гърци с избора на правителство, което очевидно е неспособно на нищо. Каква полза имат кредиторите да  смазват гърците? Никава. Нали няма да си видят парите, ако смажат Гърция, а и за какво? Политиката на остерити е абсолютно неизбежна и безалтернативна, не само за Гърция, но и за всички. Каква е алтернативата на остерити към настоящият момент? Никаква. Дали вярват в реформи или не ще трябва да ги направят. Нали знаеш като ти бръкнат в джоба, никога не вярваш, че това бъркане е за добро. То много ясно, че не им харесва, но за това главна вина имат те, разбира се не омаловажавам безконтролието на ЕС, както и пилсата на единна фискална политика, но в случая тежестта пада повече върху Гърция. Искат не искат, трябва да изпълняват препоръките, ако го направят като хората, ще излезнат бързо, ако не ще се балтавят години наред.

# 8 572

А бе той и шефа на ПЕС преди 2-3 години вдигаше шумотевица, че с политика на остерити ще умрем и че асфалт не ядем, ама народа го прати в 9 глуха и оцеля. Така, че нека да изчакаме поне едни парламентарни избори в Европа и тогава да говорим дали гърците са нанесли удар по политиката на остерити и по идеята за солидарна Европа.

# 8 573

А бе той и шефа на ПЕС преди 2-3 години вдигаше шумотевица, че с политика на остерити ще умрем и че асфалт не ядем, ама народа го прати в 9 глуха и оцеля. Така, че нека да изчакаме поне едни парламентарни избори в Европа и тогава да говорим дали гърците са нанесли удар по политиката на остерити и по идеята за солидарна Европа.

Ама моля ти се какъв  удар са нанесли, като остерити е безалтернативна политика към настоящият момент. По скоро Гърция показа, че без единна фискална политика не може ЕС.

# 8 574
  • София

Ама моля ти се какъв  удар са нанесли, като остерити е безалтернативна политика към настоящият момент. По скоро Гърция показа, че без единна фискална политика не може ЕС.

интересно бюджетия дефицит между 4-5% на Франция  в последните години как точно се вписва в безалтернативноста на остирти политиката

# 8 575

Хайде да се разберете в друтото ти "аз" дали с Циприсиадата  гърците си извоюваха по-голяма свобода и суверенитет, и намаляване на остерити ( (което въпросната говорителка твърди, а ти си съгласна), или обратно; вече им казват какво да правят и те само слушат (което ти самата твърдиш в преден пост, където цитираш меморандума, приет И от гърците, тоест с който те са се съгласили).  Защото двете не могат да бъдат едновременно верни.

Моите аз си живеят в пълна хармония. Гърците вдигнаха шумотевица около дълговата спирала, в която ги вкараха, вследствие на което ги смазаха - абсолютно очевидно и безкомпромисно, без мисъл за съвземане на страната, с мерки, в които никой не вярва.  Ако това не е удар по политиката на остерити и авторитаризъм и по идеята за солидарна Европа, не знам кое е.

E, аз досега не съм чула човек с раздвоено съзнание да го е осъзнал Simple Smile параграф 22, нали знаеш  Mr. Green

Аз ще ти кажа кое би било удар - кредиторите да клекнат на изнудването им, да им опростят дълга и да им отменят условията по меморандума (стария). Това би било удар. А, това, което гърците направиха, е удар по самите себе си - с голямата бухалка (както и Илиана каза). Откакто се разбра, че никой няма намерение да им се поддава на изнудването, Подемос започнаха леко да се отдръпват от тях, защото губят популярност в Испания (сигурна съм, че и сама можеш да си намериш информация за това)- това като доказателство кой е ударил и  кой е удареният.

Солидарна е Европа, разбира се - не я оставят да фалира, ами й дават заеми (които Европа също заема) - а това си е напълно в унисон със солидарността, че който е до уши в заеми, не може да налага условия на този, който му е дал заеми. Като не му харесва, напуска клуба - ама гърците не искат да напускат и като разбраха, че това ги чака, са готови да обещаят всичко, само и само да останат. Значи, и те от своя страна са напълно солидарни с Европа, щом не искат да излязат - нали така  Grinning  

Кой ги е вкарвал в спирала гърците, те сами са се вкарали - не знам някой да им е опирал пистолет да им ги дава заемите и насила да ги държи в ЕЗ - напротив, Шойбле с радост щеше да им види гърба, ама Ципрас клекна и се съгласи на всичко, само да остане.

Последна редакция: пн, 17 авг 2015, 22:28 от Анонимен

# 8 576

интересно бюджетия дефицит между 4-5% на Франция  в последните години как точно се вписва в безалтернативноста на остирти политиката

Безалтернативна е, дори и във Франция:

France Chooses the Path of Austerity - и са изброени мерките - представяй си какъв щеше да е дефицитът без мерките Simple Smile

http://www.huffingtonpost.com/news/france-austerity/

# 8 577

Ама моля ти се какъв  удар са нанесли, като остерити е безалтернативна политика към настоящият момент. По скоро Гърция показа, че без единна фискална политика не може ЕС.

интересно бюджетия дефицит между 4-5% на Франция  в последните години как точно се вписва в безалтернативноста на остирти политиката

Вписва се, защото можеше да бъде много повече, особено при социалист президент. Идеално се вписва. Според теб колко време може да изкара държава като Франция с постоянен дефицит или въобще колко може да изкара една държава с постоянни заеми? Не много викам аз, затова нямат алтернатива строгите икономии, германците бързо го разбраха.

Попея, извинявай, ти си отговорила вместо мен, ама нали ме знаеш, че първо пиша, пък после чета. Grinning

# 8 578
  • София
2009 бе първото удължаване на срока на Франция да си оправи дефицита. Юни 2013 /от когато е статията дадена от Poрpea  е второто удължаване на срока на бюджетният дефицит и мерките в статията доведоха единствено до март 2015 година когато срока за трети път бе удължен и достигането 3% -ната граница изисквана от Масастрих бе отложена за 2017. Единственото интересно е кога ще е четвъртото удължаване на срока.
А относно колко дълго можеш да живееш с бюджетен дефицит , САЩ живеят с такъв от времето на Рейгън и засега проблеми нямат. Печатат си долари и си живеят супер.

Последна редакция: вт, 18 авг 2015, 08:05 от Refrenolog

# 8 579
2009 бе първото удължаване на срока на Франция да си оправи дефицита. Юни 2013 /от когато е статията дадена от Poрpea  е второто удължаване на срока на бюджетният дефицит и мерките в статията доведоха единствено до март 2015 година когато срока за трети път бе удължен и достигането 3% -ната граница изисквана от Масастрих бе отложена за 2017. Единственото интересно е кога ще е четвъртото удължаване на срока.
А относно колко дълго можеш да живееш с бюджетен дефицит , САЩ живеят с такъв от времето на Рейгън и засега проблеми нямат. Печатат си долари и си живеят супер.

Щатите викаш си печатат долари и си щракат с пръсти и как става тоя номер? Защо тогава вземат заеми, като си печатат паричките? Ти понятия като инфлация или хиперинфлация за нищо ги нямаш, май.
Нали се сещаш какво ще се случи ако САЩ фалира? Всички заеми на секундата ще бъдат отписани, защото САЩ е светът и когато САЩ е зле, светът също е зле, да не кажа още по - зле. Дали  обаче друга страна изключвам Япония може да си позволи този "лукс", да живее на заем во веки веков? Съмнявам, се.

Общи условия

Активация на акаунт