Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 226 177
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 4 455
Попея, ти като Фейсбук приложение- кажи това, сподели онова! Няма да ви кажа Simple Smile
 Герри, дядото на мм и майка му?! Връзка правиш ли? Таткото още не съм го намесила, ще се въздържа.
 Μαρια, на тях да им се обяснявам ок, ама ти си там. Нали не мислиш, че Гърция е само Атина? Ситуацията в момента не е затворила морето и полето!

Не бе, Зои, само си говорим - ти нали не мислиш, че си единствената с връзки и среда в Гърция?! Wink Ама като те гледам, може и това да си мислиш......

Ясно, всичко е ок с вас, нещата са както си бяха. Супер, нямате нужда нито от нови заеми, нито от кеш-пари. И говоря за "вас", зашото в последните постове ти ясно показваш, че си приела да си  гъркиня. В което няма нищо лошо, изборът си е твой, само за уточнение го казвам .

# 4 456
Уж безработицата била голяма, пък българи наемат на полето, не гърци. Не разбирам.

Е, как ще се унижи грък на тази черна работа.... По мои наблюдения всичките им работници на полето са от къде ли не. Гръкът ще плаче на ЕС за нови заеми, без да плаща старите, но е горд да работи на полето.  

Ми в кафенето е къде по-добре.
По корабите е същото - само арабски бачкери, тук-там някой българин. Гъркът е от шеф нагоре. Обаче иди виж пристанищните таверни, пълни са до зори с "безработни".

И дядото на Зои да не го мислим тогава. Дори и да не се пребори пред банкомата, щерка му (или снаха му) ще съкрати един работник и ще даде надницата му на бедния дядо, пък може сама да отиде да поработи, щото, нали, криза е все пак.

# 4 457
Всъщност сега не съм там  Wink
Ситуацията на полето ще се промени ако няма заплати, а ако няма споразумение такива скоро няма да има. Пък и аз живея в селскостопански регион в Гърция, та мога да кажа, че там гърците като цяло си бачкат доста здраво. И не са богати, живеят нормален живот, далеч от лукса, и стотинки броят.

# 4 458
Попея, ти като Фейсбук приложение- кажи това, сподели онова! Няма да ви кажа Simple Smile
 Герри, дядото на мм и майка му?! Връзка правиш ли? Таткото още не съм го намесила, ще се въздържа.
 Μαρια, на тях да им се обяснявам ок, ама ти си там. Нали не мислиш, че Гърция е само Атина? Ситуацията в момента не е затворила морето и полето!
Под дедо разбирам свекър ти. Дядо е друго...
Изгубени в превода....

Явно сте "горди  елини" още. Значи, следователно, има още какво да увира и банковата ваканция ще продължи и след референдума, независимо от изхода му..опрощаване, постригване и разсрочване няма да има и преговорите могат да си продължават още 100 години, защото Шойбле не бърза и банкоматите в Германия пускат колкото им напишеш...

А ние тук ще можем да преценим коя глава увира по-бавно-шопската, македонската или гръцката.

И Меркел, като една истинска домакиня  знае, че най-вкусния боб се вари най-дълго... Mr. Green

# 4 459
В Италия кой им работи по къщите, в Испания по полетата?

Да, ама те, за разлика от вас,  си плащат заемите и не искат нови Wink Луксът  друг да ти работи на полето си има цена, а вие явно сте решили, че сте се родили избрани и това е от бога за вас.

Поне засега си плащат, защото всеки иска повече, като му се дава. Нали точно за това сте вие, да ви ползват за шоу-кейс за тях Wink

Последна редакция: пт, 03 юли 2015, 10:25 от Анонимен

# 4 460
  • София
Досега твърдо бях за Гърция в ЕС, но ако списващите тук са представителна извадка, по-добре за гърците и за ЕС ще е да се разделят и всеки по пътя си. Хем едните доволни, че без пари, но независими, хем другите ще се отърват от воденичния камък.

Явно наистина за самите гърци е по-добре да гласуват с "не" в неделя и още в понеделник да намерят някак пари за оборудване за печатане на драхми и да започват възстановителния период. Докъдето и да стигнат, поне сами ще са се докарали дотам и няма да има виновни.

Ако трябва Ципрас да сложи в понеделник касички за благотворителна акция "машини за печатане на драхми", всеки да даде каквото му е останало и да настъпи спокойствие. Тогава може да си сложат колкото искат високи заплати, да си изпплащат пенсии за булки, тетки и братовчедки и т.н.

# 4 461
Всъщност сега не съм там  Wink
Ситуацията на полето ще се промени ако няма заплати, а ако няма споразумение такива скоро няма да има. Пък и аз живея в селскостопански регион в Гърция, та мога да кажа, че там гърците като цяло си бачкат доста здраво. И не са богати, живеят нормален живот, далеч от лукса, и стотинки броят.

Тия гърци да не са от ония, дето говорят български (или поне дядовците и бабите им)? Защото, доколкото знам, селскостопанските райони са в Северна Гърция, което са си били от време оно български земи, населени с българи. Ако е така, не се чудя, че "като цяло бачкат доста здраво".

Missence, споделям Peace
И аз съм на мнение, че ЕС ще е по-добре без Гърция в дългосрочен план. Но, както каза Попея, политиците нямат "топки" за такова решение, освен ако не бъдат притиснати от крайни обстоятелства.

# 4 462
Ахахах, добре, доста далеч от България съм там  Laughing
Много обичам обобщенията. Не казвам, че няма търтеи, но има и работливи, образовани и мислещи. По същата логика нас ни нареждат като циганите на Европа.

# 4 463

има и работливи, образовани и мислещи

Тук нямаме спор. Въпросът е в процентното съотношение.

# 4 464
Ахахах, добре, доста далеч от България съм там  Laughing
Много обичам обобщенията. Не казвам, че няма търтеи, но има и работливи, образовани и мислещи. По същата логика нас ни нареждат като циганите на Европа.

Естествено, че има работливи гърци. Аз дори смятам, че и свекървата на Зои ще е работлива на полето, ако се наложи. Досега толкова правителства са вземали заеми, за да не й се налага.

Зои пише, че и сега не й се налага, така че какъв е проблемът изобщо и защо Ципрас направи пътека до Брюксел да иска пари, не разбирам.... И сега рефенердум за съгласяване с условия, пак за отпукане на пари (дето вече ги няма, ама нейсе).  Изобщо защо тогава от 6 месеца гърците само пари искат, не разбирам, като са толкова добре.

# 4 465
ако е толкова стратегическо положението им , никой няма да ги натиска да продават пристанищата си на който даде пари ( китайците в случая )
Испания , Италия не са ли стратегически ?
защо не се опитват да изнудват ЕС за пари ?

Преди няколко години Италия беше почти фалирала, спаси я това, че все пак северна Италия е индустиална и можА да си позволи да закърпи положението на цялата държава. Испания и тя близко до фалита беше. Ако обаче Гърция бъде оставена да фалира, отпишат и се почти всички задължения, то Испания и Италия при най - малката криза ще направят абсолютно същото. Ако в комбинация с това дойдат и политици ала Ципрас, край итало - испанското театро може и да бие гръцкото такова.

Истината обаче е, че в момента гръцкото правителство е изключително вредно за самата Гърция. Ако се махне, Гърция има реален шанс да си стъпи на краката, особено ако кабинетът е десен. То натам вървят нещата, ама с мъъка, мъка, за съжаление. Нищо, в крайна сметка по - важното е да си стъпят на краката, а те ще го направят, сигурна съм.

# 4 466
Свекървата на Зои не е проблемът на Гърция, тя е част от решението му, част от читавата част на населението, която все пак генерира някакъв продукт. Друг е въпросът дали към тези надници плаща някакви осигуровки и данъци за надничарите, ама нейсе.
Проблемът е, че покрай мнозинството тотални хрантутници в Гърция ще изгорят и малцинството произвеждащи все пак нещо.

Ана-Бел, да вярвам ли на ушите си Shocked Твърдиш, че дясно правителство би се отразило благотворно в Гърция!?
В Италия и Испания си минаха по реда с остеритито и това ги закрепи (на магия засега). Освен това, както правилно отбеляза, те имат наистина някаква индустрия, която не се развива за сметка на външни патерици. Проблемите им бяха в публичния сектор. А в "развитата" Гърция абсолютно всичко се крепи на кредитния балон, всяка една делова дейност. Така че без драстичи промени нямат никакъв шанс.

# 4 467

И аз съм на мнение, че ЕС ще е по-добре без Гърция в дългосрочен план. Но, както каза Попея, политиците нямат "топки" за такова решение, освен ако не бъдат притиснати от крайни обстоятелства.

Ама как ще имат, те са толкова тъпи и прости, а и страхливи, че знае ли се. Плюят си на интереса от страх. Само БГ мамма има "топки" за такова решение.

Постът ми да не се тълкува като заяждане, а като шеговито - иронична реплика, моля.  Peace

# 4 468
  • Шотландия

Зои, с 50€ на ден как ще им плати заплатите?
А защо си мислите, че целият паричен поток в обръщение  в Гърция минава по банков път, та мислите в рамките на това ограничение?

# 4 469
ако е толкова стратегическо положението им , никой няма да ги натиска да продават пристанищата си на който даде пари ( китайците в случая )
Испания , Италия не са ли стратегически ?
защо не се опитват да изнудват ЕС за пари ?

Преди няколко години Италия беше почти фалирала, спаси я това, че все пак северна Италия е индустиална и можА да си позволи да закърпи положението на цялата държава. Испания и тя близко до фалита беше. Ако обаче Гърция бъде оставена да фалира, отпишат и се почти всички задължения, то Испания и Италия при най - малката криза ще направят абсолютно същото. Ако в комбинация с това дойдат и политици ала Ципрас, край итало - испанското театро може и да бие гръцкото такова.

Преди няколко години СВЕТЪТ беше почти фалирал, ако не си спомняш..... Говореше се за Голямата депресия и по-зле дори.

А аз смятам, че ако на Гърция сега й опростят заеми, точно това ще доведе до итало-испанската драма. Ще я оставят да фалира и да се мъчи, за да видят другите какво е. Ще й опростят някога, обаче преди това ще трябва да покажат на другите цената на това опрощаване. Разбира се, сценариите са различни, ако свалят Ципрас, заем ще има по-скоро, но условията най-вероятно няма изобщо да са тези, за които в неделя гърците гласуват - това е другият парадокс на шоуто - за какво всъщност гласуват, като няма предложение вече.

На Гърция и при Самарас щяха да й опростят, тихомълком, без много шум. Ама те поискаха да правят шоуто на света.

Общи условия

Активация на акаунт