Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 225 053
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 3 570
Т. е. гърците плашат американците, че ще съборят еврото и ЕС? newsm78 Странна мисъл.
И кой кого шантажира?

Икономистите плашат, не гърците. А кой кого шантажира е ясно. Единственият ни плюс е, че поне не сме в еврозоната.

# 3 571
Защо, в какво се състои плюсът? Е тогава гърците що не минат бързо към драхмата, като е такъв минус да са в ЕЗ, ами всичките панически си къткат еврата зад плочкие в баните? Абе ти да не си на 16 години? Толкова ли ти е къса паметта, та не помниш 1996 г.?

Зои, за твое собствено добро се надявам да си успяла да си прибереш спестяванията, защото рискът да не ги видиш повече е съвсем реален. Като ви обърнат еврата на депозитите в драхми, за ден-два ще можете по 1 хляб да си купите с тия хартийки. И ние не вярвахме, че е възможно и бяхме неприятно изненадани.

Нашият финансов министър предупреди още вчера българските туристи да си носят кеш, защото е възможно в банкоматите в Гърция да няма пари.

Последна редакция: пн, 29 юни 2015, 00:30 от Анонимен

# 3 572
Т. е. гърците плашат американците, че ще съборят еврото и ЕС? newsm78 Странна мисъл.
И кой кого шантажира?

Икономистите плашат, не гърците. А кой кого шантажира е ясно. Единственият ни плюс е, че поне не сме в еврозоната.

А това са само блъфове. Журналистите ги разнасят после и медиите. Ще се оправи Гърция, даже и да обяви фалит.

# 3 573
знаете ли с колко ЕС иска да бъдат намалени заплатите и пенсиите ?

# 3 574

Аз не. С колко?

# 3 575
  • София
Зоя, за доброто на всички ни, аз лично се надявам да се разберат! Simple Smile Все пак до 30.06 има още малко време. Ципурата ще кандиса, може и една минута преди полунощ, притиснат от обстоятелствата и международното положение. А народът ще се зарадва на мерките на тройката, след като поживее два- три дни със затворени банки, ще му се изясни какво значи да няма пароци. Wink Така си мисля де, все пак не съм анализатор.

ПС: Миналата година, когато тук у нас се прокрадна идеята за банкова ваканция заради фалита на КТБ, аз лично бях в прединфарктно състояние.  Crazy И то без да имам грам депозти. Радвам се, че гърците са спокойни (според Зойка) и плют на капиталистическите предложения за заем.

ППС: Радвам се, че почивката ми в Гърция свърши преди няколко дни.

# 3 576
  • София

С колко? И на мен ми е любопитно.

# 3 577
Т. е. гърците плашат американците, че ще съборят еврото и ЕС? newsm78 Или американците и европейците плашат (кого), че еврото ще падне с едно духване? Напротив, мненията са вече почти единодушни, че Грекзит-ът е напълно поносим, и дори и да има краткосрочни сътресения, ще е благоприятен в дългосрочен план.
И кой кого шантажира? Защото е смешно да се мисли, че длъжникът би могъл да шантажира кредитора, нали, това може да продължи само до време. И не много дълго време.

Ципурата и целокупното фалирал грък ще събаря еврото?
Я пак?
 hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

Явно гърците не познават Езоп и баснята за гърнето и медника. Ами както и да се ударят все гърнето се чупи.
Време е да си ги преговорят тия нещица.

Колкото чакаха едно време комунистите да изгние капитализма толкова и сега ще го чакат...Годо...

# 3 578
Гери, Гери от време на време имаш проблясъци, но като цяло последните ти видения са левашки и смешни. Антигръцкото ти настроение и кефа ти сега показват само колко ниско и жалко ниво можеш да заемеш! Абе да не те е отсвирил някой грък в университета, все го вмъкваш това?!
 Не, не е фалирала Гърция, но положението е сериозно. Ще бъде много тежка седмица, но края му се вижда. Всичко е политически шантаж, лошото, че е за сметка на народа.
 Ципрас призовава да кажат Не, но хората са много притеснени и най-вероятно ще отстъпят. Каквото и да се случи вече се разбра, че ЕС не е в правилния формат и аз лично се надявам края му да се види скоро!
Аха добре. Ще са бедни, но горди елини....
Тъкмо е време да ида да видя старата ни къща в Кукуш дали стои още. Тя е от малкото оцелели, след като гордите елини са запалили този български град...
Може пък и с касичката на детето да си я откупя знае ли човек?
Колко ли ще е курса на драхмата?

# 3 579
  • София
Ох нимоа, досега се хилих във фейса. Споделям и тук  Laughing

Стенограма на разговорите Юнкер–Ципрас. Строго секретно!

Юнкер: Ципрас, кога ще върнете парите?
Ципрас: Какви пари?
Ю.: Нали искахте 300 млрд. евро заем?
Ц.: Да, искахме.
Ю.: Дадохме ли ви?
Ц.: Да, дадохте ни.
Ю.: Похарчихте ли ги?
Ц.: Да, похарчихме ги.
Ю.: Е, кога ще върнете парите?
Ц.: Какви пари?

# 3 580
Като сме почнали от фейса има и още,
Кратка история на Гърция:
-Сократ
-Евклид
-Фалит
-Кромид

# 3 581
Съюзът създаден богатите да стават по-богати, бедните по-бедни?

Кой е станал по-беден в ЕС? Гърците ли? Аз друго съм чувала.

# 3 582

Ми незнам и аз друго знам, точно като теб. Моята колежка се върна вчера от море от Гърция и каза, че нито банките са затворени,  банкоматите си работят, въобще нищо от това, което българските медии разпространяват.
Естествено, че колежката не е представителна извадка това го знам, но все пак е очевидец на неистини, прокламирани от българските медии.

# 3 583
Продължавам да смятам, че фалит няма да има, въпреки че малко изпуснах събитията от последния месец.

# 3 584

Ми незнам и аз друго знам, точно като теб. Моята колежка се върна вчера от море от Гърция и каза, че нито банките са затворени,  банкоматите си работят, въобще нищо от това, което българските медии разпространяват.
Естествено, че колежката не е представителна извадка това го знам, но все пак е очевидец на неистини, прокламирани от българските медии.
Ами те от тази сутрин не работят. Колежката ти се е върнала вчера, доколкото прочетох.
Ако искаш питай някой, който се връща утре да подтвърди.
Продължавам да смятам, че фалит няма да има, въпреки че малко изпуснах събитията от последния месец.
Той фалите е налице, но комунистите винаги отричат до последно... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт