Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 226 492
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 4 215
  • София
Стига, бе хора, пак почнахте с темите от преди месец. Нали се изЯснихме вече, че на навсякъде си събират парите кредиторите? Последният пример е Аржентина, не България. Ми, не си ги събраха. Не че на хората им стана добре от това, но и те отписаха бая вземания. Така че да не даваме пак наедро с определенията.

И стига с това гърчеене - аз една не видях да е казала, че иска да е гъркиня. Или ако не си с нас си против нас стана тук?  newsm78

Въпросът е, не дали ще си съберат вече дадените пари, а дали ще отпуснат нови? Няма луд, който да знае, че няма да му върнеш парите и да ти даде нов заем. Нали се сещаш, че Меркел ще я разкъсат в Германия. "Няма да ни ги върнат, ама аз им давам още от вашите пари?!" Не ми звучи приемливо.  Tired

# 4 216
Какво е това за имунитета?

# 4 217
Мисля, че някой трябва да преведе на гръцки приказката за лъжливото овчарче и да я предостави на В. или Ц. да я включат в някоя от речите си.

# 4 218
Стига, бе хора, пак почнахте с темите от преди месец. Нали се изЯснихме вече, че на навсякъде си събират парите кредиторите? Последният пример е Аржентина, не България. Ми, не си ги събраха. Не че на хората им стана добре от това, но и те отписаха бая вземания. Така че да не даваме пак наедро с определенията.

И стига с това гърчеене - аз една не видях да е казала, че иска да е гъркиня. Или ако не си с нас си против нас стана тук?  newsm78

Гърчеене е превъзнасяне на културата, манталитета, качествата на Гърция и принизяяване на тези на България - което тук вече в няколко поста се случва -  за справка върни се назад и ще видиш това.

Всеки е свободен да се мисли за колкото долен си иска спрямо гърците, но не е свободен да обобщава и за другите, в случая - за мен.

За заемите стига и ти вече  - сто пъти се повтори, че и за кредитора е зло и има интерес да се разберат, но в случая фалит е по-малкото зло - колко пъти искаш да го чуеш?! Никой не е казал, че ще си вземат всичко, но определено длъжникът страда много повече от кредитора. Затова казах, че Ципрас е на път да проиграе цяла държава на покер, ако не го спрат.

А ти зимата ме убеждаваше как Ципрас щял да си вземе от богатите парите - а аз ти казвах "забрави" - една от точките, които любимият на народа Ципрас НЕ приема е тчоно облагане на корабособствениците, които още от хунатата насам били совободени от данък.  Wink

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 13:01 от Анонимен

# 4 219
Интересно защо не го мислиш - би ли споделила това?

Защото не съм сигурна докъде се простират границите на държавния имунитет.

Моля?! Че кой ще им пипа имунитета?!  Приватизацията не е завладяване  отвън, нито е болшевишка национализция.
Както казах, не знам докъде се простира държавния имунитет, който няма нищо общо нито със завладяване нито с национализация. Не знам дали обхваща и държавната собственост. Затова не съм сигурна, че има такава опция.

# 4 220
Интересно защо не го мислиш - би ли споделила това?

Защото не съм сигурна докъде се простират границите на държавния имунитет.

Моля?! Че кой ще им пипа имунитета?!  Приватизацията не е завладяване  отвън, нито е болшевишка национализция.
Както казах, не знам докъде се простира държавния имунитет, който няма нищо общо нито със завладяване нито с национализация. Не знам дали обхваща и държавната собственост. Затова не съм сигурна, че има такава опция.

Ти да си чувала, че и Конституция може да се промени?

Vapor, май нарочно го правиш Wink Че те бяха сложили на тезгяха точно държавната собственост, за която ти не си сигурна можело ли да се приватизира, и бяха стратирали процедури, които Ципрас пробва да отмени с идването си на власт. А ти се чудиш дали можело....

# 4 221
Т. е. държавата не може да си продава активите? Не мисля, че сама си вярваш.

Туризмът търпи жесток удар. По 50 000 резервации дневно отпадат.
Kathimerini, a Greek newspaper, reports that hotel bookings are down 50,000 a day, according to Andreas Andreadis, the head of the Association of Hellenic Tourism Enterprises (SETE).
Greece depends on last-minute bookings for about 20 pc of the year’s tourism traffic, so the imposition of capital controls and threat of economic chaos will hit the tourism industry hard.
Greeks are also not leaving the country: data from Travelplanet 24 and Airtickets showed that plane tickets booked by Greek travelers have declined 50pc during the July-September.

# 4 222

Разбира се, че може, ако иска. Въпросът е дали имат право да я принудят.

# 4 223
Гардиън:
"
Сега е времето, когато мързеливaта лъжа за изключителността на Гърция, която капе като отрова в продължение на десетилетия в дисфункционалната националистическа образователна система на страната, ще намери пълната си изява. Фалитът и изолацията ще бъдат посрещнати с неразбираемо глупава гордост. Разговорите за втори ден на отказ, които навеждат спомени за годишнината от Втората световна война, когато Гърция отказва да се предаде на фашистка Италия, няма да затихнат. Макар да е лудост, най-вероятно гърците ще гласуват с "не"."
http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/07/02/2565022_siriza_iska_gur … l/?=exclusivenews

# 4 224

Ама кой ще я принуждава?! Освен гладът, мизерията, дефицитът на стоки от първа необходимост и в краен случай - бунтовете на хората....

# 4 225
  • MI
Попея, за пенсиите не гледам статии, просто си спомням как се изчислява средно аритметичнои каква е методологията горе-долу за изчисляване на средната възраст за пенсиониране. По принцип се гледа съвкупност от реално пенсионирали се. Така че има два варианта: (1) методологията е манипулирана и се изключват от съвкупността определени случаи (както в Германия с безработицата се оказа за мое ососбено голямо учудване) или (2) просто тези изключения като процент от съвкупността са толкова малко, че не дават реално отражение. Не мога да твърдя със сигурност кое от двете е, защото нямам достатъчно информация.

За гърчеенето - разбирам какво казваш, но не съм съгласна напълно. Защото първо тези хора бяха провокирани (темата беше придобила грозен отенък) и второ, защото не виждам защо трябва да не се критикуваме когато наистина имаме проблем или някой е по-добър от нас. Ако критиката е градивна помага много. Ако само си повтаряме че сме най-велики далеч няма да стигнем.

Не казвам, че хората не страдат, а че и кредиторите всъщност не биха били доволни от един фалит...

# 4 226
Ама кой ще я принуждава?! Освен гладът, мизерията, дефицитът на стоки от първа необходимост и в краен случай - бунтовете на хората....

Чакай, нали говорехме за приватизацията като инструмент кредиторите да си върнат парите?

Не казвам, че хората не страдат, а че и кредиторите всъщност не биха били доволни от един фалит...

Това общо-взето обобщава всичко, тънкостите ще ги видим после.

# 4 227

Туризмът търпи жесток удар. По 50 000 резервации дневно отпадат.
Kathimerini, a Greek newspaper, reports that hotel bookings are down 50,000 a day, according to Andreas Andreadis, the head of the Association of Hellenic Tourism Enterprises (SETE).
Greece depends on last-minute bookings for about 20 pc of the year’s tourism traffic, so the imposition of capital controls and threat of economic chaos will hit the tourism industry hard.
Greeks are also not leaving the country: data from Travelplanet 24 and Airtickets showed that plane tickets booked by Greek travelers have declined 50pc during the July-September.
Не съм много сигурна,аз ще подпомогна гръцкия туризам също  Mr. Greenвсички мои познати ще са там това лято,някой за втори път ,други в момента са там.Няма как да отидем на нашето море няма начин просто.Ако в Гърция затворят границите ,тогава отивам в Турция

# 4 228

Никой няма да я принуждава. Просто все с нещо ще трябва да си купува нещата, които внася срещу евра. А за да й бъдат отворени определени финансови източници, ще трябва да си е платила дълговете. Просто е. Наистина искам да гласуват с Не. Това е най-здравословният изход в дългосрочен план.
Не трябва да се забравят вторичните ефекти от въвеждането на собствена нестабилна валута: изчезването на истинската валута и всички стоки и преминаването на икономиката изцяло в сферата на черния пазар. Хайде, видели сме го.

# 4 229
....

За гърчеенето - разбирам какво казваш, но не съм съгласна напълно. Защото първо тези хора бяха провокирани (темата беше придобила грозен отенък) и второ, защото не виждам защо трябва да не се критикуваме когато наистина имаме проблем или някой е по-добър от нас. Ако критиката е градивна помага много. Ако само си повтаряме че сме най-велики далеч няма да стигнем.

Да, не биха били доволни, но е по-малкото зло от Ципрас и сие - надявам се вече да не го обсъждаме, че ми писна.

Ами аз пак казвам - живяла съм в Гърция, познавам гърци и не виждам нищо, с което да са повече от нас - не казвам, че са по-малко.  И изобщо не съм съгласна с изказването, че те били във всяко едно отношение над нас. А ЗоИ така се е изнервила, че хапе наред, а аз смятам, че има всякакви гърци и има и много читави гърци, и стига вече с това!

За мен е проблем гърците да фалират, защото имаме с тях много връзки - и социални, и икономчиески, но все пак смятам, че те и само те (нито ЕС, нито Германия, нито филанкишията) си носят отговорността за политическите избори. Така, както ние си я носим за нашите.

Общи условия

Активация на акаунт